Keresés

Részletes keresés

FehérTigris Creative Commons License 2005.09.01 0 0 56
Részemről nagyon örülök, hogy ilyen sokunknak van a Pagonyunkban valamilyen állata.
Nem akarom Gandhit kicsit módosítva idézni, de a párhuzamom megvontam :)
FehérTigris Creative Commons License 2005.09.01 0 0 54
Nem is tátogott? Lehet, hogy csak idegen nyelven kérdezett :)
Előzmény: freyya (50)
BAZS Creative Commons License 2005.09.01 0 0 53

Anyukámnak vidéken is hasonló teknőctarka cicája volt. 15 évet élt.

Most nekünk is van egy vörös kandurunk, de csakis miatta, mert ő imádja a cicákat és néhány hónapja együtt lakunk Pesten. Azért édes a cicc, bár sok a nehézség velük, és én nem is tudom mi lesz majd télen...

Ja, és van egy fekete-fehér tengerimalacunk is... de ő már évek óta gyerekeim kedvence.

Előzmény: Snakeins (51)
Magdi60 Creative Commons License 2005.09.01 0 0 52

Jó reggelt! Ez csak telefonnal készült, de már több telefonos kép egyhamar nem lesz, mert a kisfiam ezt is elhagyta (vagy ellopták, mindegy...), a kutyus neve Lilike, 7 éves, tehát egy múltszázadi kutya:

Snakeins Creative Commons License 2005.09.01 0 0 51
De jó, állatos topik! :-)

Bemutatom az egyik cicámat:

Boglárka; tavaly előtt került ide, rettentően leromlott állapotban.
Valószínűleg nagyon szerethették a gazdái, de nem volt megműtve, tüzeléskor elcsavargott otthonról, és nem talált haza.
Elképesztően okos.
Sajnos már elég öreg lehet - fogalmunk sincs, mennyi idős, de szegényke néha már a székre sem tud felugrani, potyognak a fogai, rengeteget alszik, de még mindig nagyon játékos.

freyya Creative Commons License 2005.08.31 0 0 50
Kivettem, visszadobtam, erre meg sem kérdezte, mi a kívánságom. Egyet sem kérdezett, nem hogy hármat. Hálátlan dög.:-(
Előzmény: freyya (49)
freyya Creative Commons License 2005.08.31 0 0 49
Erre még sosem gondoltam. Mentem halakat dobálni.:-))
Előzmény: FehérTigris (48)
FehérTigris Creative Commons License 2005.08.31 0 0 48
De biztos, Te vagy a fiatalabb :)
Csak azt, hogy meg is látszik, azért nem teljesülnek a kívánságaid, mert nem dobálod vissza őket :)
(Én legalább arra tudom fogni, hogy nincsenek.)

Megyek aprónépet fegyelmezni, mert Belle derékig benne a macskatálban. Tegnap létrázott rajta, ma meg belebámult a képébe végig, miközben evett. Háziúr csak a végén fújt rá. Haladunk.
Előzmény: freyya (47)
freyya Creative Commons License 2005.08.31 0 0 47

Mondjad! Úgysem bírlak elkapni.:-))

Előzmény: FehérTigris (46)
FehérTigris Creative Commons License 2005.08.31 0 0 46
Most olyan jutott eszembe, amit nem merek leírni, mert megkergetsz :)
Előzmény: freyya (44)
FehérTigris Creative Commons License 2005.08.31 0 0 45
Szia Magdi! Szép az aranyszőrű kutyád :)
(Huzella Péter sokszor járt felénk.)
Előzmény: Magdi60 (38)
freyya Creative Commons License 2005.08.31 0 0 44
Nem szoktam kihalászni őket. Az öcsém szobájában vannak akváriumban. Tulajdonképpen semmi kapcsolatom nincs velük, azért is felejtettem ki őket a felsorolásból.:-)
Előzmény: FehérTigris (43)
FehérTigris Creative Commons License 2005.08.31 0 0 43
Ez komoly? De jó neked, mindig visszadobálhatod őket a vízbe...

(Sünök errefele is voltak, a beépítés előtt...)
Előzmény: freyya (42)
freyya Creative Commons License 2005.08.31 0 0 42
Tényleg, jut eszembe, kifelejtettem a két aranyhalat.:-)
Előzmény: tyutyus (40)
tyutyus Creative Commons License 2005.08.31 0 0 41
szió :)
tyutyus Creative Commons License 2005.08.31 0 0 40

Valamelyik nap egy pici meztelencsiga mászott a mosdókagylóban :-) a kertajtón esős időben gyakran bemásznak jópofi giliszták :) az ezüstfenyőn költ a gerle, az eresz alatt rozsdafarkúak és fecskék, a feketerigó pár nemtom hol alszik, de itt tölti a napot. (a cickányokkal most nem dicsekednék, már leírtam a velük való kálváriámat :)

Ittlakós egyébként még 1 tanyasifajtájú kuty, 1 szürke, 1 pöttyös és 1 fehér nimfa (beszélő és szabadmadarak), és egy csomó hal.

