Csak mondom, hogy sokszor elkérik a török határőrök az autó bérleti szerződését. Tőlem többször kérték. Ha benne van, hogy átmehet akkor oké. A biztosítás amit a határon kötsz csak a kötelező biztosítás ami a török autós védi a túloldalon téged nem. A rizikó alap odaát. A török részen sokkal durvábban vezetnek, pl index nem létezik.
A legtöbb autókölcsönző engedi, viszont külön biztosítást kell kötni a határon. Bérelt kocsival 3 napos török részen tartózkodásra 20 euro, 1 hónapra 35, 3 hónapra 60 euro a biztosítás...stb. Nincs 1 napos, 5 napos, 1 hetes.
Ezk ki mondta neked? Ha a tuloldalon karambolozik es nem fizet erre a biztosito, akkor mit csinal? Vagy ha a torok rendorok intezkednek? Megkeri a masik karosultat, hogy ugorjanak mar at a gorog oldalra es karambolozzanak ott is egyet es mondjak, hogy ott tortent?
Egyszerű, olyantól bérelj aki átengedi. Benne van a szerződésben,hogy lehet-e vagy sem. Számolj a határon a kötelező biztosítással, + a te rizikód ha történik valami akkor mélyen a zsebedbe kell nyúlnod........
Sziasztok! Decemberbe megyünk Ciprusra. Autót tervezünk bérelni és az lenne a kérdésem, hogy valakinek van arról infója, hogy bérautóval át lehet e menni Észak-Ciprusra? Vagy hol lehet ennek utána érdeklődni?
Itt vagyunk Cipruson, tegnap meleg de szeles volt az idő, lehetett a tengerben hullámozni. Ma viszont nem volt szél, tenger még mindig meleg, simán bent voltam fél órát pedig én fázós vagyok. Tegnap is, de akkor a szél miatt hűvösebb volt. Szóval most még tök vállalható a tenger, tavaly hidegebb volt, igaz akkor csak november 2-án mentünk. Most esett egy kis eső.
Szvsz október az egyik legideálisabb a ciprusi nyaralásra, ilyenkor már nincs az elviselhetetlen 40 fokos hőség. Sajnos elég sokan így gondolják és sok a turista ebben az időszakban (is). Most is meglepően sok az orosz.
Akit zavarnak a turistahordák -illetve egyéb okból kifolyólag is- nagyon tudom javasolni a török részre való átruccanást, pl. a Golden Beachen konkrétan ketten fürödtünk.
November közepén csak a legelvetemültebbek merészkednek a tengerbe :-) azért olyankor már jócskán lehűl a hőmérséklete.
Mi mindkétszer helyben béreltünk autót, Larnacán. Nem volt semmi problémánk egyik céggel sem, viszont főszezonnak számít az okt.31-ig tartó időszak, így nagyobb kedvezményre helyben sem nagyon lehet számítani illetve nem volt túl nagy a választék.
2 napos felhőszakadást szívesen kihagytam volna, utólag annyi előnye mégiscsak volt, hogy feltöltötte a kiszáradt sós tó medrét és néhány napja megérkeztek a flamingók.