A hűtőrácsot ha leveszed, a hűtő előtt van egy dobozban 3 db relé, a hűtő közepénél, a két venti között. Ebből a 2db felső indítja a ventillátorokat, nézd meg ott. Nekem ez volt a baja, bár az enyém dÍzel, de nem hiszem, hogy ebben nagy különbség lenne a benzineshez képest.
No nem is az a fő gond, hogy 90 fok felé kúszik a vízhőfokjelző, hanem az, hogy olyan mintha túlnyomás lenne a kiegyenlítő tartályban, ugyan is engedi az új kupak is a vizet. hengerfej probléma kezdemény lehet? vagy?
Sziasztok! Nemrég vettünk egy 2008-as évjáratú (már az új kasztnis) 1.6 HDI, 75LE-s Peugeot Partnert. Alapjáraton valami kattog a motortérben, van hogy erősebben, van hogy halkabban és valamikor el is hallgat egy kis időre. Illetve kicsit erősebb gázadásra (kb. 2000-es fordulattól) is elhallgat. Egyébként szép hangja van a motornak, és nem is füstöl. Szerintetek mi lehet a baja? A válaszokat előre is köszönöm!
Peugeot partner 2.0 HDI-m van. 2003-as évjárat. Azt vettem észre, hogy időnként kigyullad a műszerfalon a stop lámpa egy kis vízhűtő ikon -al együtt. A kiegyenlítőbe kell töltenem egy kis vizet és utána jó. Észrevettem, hogyy a kiegyenlító tartály kupakja alól engedi a vizet. Csak szivárgott.Éppen nedves volt a kupak körül. Vettem rá új kiegyenlítő sapkát. Ezzel is az a helyzet. Hiába húzom meg erősen.Mindig nedves a kupak aljánál. Ha tartósan megyek autópályán 140 körül akkor a víz felmegy 90 fok felé is kissé. Arra gondoltam, hogy talán valahol elengedi a nyomást a kiegyenlítőm és ezért fogyhat a víz belőle. Így kissé melegedhet is. Nem hinném, hogy hengerfejes mert szép tiszta a víz a kiegyenlítőben.
Van valakinek ötlete vagy tapasztalata, hogy mitől van ez?
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni azoktól, kiknek 1.4 benzines Partnerük van. Az enyém 2007-es, és észrevettem, hogy talán a motortérben van egy hiányzó alkatrészem. Azt kérném, hogyha valakinek ugyanilyen modell van a tulajdonában készítsen egy jól látható közeli fényképet a képen látható helyről, lehetőleg jól látható legyen. Nálam úgy néz ki, hogy mintha valami hiányozna onnan. Egy luk van, és valami szivacsszerű anyag van ott, de mintha valami kupak lett volna rajta. Előre is köszönöm.
Üdv! Nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget! Leköteleztél :)
Volt egy olyan érzésem, hogy a BSI lesz a ludas. Árulkodó volt burkolaton átvillanó rezgőkvarc, de reméltem hogy a digitális áramkörök saját frekvenciáját hívatott fenntartani.
Sajnos tévedtem :( Mindenesetre még egyszer köszönöm!!!
"Control unit 1 On early models, the central locking system is controlled by an electronic control unit, located in the sill panel to the rear of the front door, on the driver's side. 2 On later models, the central locking system is controlled by the Built-in Systems Interface (BSI) which is the vehicle central computer controlling the main body electrical system functions. The unit is located under the facia on the left-hand side. Refer to Chapter 12 for further inlonnation. 3 Should any problems be experienced with the operation of the central locking system or any of the other functions controlled by the BSI , the vehicle should be taken to a Peugeot/Citroen dealer for diagnostic investigation."
Hevenyészett szabad fordításomban: A korai modelleknél a vezető oldali ajtó hátuljánál a párkány-panel alatt (ez gondolom valami műanyag burkolat lehet) van a vezérlő egység.
A későbbieknél ezt a funkciót a BSI végzi. (ref. 12. fejezet: közvetlenül a biztosítéktábla alatt van) A BSI hibák orvoslására javasolja szakszerviz felkeresését.
Ha eddig nem találtad akkor úgy vélem, hogy neked a régebbi típus van.
Hozzáértők segítségét kérném, távirányítós központi zár vezérlőegysége hol található 2002-es 1.6 benzines (5 személyes) Peugeot Partner-ben? Tehát nem a központi zár motorja érdekel ami az ajtókban található, hanem az a modul ami a távirányítóról veszi a jeleket és vezérli a zárakat. A központi zár gyári, de ennek ellenére a műszerfal alatti biztosítékoknál nem található, sem a reléknél, még a kesztyűtartónál, a rádiónál sincs, sem mellette sem mögötte. Sehol nem találom :(
Nem tudom valaki találkozott már ezzel a problémával effektíve, nagyon fontos lenne a segítségetek, előre is köszönöm.
2007-es partner személy autó vezető ülését szeretném márkán belüli elektromosra cserélni. Esetleg valamelyik 3-mas, vagy 4-es széria ülése beszerelhető átalakítás nélkül?
------------
A Partnernek van egy mozgássérült szállító változata.
Németországban népszerű.
Amikor hátúl kicsi rámpával, kerekes székkel be/felhajthatsz a kocsiba.
Ez egy automata/félautomata Partner.
Nos ennek a Partner változatnak - tudtommal - elektromosan magasság állítós a vezető ülése.
