Keresés

Részletes keresés

vakbarát Creative Commons License 2005.10.15 0 0 256
Na még egyszer!vakrepülés
Előzmény: vakbarát (254)
vakbarát Creative Commons License 2005.10.15 0 0 255
A hivatkozás lemaradt.
Előzmény: vakbarát (254)
vakbarát Creative Commons License 2005.10.15 0 0 254

Az előadás fantaztikus volt. Kriszta aki Carol Melkett-et alakította teljesen elbűvölt a bájos hangjával, a Nőies szerepjátszásával,na és a profi művészetével.

Egy kis ízelítő:

 

"Black Comedy"

Peter Shaffer nyomán
vakbaráttá átírta és rendezte
Almási-Tóth András

Peter Shaffer angol drámaíró vígjátéka (Black comedy) a társulat fényben játszódó darabja. A történet szerint a szereplők egy áramszünet miatt semmit sem látnak, a közönség viszont láthatja őket. Az egész előadás egy őrült este  története. Brindsley, a nincstelen szobrász számára kiemelkedő nap a mai: este jön egy milliomos megnézni a szobrait, és esetleg vásárolni is, továbbá épp erre az alkalomra időzítve jön a fiú barátnőjének édesapja, megnézni leánya jövendőbelijét. Minden elő van készítve, a szomszéd épp nyaral, hát a fiatalok átlopják a bútorait, hogy kedvezőbb
színben tűnjenek fel az apuka előtt. Hirtelen azonban kimegy a villany: minden a feje tetejére áll.
Betoppan a fent lakó vénlány, váratlanul hazaérkezik a szomszéd (a bútorokat vissza kell lopni), megjön az apuka, sőt, Brindsley előző barátnője is. A mulatságos helyzetek abból adódnak, hogy senki nem lát semmit.
A Vakrepülés előadása mindezen még csavar egyet: nemlátók játsszák a nem látó látókat. Talán furcsa ez a csavar, de éppolyan, mint amikor látók játszanak vakokat: egymás megismeréséhez, a toleranciához vezető út. A társulat tagjai számára a színészi gyakorlat képességfejlesztő, személyiségfejlesztő tréning is egyben, a mozgás- és beszédkoordinációra, az önbizalomra, a társas érintkezésre kedvezően hat. Távol áll tőlünk, hogy abból csináljunk kuriózumot, hogy vakok játszanak a színpadon: előadásainkkal épp a különbséget szeretnénk elmosni, felhívni a figyelmet arra, hogy a társulat tagjai
ugyanolyan emberek, csupán máshogy érzékelnek bizonyos dolgokat. Ez a "máshogy érzékelés" azonban az előadóművészet terén különleges minőségeket hozhat létre, azt szeretnénk, ha emiatt lennének előadásaink kuriózumok, és nem valamiféle szociális-humánus szentimentalizmus miatt.

A kortárs színház mostanában fedezte fel a kevés fizikai cselekvéssel járó, a színész belső koncentrációjára építő előadásokat, a Black comedy-vel a társulat éppen ebbe az irányba indul el.

Ha többet szeretnél megtudni a társulatról kattints a hivatkozásra!


 

