Keresés

Részletes keresés

toratoratora Creative Commons License 2009.01.22 0 0 3502

Már többször megirtam,hogy a 60-as évek végén a Detertnél voltam tengerész.

Detert hajók szállitottak Latakiába fegyvert és municiót.A Malévnek a szállitásra semmi szüksége sem volt.(Sziria fegyverezte a libanoni oldalt.)

 

Más:Ha nincs Németh úr,akkor a mai napig sem tudja senki,hogy holttesteket találtak a katasztrófa szinhelyén,és azokat eltemették.Nem véletlenül fenyegetik Németh urat a mai napig.

Előzmény: tri-tonus (3500)
tri-tonus Creative Commons License 2009.01.21 0 0 3500
"Szellemrepülés 1975”

Fotó-bizonyíték: kiemelik a tengerből a magyar gép halott utasait

A Malév libanoni járatának szerencsétlensége – holland szemmel

1975. szeptember 30-án a tengerbe zuhant a Malév 240-es Budapest-Bejrút járata, a gép ötven utasa és a tízfőnyi személyzet életét vesztette. A szerencsétlenség körülményeiről azóta is számos elmélet és spekuláció látott napvilágot. Legutóbb a holland de Volkskrant-ban jelent meg egész oldalas cikk a témáról, „Szellemrepülés” címmel. A holland Francine van der Velde édesapja, Koop van der Velde egyike volt a libanoni partok előtt lezuhant magyar gép utasainak.
Egy héttel a szerencsétlenséget követően a Malév megállapította, hogy a baleset oka ismeretlen, a fekete dobozt nem találták meg, mint ahogy az áldozatok holttestét sem. „Ezt követően semmit sem hallottunk a Malév részéről” – mondja Francine van der Velde, akit azóta sem nyugtatott meg a budapesti magyarázat. Ezért 2007-ben interneten keresztül kapcsolatba lépett az egyik utaskísérő áldozat férjével, a brit-magyar illetőségű Németh Lászlóval, aki több mint tíz éve nyomoz a baleset okát keresve.
Némethnek a rendelkezésére áll egy olyan fotó, amelyen a libanoniak holttesteket emelnek ki a tengerből, az egyik képen Németh felismerte feleségét – írja a lap. Némethnek szintén birtokában van egy, a Civil Aviation Organisation által készített titkos jelentés, amely szerint az utasok közül 37-nek a holttestét sikerült kiemelni a tengerből. Ezek közül húszat azonosítottak a libanoni hozzátartozók, a többi 17 holttestet pedig ismeretlen helyen eltemették.
Francine 2007 tavaszán kapcsolatba lépett a bejrúti és budapesti holland nagykövetségekkel, hogy kérdéseit továbbítsák a libanoni és magyar hatóságoknak. Libanonból azt a választ kapta, hogy a 17 nem azonosított holttestet valószínűleg tömegsírban helyezték el, amiről a katonai hatóságok nem adnak felvilágosítást.
Budapestről a holland hölgy által használhatatlannak minősített információ érkezett: a magyar kormány már 2003-ban kivizsgálta a szerencsétlenséget, „amelynek eredménye titkos dokumentumba került”. Francine szerint „ilyesmi Hollandiában elképzelhetetlen lenne”. De mindenki más, akinek tudnia kell a szerencsétlenség okairól, szintén hallgatásba merül. „Ez eltussolást sejtet” – idézi a holland lap az áldozat lányát, akinek a gyanúja szerint ennek az lehet az oka, hogy a Malév 1975-ben fegyvereket szállított a háborúban álló Libanonba.
A szerencsétlenséggel foglalkozó egykori lapok közül ezzel egybevág a nyugat-német Kölner Stadt-Anzeiger bejrúti tudósítójának 1975. október 6-ai jelentése. Az újságíró információi szerint habár a gép csak félig volt utasokkal és csomagokkal megterhelve, egyéb árut nem fuvarozott, mégis szokatlanul nehéznek bizonyult. Ez azt valószínűsíti, hogy a fedélzetén illegális fegyverrakományt szállítottak a libanoni polgárháborúban résztvevő egyik csoportnak. Helyi szakértők szerint egy olyan csoport lőhette le a magyar TU 154-est, amelyik meg akarta akadályozni a muníció célba juttatását.

http://www.168ora.hu/globusz/foto-bizonyitek-kiemelik-a-tengerbol-a-magyar-gep-halott-utasait-29706.html

 

„mégis szokatlanul nehéznek bizonyult.”

 

Vajh honnan tudta a derék német Bejrutban, hány kiló volt az MTOW Bp-en és ebből mennyi volt az üzemanyag?

Előzmény: Törölt nick (3499)
Utas2 Creative Commons License 2008.12.22 0 0 3498

Érdekes rövidfilm.

