Viszont van sok szép zöld domb, amin sétálgatva messzire el lehet látni. Itt Magyarországon nekem ez hiányzik a legjobban: vagy fák között tudsz sétálni, ahonnan nem igazán van kilátás, ahol nincs erdő, ott meg vagy szántóföld van vagy combig érő gaz. De sehol a hatalmas zöld füves dombok. Kilátók persze itt is vannak, de teljesen más dolog megállni és bámulni, és más amikor órákig sétálgathatsz úgy, hogy tiéd a világ.
12 db tojásból, 24 dkg cukorból, 16 dkg lisztből, 8 dkg darált dióból, fél citromból és reszelt héjából piskótát készítünk. Kikent, lisztezett tepsiben megsütjük. Ha megsült és kihűlt, 3 lapba vágjuk és megtöltjük a diókrémmel. Ehhez 45 dkg cukrot 2 dl vízben feloldunk, felforraljuk, majd langyosra hűtjük és habosra kavarjuk, 5 tojássárgájával, 40 dkg margarinnal, 3 dkg vaníliás cukorral. Hűtőben jól kifagyasztjuk, majd kockákra vágjuk. Rumos cukorszósszal meglocsoljuk a tészta tetejét, ehhez 2 dl rum, 2 dl víz, 10 dkg cukor kell. Ezeket a rum kivételével jól összeforraljuk, s azt csak a végén öntjük hozzá. Amíg ezt a tészta beszívja, csokoládészószt készítünk. 4 dl vizet, 20 dkg kristálycukrot felforralunk, 5-6 dkg kakaót, 10 dkg csokoládét, 1 dl rumot adunk még hozzá. A kockákra vágott tésztát tányérra rakjuk, csokoládészósszal leöntjük.
A KÉP a hívó JEL, az asszociációk egyediek :) ettől hódít a film, ettől üzlet, mert sokakat megszólítani képes ugyanazzal a kódrendszerrel, mégis más kulturális szinteken való konnektálással :-)))
A Rózsakertnél a föld alatt készül valami múzeum vagy kőtár féle, a tetején az üvegen már lehet mászkálni és kukkolni :) Gyönyörű Pécs.
És képzeld, a Nádort is felújították - kívül :-) Életem első véres bifsztekjét ott ettem 20 forintért, tüktojjal persze, a kávéházában meg láttam anno A légy című Oszkár-díjas rajzfilmünket :)
Egyrészt a végzős diákok tették fel a szekrényük lakatját, másrészt a szerelmesek összetartozásának jelképe (az eldobott kulccsal :-) Manapság már bevésett névvel, dátummal is dívik a szokás :-)
Amiről te beszélsz, az a mellette lévő épület szerintem, mert én a bástyát ismerem Barbakánként. Itt is ilyesmit írnak, és persze hogy van képem hozzá(d) :) Nem is véletlen, hogy ilyen számban hoztam ide ;-))
Londonban is van Barbakán - az amolyan függőfolyosórendszer, luxuslakásokkal - több képet csináltam róla, de sajnos nagyon áttekinthetetlen, nem adná vissza azt a hangulatot, amit az a hely sugároz.
Misina-tető az testvérek közt is 534 méter, a rajta díszelgő tévétoronynak a kilátója a derekán, kb. 70 méter magasan van, na ott eresztettem neki a 12*-es zoomot, hadd szóljon :-) Van félúton egy csúf szobor kilátós parkolóval, csak sajnos nagyon a látvány elé nőttek már ott a fák.
Már lefelé kocogtunk és piknikelős helyet kerestünk, amikor az állomáson padokra leltünk. A hortobágyi húsos palacsintát már benyeltem, asszem egy gesztenyés-áfonyást dobtam el, amikor betolatott a nadonédi kisvonat, majd kisvártatva ugyanarra indult, amerről jött :-)
Bár hogy legyen kisvasút is, meg úttörő is, egy városban... Csak olyan nagyon fapados. Itt komoly vonat, egészen más, mint az ipari. Emlékszem, gyerekkoromban a faborítású vagonban fatüzelésű kályha volt - a kis úttörő rakta meg. A közelében meglehetett sülni, a kocsi közepén meg már nem ért semmit! :-)