Előzmény: erapilla (253)
erapilla Creative Commons License 2005.10.15 0 0 253
Igen nagyon nehéz a döntés,elkelne a segítségetek.Már péntek délután sajnáltam hogy nemmehetek veletek az előadást megnézni.De már nem Te vagy az első akitől hallom a dicséretet.Annak örülök hogy vannak jelentkezők a karaokéra.Fiúk lányok vegyesen?
cincilifincili40 Creative Commons License 2005.10.15 0 0 252
Képzeljétek, pénteken egy fantasztikus szindarabot láttunk, a vakrepülés szintársulat előadásában. Nagyon élveztük. Erapilla, sajnálhatod, hogy nem voltál ott.
cincilifincili40 Creative Commons License 2005.10.15 0 0 251
Nehéz a döntés ugye?  Sokból egyet nem könnyű választani. Egyébként már van néhány jelentkező a karaokira.
Előzmény: erapilla (250)
erapilla Creative Commons License 2005.10.15 0 0 250
Ez tetszik nekem ! Ez a lényeg ,érezni a ritmust,a zene és egymás ritmusát.Képet  nemtudok feltenni ,képzelj  átlagosnak aki középmagas szőke és szemüveges.ja és a hatvanas években szültetett.
erapilla Creative Commons License 2005.10.15 0 0 249
Szia Cincilifincili! Már válogattam a dalokkok között de még nemtudtam eldönteni hogy melyik is legyen.Lassan eggyeztethetünk a vakbaráttal.Remélem ,neked is van választott dalod ,és hallhatjuk kellemes hangodat.
szemüveges Creative Commons License 2005.10.15 0 0 248

Puszi a lányoknak!

Erapilla tudsz feltenni egy képet magadról? Én elég vizuális tipus vagyok, nem tudom milyennek képzeljelek el. Nem jártam tánctanárhoz, de össze tudok bujni a tánc parketten és még ritmus érzékem is van.

Előzmény: erapilla (246)
cincilifincili40 Creative Commons License 2005.10.15 0 0 247

Szia erapilla! Választottál már valami jó számot?

Előzmény: erapilla (246)
erapilla Creative Commons License 2005.10.15 0 0 246
Szépjóestét annak aki erre jár,és annak is aki próbálja kipihenni a hét fáradalmait,és neked szemüveges.Nagyon elvesztél,csak nem valami rosszat írtam és az -az oka?Neked hogymennek a tánclépések ?Nekem egyenlőre sehogy.De táncolni azért szeretek.És te?
cincilifincili40 Creative Commons License 2005.10.15 0 0 245


MEGHÍVÓ

A Vakbarát klub 2005. November 19-én, Szombaton 17 órától 21 óráig megrendezi az első tea délutánt. Helyszín: MVGYOSZ kiselőadó terme. A belépés díjtalan.

A rendezvényen az alkohol és minden más tudatmódosító szer fogyasztása tilos! Aki megszegi a tilalmat, az autómatikusan kizárja magát a klubdélutánból!

Mindenkit szeretettel várunk forró teával, süteménnyel, a büfében szendvics, édesség és üdítő kapható. Zene, tánc, karaoke teszi izgalmasabbá az estet.

"A karaoke nem torokpárbaj vagy művészi produkció, hanem az egyéni érzelmek önkifejezése, és a társasági szellem megteremtése. Az éneklés során sok titok
kiderül az emberről, és az egyén őszinte kinyilatkoztatása (olykor a "Dalban mondom el" ízlésvilágában) szorosabbá fűzi a kapcsolatokat. Ha keleten valakit
karaokézni invitálnak, az egy kezdődő barátság jele. E beavatási szertartás során válik idegenből ismerős, aki már többet látott az egyénből, mint amit
az a hétköznapokban mutat magából."

Az éneklésre jelentkezők előzetesen keressenek meg e-mailban vagy telefonon!

Judit és Péter

E-mail: vakbarat@freemail.hu Telefon: 272 14 84

 

cincilifincili40 Creative Commons License 2005.10.14 0 0 244
Ne izguljatok a tánc miatt! Meglátjátok.  milyen jót fogunk bulizni. Továbbra is várjuk a topicba a barátkozni vágyó hölgyeket, urakat.
vakbarát Creative Commons License 2005.10.14 0 0 243

A rumba az zenész berkekben és a hangszereken rhumbának írják, de lehet, hogy a magyar szóhasználatban nem helyes.

