Keresés

Részletes keresés

kisnoah Creative Commons License 2006.01.30 0 0 50
Az a baj _robin_, hogy ez nem feltétlenül pletyka, ami ide leírásra került. Saját tapasztalatból mondom, hogy másképp informálják a vevőket/érdeklődőket. Nekem is mondták már, hogy minőségi gondok vannak a kivitelezővel, utána határidő probléma lett. Nem lehet tudni mi az igazság, és ennek nagy részét az eladó gerjeszti! Korrkt tájékoztatás mellett most nem lenne miről beszélgetni, és akár a költözés mikéntjéről beszélgetnénk már!!!
Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.30 0 0 49
Én nem akarok senkit bántani, feltéve, ha ők sem akarnak bántani engem. ;) Persze, tudom, hogy mindent megtesznek az ügyért, de a bizonytalanság mindennél rosszabb. És igen, pletykák terjengését sem "szeressem". Jó lenne már tudni, hogy most akkor mi a konkrét tényállás, miért nem halad a projekt, mi mit tudnánk tenni azért, hogy haladjon stb.
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.30 0 0 48
Nem tudom, hogy a vevői közösség mennyire lehet hivatalos, de mivel jogerős szerződéseink vannak, ezért valamilyen úton-módon érvényt kell(ene) szereznünk a jogainknak... Nem vagyok otthon sajnos a jogi dolgokban, ezért csak puhatolódzom. Onnan jutott eszembe a vevői közösség fogalma, hogy ha egy ház kulcsrakész lesz, megalakul a társasházi közösség, és ha megvan a lakhatási, valamint beköltöznek a lakók, "automatikusan" lakóközösséggé válik a társasági. Vagy valami ilyesmi. :))) De marhára nem kéne hagynunk, hogy átvágjanak. Szerintem. :)
strobo Creative Commons License 2006.01.30 0 0 47

B..... Á.... a héten szabadságon van, reméljük kipihen minket is! J

Ne bántsuk a kapcsolattartókat a DI-nél, ők is csak emberek! J

 

-Azt az információt kaptam, hogy megszületett a megállapodás a többségi tulajdonos kivásárlásáról. Hamarosan hivatalos értesítést kapunk. (Ezt már végtelenszer megígérték.)

-Kivitelezőt is csak ez után fognak megnevezni. (Lehet hogy nem a Plan60-t.)

- bankos témáról nem tudtak semmit mondani.

-eleztem, hogy a fórumon minden féle dolgok terjengnek, ami nem a legjobb reklám a cégnek. Nem a legjobb marketing!

 

Vásárlói közösség jogcím szerintem nincs a jogban, de remélem tévedek, nem vagyok jogász, a jovő héten kell jogból vizsgáznom másból kifolyójag! :)

 

Ki igazolja most nekünk hogy éppen hol a pénzünk pontosan!?!

kisnoah Creative Commons License 2006.01.29 0 0 46
A vevői közösség egy jogi meghatározás? Azt jelenti, hogy ha összefognak a vevők komolyabb jogokkal is rendelkeznek, mint egyénileg? Ezt jó lenne megtudni _robin_, meg azt is, hogy ez milyen lehetőségeket nyit meg előttünk.
Előzmény: Törölt nick (45)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.28 0 0 45
Azért is lenne jó egy hivatalos ún. vevői közösség, hogy ezekhez az adatokhoz hozzájuthassunk. Jó volna egy jogászguru is, aki ebben segíthet nekünk. Nekem van egy-két ingatlanos ügyvédismerősöm... Már régóta tervezem, hogy rákérdezek náluk ezügyben. De nem ígérek semmit... :)) A vevői közösség teljesen méltányos lenne, hiszen már jogilag mindannyiunk "elkezdte megvenni" a lakását, amint lerakta a foglalót. Egy rakás jog illet meg minket (meg kötelesség is, persze). Persze, ez csak egy ötlet...
pictor 1 Creative Commons License 2006.01.28 0 0 44

Én is azt az infót kaptam , hogy a CIB banknál óvadéki bankszámlán van a pénzünk és ez van zárolva csak ha odamegyek érdeklődni nekem semilyen információt nem

adnak ki.  

kisnoah Creative Commons License 2006.01.28 0 0 43

Én is azt hallottam, hogy zárolt számlán vannak a befizetéseink. Nagyon remélem, hogy így is van! Sajnos ebben nem lehetünk 100%-ig biztosak, mert banktitokra hivatkozva ilyen jellegű információkat a CIB-től nem tudhatunk meg. A DI-től pedig ettől egyszerűbben megválaszolható kérdésekre sem kapunk választ.

