Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.02 0 0 121

Szia!! :-)

A reggelim vagy gyümölcs, vagy egy nagy pohár 100%-os gyümölcslé. Ha jól rémlik, kétszer volt mindössze "normális" reggelim de meg kell mondjam, hogy már nem is esett jól. :-|

Most már gond nélkül meg tudom enni az almát is, igaz, többnyire Goldent veszek, de nem vagyok tőle még éhesebb.

Az étkezéseim úgy néznek ki, hogy a 80%-ukat a szelektív étkezés teszi ki, a fennmaradó részben pedig van vegyes is, sőt még egy kis nassolás is. ;-)

Igyekeztem magam tartani a hétfőnkénti GY-naphoz is, azonban itt volt anyukám közel 2 hétig és akkor nem lehetett olyan nyugodtan még szelektívezni sem, mert mindig beleszólt a mikrofonba, hogy miért nem lenne szabad többet fogynom. Pedig de, csak neki most furcsa, hogy a lányát, akit 34 éven keresztül a sírba tett azzal, hogy állandóan a "kövér vagy mint egy disznó/tehén!", "ronda kövér vagy" stb. jelzőkkel illetett, most nem tudja ezekkel idegesíteni, most találni kellett mást... :-|

Méretkezni nem méretkeztem, de úgy döntöttem nem is fogok mindaddig, amíg az új tesztruháimon nem érzek változást. :-)

Előzmény: cicafej (120)
cicafej Creative Commons License 2006.04.01 0 0 120

Ja, majd elfelejtettem:

Reggeli maradt a gyümölcs?

Előzmény: Törölt nick (118)
cicafej Creative Commons License 2006.04.01 0 0 119

Azt gondoltam, hogy  megkönnyebbülés testnek, léleknek egyaránt. :-))) sőt, már tapasztalom is....

Inkább a kajavonal érdekelt...(főleg ma,  az utolsó előtti gyümölcsnapomon :-)))) ), hogy nehéz- e tartani, miket eszel..???

De úgy tűnik minden a legnagyobb rendben,  ma is fincsi volt az ebéded.

Valahogy én is így tervezem, aztán lehet, hogy majd a nyár kellős közepén,  a nagy dinnyeszezonban, még egy 90 naposat lehúzok. 

Azt már lehet tudni, hogy minden fölöslegemtől nem szabadulok meg a 90 nap alatt , majd meglátom, hogy a "pihenőidőszakban" hogyan alakul, és akkor eldöntöm, hogy lesz-e második menet, vagy csak szétválasztás.

Előzmény: Törölt nick (118)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.01 0 0 118

Mai ebéd, ami PR-ebéd volt. :-)

- Egy szál póréhagymát pici olívaolajon megdinszteltem, majd dobtam rája

- 3 felkarikázott répát

- 20-25 dkg gombát

- kevés kaliforniai paprikát apró kockákra vágva

- bő maréknyi zöldborsót

- petrezselyemzöldet

Sóztam, borsoztam; mindaddig pároltam, míg a fagyos zöldborsó és a gomba által eresztett lé el nem főtt.

Felkockáztam 20 dkg-nyi sonkát, belekevertem.

Egy tálban összekevertem

- 20 dkg-nyi túrót

- 2 tojás sárgáját

- 10 dkg reszelt sajtot

- 1 dl tejet

A sonkás zöldségragut összekevertem a túrós szmötyivel, a 2 tojás fehérjét habbá vertem, belekevertem. Belezuttyintottam a formába, szórta rá reszelt sajtot és készre sütöttem.

Ilyen lett:

cicó Creative Commons License 2006.03.31 0 0 117
Én most sajnos szétválasztottam egy löncshúst a dobozától mert nagyon éhes lettem :)))
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.31 0 0 116

Jó és kellemes! :-)

Főleg amiatt, hogy élvezem, hogy találkok magamra cuccokat, hogy nőnek tudok öltözni ;-)), hogy még mindig találkozok ismerőssel aki hüledezik ha meglát. :-)

Előzmény: cicafej (115)
cicafej Creative Commons License 2006.03.31 0 0 115

Cic kedves!

Milyen az élet a 90 napos után???? Lécci mesélj!!!

Walaki2000 Creative Commons License 2006.03.24 0 0 114
Köszi! :)
Előzmény: Törölt nick (112)
36évi Creative Commons License 2006.03.24 0 0 113
Csók, magukba meg mi esett déelőtt odaát? :))))) különben meg miko teccen írni? Ja, holnap is vagyok egész nap.
Előzmény: Törölt nick (112)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.24 0 0 112

Szia!