A szamba lépéseit énis szivesen megtanulnám! Leírom a cha cha lépéseit remélem jól emlékszem.

cha-cha-cha

1. a jobbláb oldalt lép (LASSÚ) 1

2. a bal láb előre lép (LASSÚ) (A jobb láb nem emelkedik fel a talajról, csak a test súlyt helyezzük a bal lábra) 2

3. A testsuly visszahelyezése a jobb lábra (LASSÚ) 3 (ezt nevezzük hinta lépésnek, mintha az egyik lábunkról a másikra hintáznánk anélkül, hogy felemelnénk.)

4. a bal láb oldalt lép (LASSÚ) cha 4

5. a jobb láb a bal láb mellé zár (GYORS) cha

6. a bal láb oldalt lép (GYORS) 1

7. a jobb láb hátra lép (LASSÚ) (A bal láb nem emelkedik fel a talajról, csak a test súlyt helyezzük a jobb lábra) 2

8. A testsuly visszahelyezése a bal lábra (LASSÚ) 3 (ezt nevezzük hinta lépésnek, mintha az egyik lábunkról a másikra hintáznánk)

9. a jobb láb oldalt lép (LASSÚ) cha 4

10. A bal láb a jobb láb mellé zár (GYORS) cha

Segít ha így számolsz:

(egy) (ké) (há) (cha cha). )

 

Előzmény: Spinderella (238)
vakbarát Creative Commons License 2005.10.14 0 0 242
Nem tudom pontosan, hogy azok közül akik eljönnek a buliba mennyire tudnak táncolni, de nemis ez a lényeg. Csak az a fontos, hogy mindenki jól érezze magát. A tánc egy olyan fantaztikus komunikáció, amihez inkább átélés kell és nem efektív tudás. A tánc lépéseket azért írtam be, mert van egy olyan tervünk, hogy minden alkalommal egy óra laza tánc tanulás is lesz. Csak látszólag nehéz a rhumba, de ha mellém állsz , együtt csináljuk pillanatok alatt megtanulod az alap lépéseket. A férfi lépéseket pillanatok alatt leírtam, mert a Rhumba a kedvencem, természetesen több figurával kiegészítve, de a női lépések leírása alatt állandóan le kellett lépnem, mert különben nem értettem. A csípő tekergetése nekem se megy, de ez a férfiaknál nem jellemző, a nőknél viszont ha már elsajátították az alapot autómatikusan beindul. Gyere el és én vagy Judit is szivesen megmutatja alépéseket!
Meglátod menni fog!
Péter
Előzmény: Csin-Csilla (239)
erapilla Creative Commons License 2005.10.14 0 0 241
Sebaj lányok!Majd mi járjuk a popsiriszálósat:-).És a fiúk holvannak?Ők nemnyilatkoznak?
Spinderella Creative Commons License 2005.10.14 0 0 240
Tánctudással egy frászkarikát! :-))))) Hiszen majdnem mindent elfelejtettem!
Előzmény: Csin-Csilla (239)
Csin-Csilla Creative Commons License 2005.10.14 0 0 239

Tyhűűű ha !Aki a buliba elmegy ,mindenki ekkora tánctudás rendelkezik?Nekem sajnos,nincs birtokomban.Én legfeljebb csak lötyögni tudok.De szivesen megtanulnám ezt a csipőtekergetős rumbát.

Spinderella Creative Commons License 2005.10.14 0 0 238

Még nagyon-nagyon régen (medve anyám, 15 éve!!) tanultam táncolni. Mindenféle társasági táncokat, pl. keringő, meg foxtrott, meg szamba, meg cha-cha-cha. Kár, hogy már csak a keringőt tudom,  a többit elfelejtettem.:-( Ez a "rhumba", a rumba?? Csak mert a h betű megzavar, és fogalmam sincs, hogy eredetileg ezt hogy írják.