Úgy sejtem, hogy a DI vett már fel hitelt a CIB-től, ezt igazolj az is, hogy nem sikerült megszabadulniuk tőlük, pedig az OTP felé nyitottak.

Előzmény: vendaa (42)
vendaa Creative Commons License 2006.01.28 0 0 42

Egy 'lakótársunk' utánanézett a dolognak, és a CIB  zárolt számláján van pénz, de hogy pontosan mennyi, vagy ki/k fizették be, azt nem lehet megtudni, mert a Dobozié a számla.

 

 

Előzmény: kisnoah (40)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.28 0 0 41

Húha, pedig nem akarok James Bondosítani... :)

A projektfinanszírozó biztos, hogy a CIB marad, ez tény. De hitelt nem csak a CIB-től, hanem az OTP-től is fel lehet venni, mert valamilyen szerződésben áll ezzel a bankkal is az építtető cég. És igen, így már kétséges lesz, merre is foly(t) a pénzünk. Meg fogalmam sincs, miért kell ilyen zűrzavart kelteni a bankokkal, csak kispénzűek vagyunk, de nem hülyék. :(((

kisnoah Creative Commons License 2006.01.28 0 0 40

Vajon a pénzünk, a befizetett foglalók és előlegek melyik számlán vannak? Sikerült már elkölteniük, vagy még az elkülönített számlán van? A bizonytalan tulajdonosi viszonyok idejére vajon zárolták a számlánkat, vagy most aki hozzáfér, megléphet a pénzzel??? Nekem még legutóbb azt mondták, a bankból is, hogy a CIB a projektfinanszírozó.

 

_Robin_ egyetlen mondata után tucatnyi nyitott kérdés lesz.

Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.28 0 0 39

Igen, ez az állásfoglalásos dolog teljesen világos (végre egy egyező pont :))). Ami nekem nem tetszik, az a hetente-havonta más ürügy a várakozásra.

A CIB-es ragaszkodás viszont nem teljesen világos, hiszen nekünk teljesen mást mondtak! A bankos kontaktunk ráadásul nem CIB-es, hanem OTP-s, és az építtető szerint ennél a banknál történik most a régióváltás (konkrétan: más lesz a bankos kontaktunk). Nekünk bizonyos (hosszú... :)) okok miatt az OTP-s hitel néz ki a legjobban, bár a CIB-nél is érdeklődtünk. Szóval mi biztos, hogy csak az OTP-nél vehetjük fel a lakáshitelt. De ha akartok, írok meredekebbet is: az építtető, legalábbis december elején mi ezt az infót kaptuk, a CIB banktól akart átigazolni az OTP-hez (projektfinanszírozásilag). Mivel nem tudta, mitévő legyen, végül is maradt, ahol van. :) Haha, mi meg azóta is várunk, de nem történik semmi, csak az idő múlik és a határidő ketyeg. És semmit nem tudunk intézni, pedig nagyon kéne.

kisnoah Creative Commons License 2006.01.28 0 0 38

Ez most teljesen új nekem. Eddig bankváltásról szó sem volt. Sőt a szerződésben kikötötték, hogy a CIB-et jelölik meg hitelező banknak, csak fejvesztés terhe mellett választhatok másikat! Ezt már végképp nem értem. Nagyon nem tiszta itt valami.

 

Az Állami Vagyonügynökségnek ehhez semmi köze, hiszen magánberuházás. Az APEH állásfoglalásnak is csak annyi, hogy az idei részletekre már csak 20%-os ÁFÁ-t kell fizetnünk. (általában ez mindenkinél aki tavaly kötött szerződést a foglalón és előlegen felüli részre vonatkozik). Elég jelentős az árkülönbség. 10 millió forint esetén 400 ezerrel lesz olcsóbb. Erre várják az állásfoglalást...

