Keresés

Részletes keresés

Takoca_ Creative Commons License 2006.01.15 0 0 5
a másodlagosnak csak akkor van szerepe ha az elsődleges nem működik

nincs valami szűrés beállítva?

pingelni tudod a problémás címeket?
Előzmény: bazsa82_1 (3)
vanchu Creative Commons License 2006.01.15 0 0 4
Akkor hagyd így. A tartalék DNS neked úgy sem kell.
Előzmény: bazsa82_1 (3)
bazsa82_1 Creative Commons License 2006.01.15 0 0 3

A routerem kiírja az ip-t, és a dns-eket...

Igazából fél éve használom a routert, csak most már elegem lett abból hogy nem mindenhova enged ki...

Ekkor vettem észre, hogy megváltozott a dns...

Most egyébként épp a routerem van beírva dns-nek 192.168.1.1 csak épp a dns2 nem engedi meg, mert azt írja, hogy u.azt már nem írhatom....

Előzmény: Takoca_ (2)
Takoca_ Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2
huuhhh

tisztában vagy a fogalmakkal??

az ami változik az a te szolgátatótól kapott IP címed. ez tök normális hogy változik mivel a fix IP-t meg kell venni

A DNS szerverek IP címe nem változik!! nincs érteme hogy változzon

szóval a dns mezőbe egy publikus dns szerver címét kell beírnod
ez lehet bármelyik szolgáltatóé is akár de a tonline megfelelő

de mint ahogy a kolléga írta a routert is megadhatod mert annak kapnia kell egy dns címet a szolgáltatótól

egyébként honnan veszed az aktuális DNS-t?
Előzmény: bazsa82_1 (-)
Belo Creative Commons License 2006.01.15 0 0 1

Hali,

A router IP címét kel beírnod DNS-ként a gépek hálókártyájához, de nem a külsőt, amit a szolgáltató oszt ki, hanem amit a router gyártója adott meg a router leírásában. 192.168.0.1 vagy hasonlót keress.

vanchu Creative Commons License 2006.01.15 0 0 0
Természetesen ugyanazt, amit a routered megkap a szolgáltatótól.

Sehogy. A DNS-be azt kell beírni, amit a szolgáltató megad. Ha az dinamikus, akkor nem akard statikusan beírni.
------------------------------------------
1. Elképzelhető, ahogy a routered hajlandó proxizni a DNS-t. Ilyenkor add meg a router belső IP-jét DNS szervernek, aztán ő majd továbbítja a kérést oda, amit neki mondtak.

2. Megpróbálhatsz külső nameszervert használni, de nekem gyanús, hogy a szolgáltató ezt szűri, különben a régi IP-n lévő nameszer is menne. De mondjuk a BME-t (152.66.115.1) megpróbálhatod beállítani.
bazsa82_1 Creative Commons License 2006.01.15 0 0 topiknyitó

Hali!!

Az lenne a kérdésem, hogy ha router mögött ha én osztom ki az Ip-ket a gépeknek, mit kell a gépek hálókártya beállításánál a dnshez írnom??

Igazából az a gondom, hogy a t-online sokszor változtatja...és csak azt veszem észre, hogy nem minden lapot tudok megnyitni. Ekkor mindig át kell írnom az aktuális dns-re.

Ezt hogy lehetne kivédeni???

Főleg azért mert nem mindig vagyok itthon és a család nem ért még ennyir ese hozzá...

Előre is köszi!!

Balázs

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!