 

Lényegében a holland nyelvű szöveg nem mond igazán sok újat. A filben nyilatkoznak a finn nagykövi/külügy munkatársai is, akiknek 2 alkalmazottja veszett oda. Számukra is nyilvánvaló, hogy a gépet az izraeliek lőtték le.

 

A holland utas lánya megkereste a holland és a magyar külügyet. A holland külügy szerint az ügy a libanoni és magyar hatóságok válaszára vár. A hollandok érdekesnek tartják, hogy 2008-ban egy EU-s tagállam ilyen szinten titkolózik a balesettel kapcsolatban.

Előzmény: tri-tonus (3497)
tri-tonus Creative Commons License 2008.12.21 0 0 3497
Itt lehet megnézni a holland Nova TV által készített filmet a HA-LCI-ről:

http://www.novatv.nl/novaplayer/player169.html?id=rep-6573-0

15 perces, természetesen holland nyelvű, de néhány riportalany a saját nyelvén nyilatkozik (feliratozással). A két főszereplő a szintén áldozatul esett holland utas lánya és Németh László. Ő angolul válaszol a kérdésekre, de pl. dr. Fülöp szövege magyarul hallható, mivel a legutóbbi magyar riportfilmből is vettek ki részleteket.

Sajnos a számunkra új információkat a leány mondja, de hollandul, ezért szerezni kell rá egy fordítást. Elkövetési magatartást tanúsítottam tolmács beszerzése tárgyában, de időbe telik. Ha Utas2 beszáll, biztosan előbb leszünk okosabbak.

Ami még érdekes, hogy elindult egy honlap is a témában, bár még félkésznek tűnik:

http://www.thelostmalev.com/

 

  

Utas2 Creative Commons License 2008.12.19 0 0 3496

Confirmed. Sajna én sem tudom megnézni, max a neten. www.novatv.nl

 

Előzmény: tri-tonus (3494)
India Romeo Creative Commons License 2008.12.16 0 0 3495
Fine. Utas olvtársat javasolnám.
Előzmény: tri-tonus (3494)
tri-tonus Creative Commons License 2008.12.16 0 0 3494
Ma AMS-ból kaptam egy érdekes infót egy cimborától, mely szerint most szombaton, 20-án 22.15-kor riportfilmet sugároz a holland nemzeti 2-es tv csatorna, a NOVA TV az LCI katasztrófáról. Állítólag az áldozatok között volt egy holland utas is, de a családjának „elfelejtettek” kártérítést fizetni, ennek kapcsán készült a film. Elképesztő, mik derülnek ki még ennyi idő után is. Az adás után valószínűleg felteszik a filmet a NOVA honlapjára www.novatv.nl ott meg lehet nézni. Bár sokat jártam arrafelé, sajnos a holland tudásom a zéróval ekvivalens. Pedig érdekelne a történet. Ha van itt valaki a topicon, aki ért hollandusul, megnézhetné és legalább a lényegét összefoglalhatná nekünk.

India Romeo Creative Commons License 2008.10.21 0 0 3493
Hát figy. utas felvetette a gyűjtést, én azért írtam csak ennyit, mer nem állok jól, de a legfőbb baj, hogy azáltal hivatkozhatnak a semmi nem történikre, mert -és ezt sem lehet elítélni-, a hozzátartozók se nyomatják a kérdést, Németh urat kivéve. Ebben pl.igaza volt Paizsnak, amikor a hírhedett magyar közömbösségről írt.
Előzmény: tri-tonus (3492)
tri-tonus Creative Commons License 2008.10.20 0 0 3492
Messzemenően egyetértek veled. De ha bárki is még újabb teóriákat vetne fel (végül is a topik témájába belefér), annak javaslom, hogy olvassa el korábbi hozzászólásomat a dohos tömlöcről meg a vasgolyóról. Csacsog a felszín, hallgat a mély. Már régen nem az a kérdés, hogy mi történt, hanem az, hogy 2008-ban mi miért nem történik…

Szerintem.

