You know I smoked al lot of grass. Oh lord I pumped a lot of pills. But I never touched nothing that my spirit could kill. You know I've seen a lot of people walking around with tombstones in their eyes. But the pusher don't care ah if you live or if you die. God damn hhm the pusher god damn he hei I say the pusher. I say god damn god damn the pusherman
You know the dealer, the dealer is a man with a lot of grass in his hand. Ah but the pusher is a monster good god he's not a natural man. The dealer, for a nickel lord he'll sell you lots of sweet dreams. Ah but the pusher 'll ruin your body, lord he 'll leave... he 'll leave your mind to scream. God damn aah the pusher. God damn, god damn the pusher. I said god damn god god damn the pusherman.
Well lord if I were the president of this land you know I'd declare total war on the pusherman. I'd cut him if he stands and I shoot him if he'd run and I'd kill him with my bible with my rasor and my gun. God damn all the pusher. God damn... the pusher. I said god damn god damn the pusherman!
Jaja egy kisvárosban ami mondjuk Szigetvár méretű ott el tudom képzelni/hinni. Egyébként ha tényleg igaz, akkor csak így tovább! Máskérdés hogy a szomszég 120as skodáján pont ezért kellett motorgenerált eszközölni mer a fószer 60-70-nél sophase ment gyorsabban. Alul lett pörgetve. Nade ennek semmi köze a topichoz. elenyésző kissebbség vagy ha minden kresz szabályt minden esetben betartasz. (sajnos, kevesen vagytok)
Tényleg nem megy gyorsabban, de ez az ö mániája, amivel aztán jól fel is tartja a forgalmat, de egy kisvárosban ez még elviselhetö, pesten szerintem kilönék...
Ezt az illegális, meg törvénytelen dumát úgy nyomjátok, mintha még egyikőtök sem lépte volna át a megengedett sebességhatárokat... (Pedig a gyorshajtás sokkal veszélyesebb mint a kanabisz)
Mi elött valaki azt hinné a drog mellé álltam, akkor szolok nem, de ettöl még a dolog nem ilyen egyszerü és a legkönyebb dolog a felelöséget a zenészek nyakába varni, pedig hát nem ez a lényeg. A drog, mint olyan azért rossz mert az aki rákattan ezzel kezeli a hiányézetét, a problámát, a gátlásait, valamit, amit meg kellett volna tanulnia, ismernie, akkor amikor a mi kezünkbe volt a lelki, szellemi, testi nevelésének felelösége...de mi mint szülök szartunk az igazán lényeges dologra...Ez a mi buktán és a gyerekeinknek szopacs...Nem vagyok a liberalizáció hive sem, de nem azokért a srácokért nem, akik idönként ezt vagy azt kostolgatnak, hanem mert tul sok az olyan srác, akit félteni kell, akiket van miért félteni, akik számára a spangli a a spuri vagy a bályeg a kezdö rugás a szakadék felé...
Számtalan kölökemberröl tudok, aki kiprobálás szintjén megállt, mert nem volt rá szüksége...Megismerte milyen is az, de ennyi...Nem azért, mert azt mondták az okosak, hogy árt, hanem nem volt belsö igénye...Számtalan srácot ismerek, aki az idönként feltörö depressziv problémáit kezeli akár 40 évesen is idönként egy egy spanglival és talán jobb, mintha folyamatosan szedne antidepreszánsokat...S ismerek srácokat akik belefejelvén ugy maradtak a sirig, vagy az élöhalottságik...és ez szörnyü, de az ö esetükben sem hinném, hogy Kosztolányi vagy Lukács lenne a bünös...
Ez hülyeség. Mármint, hogy azért drogozok, mert a "torta meg lesz füszerezve....,"...S a legföképpen az hülyeség, hogy olyanok okoskodnak a politikán innen és túl, akiknek gözük sincs az egészröl...
Attól nem gyujtrok rá egy spanglira, vagy ha igen nem maradok ugy, mert azt énekli a....
A dolog azon múlik, ami a zene hallgatás elött kialakult vagy nem bennem...AMikor kiskölök az ember milyen lehetöséget kap arra, hogy fel és megismerje magát, hogy ismerje a határait no meg a lehetöségeit és tudja kezelnmi a saját és a környezete konfliktusait, hogy tudja a helyét és az értékét...Ha rendben van magával, ha van önismerete, ha konfliktusit jól tudja kezelni, akkor lehet hogy idönként kiprobál ezt azt, mert pl kamasz és ott van a nozija elött, de nem fog ugy maradni, mert nem ez az az eszköz, amivel feloldofdhat, amibe menekülhet, hanem van egyfajta belsö tudása..."Ha csodálkozol a kokainistán? Gondolkozz. Az okai is tán" ...
Komolyabb dolog ez annál, hogy a felelöséget a zenére háritsuk, vagy bármire másra magunkon kivül....
S ha igen és tiltsuk be, akkor kezdjük modszeresen és mindenkivel, mert igy következetes...Felejtsük el Kosztolányit és a többieket, mert bár hallhatunk sok zenében erröl, de ennél nyiltabban talán még öke sem irnak erről:
Mérgek litániája
Mind szeretem. A titkos zûrzavarban csendben susognak hozzám, mint a sír. Oly egyszerûen, gazdagon, ragyogva, akár a gyémánt, a rubin s zafir.
Az ópium volt elsõ ideálom, az álom, az én altató arám, csak rám lehell és az enyém, mi drága, enyém lesz Kína, Tibet és Japán.
