Egy kis lemaradásban vagyok a sajtószemlével, most pótlom. Tehát: a legújabb UFO-magazin a mi témánk szempontjából érdektelen.
A márciusi Hihetetlen 66-67 oldalán van egy Dimenzióvándor szörnyeteg című írás, ez a fordult farkas, csordásfarkas, farkasember néven ismert jelenséggel foglalkozik. Megítélésem szerint ez inkább mítosz, mint kriptid,
Az április Hihetetlen 58-59 oldalán van egy nagylábú történelem című cikk. Sok újat nem tartalmaz.
Sajnos vagy szerencsére, de a tudomány is állandóan változik. Nem csak a fizikában, de a humán tárgyakban is,hiszen mindig van új felfedezés. No meg divatirányzatok, főleg az egészségügyben.
Egyébként ezt a Digi World-on láttam..A Szentirás nyomában cimű sorozatban,nagyon jó az is .Azon kivül Stephen Hawking...az univerzumról alkotott véleményére támaszkodom,és a BBC Earth az Univerzum csodái cimű filmeket nézem.Engem meggyőztek...Ennyi
Ennyire röviden nem lehet elintézni a Bibliát, sem az Ó, sem az Újszövetséget. Például megtalálták Szodoma romjait, tűz pusztította el. Feltehetően meteoreső. Ami persze nem zárja ki azt, hogy a tragikus érérthetetlen dolgot azzal magyarázták, miszerint az ottani lakók Istennek nem tetsző életet éltek. Valami Bonaparte pedig az egyiptomi hadjárat során ellenőrizte a bibliai leírásokat, úgí találta, földrajzilag stimmelnek. Márpedig ő a térkéápeszti intézetben is dolgozott egy darabig, a jelek szerint nemhiába!
Trója története már közhelyes, inkább mást idézek. A Minotauruszt ugyan nem találták meg, de Knosszoszban igenis találtak labirintust, és fejlett bikakultuszt. Továbbá szebbnél-szebb freskókat és szobrokat.
Leirom a frankót....ezen a csatonán láttam,hallottam,h Jézus létezését is megkérdőjelezik.Az egész Biblia Jézus után 3-400 évvel irodott.Marhaság az egész..,én a 10.oldal után letettem a Bibliát.Szent grál....marhaság...vörös bor azt kész.
Szerettem volna, de nem sikerült. Viszont bízom abban, hogy újra adni fogják. Egy darabkát láttam a molyember történetéből, erős kétségeim vannak a lény felől.
Az utolsó rész,a Farkasember tetszett a legjobban..remélem láttad...Pár hónapja ,kimentem az ártéri erdőbe,még sötétben hajnalba...olyan hangok jöttek az erdőböl,h nem sok kellett,h elszaladjak8)Jó volt Na:)
Az új Hihetetlen csak egy olyan cikket tartalmaz, amiben Hany Istókról írnak. Nem sok újdonság van benne. Rövidke említés esik arról, hogy 1096-ban az átvonuló keresztes hadak holmi "vizi csudákat" láttak, akik jól összelocsolták a lovagokat. Ezek viszont alighanem csikászok-pákászok voltak, akik joggal tartottak az átvonuló hadseregtól. Ráadásul Kálmán király sürgette is őket. Ennek ellenére akár hálásak is lehettek volna, hiszen páncélban holmi ingoványfélébe tévedni kellemetlen!
Igen, időnkétn néuzem az ilyen témájú sorozatokat, érdekesnek érdekesek, de ajánlatos némi fenntartással kezelni őket. A Hihetetlen cikkeit pedig nem némi, hanem erős fenntartással.
Szia.A múlt héten a V.History csatornán volt az Emberiség legnagyobb mitoszai cimű sorozat,ha ismétlik nézd meg...Molyember,farkasember, bermuda háromszög,csupa neked való film.Rég nem láttam ilyen jó filmet,teljesen lekötött.Nagyon jó volt.
A legfrissebb UFO-magazin 4, oldalán van egy rövidke cikk és egy nem túl meggyőző fotó Nessie-ről.
Viszont a 13. oldalon Lecsapott a mennykő címmel olyan cikk van, aminek négyötöd része nem a mi témánkat érinti. a hátralévő részben viszont a Tatzelwurm magyarországi, pontosabban Baranyajenőben történő megjelenéséről szól, éspedig 1949 júliusában. A történet leírójának a nagyanyja mesélte el, miszerint üldözőbe vette egy nagy kígyó. A férje rohant segíteni, de a jószág őt is megkergette. A jelek szerint mindketten megúszták.
Az 1960-as években Somogy és Fejér megyében is történt hasonló, 1954-ben Palermóban a helyiek disznóit megtámadta valami kígyóféle. Ha ez mostanában történik, azt hinném, hogy valami elszabadult óriáskígyó, de 1949-ben ilyen élőlény leföljebb állatkertekben volt megtalálható.
Elolvastam az új Hihetetlen magazint. Az 58-59 oldalon van egy kriptidekről szóló cikk. Sok újdonságot nem közöl, nem ártana például némi forrásmegjelölés. A Venezuelában élő Stoáról még nem hallottam, gyanúm szerint a Kurupira azonos lehet a Molnár Gábor által leírt Curupirével. Ez utóbbi mítikus lény, a dzsungel istene, az állatok őrzője.
Viszont legalább Sáska Lászlót pontosan idézi. Az is elképzelhető, hogy ha kétszáz évvel ezelőtt láttak egy ilyen lényt, az afféle utolsó mohikán lehetett, és mostanra már kipusztult.
Egyszóval, átfutni érdemes, de nem valami alapos az írás.