 

KN

Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.28 0 0 37

Abszolút egyetértek, de ebben az országban józan paraszti észt keresni... :) :( A házat fel kell építsék, de már BÁRMIT el tudok képzelni. Nem tudom, Nektek mit mondtak, én erről a tulajváltásról olyan szinten nem tudtam semmit, hogy tegnap olvastam először. Nekem tök mást mondott a bankos kapcsolat, a Palace-os kontaktlány és az építtető (vagy volt építtető?) is. A mostani "várjunk" kérés is teljesen más ok miatt van... Mi augusztusban írtuk alá a szerződést, nekem az volt a furcsa, hogy rögtön adásvételit írtunk, nem előszerződést. Eléggé féltem a foglalómat, mivel ez családi ajándék volt, nagyon nem szeretném, ha elveszteném, vagy ilyesmi.

Amit én hallottam először a bankostól, hogy azért áll minden, mert az építtető projekthitel-bankot akar váltani. Valószínűleg addig stagna van ezerrel, és a nekünk decemberben "élesedő" szerződést újra kell írni. Utána felhívtam a Palace-t, ahol - természetesen :( - erről semmit nem tudtak. Később az építtetőnél puhatolództam, aki ötperces jópofizás után sem mondott érdemlegeset, csak azt, hogy igen, szerződést kell majd módosítani, de türelem, várjunk. A bankos kapcsolat ezek után azt mondta, amikor összehoztuk a Palace-os kontaktlánnyal, hogy hát igazából azért kell várni, mert egy pénzügyi felügyelettől (Állami Vagyonügynökség? APEH?) állásfoglalást szeretnének kapni. Így idén januárig várjunk csak tovább, mert a Magyar Közlönyben ekkor jelenik meg hivatalosan az állásfoglalás eredménye. Ez már kezd mindennek a teteje lenni, gondoltam, főként, hogy azóta kiderült, akkor most azért kell várnunk, és azért nem tudunk intézni semmit, és azért áll az építkezés, mert az építtető éppen bankfiókot vált ("régióváltás" a bűvös jelszó). Persze, bankon belül! Na, ez van most. Pilátus szavaival: "Mi az igazság?!" ...Vicces. :(((

Na, kipuffogtam magam... Remélem, most már nem akad panasz, hanem összekapják magukat, mert tényleg kevés az idejük.

kisnoah Creative Commons License 2006.01.28 0 0 36

pictor 1: józan paraszti ésszel gondolkodva mindenkinek az lenne az érdeke, hogy felépüljön a ház!

A vevőknek, mert megoldódnak a lakásvétel, és új lakásba lehetne költözni.

Az eladónak, mert ebből lesz haszna (a kártérítések miatt egyre kevesebb).

A banknak, mert új lakáshiteles ügyfeleket szerez, ami hosszú évekre jó pénz.

 

KN

Előzmény: pictor 1 (35)
pictor 1 Creative Commons License 2006.01.28 0 0 35


sziasztok!


Remény! Annyival nem érjük be. A házat fel kell ÉPÍTSÉK .Erre válalkoztak s ennek igy
kell történie.
kisnoah Creative Commons License 2006.01.28 0 0 34

Ne aggódj Robin, itt vagyok :) nem adtam fel a reményt!

 

Csak ismételni tudlak benneteket, hogy felháborító, hogy nem tájékoztatnak bennünket. Két hónappal a tervezett átadás időpontja előtt csak egy medencénk van, és még azt sem tudjuk, hogy melyik évszakban költözhetünk! (A fecskék hamarosan visszajönnek, de még nem fogják látni a házunkat.)

Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.27 0 0 33
Jaj, remélem, senki nem adta fel a reményt, meg ezt a topicot?! Strobo, Kisnoah, többiek?
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.27 0 0 32

Sziasztok, én is vásárló vagyok, nem gondoltam volna erre lelek a fórumban, de nagyon örülök, hogy végre megtaláltam. Engem is aggaszt, hogy nem halad az egész, talán kellene valami Vevői Közösséget alak/pítanunk, hogy hivatalosan is utána lehessen nézni a történéseknek. Mit szóltok hozzá?

Üdv. _Robin_

pictor 1 Creative Commons License 2006.01.25 0 0 31
Én is egy vagyok azok közül akik ide fizetek be. A telepre nem merek kimenni, mert
mindig az a szomoru látvány fogad . Érdeklődésemre nem kapok érdemleges választ.
Nagyon tisztességtelen hozzáállásnak tartom, hogy egy értesítés erejéig sem tájékoztatnak. A többi "sorstársak" hozzászólása sem túl vigasztaló.

strobo Creative Commons License 2006.01.24 0 0 30

Helló! Már lassan lakógyűlést is tarthatunk. :)

 

Érdekes az én határidőm márc31, kíváncsi vagyok a most vásárlókkal mikorra fognak szerződni. Egyelőre még ők sem tudják.