A F-t kb. 4 óra, míg a SZH-ot kb. 3 óra alatt emészti meg a szervezet. Persze ez nagyon tájékoztató jellegű csak...

Előzmény: Walaki2000 (110)
36évi Creative Commons License 2006.03.24 0 0 111
Következő étkezésig. Magyarul főétkezésenként ehetsz mást. A köztesekre (10órai,uzsi) úgyis a semlegesek a javasoltak.
Előzmény: Walaki2000 (110)
Walaki2000 Creative Commons License 2006.03.24 0 0 110
Sziasztok!

Griselle szíves invitálására vagyok itt.
Végig olvastalak Bennetek és lenne egy kérdésem. Lehet, hogy valamelyik hozzászólásban benne van és csak figyelmetlen voltam, akkor bocsánat.

A kérdésem:
Nincs meghatározva, hogy mennyit lehet enni, csak azt, hogy mit-mivel. De amennyiben pl.: a Fehérjecsoportból
ettem, akkor mennyi idő után ehetek utána Szénhidrátcsoportból illetve fordítva? Vagyis mennyi idő alatt bontja le a szervezet?

Üdv:
Walaki

H_G Creative Commons License 2006.03.13 0 0 109
Nehogy elhidd, ez csak tudományosan hangzó blabla.

Előzmény: ovics (108)
ovics Creative Commons License 2006.03.13 0 0 108
Savas, semleges és lúgos élelmiszerek!

Lúgosító hatású élelmiszerek

Gyümölcsfélék:
ananász (friss), banán, őszi-, sárgabarack, cseresznye, datolya, dinnye, sárgadinnye, egres, füge, körte, mazsola, szőlő, ribizli.

Zöldségfélék:
paradicsom, articsóka, zöldbab, borsó, bors, algák, olíva, brokkoli, fokhagyma, hagyma, kapor, káposzta, kelkáposzta, petrezselyem, sárgarépa, spenót, sóska, spárga, torma, friss uborka, zeller, saláták, retek, szójabab, szójalecitin, gabonafüvek (árpafű, búzafű stb.), lucernafű, száraz bor.

Erősen lúgosak:(zeller, sárgarépa, cékla, retek)

Tejtermékek:
tej (csak a biotehéntej vagy -kecsketej), joghurt, kefir, savó.

Magvak:
köles, hajdina, árpa, barna rizs, gesztenye, mandula.

Gyógyteák és zöld tea.

Indirekt úton a savas pH-t csökkentik kalcium-magnézium készítmények, az A- és a D-vitamin, a zöld növények fogyasztása és a béltisztítás.

Savasító hatású élelmiszerek

Savasító hatásúak:
szinte minden más; az összes befőtt, cukorral eltett gyümölcs, minden tejtermék és húsféle, a tojásfehérje, a margarinok és vajak, a bab, a lencse, a gabonafélék, a tészták, a burgonya, a fehér rizs, minden olajos mag, a méz, az alkoholos italok, a kávé, kemény sajtok, hús, kolbász, tojás, hal, csokoládé, kakaó, finomlisztből készült termékek, sós földimogyoró, kávé, Cola, tömény szesz, cukor és minden cukor tartalmú termék.

Nagyon fontos:

A konzerv gyümölcsök, a házilag eltettek is, táplálkozástanilag értéktelenek. A mélyhűtött élelmiszerek is igen kevés tápanyagot tartalmaznak.

Emellett kerüljük a túlzott konyhasó használatot, a panírozott ételeket, a sok gyümölcsjoghurtot, tejszínt, tejet, szénsavas üdítő italokat, és minden kivonatból készült terméket (sütemények, lekvárt, tésztaféléket)

Ténylegesen a biológiailag normális PH érték 7,5!

Mindezt egyszerűen, egy megfelelő PH indikátorral a vizeletből megmérhetjük.

A test tisztítása táplálék kiegészítéssel: Kb. fél órával "a vacsora után egy pohár meleg vízben (legalább 150-200rnl) egy púpozott teáskanálnyi szódabikarbónát feloldunk, és gyorsan lehajtjuk. Érdemes még egy fél pohár vizet inni utána. Ha a következő reggel ismét megmérjük a vizelet pH- ját és az nem éri el a 7 és 7,4 közötti értéket, akkor marad a púpozott teáskanálnyi szódabikarbóna, ha magasabb, mint 7,5 akkor kissé csökkenteni lehet a mennyiséget. Minél több ásványvízben van a nátriumkarbonát feloldva, vagy minél több folyadékot iszunk utána, annál könnyebben megy a salakanyagok kiválasztása. Mindenki, aki "bázikus" ásványianyag hiányban szenved, ezért a szódabikarbóna mellett szükség van a napi táplálék "feljavítására" ásványi anyagokkal és vitaminokkal (elsősorban nyers zöldségekkel).