Előzmény: India Romeo (3491)
India Romeo Creative Commons License 2008.10.19 0 0 3491
Úgy gondolom, hogy a szándékosságot már tudjuk, személy szerint jobbnak látnám a kiemelési és egyéb konkrétumok boncolgatását, mivel biztosra szvsz még jó darabig nem mehetünk, viszont valamelyest előre kell nézni. A többi szempontot pedig -többnyire helyesen- már háromfélezer hozzászólás ismerteti.
Előzmény: Törölt nick (3490)
tri-tonus Creative Commons License 2008.10.15 0 0 3486
Én is olvasok hvg-t, de ebből még nem derül ki 2008 októberében mi van a pénzzel. Kifizették-e vagy nem a hozzátartozóknak. Egy ígérvény hangzott el, egy terv. Megjegyzem közben a GKM-nek két jogutóda is keletkezett, vajon melyiknél van a pénz - ha még megvan? Ki ez a Garamhegyi és hány ugrása van?
Előzmény: India Romeo (3483)
India Romeo Creative Commons License 2008.10.15 0 0 3485
Ezt a részét nem dolgoztam fel, csak a kérdésre válaszoltam.
Előzmény: Törölt nick (3484)
India Romeo Creative Commons License 2008.10.15 0 0 3483
A bejrúti Malév-gép ügye
2008. január 25.
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium intézkedése nyomán újra bizonytalanná vált az 1975. szeptember 30-
án Bejrútnál tengerbe zuhant, valószínûleg lelõtt Malév-gép roncsainak felkutatását és kiemelését célzó elképzelés,
amelyre az Országgyûlés még 2004-ben törvényben elkülönített 100 millió forintot. A lebonyolítással megbízott gazdasági
tárca államtitkára, Garamhegyi Ábel által jegyzett irat szerint az összeget  a hozzátartozók többségi akaratának
megfelelõen  szétosztják az áldozatok örökösei között, bár a GKM ebben évekig egységes hozzátartozói álláspontot
követelt.


Németh László  akinek a felesége lelte halálát a hullámsírban, és több itthoni és külföldi fórumot végigjárva kezdettõl a
roncsok kiemelését szorgalmazza  azt mondta a HVG-nek, hogy nem ért egyet a pénz szétosztásával, mert az
ellentétes az Országgyûlés akaratával, és a döntéssel a GKM mintegy hallgatást vasárol. Szerinte valóságos
megoldást és elégtételt csak az áldozatok maradványainak fölkutatása, a végtisztesség megadása, az igazság
teljes beismerése és a még élõ magyar felelõsök elmarasztalása jelenthetne.


Magyar Közlekedés és Navigátor
http://
Előzmény: tri-tonus (3481)
tri-tonus Creative Commons License 2008.10.15 0 0 3481
Épp azt mondom, hogy szerintem felvették a hozzátartozók, én így emlékszem.

 

Forrás? Hozzátartozó/k? Valamilyen médium? Minisztériumi közlemény? Zuhanyhíradó? Szóval melyikre is "emlékszel" ezek közül?

Előzmény: India Romeo (3473)
Dynasty-006 Creative Commons License 2008.10.15 0 0 3480

Ehgen.Csak épp egy stúdióbeszélgetésben nem partner senki.

 

Előzmény: Törölt nick (3479)
Dynasty-006 Creative Commons License 2008.10.15 0 0 3478
Az egyik érintettnek volt "szerencséje" megtapasztalni,mennyire egymást taposva igyekeztek teret adni a történetnek........
Előzmény: Törölt nick (3477)
Dynasty-006 Creative Commons License 2008.10.15 0 0 3476
Mely médiafelületre gondoltál?Mert próbálkozás hasonlóra már volt és a szóbajöhető két médiafelületnél-(a többi érthető okok miatt kiesett ugye......)-is csak hümmögés volt a válasz..........
Előzmény: India Romeo (3468)
India Romeo Creative Commons License 2008.10.14 0 0 3473
Épp azt mondom, hogy szerintem felvették a hozzátartozók, én így emlékszem. Így aztán ha mondjuk tudnánk kutatni, akkor is gáz, mert akkor majd megjelennek, hogy ők azt nem akarják vagy mittomén.
Előzmény: tri-tonus (3472)
tri-tonus Creative Commons License 2008.10.14 0 0 3472

Ne engem kérdezz, nem nálam van.

Egyelőre se kutatás, se kiosztás a hozzátartozóknak.

Én csak ennyit tudok. De ha így van, akkor hol a pénz? Mi lett vele?

Nagyjából persze már sejtem, de még nincs bizonyíték. Néhány cimbora dolgozik az ügyön, de a lassú munkához idő kell.

Meg aztán rongyos 100 millió - kit érdekel ez ma Magyarországon?

Előzmény: India Romeo (3471)
India Romeo Creative Commons License 2008.10.13 0 0 3471
De mi a kérdés a 100 millával? Megkérdezték kutatnak, vagy elköltik. Németh kivételével mindenki az elköltés mellett szavazott. Így tudom én.
Előzmény: tri-tonus (3470)
tri-tonus Creative Commons License 2008.10.13 0 0 3470
Ez a sommás és meglehetősen nagyvonalú politikai elemzés így, ebben a formájában nem. Én a magam részéről tartózkodnék az ennyire tömör véleménytől egy olyan kérdésben, aminek könyvtárnyi irodalma gyűlt már össze, és a térség egyensúlyban tartása a mai napig komoly fejtörést okoz a világ nagyhatalmainak. Persze a Pál utcai fiúk c. Molnár Ferenc klasszikus is elmondható egyetlen mondattal: Gittrágó gyereket halálra fürdetnek…

Mr. Németh eddigi nyilatkozatai (filmek, rádió, újságok) valahogy József Attilát juttatják az eszembe. Csacsog a felszín, hallgat a mély. Szerintem államtitkot is meg lehet vásárolni/szerezni a mai világban, de nyilvánosságra hozni már nem annyira praktikus ötlet. Hacsak nem szeretné valaki, hogy hátralevő éveit egy vasgolyóval a lábán töltse el egy dohos tömlöc mélyén.