cincilifincili40 Creative Commons License 2005.10.14 0 0 237
Sziasztok! Jár most valaki erre? Mit szóltok a rhumbához? Ki tud táncolni, és ki szeretne megtanulni?
vakbarát Creative Commons License 2005.10.14 0 0 236
Lassú Rhumba Női lépés:
1. jobb láb oldalt lép (gyors) (EGY)
2. A bal láb a job lábhoz zár (gyors) (KÉ)
3. A jobb láb előre lép (gyors) (HÁ)
4 A bal láb, a jobb láb mellé kisterpeszbe lép (lassú) (A bal láb finoman csúsztatva megrajzolja a négyzet jobb vonalát, és a jobb bokát érintve siklik tovább a felső vonalon a négyzet balfelső sarkába.) (NÉGY-ÉS-EGY) Ez tökéletesen hasonlít a 180 fokban elfordított nagy nyomtatott (L) betűhöz.
5. jobb láb a balhoz zár (gyors) (KÉ)
6. bal láb hátra lép (gyors) ( HÁ)
7. a jobb láb, a bal mellé  kisterpeszbe lép (lassú) (A jobb láb finoman csúsztatva megrajzolja a négyzet bal vonalát, és a bal bokát érintve siklik tovább az alsó vonalon a négyzet jobbalsó sarkába.) (NÉGY-és-EGY) Ez tökéletesen hasonlít a nagy nyomtatott (L) betűhöz.
Tánctartás! Érzéki mozdulatokkal, miközben a csípő fektetett nyolcasokat rajzol!
Tessék gyakorolni a buliig!
Az O sole mio, illetve Egy perc az élet című számot javaslom!
Péter
vakbarát Creative Commons License 2005.10.13 0 0 235

Üdv kedves Csin-Csilla! Örülök, ha ilyen szép nevű hölgyek látogatja a topikot, és még hozzá is szól. Valószínűnek tartom, akinek ilyen nevet választott, annak a hangja is csilingelő. Invitállak egy karaokéra a buliba, és minden másra ami ott a rendelkezésedre áll majd! Pl.: tánc.

Lassú Rhumba férfi lépés:
1. bal láb oldalt lép (gyors) (EGY)
2. jobb láb a balhoz zár (gyors) (KÉ)
3. bal láb hátra lép (gyors) ( HÁ)
4. a jobb láb, a bal mellé  oldalt lép (lassú) (NÉGY-és-EGY) (A jobb láb finoman csúsztatva megrajzolja a négyzet bal vonalát, és a bal bokát érintve siklik tovább az alsó vonalon a négyzet jobbalsó sarkába.) Ez tökéletesen hasonlít a nagy nyomtatott (L) betűhöz.
5. A bal láb a job lábhoz zár (gyors) (KÉ)
6. A jobb láb előre lép (gyors) (HÁ)
7. A bal láb oldalt lép (lassú) (NÉGY-ÉS-EGY) (A bal láb finoman csúsztatva megrajzolja a négyzet jobb vonalát, és a jobb bokát érintve siklik tovább a felső vonalon a négyzet balfelső sarkába.) Ez tökéletesen hasonlít a 180 fokban elfordított nagy nyomtatott (L) betűhöz.
Így tovább és így tovább!

Előzmény: Csin-Csilla (233)
cincilifincili40 Creative Commons License 2005.10.13 0 0 234

Szia Csin-Csilla! Örülünk, hogy topicunk felkeltette érdeklődésed. Téged is várunk szeretettel az első klubtalira. Ha van kedved, mesélj egy kicsit magadról.

Előzmény: Csin-Csilla (233)
Csin-Csilla Creative Commons License 2005.10.13 0 0 233
Már régóta betekintgetek ebbe a topicba.Zene ,tánc,programok barátságos emberekkel!Ez csábító!
cincilifincili40 Creative Commons License 2005.10.13 0 0 232
A topicba és a teadélutánra szeretettel várunk látó érdeklődőket, akik barátkozni szeretnének és szivesen részt vennének közös programokban a vak emberekkel! 
vakbarát Creative Commons License 2005.10.13 0 0 231

MEGHÍVÓ

 

A Vakbarát klub 2005. November 19-én, Szombaton 17 órától 21 óráig megrendezi az első tea délutánt. Helyszín: MVGYOSZ kiselőadó terme. A belépés díjtalan.

