Hasonló Landmann grillezőnk van nekünk is, kevésbé komoly, de azért jó. Most vettük, ezért még csak ismerkedünk a fedeles grillezéssel, és ebben szeretném a segítségedet kérni. Egyrész honnan tudnék jó recepteket szerezni, szívesen sütnék mondjuk oldalast, egészben csirkét, halat, szóval nem vékony szelet húsokat, hanem valami tartalmasabbat.
A másik kérdésem pedig, mert ezzel kínlódtunk a hétvégén. Saslikot sütöttünk, és ahogy a rácsra tettük a húst, egy idő után lecsöpögött a zsír, lágnra kapott a faszén, és jött a füst, ami szerintem érződik a húson. Na ezt a füstízt szeretném elkerülni. Gondoltam már grill tálcára, ami lyukacsos, és akkor nem csöpög le a zsír, de nem tudom, hogy akkor is olyan hatásfokú-e a sütés. Szóval tényleg elég kezdő lennék. Tudnál valami tanácsot adni?
A magyarorszagi forgalmazo vedelmeben el kell mondani, hogy a Weber az aki igy felsrofolja az arakat valamiert es egesz europaban ugyanezek az arak vannak.
Es tenyleg ennyire nem jo.
Az enyemet pont ma hozta meg a fedex... holnap teszt!!! Csak egyszeru hamburger elsonek - hiszen meg csak ismerkedunk. Aztan hetvegen johet a ribeye...
Sajnos nem tudok segiteni az eredeti kerdesedben de ha egy jo tanacsot meghallgatsz szivesen megosztom veled: a kepbol ugy vettem ki, hogy a grillnek nincs teteje. Szerintem ne vegyel olyan faszenes (es semmilyen mas tuzelesu) grillt aminek nincs teteje. Nagyon lekorlatozza a lehetosegeidet, hogy alulrol jon csak a ho. Csak olyan dolgokhoz jo igazabol amik nagyon gyorsan sulnek, hot dog, steak talan hamburger, pizza. Lehet, hogy meg fogsz tanulni rajta megcsinalni egy kozepesen jo csirket (csakis szetszedve, egeszben kizart) de addig a csalad eleg sok elszenesedett huson fogja keresztul ragni magat. Sok hust ugyanis kozepes direkt vagy indirekt tuzon a legjobb sutni. A Weber mantraja hogy a fedonek mindig lecsukva kell lenni es nem er lesni. Ilyenkor a sutoter fel tud melegedni es sokkal egyenletesebben sul a hus. A jobb lecsukhato grillekben a szellozonyilasok merete szabalyozhato. Ezzel befolyasolhato a faszen homerseklete az eges gyorsasaga. A masik nagy elonye a fedonek faszenes grillek eseten, hogy ha a husrol a faszenre lecsopogo zsir begyullad akkor csak lecsukod a fedot es lezarod a szellozonyillasokat es a lang maris kihuny es nem porkoli meg a hust. Szivem szerint mindenkinek azt javasolnam vegyen egy 57cm-es Weber grillt es felejtse el a kerdest egy eletre sajnos azonban ezek a tuzrevalo emberek haromszoros aron kinaljak europaban a grilljeiket eszak-amerikaval osszehasonlitva es megertem hogy 53k HUF egy kicsit huzos beruhazas. http://www.grill-shop.hu/products/hu/Weber-grillez-337k/faszenes-Grill/Weber-One-Touch-Silver-57-cm-faszenes-grill-fekete.html
De ha talalsz valamit ami hasonlo funkciokkal bir es eleg nagy a merete es arban is megfelel, szerintem boldogabb leszel vele mint a kepen levo grillel.
Bar ha ilyen grillasztalt szeretnel akkor ez nem is rossz (11541 v 542): http://www.landmann.hu/termekek/grillek/faszenes-grillek/grillasztalok/ Van teteje!!!
Grill sütőt szeretnék vásárolni (faszenest) és a segítségeteket szeretném kérni, hogy hol mere lehet ilyen has>http://kepfeltoltes.hu/090318/grill_www.kepfeltoltes.hu_.jpg ?
Névnapi ajándék volt és ha jól emlékszem 15e-ért vettem (nem üzletből,így nem tudom neked megmondani hogy hol van ilyen, de a neten láttam hasonlókat). Nagyon örült a megajándékozott és egyből birtokba vette és használta is :)
Áruld már el légyszíves, hogy "mennyi az az annyi, apámuram" mert én éppen ilyet AKAROK !!!