Jellemző, hogy mennyivel könnyebb 1975-ös politikai helyzetképet gyártani, mint megkérdezni: hol is van az a bizonyos 100 millió? Nem tudom miért nem éri el – rajtam kívül – bárkinek is ez a viszonylag egyszerű kérdés az ingerküszöbét. Na mindegy, ez a csontváz is egyelőre még a szekrényben van, de előbb utóbb biztosan ki fog nyílni az ajtó. A pénz addigra már nem lesz meg, de legalább azt tudni fogjuk, ki és mire tapsolta el.

Na ennyit a kegyeletről.

Előzmény: Törölt nick (3461)
Utas2 Creative Commons License 2008.10.13 0 0 3469

Janikám, te komolyan fejlődsz.

:-)

Előzmény: BJani (3467)
India Romeo Creative Commons License 2008.10.13 0 0 3468
Érik egy média égzengéssel egybekötött akcióterv. Ezt a részét vállalnám is...
Előzmény: Utas2 (3465)
BJani Creative Commons License 2008.10.13 0 0 3467
Lesz azután is élet.
Előzmény: Törölt nick (3466)
Utas2 Creative Commons License 2008.10.13 0 0 3465

A magam részéről megemelem a hozzájárulást újabb 260 euróval, legyen most kerek 3.000 euró az eddig felajánlott összeg. Ha netán valaki kételkedne: eszem ágában sincsen hülyéskedni - ÉN be fogom váltani az ígéretemet és kifizetem a vállalt részt, ha valaki előáll a konkrét és garanciát is tartalmazó tervvel a roncsok kiemelésére.

 

 

3.000 EUR

 

Tri-tonus

India Romeo

Kuruc71

Janos32

Ilamada-reloaded

Briko

75cserszegi

Müllner

(index)alfalima

Gregor

Vgyuri

Utas2

 

(A hozzájárulásokat kéretik vállalásoknak tekinteni. Eljön majd az idő, amikor be lehet őket váltani.)

 

Előzmény: Utas2 (3390)
Dynasty-006 Creative Commons License 2008.10.12 0 0 3463

Talán fel kellene világositani Németh urat,hogy annyi év kutakodás után,amire sem időt sem pénzt nem sajnált Ő látja rosszul.

 

 

Gondolom elvállalod ezt a feladatot,már az Ő érdekében,hiszen Izrael nevének emlitése nyomán már a topicban is tudtunkra hozták,hogy,idézet  kezdete:

"nem biztos,hogy nem lesz elég pénz és energia,hogy perre menjen a dolog"-idézet vége.

Előzmény: Törölt nick (3461)
Dynasty-006 Creative Commons License 2008.10.02 0 0 3459

Csakúgy röpködnek az országnevek.Nemrég emiatt valaki moderátorért kiáltott meg kozhirré tette hogy idézem: "nem biztos hogy nem lesz elég pénz és energia hogy perre menjen a dolog".

 

De lehet,hogy ez a kettös mérce esetében csak meghatározott esetekre igaz.

Előzmény: Törölt nick (3458)
Dynasty-006 Creative Commons License 2008.10.02 0 0 3457
Pfujjjjjjj........összeesküvéselmélet!!!!  :-)
Előzmény: doncike (3455)
doncike Creative Commons License 2008.10.02 0 0 3456

Occam bácsi, meg az ő borotvája könyörtelen -- szerintem is ez a legéletszerűbb verzió: Arafattal szembenálló palesztin csoport bosszúja az irodanyitás miatt és/vagy merényletkísérlet az Arafathoz hű vezetők ellen.

Előzmény: Törölt nick (3454)
doncike Creative Commons License 2008.10.02 0 0 3455

"A hozzaertobb katonak,hirszerzok,"hallgatozok" ebbol nagyjabol be tudjak azonositani a raketa tipusat."

 

 

A még hozzáértőbbek meg eleve a "közönségnek játszanak" egy tudottan lehallgatott csatornán.

Semmiből nem áll az ellenoldal kódjait (rádiózását) használni, ha rájuk akarják terelni a gyanút.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!