Ábel a rengetegben - ma! Ha tudjátok nézzétek meg, vagy vegyétek fel holnap 12.35-kor a Hír tévében a dokumentumfilmet, egy kisfiúról a gyimesi hegyekben. Nem ártana levetíteni minden magyar iskolásnak, én már láttam valamelyik este, egy sovány fiú egyedül egy kalyibában, állatokkal, sok munkával, tévé, rádió, minden nélkül... - a mi gyerekeink meg sokszor milyen elégedetlenek!
A második rész az egyik legjobb női film, amit valaha láttam..a negyediket meg a rendező /J. P. Jeunette (remélem jól írom a nevét)/ sajátos látványvilága miatt szeretem.
Ripley hadnagy, az Alien-sorozatból (Sigourney Weaver). Imádtam azokat a filmeket; izgalmas sztori, osztályon felüli díszlet, és persze a főszereplő... imádom azt a nőt, de komolyan.
Tegnap este megnéztem újra, és most direkt azt próbáltam figyelni, mivel tudott ennyire lekenyerezni ez a film.
-Zene: azt hiszem, freyya emlitette. Tényleg nagyon hatásos végig, azt hiszem, megszerzem a cd-t.
- Voltak azért szivszorító szálak benne, azaz a rózsaszin részeket volt, mi ellensúlyozza: pl. Emma Thompson karácsonyestéje, amikor rájön, hogy nem ö kapta a nyakláncot, vagy a titkárnö beteg bátyja, aki állandóan telefonált, a jelenet a bolondokházában. Az a párocska nem is jött össze a filmben.
Hmm, egyszer régen a barátnőmnél töltöttem az éjszakát, akinek éjfél körül megjelent a volt vőlegénye. Szerencsére fele akkora volt, mint én és némi méltatlankodás után elment, de reggelre kiírta a szegedi nőiklinika kerítésének lábazatára, hogy: "Egy igazi boszorkány a szerelmem". Hatalmas betűkkel, olyan 10 méter a szöveg. Mindez olyan 16 éve történt, 1-2 éve még biztosan ott virított a felirat. (A lány minden nap arra ment dolgozni) Csak a "kiplakátolom a várost" -ról jutott eszembe.
Megvan neked a dvd? az extrák közt van néhány érdekesség. Pl. teljesen kihagytak egy jelenetet, amikor a megcsalt feleség bemegy a suliba, mert behivatta a rosszcsont gyereke angoltanára.
Az volt a kisfiu büne, hogy karácsony alkalmából fogalmazást kellett irniuk, hogy mit kivánnának. Persze minden jógyerek világbékét kivánt meg hasonló közhelyeket. Ez a kisfiu meg azt, hogy legalább egy napja láthatóvá váljék az emberek fingja...! :))
(Rögtön be is vágtak egy jelenetet, amin a királynö feneke mögött képzödik egy szines felhö valami fogadáson)
A rendezö meg végül úgy döntött, nem kockáztat és kivágták a jelenetet. höhö.
Igen! Az öreg rocker és a dundi menedzsere..!! Megfogadta, hogy pucérra vetközik karácsony éjszakáján, ha felkerül a slágerlisták élére :) És a kisfiu emiatt tudott átcsúszni a biztonságiak közt, mert ök is ezt bámulták a tv-ben :))
Holnap este ismét dorbézolunk rajta néhány forralt bor után. :) Kedvencem a portugál lánykérés. Meg amikor Hugh Grant táncol és a titkárnöje nézi. Meg amikor a férjhezment lánynak szerelmet vall a srác plakátokon. Meg amikor a kisfiu rohan át a reptéren, a biztonsági kapukon. és igy tovább, és igy tovább... :)
Nálam az év filmje edig a Bin Jip, Lopakodó lelkek. A második a Csak egy csók, egy angol film pakisztán fiu és ir katolkius lány szerelméröl szól. Mindkettöt Pesten láttam, ha belebotlotok, ne hagyjátok ki.