A rendezvényen az alkohol és minden más tudatmódosító szer fogyasztása tilos! Aki megszegi a tilalmat, az autómatikusan kizárja magát a klubdélutánból!

Mindenkit szeretettel várunk forró teával, süteménnyel, a büfében szendvics, édesség és üdítő kapható. Zene, tánc, karaoke teszi izgalmasabbá az estet.

"A karaoke nem torokpárbaj vagy művészi produkció, hanem az egyéni érzelmek önkifejezése, és a társasági szellem megteremtése. Az éneklés során sok titok kiderül az emberről, és az egyén őszinte kinyilatkoztatása (olykor a "Dalban mondom el" ízlésvilágában) szorosabbá fűzi a kapcsolatokat. Ha keleten valakit karaokézni invitálnak, az egy kezdődő barátság jele. E beavatási szertartás során válik idegenből ismerős, aki már többet látott az egyénből, mint amit az a hétköznapokban mutat magából."

Az éneklésre jelentkezők előzetesen keressenek meg e-mailban vagy telefonon!

 

Judit és Péter

E-mail: vakbarat@freemail.hu Telefon: 272 14 84

erapilla Creative Commons License 2005.10.12 0 0 230
Tehát nem annyira jó? Vagyis jó, csak nem annyira amennyire ....Akkor nekéresd magad!
szemüveges Creative Commons License 2005.10.11 0 0 229
Kedves Erapilla nem hiszem, hogy karaokézok, mert nem olyan jó a hangom. A buliba valószinűleg elmegyek. Nem ismerek hasonló nevű embert. A pontos címet majd megkaphatom mailban? Gondolom nem szeretnétek itt közzéteni, ami érthető.
Előzmény: erapilla (228)
erapilla Creative Commons License 2005.10.11 0 0 228
Én vidéken élek, de vannak Budapesten vak és gyengénlátó ismerőseim ,sőt nagyon jó barátaim is.Ha tehetem elmegyek a buliba. Azt még nemtudom hogy belépek -e ,az éneklők sorába,de te szemüveges ugye karaokézol?És remélem még sokan mások is.Csak nem D  Béla a főnököd?
vakbarát Creative Commons License 2005.10.11 0 0 227

MEGHÍVÓ

A Vakbarát klub 2005. November 19-én, Szombaton 17 órától 21 óráig megrendezi az első tea délutánt.

Helyszin: MVGYOSZ kiselőadó terem.

A belépés díjtalan.

A rendezvényen az alkohol és minden más tudatmódosító szer fogyasztása tilos! Aki megszegi a tilalmat, az autómatikusan kizárja magát a klubdélutánból!

Mindenkit szeretettel várunk forró teával, süteménnyel, a büfében szendvics, édesség és üdítő kapható.

Zene, tánc, karaoke teszi izgalmasabbá az estet.

"A karaoke nem torokpárbaj vagy művészi önkifejezés, hanem az egyéni érzelmek és a társasági szellem megteremtése. Az énekléssorán sok titok kiderül az emberről, és az egyén őszinte kinyilatkoztatása (olykor a "Dalban mondom el" ízlésvilágában) szorosabbá fűzi a kapcsolatokat. Ha keleten valakit karaokézni invitálnak, az legalább egy kezdődő barátság jele. E beavatási szertartás során válik idegenből ismerős, aki már többet látott az egyénből, mint amit az a hétköznapokban mutat magából."

Az éneklésre jelentkezők előzetesen keressenek meg e-mailban vagy telefonon!

Judit és Péter

E-mail: vakbarat@freemail.hu

Telefon: 272 14 84

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!