Az elméletileg szerintem mindegy számunkra (az érvényes szerződéssel rendelkezők számára) hogy mennyiért építi fel a kivitelező a házat. A lényeg az hogy mikorra. Az új tulajdonos a jogfolytonosság miatt nem módosíthat felénk egyoldalúan. Csak ha mi is belemegyünk valamilyen oknál fogva. Ha nem akarják felépíteni, akkor a szerződés szerint kell eljárni, ami tartalmazza jó esetben ezt az esetet.

Az építtető cég marad, a tulajdonos változik.

4. --> igen

5. --> az építési napló a kivitelezőnél van, elméletileg az építkezésen kell tartani, persze most nincs ott semmi, és a kivitelező elérhetőségét sem lehet tudni.

6. --> van, de csak emilben

 

A fentiek csak innen-onnan összekapart információk, semmilyen hivatalos közlést nem kaptunk. ÉS EZ A LEGFELHÁBORÍTÓBB!

 

Még mindíg várjuk a hivatalos tájékoztatást!

Előzmény: vendaa (29)
vendaa Creative Commons License 2006.01.21 0 0 29

Sziasztok!

 

Én is a Fecske házban vettem lakást. Két hete jártam arra, és úgy látom, hogy medencénk már van... és egyelőre ennyiben maradunk.

Tudtok valami fejleményt a tulajdonosváltás illetve az egész ügy kapcsán?

 

Elég megdöbbentő az inernetről megtudni, hogy tulajdonosváltás volt, és erről semmilyen formában nem tájékoztatták a vevőket.

Én két ünnep közt hívtam fel a Palace Ingatlantól a kontakt embert, aki azt mondta, hogy leállt az építkezés mert valami vita alakult ki a beruházó és a kivitelező között, de neki nem szóltak eddig arról, hogy hivatalosan is közölje, hogy késik az átadás. (az én szerződésemben április 30-a az átadás határideje). Egyébként a hölgy az állította, hogy a földszintnél tartottak, mikor leállt az építkezés.

 

Felmerült bennem pár kérdés, és talán tudtok rá válaszolni:

 

1. MI van, ha a következő tulaj nem ennyiért és nem akkorra építi fel?

2. Mi van, ha a következő tulaj fel sem akarja építeni? (tudtok esetleg vmi jogi site-ot vagy fórumot, ahol ennek utána lehet nézni?)

 (ami a leginkább érdekel, az az, hogy visszajut-e hozzám a foglaló és az első részlet?)

3. Létezik még az eredeti építtető cég?

4. Akkor lehet úgy elállni a szerződéstől, hogy visszakapjuk a pénzt, ha az építtető írásba adja, hogy nem épül fel a ház addig a napig, mikortól hivatalosan is el lehetne állni a szerz-től?

5. A kivitelezőtől vagy a beruházótól kell kérni az építési naplót? És milyen formában (személyesen, levélben stb)?

6. A vevők között van-e esetleg már valami összefogás, hogy kiderítsük, hogy mi is történt? Kezébe vette esetleg vki a dolgokat?

 

Próbálok bízni benne, hogy nem lesznek további gondok, de momentán nagyon le vagyok sújtva.:(

 

Előre is köszi az infót!

kisnoah Creative Commons License 2006.01.19 0 0 28

Mielőtt teljesen elsüllyedne a topic, pár cikket ajánlok a figyelmetekbe, ami a ház  környezetének változásáról szól.

