Leírás:
Igen, 3 gyerek, meg akkor is, ha tobben szemoldokuket huzigaljak, amikor meglatnak bennunket, vagy a pincer majdnem elejti a talcajat,a "sok" gyerek lattan, vagy amikor a mela undor ul ki a meno karrierista nocik arcara.Szamtalan sok esetet lehetne sorolni, sajnos meg mindig a "nyulak" effektus jut az emberek eszebe, ha kettonel tobb gyereke van vkinek.
S Nektek, akiknek szinten 3, vagy meg tobb van, hogyan oldjatok meg a mindennapokat? Isi-ovi-boli-edzes-kulon ora?? Nagyi, vagy potnagyi??
Egyaltalan, hogyan birjatok a napi nyuzsit a faradsagot, veszodseget, s az ezzel egyutt jaro mindennapi triplazott oromot??
Mi néztük ezeket az üléseket, még sajna kevés infot lehet összeszedni, de amit sikerült, az nem volt túl biztató. Nagyobb gyerekeknek már kényelmetlen, és a babaülés részéből meg kilógott a baba feje, nem tartotta meg rendesen. Szóval mi némi tanakodás után elvetettük, mint opciót. A picassoban télen a 3 gyerek is szűkösen fér el a kabátokban, hiába a 4-es ülés, az már tömegnyomor lenne. És nem, nem foguk őket 10 perc kedvéért fel-leöltöztetni.
Egyelőre még nem utaztunk amúgy hatosban, de a nagyok élvezik a nagy autót, váltogatják, hogy ki hová ül.:-)
"b) ha gépkocsi hátsó ülésén utazik, 3. életévét már betöltötte, legalább 135 cm magas és az üléshez beszerelt biztonsági övvel - testméretéhez igazodóan - biztonságosan rögzíthető;"
vagyis az én értelmezésemben az öv felsőszára ne a nyakánál legyen, mert az még egy közepes fékezésnél is komoly sérülést okozhat...
Nekünk ezzel lesz nagy gond... autócsere szóba se jöhet, abba bízok hogy a hordozó és a gyerekülés közé még benyomható egy ülésmagasító középre, amivel meg simán megvan a 135+ cm. Vagy hátul két ülés elől egy én meg hátra benyomom magam valahogy...
nincs dupla/tripla gyerekülés? de jó is lenne! kisebb helyet foglalna, mint ha kettőt egymás mellé teszek, és ha a hátsó 3ból 2 övet lefoglal még akkor is befér egy felnőtt és be is tudja magát kötni...
Erre jutottam én is, mert hiába vannak légzsákok, a két másik üléstől nem védik, oldalról (nyak, csípő) meg főleg semmi... Az öccse meg súlyban nőtte ki a belsőöves részét, szóval valami cserebere már lehet.
Ma voltunk a gyerekorvosnál, mivel mindet vittem, volt időm mindet megmérni: a nagyobb fiam 135 cm. Tényleg nem kell már neki gyerekülés, ha a hátsó sorban ül?? Most futottam ebbe bele, én a 150 cm-re emlékeztem, rendes háttámlás ülése van, alapvetően elvagyunk vele (ha épp nem gyilkolják egymást ;)).
Mikor kocsit kerestünk, akkor eleinte kimondottan tolóajtóst akartam, de pl. a tiétektől a mérete rettentett el :) Van nálunk pl. az egyik bevközpontnak a teremgarázsa, amibe a miénkkel egész jól elnavigálok, de egy hosszabb kocsival már cipőkanál kell a rámpás kanyarokhoz.
A kedvencem meg a tesco-parkoló, ahol ha tök szabályosan, egyenesen (és vonaltól vonalig) parkolok és mellém áll hasonló szélességű kocsi, akkor csak a másik oldaláról tudunk beszállni... Egyedül a családi parkolóhelyek ok, de azok többnyire foglaltak (nagyrészt 0 gyerekülésű autókkal).
Néztem még a Mzda MPV-ket, de azokból meg jó automata volt kevés, végül letettünk a tolóajtóról, meg bejött a cm3 határ is, de örökké hálás leszek a férjemnek automata váltóhoz való ragaszkodásáért.
Ááá.:-) Nem, dehogy. Amúgy még csak a héten kezdte el használni a férjem is, mert egy kollégája előtte átnézte, és ezt-azt lecseréltek benne. 9 éves a járgány.
A terv az, hogy a korábbi autónkat, a Picassot kellene nekem vezetni, de nem jutok el odáig, hogy a férjemmel kettesben kipróbáljuk, a gyerekeket meg ugye nem tudjuk betenni. EZek rendes, kézi váltósok, nekem meg ugye automata volt.
Aha, nálunk is csak 2 (igen, az egyik a lányom), de, sajnos még, nem tudom úgy rendezni az üléseket, hogy ez a két gyerekem ne egymás mellett legyen. Vagy 2 év múlva nem lesz gond, mert Matyi ülhet elől :D Addig vagy kihúzom (vagy kiteszem őket valahol), vagy lecserélem az üléseket...
