Ebben a topikban írom majd meg a vonatos honlapom frissítéseit, ide lehet írni az elismeréseket, vagy a rosszalló megjegyzéseket, esetleg a hibák javítását.
Nem tudom milyen HÜSZ-t nézel, de hogy ez a két vonal sose volt 21t-s... 18,5 volt, de nagyon max:) Boborján az mehet, volt rá pár példa, hogy MD-t pótoltunk vele (főleg a 414-es), Létavértesen siklott is kétszer (pár hét külömbséggel) körüljárás közben a kisiklasztósarun.
A HÜSZ szerint a 107-esen (és valameddig a 106-oson is) a tengelyterhelés 21 tonna. Meg lehet akkor kérdezni, hogy akkor miért is nem engedik rá a Szergejt? De nem kell, mert a Bobót a 18 tonnás is elbírná (nem számoltam utána).
Hát, amíg üzemelt a vonal is max 18t volt a teng. terhelés, szerintem azóta nem javítottak rajta annyit:)) Pocsajon és Kismarján szerintem szögellve vannak a váltók, ott régóta nincs személyzet sem.
A 106/107 beleférne egy napba. Még nem tudom, hogy mennyibe kerül, de 60 ember legalább kellene hozzá. A kisvasút már 15-20 emberrel is megérné. Abban bízom, hogy a létai 60 emberből lesz 10, aki marad, és pár kisvasútfannal kiegészülve a Zsuzsivasutas vonat is mehet.
A pályamesterrel beszéltünk, a 107-esen hetente végigmennek az UDJ-vel. Nagyobb hiány a pályában nincs, legfeljebb itt-ott belógnak az ágak. A tengelyterhelése 21 tonna, tehát elvileg Szergej is mehetne, de a költségek miatt meg kell elégednünk egy Bobóval. Az még egy kocsival is jól mutat. Pocsaj-Esztáron a váltók csak le vannak zárva, a vonatvezető meg tudja oldani a körüljárást. Ha végképp gáz, ott van Konyár, ahol a váltók szintén csak le vannak zárva, és ott az értekezési lehetőség is biztosan rendelkezésre áll.
Szép lenne az első napi program. Kérdés, hogy lesz-e rá engedély. Pocsaj-Esztáron a váltók mintha ki lennének szögelve, körüljárni nehézkes. Nagykerekiben meg ugye kell a VU-ból kiképzett dolgozó engedélyt kérni Sáránd felé. Azt is bérelni... Bobót meg a 107-esre talán nem is engednek, sőt, lehet hogy semmit már. Bár egy próbát megér!
Jelen! Csábító az első napi program a 106-107. Lehet a két nap sok lenne, mint ahogy írta is valaki. Költség függvényében szerintem a 106-107-es vonalat meg lehetne próbálni egy egynapos program keretei között.
Szerintem nem reális, hogy tömegek jönnének egy ilyen kínálatú két napos programra. Eleve a szállás a leutazás mind költség, és őszinte legyek nem hinném, hogy van annyi vasútbarát, aki ezért még a második napi programot is bevállalja, főleg egy látványában extrát nem nyújtó kisvasúton. Az első nap még menne, de a két naposra szerintem nem lesz annyi jelentkező, hogy elkerülhető legyen az anyagi veszteség.
Ha addig kifizet a cég és beruházok Start Bónusz kártyába, akkor irreleváns a távolság:) Ha a terv szerint szombatra szervezed, akkor az ismerősök Klub kártyájával féláron le tudunk menni... Szóval igen.
A kisvasútra meg más fórumokon is meg kell hirdetni. Nem tudom, hogy áll a gőzösük, mennyi munka lenne vele, de ha jó előre szervezzük, talán az is összejöhet, mint 2007-ben. Az még talán helyieket is vonzana.
Amit az előbb leírtam, egy reális lehetőség. Reményeim szerint viszonylag olcsón meg lehet oldani. Újszerű a helyszín és a téma, ilyen messze viszont még nem voltunk, és félő, hogy elérhető távolságból nem lesz elég érdeklődő. Nagy segítség lenne, ha írnátok rá valamit, akár rosszat is, mert akkor tudom, hogy érdemes-e belevágni, vagy keressek egy közelebbi és egyszerűbb dolgot.
Ha már ötletelésnél tartunk, én a 13-mas vonal sínjeit koptatnám meg.
Viszonylag közel van pesthez, nemigen járt arra semmi bezárás óta, ennek ellenére egyben maradt, és szerintem sokaknak újdonság lenne arrafelé mozdonyos vonat.