Ha laknak nálatok állatok, róluk, ha nem laknak, csak szereted őket, akkor azokról; minden állatság belefér ide.
(Az idézőjelet nem fogadta el a topic címébe, de természetesen Kaláka.)
Részemről nagyon örülök, hogy ilyen sokunknak van a Pagonyunkban valamilyen állata. Nem akarom Gandhit kicsit módosítva idézni, de a párhuzamom megvontam :)
Anyukámnak vidéken is hasonló teknőctarka cicája volt. 15 évet élt.
Most nekünk is van egy vörös kandurunk, de csakis miatta, mert ő imádja a cicákat és néhány hónapja együtt lakunk Pesten. Azért édes a cicc, bár sok a nehézség velük, és én nem is tudom mi lesz majd télen...
Ja, és van egy fekete-fehér tengerimalacunk is... de ő már évek óta gyerekeim kedvence.
Jó reggelt! Ez csak telefonnal készült, de már több telefonos kép egyhamar nem lesz, mert a kisfiam ezt is elhagyta (vagy ellopták, mindegy...), a kutyus neve Lilike, 7 éves, tehát egy múltszázadi kutya:
Boglárka; tavaly előtt került ide, rettentően leromlott állapotban. Valószínűleg nagyon szerethették a gazdái, de nem volt megműtve, tüzeléskor elcsavargott otthonról, és nem talált haza. Elképesztően okos. Sajnos már elég öreg lehet - fogalmunk sincs, mennyi idős, de szegényke néha már a székre sem tud felugrani, potyognak a fogai, rengeteget alszik, de még mindig nagyon játékos.
De biztos, Te vagy a fiatalabb :) Csak azt, hogy meg is látszik, azért nem teljesülnek a kívánságaid, mert nem dobálod vissza őket :) (Én legalább arra tudom fogni, hogy nincsenek.)
Megyek aprónépet fegyelmezni, mert Belle derékig benne a macskatálban. Tegnap létrázott rajta, ma meg belebámult a képébe végig, miközben evett. Háziúr csak a végén fújt rá. Haladunk.
Nem szoktam kihalászni őket. Az öcsém szobájában vannak akváriumban. Tulajdonképpen semmi kapcsolatom nincs velük, azért is felejtettem ki őket a felsorolásból.:-)
Valamelyik nap egy pici meztelencsiga mászott a mosdókagylóban :-) a kertajtón esős időben gyakran bemásznak jópofi giliszták :) az ezüstfenyőn költ a gerle, az eresz alatt rozsdafarkúak és fecskék, a feketerigó pár nemtom hol alszik, de itt tölti a napot. (a cickányokkal most nem dicsekednék, már leírtam a velük való kálváriámat :)
Ittlakós egyébként még 1 tanyasifajtájú kuty, 1 szürke, 1 pöttyös és 1 fehér nimfa (beszélő és szabadmadarak), és egy csomó hal.
A legújabb gyüttmönt egy éjszakai pillangó. Tudom, most a taníttatása a divat, de még nem nyilatkozott, tetszene-e neki a marketing :)
Sziasztok! A kiskutyám. (És a címszereplő könyv, és kazetta is megvan, sőt, mikor megjelent akkor volt kicsi a kisfiam, és ott voltunk a koncerten is!)
bármit, csak kígyót és madarat ne... nem bírnám elviselni őket (lakásban); de a papagájokat különösen nem bírom.
kis cinke, veréb, rigó itt is van, etető még most is kilógatva a konyhaablakon. a cinkék be is szoktak repülni a lakásba, szegények, olyankor nagyon megijednek, de én is.
Ja, és süni is van. Meg néha egy-egy egér, amit a macseszok kinyúvasztanak, és a teraszon hagynak, hiába próbáljuk fejleszteni bennük a szociális érzést.
Ha nem csak a házi állatok számítanak, akkor nálunk is rengeteg van. Tele van a kert madarakkal, pillangókkal, szitakötőkkel, darazsakkal, tücskökkel és egyéb bogarakkal. A szitakötők gyönyörűek, olyan ragyogóan kékek.
Csak az első :) Van egyébként az egyik szomszédunknak, ketrecben tartja és pórázon sétáltatja. Nem hiszem, hogy ez túl jó szegény jószágnak :( Ha majd egyszer kertes házban lakunk, és tudok neki rendes odút készíteni nagy kifutóval, akkor talán... Gyönyörű kis állat egyébként, csuda aranyos a pofája :)
Ó, pedig az ideális lenne a nyolcadikon :) Szép és okos állatok. Halakat pl. lehet tartani, bár azok nem túl kommunikatívak, viszont rendkívül megnyugtatóak.
Van egy nagyon szép fiúkandúrom, több pókom és van két nyúltörpém. Ősztől tavaszig vannak cinkéim, rigóim és gerléim, akik kosztosként járnak a madáretetőbe. Vannak lepkéim, ezek szállóvendégek. Akik az állataim akarnak lenni, de én nem akarom, ezek pl. az esetenként előforduló százlábúak a pincében, a szúnyogok és a legyek. Néha egy-egy tücsök és sáska is berepül, ja, és tavasszal vanak cserebogaraim, amelyektől frászt kapok, akkora zajjal közlekednek, mint egy kávédaráló.