 

Borotvaélen - Gettórehabilitációs terv a Józsefvárosban (Magyar Naracsos cikk)
http://www.romnet.hu/hirek/hir0512072.html

Újjá építik a Magdolna negyedet?
http://www.jozsefvaros.hu/servlet/page?_pageid=759&_dad=portal30&_schema=PORTAL30&p_what=news&p_action=hir&id=128783

Felhívás lakásépítésre
http://www.jozsefvaros.hu/servlet/page?_pageid=759&_dad=portal30&_schema=PORTAL30&p_what=news&p_action=hir&id=158534

Józsefváros Magdolna-negyed szociális városrehabilitációs modellkísérleti program
http://www.rev8.hu/program.php?id=32
http://www.rev8.hu/csatolmanyok/programok/programok_32.pdf

Magdolna-negyed: szociális életmentés
http://www.nol.hu/cikk/376498/

Egy európai uniós pályázat: Magdolna negyed (4)
http://www.ltk.hu/infocenter/index.php?task=article&newsid=2961

A lakókkal újítják fel a józsefvárosi gettót
http://www.origo.hu/itthon/20050908alakokkal.html

Dobozi u. 45-ben is tervez a magánszféra társasházépítést
http://64.233.183.104/search?q=cache:hk7twtoZDm0J:www.epiteszforum.hu/mitholmikor/varosepiteszet/magdolna/operativ_koncepcio.pdf+dobozi+45&hl=hu

KN

kisnoah Creative Commons License 2006.01.03 0 0 27

Határidők
 
Kiszámoltam a szerződésben levő határidőket dátum szerint, az ott levő relatív dátumhivatkozásokból.
 
A: kulcsrakész befejezés határideje
B: az eladó által egyoldalúan kikötött határidő hosszabbítás (A + 90 nap)
C: kötbérfizetés nélküli befejezés utolsó napja (B + 30 nap)
D: kötbérfizetés első napja (C + 1 nap)
E: vevői elállás nélküli befejezési határidő (B + 120 nap)
F: vevői elállás első napja (E + 1 nap)

A - 2006.03.31.

B - 2006.06.29.

C - 2006.07.29.

D - 2006.07.30. (erre a napra már jár kötbér)

E - 2006.10.27.

F - 2006.10.28. (ettől a naptól el lehet állni a vételtől, a foglaló kétszerese jár vissza)

Előzmény: SGaabor (26)
SGaabor Creative Commons License 2006.01.02 0 0 26

tothgabor:

 

Szerintem nem kellett volna töröltetni a hozzászólásodat. Véleményem szerint abban nem volt sértő vagy bántó szándék, inkább csak ironikus ténymegállapítás. Nyilván az sérelmezte mindezt, akivel beszéltél, mert bekerült a neve a történetbe.  Ebben azonban nincs kivetnivaló...

Nálunk a topicban (Királyhágó lakópark) ugyanígy bekerülnek elérhetőségek, nevek, cégnevek, telefonszámok. Ez egy természetes módja annak, hogy a többiek is értesüljenek az eseményekről.

 

Na persze, ha van valami kis homokszem a gépezetben, akkor mindenki félti hozzá adni a nevét. Az pedig, hogy te saját névvel küldted be a hozzászólásodat, nem pedig álnévvel különösen egyenes jellemre vall. Nem hátulról támadsz, hanem felvállalod a kijelentéseidet.

 

SGaabor

Előzmény: tothgabor (25)
tothgabor Creative Commons License 2006.01.02 0 0 25
Korábbi (22), ingerültségemből írt hozzászólásomat miatt a mai napon töröltettem.  Amennyiben bárkit megbántottam, ezúton is elnézését kérem!
kisnoah Creative Commons License 2005.12.23 0 0 24

Sziasztok!

 

Ezúton kívánok nagyon kellemes karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag boldog új évet a leendő tulajdonostársaknak, az építkezésben résztvevő cégeknek és mindenkinek aki olvassa ezeket a sorokat!

 

Üdv: KisNoah

Előzmény: kisnoah (23)
kisnoah Creative Commons License 2005.12.20 0 0 23

strobo, cica_micia mi újság veletek?

Vettél itt lakást cica_mica?

Előzmény: cica_mica (19)
kisnoah Creative Commons License 2005.12.19 0 0 21

Sziasztok!