De ne hagyatkozzunk egyedül az áldásos szódára, hanem a lehetőségek közül ragadjunk meg minél többet: mozgás, légzés, teljes értékű táplálkozás, relaxáció, masszázs, stb.

Tea -kontra zsír és salak: Egyes gyógyteák valóságos zsírfalók, melyek céltudatosan avatkoznak be a test zsíranyagcseréjébe. Azon felül még vízhajtó szerepük is van. Pl. az indiai Zöld Mate-Tea és a kínai Chongoing Tuo Tea. Egyébként: a gyógyteák inkább hígak legyenek, mint túl erősek. Így kevésbé keserűek.

Újabban nagyon jó hatásfokkal működnek bizonyos fajta testkozmetikai módszerek, melyek stimulálják a nyirokrendszer működését, ezáltal segítenek a salakanyagok gyors eltávolításában.

Kinek nem szabad lúgos diétát alkalmaznia?

Aki súlyos veseműködési zavarban szenved, aki tetanikus görcsre hajlamos. Cukorbetegeknél a sav-lúg háztartás normalizálódásával a cukorérték a normálisra süllyedhet, ezért gyakrabban kell kontrollálni. A salakanyag vándorlás illetve kiválasztás beindulása izomfeszültséget, görcsös fájdalmas érzést okozhat. Itt is segít a masszázs, a mozgás, a relaxáció.

A savasodás hatása a kötőszövet állapotára

Fontos megértenünk azt az összefüggést, hogy az életstílus hogyan hat a toxicitás kialakulására és ezen keresztül, hogyan érinti a szövettónus minőségét.

Ha túlsúlyba kerül a sav, a gombostűfejnyi zsírsejtek akár babszem nagyságúra növekednek. Ezenkívül a mátrixban amely ellátja a kötőszövetet, feszesen és elasztikusan tartja, méreghulladék keletkezik. Ha savassá válik, gátlódnak ezek a funkciók. A tápanyagok nem tudnak közlekedni és salakanyagok rakódnak le. A sejtekben és a sejtek között felgyülemlik a szövetfolyadék, mely sok savat tartalmaz és megtámadja a sejteket. A zsírsejtek közötti állományt megvizsgálták és bizony ezek nem olyan anyagok, amelyeket az ember a testében kívánna tartani. 34-69 %-ban toxikusak -olyan mérgezőek, hogy a puszta érintkezéssel megölnek egy vörösvérsejtet. A nőknél ezek a méreganyagok a térdektől a mell aljáig halmozódnak fel, a férfiaknál pedig, a hastól a torokig.

Elaszticin (vagy elasztin) az, ami tartja és megőrzi a lágyszövet és a bőr alakját. Az elaszticin rostok funkciója erősen gátlódik a toxinok felhalmozódásakor. Amint már említettük, a zsírszövet szivacsként funkcionál a méreganyagok tárolásához. Amikor a zsír lebomlik súlyveszteség vagy fogyókúra hatására, nagy mennyiségű méreganyag szabadul fel és abszorbeálódik a megmaradt zsírba és a kolloid szövetrétegekbe. A kisebb térfogatú zsírtömegben ugyan akkora mennyiségű toxikus anyag jelenléte azzal jár, hogy annak a koncentrációja megnő.

Ez tovább károsítja az elasztinrostokat, és olyan szövetet eredményez, amely rosszabbul nézhet ki, ahelyett, hogy jobban nézne ki a súlyveszteségtől. A zsíros lerakódások túlzott toxikussága idővel kimarhatja annak az izombázisnak a felületét, amely felett elhelyezkedik. Ez, az elaszticin károsítással együttesen, lehetővé teszi a cellulit erőteljes kialakulását. Így az érintett testterületen idővel kialakul a toxikus anyagokkal telített, jellegzetesen petyhüdt, rugalmasságát veszített és cellulitiszes kötőszövet, túlburjánzott méretű zsírsejtekkel.

A már kialakult súlyos eseteket normál eljárásokkal, étkezés racionalizálással, szaunával vagy tornával már nem lehet eltávolítani.

Ezekben az esetekben a tendencia visszafordításához valamely hatékony testkozmetikai kötőszövet méregtelenítő eljárás (Universal Contour Wrap mélytengeri iszapos technológia, Wiener Kosmetikum aromaterápiás eljárás, Ultratone nyirokmasszázs és kötőszövet regenerálás, stb.) mellett, étrend és életmód változtatás szükséges.

