A terv az, hogy a 2-est részlegesen rendbe hoznák annyira, hogy mehessen rá CAF. A viadukt esetében tervben van egy terheléses vizsgálat, illetve a lánchídi aluljáró teljes átépítése, Közvágóhíd teljes átépítése, Jászai átépítése, Március 15. téren visszafogóváltó beépítése. Fizikálisan két Tátra is elfér a viadukton az más kérdés, hogy túl sok hely nem marad közöttük, de ezek szerint ezt már nem ítélik veszélyesnek...
"ha minden úgy alakul, ahogy eltervezték, akkor 2 év a maximum, amit még ki kell húzni."
Hümm... A 2-esen akkor mi fog járni (az Erzsébet híd és a Lánchíd között)? Az a szerkezet elbírná vajon a nehezebb villamosokat? De a szélesség miatt egyébként sem férnének el ott mások.
Vagy maradnának ott a KCSV-k, és a nemrég felújított ICS-k? (1301, 1400, 1401, 1441, 1357, stb.)
Ez rendben van, de ehhez kár szemcseszórót elindítani. Nekem elég egy csavarhúzó, és a kritikus helyeket megkapargatom. Azért a komoly rohadások helye nem láthatatlan.
A kiadás nem a műszaki miatt van ennyire kicentizve... 38 kocsiból állt a flotta 2017-től, ebből 8 db-t át kellett adni Ferencvárosnak 2020-2022-ben a 2B és a 2M (23) indulása miatt. A maradékból lejön a 1341, amit a Vjsz-ben a szemcseszóró leselejtezett, a 1367 amit királycsap törés miatt engedtek el (amikor megállt több kocsi is küzdött hasonló problémával tippre itt valami komolyabb korrózió állhatott fent, mert a többit sikerült megmenteni), a 1418 ami tavaly fogott kukásautót, a vasárnapi 1445, és a 1349 aminek a felújítása másfél éve készül a Vjsz-ben (lassan elkészülhetne már). Műszaki hiba miatt dög kocsi nincs is Kelenföldön csak a két törött kocsi.
Ami pozitívum, hogy a műszak több kocsit is megmentett az utóbbi években, 1318, 1363, 1364 is majdnem kiskanálként végezte, de mint látjuk csak sikerült összekaparni ezeket.
Hát, Kelenföldről hallottam ezt-azt a napokban, mit művelnek le, nem tudom, hogy a vonalműszak engedte el ennyire a gyeplőt vagy mi, de ennyire rossz kiadási arány még Budafokon se volt...
Na mindegy, Én a 1445-öt nem fogom tudni annyira sajnálni, nem volt sose a kedvenceim egyike, de remélhetőleg azért egy kicsit gatyába rázzák, azért minden ipariért kár lenne, most még :)
Teljes felújítás már biztos nem lesz, a 1349-et még befejezik aztán kész... Pont most mennek a próbák a Szabadság hídon, hogy más típusok is közlekedhessenek arra, 2-esre is vannak tervek szóval nagyon hosszútávra már nem számolnak az iparikkal. Persze nem holnap fognak leállni, ha minden úgy alakul, ahogy eltervezték, akkor 2 év a maximum, amit még ki kell húzni. Persze abban a 2 évben is közlekedni kell valamivel, Kelenföldön most, ha jól számolom 25 hadra fogható kocsi van, ebből kellene 20-at kiadni majd alapmenetrendben. Itt azért tényleg gondolni kellene arra, hogy mi van, ha kiesik még egy kocsi, de akár azt is lehetne csinálni, hogy Fradiból 1 kocsit visszahoznak, ott úgy is csak 7 iparit kell kiadni azt is csak hétköznap és van, ami kétrészes ebből. Ha meg kiesik egy kocsi a Fradiban, akkor lehet adni helyette KCSV-t, Budán macerásabb a történet, hogy két vonalat komplett iparikkal kell fenntartani a hét minden napján. Fradiban amúgy is ment a 7/7-es kiadás abban a bő félévben amíg a 1407 le volt foglalva.
Igen, akkor törte kis híjján rommá magát Anyám, pont és mintha az az eset nem lett volna bejelentve a KBSZ-nek sem, ha jól tudom, helyszínelő se volt kint, pont itt volt, a Fülőke utcánál, mert az Isten barma a hátul jövőnél telefonozott vagy franc tudja mit csinált, de rohadtul nem odafigyelt, ha ezt a 30-as limitált szakaszon összehozta... Csókoltatom az illetőt, remélem azóta a PÁV-on megbuktatták minimum...
Amúgy szerintem hallva, hogy milyen ínséges időket él a BKV meg fogják azt csinálni... Holott eléggé hagyták amúgy is legatyásodni, úgyhogy bőven ideje lenne egy teljes felújításnak...
1445. Hogy menthető-e vagy nem azt egyelőre még nem lehet megmondani. Nagyon csúnyán elcsavarodott a vezetőfülke, de ennek ellenére még nem biztos, hogy a maga a váz is elment volna, lehet csak a himbagerenda ugrott szét. Gyakorlatilag balra elhajlott vagy 10-20 centit. Át fogják nézni, majd kiderül. Az előző 2009-2010-es felújítási etap része volt ez a kocsi, egyedi ajtónyitással fel van szerelve (nem mintha ez annyira lényeges lenne, de valamiért prioritás, hogy az egyedis kocsiknak futniuk kell) plusz egyre kicentizettebb a kiadás így talán még a szándék is meglenne, hogy helyrehozzák feltéve, ha a váz megúszta.
A sors iróniája különben, hogy a 1445 A végét (mostani balesetben nem sérült kocsirész) még 2014 év végén egy utoléréses balesetben sikerült összetörni a 41-esen, most lehet neki állni a B végének is... :D
A Kálvin téren pedig a 1360 volt, ami anno hasonló módon megfogott egy turista buszt.
Kisebb csoda bár várjuk ki, hogy mikorra lesz utasforgalomban is. Közben a 1418-ból elkezdték kiszedni a még használható alkatrészeket, nem lesz már helyreállítva.
Amennyire én hallottam a rendőrség lefoglalta, Hungáriában van körbeszalagozva. Volt már ilyen korábban is, amikor a 1332-es siklott a Haller utcai kúszóváltón azt is lefoglalták, de az nem tartott ilyen sokáig, most nyilván komplexebb a helyzet.
Sziasztok! Tegnap délelőtt a Széll Kálmán téren láttam, hogy az 1444-es a Déli Pályaudvar felől a Margit körút irányába húzta az 1367-est. Tudja valaki hová mentek?
OK, lehet, hogy tényleg megroggyant, bár lehet, hogy csak a kukásautóra támaszkodik még. A kép még azelőtt készült, hogy szétválasztották volna a járműveket. Véleményem szerint nem kapott olyan ütést, ami egy függőleges irányú csavarodást okozott volna, pláne nem olyat, ami a vázat a menetirány szerinti bal oldalra nyomta volna le. De ha mégis, ott van a 1367-es, aminek a B részével össze lehetne házasítani. Az a kocsi most is ott van Kelenföldön.
Az a baj, hogy ez nem "egy horpadás", hanem (ha jobban megnézed) megroggyant az egész váz függőlegesen. :-( A 80' -as, 90' -es években biztosan megoldanák ezt is, de manapság...