A legújabb gyüttmönt egy éjszakai pillangó. Tudom, most a taníttatása a divat, de még nem nyilatkozott, tetszene-e neki a marketing :)

Előzmény: hannika (37)
hannika Creative Commons License 2005.08.31 0 0 39
hogy hívják?
Magdi60 Creative Commons License 2005.08.31 0 0 38
Sziasztok! A kiskutyám.
(És a címszereplő könyv, és kazetta is megvan, sőt, mikor megjelent akkor volt kicsi a kisfiam, és ott voltunk a koncerten is!)
hannika Creative Commons License 2005.08.31 0 0 37
bármit, csak kígyót és madarat ne... nem bírnám elviselni őket (lakásban); de a papagájokat különösen nem bírom.

kis cinke, veréb, rigó itt is van, etető még most is kilógatva a konyhaablakon. a cinkék be is szoktak repülni a lakásba, szegények, olyankor nagyon megijednek, de én is.
Előzmény: FehérTigris (31)
freyya Creative Commons License 2005.08.31 0 0 36
Ja, és süni is van. Meg néha egy-egy egér, amit a macseszok kinyúvasztanak, és a teraszon hagynak, hiába próbáljuk fejleszteni bennük a szociális érzést.
Előzmény: freyya (35)
freyya Creative Commons License 2005.08.31 0 0 35
Ha nem csak a házi állatok számítanak, akkor nálunk is rengeteg van. Tele van a kert madarakkal, pillangókkal, szitakötőkkel, darazsakkal, tücskökkel és egyéb bogarakkal. A szitakötők gyönyörűek, olyan ragyogóan kékek.
Előzmény: FehérTigris (30)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2005.08.31 0 0 34
Csak az első :) Van egyébként az egyik szomszédunknak, ketrecben tartja és pórázon sétáltatja. Nem hiszem, hogy ez túl jó szegény jószágnak :( Ha majd egyszer kertes házban lakunk, és tudok neki rendes odút készíteni nagy kifutóval, akkor talán... Gyönyörű kis állat egyébként, csuda aranyos a pofája :)
Előzmény: FehérTigris (33)
FehérTigris Creative Commons License 2005.08.31 0 0 33
Ó, pedig az ideális lenne a nyolcadikon :) Szép és okos állatok.
Halakat pl. lehet tartani, bár azok nem túl kommunikatívak, viszont rendkívül megnyugtatóak.
Előzmény: Vének Tanácsa TM (32)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2005.08.31 0 0 32
Nálunk ugyan nem laknak állatok, mert panelba kínzás lenne (nemcsak nekik, nekünk is), de mostanában a vadászgörényért vagyok oda...
FehérTigris Creative Commons License 2005.08.31 0 0 31
+ n

Egyébként pedig szeretnék egy kutyát, egy pónit, aztán delfint és egy Arapapagájt. Egyelőre.
Előzmény: FehérTigris (30)
FehérTigris Creative Commons License 2005.08.31 0 0 30
Van egy nagyon szép fiúkandúrom, több pókom és van két nyúltörpém.
Ősztől tavaszig vannak cinkéim, rigóim és gerléim, akik kosztosként járnak a madáretetőbe.
Vannak lepkéim, ezek szállóvendégek.
Akik az állataim akarnak lenni, de én nem akarom, ezek pl. az esetenként előforduló százlábúak a pincében, a szúnyogok és a legyek. Néha egy-egy tücsök és sáska is berepül, ja, és tavasszal vanak cserebogaraim, amelyektől frászt kapok, akkora zajjal közlekednek, mint egy kávédaráló.

Előzmény: hannika (29)
hannika Creative Commons License 2005.08.31 0 0 29
te is sorold el, milyen állataid vannak!
Előzmény: FehérTigris (28)
FehérTigris Creative Commons License 2005.08.30 0 0 28
Igen, ezt manapság egyre több nőről el lehet mondani :)
Előzmény: freyya (26)
pétercár Creative Commons License 2005.08.30 0 0 27
:), a m történetünkhöz még hozzá tartozik -ugyan az, mint a tiéd-, hogy a testvérét, aki lány volt, Petinek hívták (nem, nem miattam!)...
Előzmény: freyya (24)
freyya Creative Commons License 2005.08.30 0 0 26
Öreg kutyus, most augusztusban töltötte a 14-et. De jól tartja magát az öreglány.:-)
Előzmény: FehérTigris (25)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!