A savasító élelmiszerek listája rövidebbnek tűnik, de a mindennapi táplálékaink nagy részét ezek adják, és ezek határozzák meg bélrendszerünk állapotát. Hogy mit etetnek velünk és mit eszünk, azt szokásaink és környezetünk határozzák meg. Talán kézbe kéne venni ezt is.
griselle Creative Commons License 2006.03.13 0 0 107

Szia cic,

szeretném tudni hogy az olajbogyó, a belöle készült pástétom (ebben zuzottak a bogyók, só, füszer, olajban) meg az avocado milyen csoporthoz tartoznak?

Az olajbogyó pástétomot (fekete vagy zöld) a keményitönapon a krumplira szoktam kenni, az avocado a gyüm.nap eseménye, mikor megcsömörlök a sok édestöl. Aszem ez valahogy fehérjés vagy ilyesmi, mintha olvastam volna valamikor :(((

Előzmény: Törölt nick (105)
V01 Creative Commons License 2006.03.12 0 0 106
:D
Előzmény: Törölt nick (105)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.12 0 0 105
hüjjjeindex! :-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.12 0 0 104
igen, már rég elpusztítottuk, de azért köszönöm! :-))
Előzmény: V01 (102)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.12 0 0 103
óóó, még délben elpusztítottuk :-) köszönöm! :-)
Előzmény: V01 (102)
V01 Creative Commons License 2006.03.12 0 0 102
Hú de guszta!
Jó étvágyat hozzá! Bár már szerintem megettétek... így inkább: Egészségetekre! :)
Előzmény: Törölt nick (101)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.12 0 0 101

Mai ebéd:

Húsleves + a képen látható menü:

Pulykamellcsíkok gombával póréhagymán párolva (+só, bors, meg egy kicsi fehérbor), a köret pedig szintén póréhagymán párolt sárgarépa, kaliforniai paprika és cukorborsó hüvelye provance-i fűszerekkel.

griselle Creative Commons License 2006.03.12 0 0 100
bocsi: vést = vész
Előzmény: griselle (99)
griselle Creative Commons License 2006.03.12 0 0 99

a citrom lúgosítja a gyomrot?:)

lehet, de föleg székrekedést okoz.... "vést" esetén a legjobb háziszer :)))))

Előzmény: Beebite (97)
cicó Creative Commons License 2006.03.07 0 0 98
Nem a gyomrot a szervezetet gondolom...én viszont nem vagyok dietetikus :)
Előzmény: Beebite (97)
Beebite Creative Commons License 2006.03.07 0 0 97

a citrom lúgosítja a gyomrot?:)

Anyám:-)

Előzmény: cicó (96)
cicó Creative Commons License 2006.03.07 0 0 96

Nekem azt mondta eccer egy dietetikus, hogy a savasodás ellensúlyozására bármily furcsa citromot kell enni, mert az lúgosit...

...ez olyasmi lehet mint a semleges kefir :)

Előzmény: ovics (95)
ovics Creative Commons License 2006.03.07 0 0 95

Bocsi,igazad van.

Máshol viszont az én olvasatomban van,de ezek szerint nem annyira mély.Viszont azt is olvastam a neten,hogy savképző és a szervezetünk már igy is el van savasodva.

Megjegyzem,mindennap eszek 2 joghurtot,nem tudok lemondani róla,Summ néni ide-Summ néni oda.

Előzmény: Törölt nick (94)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.06 0 0 94

Azt mondja ez a Summ néni, hogy ugyan fehérjébe gazdag, ennek ellenére semlegesnek számít, mert nyers tejből készül savanyítás módszerrel; és a savanyítás megváltoztatja a fehérjestruktúrákat, a feh. ezáltal könnyebben emészthető bla-bla-bla. Minden esetre (ahogy a 21-es hsz.-ben is leírtam), csak mértékkel kell fogyasztani, nem a korlátlan mennyiségben fogyasztandók közé tartozik.

Amúgy nem nagyon szoktam gondolkodni, hogy éppen miért az ami, örülök, hogy semleges. ;-)))

Előzmény: cicó (93)
cicó Creative Commons License 2006.03.06 0 0 93
Ezt egyébként amúgy nem értem, mert az lenne nekem is a logikus, hogy fehérje, de  igy tök jó :) Hurráhurrá :)
Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.06 0 0 92

A kefír semleges U.S. szerint!!

Előzmény: ovics (91)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!