 

Semmi változás. :( A hétvégén gondolkodtam, hogy vajon mikorra fog felépülni a ház, és mikorra tudnánk beköltözni. Az eredeti, március 31-i időpontra biztosan nem készül el. Egy hasonló méretű ház felépítéséhez kb. 10-12 hónapra van szükség. A jelenlegi stádium az 1-2 hónap közötti, azaz még legalább 8, de inkább 10 hónapra van szükség a befejezéshez. Ettől rövidebb idő csak a minőség rovására mehet. Ez annyit jelent, hogy a beköltözés szerintem nem várható 2006. szeptembere előtt. Itt jön még közbe az is, hogy ha hiba van a lakásban, akkor meghiúsul az első átadási időpont. Mindezt figyelembe véve benne vagyunk abban az időszakban, amikor már elállhatunk a vételtől.  Szerintem ezért sem kapunk értesítést, hiszen ha most kiderülne, hogy nem képesek teljesíteni a szerződési feltételeket, akkor a foglaló kétszeresét kellene visszafizetni! Így aztán várhatjuk az értesítést, nagy valószínűséggel semmit sem fogunk kapni idén. Véleményem szerint azt várják, hogy mi álljuk el a vételtől! Így ugrik a foglaló.

 

Az építési napló kikérése jó ötlet SGaabor, én kérni fogom! Ha már ki kell kérni legyen több papír.

 

KN

SGaabor Creative Commons License 2005.12.16 0 0 20

Sziasztok!

 

Újra itt vagyok, kicsit kutakodtam, és összegyűjtöttem pár dolgot, tanácsot nektek, akik vettetek itt lakást, és mindazoknak, akik vásárolni készülnek.

 

Akik már megvették: a szerződésetekben minden bizonnyal rögzítették a jogokat és kötelességeket, de sok vásárlói jog ki szokott maradni, ezekre érdemes odafigyelni, hiszen függetlenül a szerződés pontjaitól élhettek e jogokkal.

1. A vásárlónak jogában áll kikérni a lakás (épület) tervrajzait, amit a beruházónak biztosítania kell, illetve írásban kell indokolni a visszatartás okát.

2. A vásárló másolatot kérhet az építési naplóról, amelyet szintén ki kell adni számára. Ez később a viták és garanciális igények érvényesítése során fontos lehet. Valamint most arról is tájékoztat benneteket, hogy az építkezés épp milyen fázisban van, és pontosan mikor (és miért) állt le. (Ha nem adják ki, azt szintén írásban indokolni kell.)

3. A vásárló kérheti, hogy rendszeresen kijárjon az építkezésre ellenőrzés miatt, erre a beruházónak időpontot, kiséretet és megfelelő védőfelszerelést (sisakot) kell biztosítania. Erre azért van szükség, hogy a rejtett hibák megelőzhetőek legyenek (pl a csempe alatti falfelületek szemrevételezése).

4. A későbbiekre vonatkozóan jól jöhet a társasházi alapító okirat másolata is. Ezzel is sok meglepetést és bosszúságot lehet elkerülni.

Amennyiben ezekről a pontokról nem rendelkezik az adás-vételi szerződésetek az nem teljesen a véletlen műve. Ezekre a vásárlói jogokra nem szívesen hívják fel sehol a figyelmet, de kérni kell mindezeket, hiszen nincs tiltva sem a szerződésben, hiszen az előírások szerint jár, maximum nem tud róla a kedves vevő! :-)

5. A lakás átvételekor minden apró részlere oda kell figyelni: nyílászárók többszöri próbája (nyitás-zárás); konnektorok, kapcsolók, csaptelepek felszerelése és rögzítése; parketták illesztése, stb... Amennyiben eltérés van, minden rögzíteni kell jegyzőkönyvben. A kivitelezőnek javítania kell a hibákat a megegyezés szerinti határidőn belük, de önkényesen a szerződésben rögzítettektől nem térhet el! Ahhoz mindkét fél beleegyezése szükséges (kártérítés!)

Akit ettől is részletesebben érdekel a téma olvassa el a HVG-ben a "Hogyan ismerjük fel a megbízható kivitelezőt?" címmel megjelent cikket ezen a linken: http://hvg.hu/gazdasag/20051212lakasepitok.aspx és ajánlom még az építésre vonatkozó jogszabályokat is, amiket jól összegyűjtöttek itt: http://www.oleh.hu/index.php?a=adat_jog&q=quick_jog

 

Akik még nem vették meg: érdemes elgondolkodni és kicsit (pár hetet) még várni a vétellel. Az eddigi hozzászólásokból kiderül, hogy nagy most a káosz. Ha tényleg tulajdonos váltás lesz, ki kell várni a fejleményeket. A lakások jó kialakításúak,a műszaki paraméterek is jók, és még az ára is megfizethető, emiatt nem érdemes másik lakást (házat) kersni, csak kicsit várni.

 

SGaabor

Előzmény: cica_mica (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!