Szerintem egy felkészültebb Peugeot szervízben, a számítógépes alkatrészbázisból megmondják Neked, hogy, a Partner saját magasság állítós ülésének mi a cikkszáma, hogyan rendelhető?
Újonnan valószínűleg drága, de külföldről, csomagküldő szolgálaton keresztül, szerintem bontott is kapható.
Úton vagyok Rómába egy Peugeot Partner 2006-ossal és a hátsó helyzetjelző világításom kiment persze így csak felül maradt féklámpám. Ködlámpa működik. Csak a hátsó világításom nem. Izzókat leellenőriztem biztosítékot jobb megoldás hiányában kicserélgettem és úgy ellenőriztem le mivel nem tudtam melyik a hátsó világításé. Még sem tudom mi lehet a gond . voltam szervizbe de azt mondták két nap így marad este a ködlámpa hogy lássanak és a fékezgetést próbálom motorfékkel megoldani hogy ne legyen annyira balesetveszélyes. Esetleg valakinek még tippje hogy mi lehet a gond?
2007-es partner személy autó vezető ülését szeretném márkán belüli elektromosra cserélni. Esetleg valamelyik 3-mas, vagy 4-es széria ülése beszerelhető átalakítás nélkül?
De más megoldás is érdekel, nem baj, ha nem Peugeot, vagy, ha szükséges egy kis lakatos munka!
Szeretnék segítséget kérni, partner 1.4 i 2000-es évjáratú. Valami nincs rendben az üzemanyag rendszerrel, mert kb fél tanknál már old a pisztoly és utána is egyre gyakrabban mire nagy nehezen megtelik. A betöltő csőnél látok két vékonyabb csövet, ezek lehetnek a tank levegőztető furatai? Hogyan kellene nekiállnom a probléma feltárásának?
Én anno szétszedtem a csomagtartó zárat, kiszedtem a zárbetétet és úgy takarítottam meg. Mivel közben láttam, hogy hiányos a rendszer, nem fektettem bele túl sok energiát, de a zár onnantól működött (és akár a csomagtér ajtó is kulccsal nyitható lett volna, ha pótolom a hiányzó alkatrészt). Mostanra megint beállt, de már nem izgat. Az a baj, hogy hátul felszed minden koszt a kaszni kialakítása miatt, de a zár takaró lemeze nem sokat véd. Az oldalsó ajtózárak viszont ilyen szempontból jobb helyzetben vannak, azokat ha korrektül rendbe teszed, sokáig nem kell majd hozzá nyúlni.
A bele fújt WD40 nem fogja eltávolítani a zárban levő trutymót, csak feloldja, azt onnan ki is kell pucolni, ha használni akarod. Ha takarítás nélkül belenyomod a kulcsot akkor kicsit átcsoportosítod maximum.
Pontosítok! Nem egyik napról a másikra lett ilyen , hanem már úgy lett vásárolva hogy csak a központi bal ajtó zár nyitott mindent. A jobb oldali nehezen nyílott a hátsót elsem lehetett fordítani. Történt egyszer hogy a hátsó ajtóban a zár és a motort összekötő rudazat szétcsúszott így nem nyitotta a központi. Nagy nehezen bejutva kinyitottam belülről akkor szétszedtem meghúztam a rudazaton a csavart , a zárat be fújtam wd40-nel az is elfordult, de nyitni csak akkot nyitotta ha erősen nyomtam befelé a kulcsot úgy fordítottam el. Ezt nem értem hogy , miért van?
Tudja valaki hogy a 96 1.9D Partnernek hogy működnek az ajtózárjai? Csak központival lehet nyitni mert ha ha kulcsal szeretném nyitni akkor csak el fordul simán a zárbetét.
A hét végén partner tulajdonos lettem. Segítséget szeretnék kérni olyan ügyben hogy vezérműszíj és hosszbordás szíj cserével egyben mit illik még cserélni a járgányon. Az alkatrészek keresgélése közben találtam feszítőpatront, hosszbordás szíj vezető görgőt stb.
Ezeket illetve a vízpumpát is kell cserélni? Válaszokat előre köszönöm. Az auto 1.9D.(1999)
Még annyit had tegyek hozzá, hogy volt ilyen tünet nálam is ( márhogy szedegeti egyenesben a kézből a kormányt ) de akkor a szervó szivattyú csere lett a megoldás. Annak ( a szervó szivattyúnak ) akkor volt egy kis nyünyörgő hangja is.
Eladó a képeken látható Peugeot Partner-hez (1996-2007) való csomagtér roló és csomagtér háló hibátlan működéssel, jó állapotban. (Előre utalás esetén postával és futárral is megoldható az átvétel).
Átvehető: Pilisjászfalu, Biatorbágy, Bp. III. ker., vagy megegyezés szerint.
Eladó a képeken látható Peugeot Partner-hez (1996-2007) való csomagtér roló és csomagtér háló hibátlan működéssel, jó állapotban. (Előre utalás esetén postával és futárral is megoldható az átvétel).
Átvehető: Pilisjászfalu, Biatorbágy, Bp. III. ker., vagy megegyezés szerint.
Készülök cserélni hátul f.betét(dob) cserére. Próbáltam lefeszegetni ,de nem ment.Lehet csak ha valami roncsolódik.Csak úgy sikerülhet.(Rozsdás a dob eléggé)
Meximaxi82, elkorrodálódott és tele van kosszal , sóval a kis kardán kereszt a kormányrúdon a tűzfalnál, a motortérben. Leginkább csere, bár néha és időlegesen segít a kenő spray.