A router IP címét kel beírnod DNS-ként a gépek hálókártyájához, de nem a külsőt, amit a szolgáltató oszt ki, hanem amit a router gyártója adott meg a router leírásában. 192.168.0.1 vagy hasonlót keress.
Természetesen ugyanazt, amit a routered megkap a szolgáltatótól.
Sehogy. A DNS-be azt kell beírni, amit a szolgáltató megad. Ha az dinamikus, akkor nem akard statikusan beírni. ------------------------------------------ 1. Elképzelhető, ahogy a routered hajlandó proxizni a DNS-t. Ilyenkor add meg a router belső IP-jét DNS szervernek, aztán ő majd továbbítja a kérést oda, amit neki mondtak.
2. Megpróbálhatsz külső nameszervert használni, de nekem gyanús, hogy a szolgáltató ezt szűri, különben a régi IP-n lévő nameszer is menne. De mondjuk a BME-t (152.66.115.1) megpróbálhatod beállítani.
Az lenne a kérdésem, hogy ha router mögött ha én osztom ki az Ip-ket a gépeknek, mit kell a gépek hálókártya beállításánál a dnshez írnom??
Igazából az a gondom, hogy a t-online sokszor változtatja...és csak azt veszem észre, hogy nem minden lapot tudok megnyitni. Ekkor mindig át kell írnom az aktuális dns-re.
Ezt hogy lehetne kivédeni???
Főleg azért mert nem mindig vagyok itthon és a család nem ért még ennyir ese hozzá...