VAgy, ha valaki tudna lelőhelyet hasonlóra, azt megköszönném ! Amit eddig vettünk azok olyan egyszerhasználatosak és semmire nem jók voltak, mostmár szeretnék egy funkcionálisabbat és tartósabbat.
Ne sporolj vele a szen viszonylag olcso (legalabb is a hushoz kepest) es jobb ha tovabb eg magaban mintha nem eleg, hogy megsuljon a hus. En altalaban ketzonas tuzet csinalok. Ez ugy nez ki. hogy a grill egyik oldalara ket-harom retegben felpakolom a begyujtott faszenet a masik felet meg uresen hagyom. Azert igy csinalom mert igy van direkt nagy homersekletu zonam es ha "tul forro lesz a talaj" akkor csak athuzom a husit oda ahol nincs tuz de azert azon az oldalon is van indirekt ho rendesen (csak olyan grillekre igaz amiknek van lecsukhato tetejuk (de masmilyennel nem is erdemes kinlodni). Ennel a modszernel a grill merete hatarozza meg, hogy mennyi szen kell. Ha nincs meg rutinod akkor rendezd el meg hideg allapotban a szenet igy ki tudod merni mennyi is kell utana beledobod a kimert szenet egy faszen starterbe aztan hadd szoljon.
Egy másik topicban apósod apropóján írtam, hogy ha naponta elfáradsz fizikailag, nincs főnököd és kollégáid -magad osztod be idődet - nem kell számolgatni kalóriákat, koleszterineket vércukor-szintet, élhetsz természetesen, étkezhetsz szervezeted igénye szerint.
Viszont, ha ez a harmónia felborul, (mozgásszegény életmód, stresszek) jönnek csőstül a bajok. (magas vérnyomás, cukorszint, kényszeres evések, stb).
holnap este szabadtüzes sütögetés. pulykamellfilét kaptam és 3x3 centis darabokra vágom fel (svédasztalos dolog lesz és így könnyebb szedegetni stbstb) és az lenne a kérdésem, hogy mivel érdemes bepácolnom fél napra, hogy aztán rövid idő alatt elkészüljön a sütőrácson? (reggel csinálnám és kb 12 órája maradna a sütésig)
Igen - ha az egeszseged rendben, akkor nem kell aggodjal. A sohinayrol. . . nem feltetlenul azert eszunk sosan, mert a szervezet jelzi, kell, az sajnos legtobbszor nem mukodik. Azert is kivanunk sot, mert ahhoz vagyunk hozzaszolva, felerositett izek, izfokozok, azok sosak. . . Ha ezek utan sotlanul eszunk, nem annyira elvezheto.
Kb 12-14 eve soszegeny dietan kell(ene) lennem, so nelkulin, amennyir elehet. Hat nem lehet. Viszont nalam tenyleg vannak napok, amikor annyira kell a so, hogy par szem sot ugy erzek, mintha hihetetlen jo izt kostolnek :))! No az tenyleg az, hogy a szervezet kivanja.
Amit viszont nyertem a sotlan etelek evesevel - sok uj izt fedeztem fel, tobbet, gazdagabbat mint amit az izfokozok produkalnak. Csak akkor nyulok a sohoz, ha az nagyon kell. Nem sokszor.
Mostanaban nem csak nem sozom a vizet, hanem nem is vizben fozom, csak a gozeben. Gondolom, sok fugg a kukorica fajtajatol is. No meg nyersen is szeretem, szoktam salatakba vagni belole.
A plusz kalória-zsiradék sportággal úgy vagyok, hogy nem tudom, mi a plusz.
Ha kívánom, akkor kell, és kész. Szerencsés vagyok, mert nem hízom el a sok szalonnától sem, és vannak fél évek, hogy rá se nézek olyasmire.
Remélem, a szervezetem tudja, mi kell éppen neki.
Néha tengersok kávét iszom, de kb. egy éve lényegében tán kétszer ittam.
Néha tökmagot eszem kilószám, hogy közben sózom is.
Akkor nyilván sóhiányom lehet. Most nincs ilyenem...
Tudja a fene.
Az biztos, hogy vannak, akik nem élhetnek így, mert minden bajuk keletkezne a kívánt ételektől.
Én nem vagyok tudós, szerencsére, mert nem esne jól semmilyen kőleves, pl....:}}}
A lényeg: évente kb. 2-3 alkalommal ellenállhatatlan vágyat érzek arra, hogy reggelire vajon megsütött 2-3 db tojást egyek, amelyek pont olyan folyósak, amilyet kedvelek.
Ezt nem szíveli a nejem ( sose fogok rájönni, miért), de nem számít, mert ez kell az egészségemhez.