Lihegve néztem ódon patikában az atropin megcsillanó levét. Bús kedvesünk szemébe álmokat lop, s sötét szeme az éjnél feketébb.
Szeretem a tápláló s gyilkos arzént, mert vézna arcunk tõle gömbölyül, és éltetõ rózsás lehelletére az élet és a halál leng körül.
Fejfájasztó homályos délutánon az antipyrin-hez esedezünk. Egy perc s fejünk a semmiségbe törpül, és óriási lesz pici kezünk.
A koffein komoly, nyugodt barátunk, mélységek kútja, bölcsek itala. A veronál vén gyermekek dadája, a morfium az örök éjszaka.
A nikotin zavart füstfellegében keleti lázak fátyola remeg. Az alkohol gyógyítja életünket, ezt a fekélyes, óriás-sebet.
Hogy integetnek, hívnak és üzennek, ha bánatoktól bong a beteg éj: az éjjeliszekrényünkön alusznak, és hallgatásuk is zokog, zenél.
Simák, szelídek s szörnyû gyilkosok mind, olyan kicsik és mégis oly nagyok. Oly mozdulatlanok. S faló ölükben egy túlvilági lángvihar ragyog.
Mind szeretem. És õk is mind szeretnek. Komor nevük imába foglalom. Rettegve, félve rejtem el a titkuk, mint átkomat és örök bánatom.
"Én látom rajtuk ők a pop kultúra miatt drogoznak. :D"
Tudtam, hogy ezzel fogsz védekezni! :))) Persze, én sem látom, de simán lehet, hogy annak is volt egy kis hatása. Csak a 0 db iskolás drogozó elméletedet próbáltam cáfolni.
Igen, 18 alatt elég rossz a drog. Kiforratlan személyiségek/elmék lehetséges rombadöntője.
nagyon sokan és nagyon régtől fogva énekelnek a drogról burkolt vagy direkt formában. elismerem, hogy művészi értékben pl. a doors egy pettyet felette áll a copyconnak :), de mondanivaló szempontjából ez is, az is bizonyos illegális kereskedelem útján megkapható tudatmódosítók fogyasztására sarkallhat.
tény, hogy a budapesti gimnazisták 50%-a már próbálta a marihuánát. ez nem a copycon nevű rétegzenekar "érdeme".
ha a művészi szabadságba belefér egy kis cigányozás/trianonozás/zsidózás ala magozott cseresznye, egészséges fejbőr és társaik akkor remélem belefér egy kis copycon is.
1. Szólászabadság. Amibe a éneklés szabadsága is beletartozik.
2. Törvénybe valószínűleg akkor ütközhetne ilyesmi,ha közvetlenül bűncselekmény elkövetésére szólítana fel másokat; és nem egy elképzelt realitású műben,hanem a valóságban. Ezt szinte lehetetlen bizonyítani.
Ilyen alapon az operákat játszók közül is sokat lecsukhatnának.
őszintén szólva örülnék neki, ha itthon nevelgethetnék növénykét a saját magam vigasságára. szivesen be is megyek feljelenteni magamat bárhova, kipengetem a büntit. ekkor a hatóság ugye nem fog baszogatni a szobanövény-preferenciám miatt? vagy juhászt fogja? mert ez így nekem nem okés...
tfh. elkapnak az uccán fél g-vel akkor az min egy év terelés. és nem pénzbünti meg ilyen marhaságok. vagy mostan nem értem a kőkemény drogtörvényünket...
Most nemtom kinek is valaszoljak, ketten irtak ugyanezt. Milyen tanulmanyokrol beszelsz? Szulettek mar pro es kontra tanulmanyok. Ha meg megnezed a hazai allapotokat, akkor _nem_ allithatod, hogy a fu artalmasabb, mint az alkohol. De akik a drogok ellen beszelnek, mindig csak a fuggok kontextusaban teszik. De nem lesz mindenki fuggo, sot! Az nem a drog letetol, vagy a droggal valo talalkozastol, vagy rendszeres hasznalatol fugg, hogy valaki rakattan, szakszoval problemas hasznalo lesz. Ez a lenyeg. Az, hogy onkenyesen kriminalizalunk biz. drogokat a bajokat csak szaporitja. Amugy a drog eredeti jelentese: gyogyszer:)), azaz, minden nyugdijas neni, aki a patikaban kolti el a nyugdijat drogfuggo, nosza, sujtson le rajuk a torvenyszigora.
Persze, valaki megemlíti, hogy gyerekek, hát mégis hogy képzelitek, hogy olyasmit műveltek (magatok és mindenki kárára), ami nyilvánvalóan illegális, tilos. És akkor jön az össztűz. Nem mindenki simlis ám a világon.
Na ja, azért ír minden lényegesebb tanulmány arról, milyen rombolást végez a fű... De az alaposságnak sosincs foganatja, egyszerűbb mindenfélét hinni mint gondolkodni.
Na ja, azért ír minden lényegesebb tanulmány arról, milyen rombolást végez a fű... De az alaposságnak sosincs foganatja, egyszerűbb mindenfélét hinni mint gondolkodni.
Nem állok le. Bűncselekmény elkövetésére, bizonyítottan káros és törvénnyel tiltott kábítószer fogyasztására buzdítani törvénybe ütköző, és a törvénynek érvényt kell szerezni. Nem véletlenül tiltottak a náci indulók is (kivéve Sickratmant).