Néha én is elgondolkodom egy 7 személyesen, amiben szét tudnám ültetni a jelenleg full hátsó soromat :DD, akiknek 3 kiskorkülösötök van: nálatok is gyilkolják egymást a kocsiban?
Bár szoktam arról is ábrándozni, hogy elég lenne egy felhúzható, hangszitelt plexi is ;)
dízelest szeretne a Zuram, és 1.8M-ig kb. Szóval így azért szűkül a kör... :) Lehet, gyűjtünk még hozzá, valamivel többért már tényleg jóval nagyobb a választék. Most meg akkor egy évre kell valami, amibe befér a 3 gyerek hátra, mert jelenleg autótlanok vagyunk.
Állítólag mindig az aktuális legkisebbet érinti legnehezebben, hogy "új" kisbaba jön. Nálunk ez abszolút bejött: a nagyobb tök lazán kezelte, a kisebb féltékeny volt a legkisebbre. Viszont jóval kevesebb volt a stressz, mint mikor az egyke lett nagytestvér: a "nagy" már átélte a helyzetet, valamint az ő pozíciója nem változott, a középső viszont eddig is megszokta, hogy nem egyetlen gyerek.... Legalábbis nálunk.
Nálunk még csak 'érkezőben' van a harmadik baba. Szeretném tőletek kérdezni, hogy nálatok hogy ment a kistesó bejelentés, várás, érkezés? Úgynéz ki a 2,5 éves lányom még kicsi, hogy bármit megértsen (ami azért érdekes, mert a fiam másfél volt amikor vártuk a kicsit és tudta, érezte hogy kistesó jön!), de a fiam most annyira anyás lett, hogy még a hugit is 'túrja'. Mi lesz ha megszületik a harmadik?
Nem agresszívak, nem féltékenyek, nagyon jó természetű gyerekek, attól nem tartok, hogy bárminemű atrocitás érné a babát, de szeretném ha a lehető legzökkenőmentesebben járnánk végig ezt az utat.
Mi 1 hónapja vettünk Crysler GRand Voyagert, nem mai csirke már, de a férjem autóiparban dolgozik, így bízom benne, hogy még jó sokáig elszolgál nekünk.
Amúgy tényleg nincs nagyon sok belőlük. A férjem ment boltba, és egy autókereskedés van az úton arrafelé, és ott látta meg kívülről, másnap visszament már célirányosan oda megnézni. Azért így használtan, nem fiatalon is elég húzós árban vannak...
Sziasztok! Hétszemélyes autót keresnénk, jót, olcsón :) A Zuram Renault Grand Scenicet nézett ki, de egyelőre alig találni. Meg úgy általában alig találni hétszemélyeset. Tudtok valami jó praktikát? (a használtautó.hu-n néztük eddig)
Mi is hárman vagyunk testvérek, anyukám úgy oldotta meg, hogy befogta a nagyikat is. Én meg a kettő gyerköcöt megoldom magam, aztán ha lesz még, akkor majd lehet, hogy én is kérem a nagyik segítségét!
A közoktatási tv. rendezi ezt a kérdést. Eszerint: "Minden esetben ingyenes a halmozottan hátrányos helyzetű, a hátrányos helyzetű tanuló, a testi, érzékszervi, középsúlyos és enyhe értelmi fogyatékos, továbbá az autista tanuló részére az első alapfokú művészetoktatásban való részvétel."
Az egyéb kedvezményeket az alapfokú művészeti iskolák a saját szmsz-ükben szokták rögzíteni. Ott kellene megnézni, vagy a suliban érdeklődni.
szerintem zeneiskolája válogatja, nem hiszem, hogy egységes lenne, mintahogy a tandíjak között is nagy a szórás.
itt biztos nincs ilyen, mert ismerek olyan 3gyerekes családot, ahol az elsős azért nem kezdhetett idén zeneiskolába járni, mert a 2 bátyja zeneiskolai költsége már túl sok a szülőknek, egyelőre egy harmadik tandíj nem fér bele, talán jövőre...
Érdekes, hogy nekem a dvd-től nincsenek rosszul. Nem is értem. Valahogy biztos más, hogy egy mozgó dolgot néznek, nem egy álló valamit oz ölükben.
Én vettem nekik egy hordozhatót, mikor nagyon elegem lett, és hosszú útra indultunk... De azt akár itthon is lehet használni (ha nem lennék lusta felhozni meg levinni minden indulásnál). Most az autóban van az ülés alatt a fülhallgatókkal. Múltkor elfelejtettük elővenni, egy órás őrjöngés volt hátul, nem tuodm hány megállással, hol ez fájt, hol az. Valójában ahogy így beelgondolok, a naggyal már könnyebb, mióta lehet vele barchobázni, ezt idén fedeztük fel. De egész úton az sem megy:).