Keresés

Részletes keresés

Dash 9 Creative Commons License 2007.10.10 0 0 258

Üdv!

Mi tavaly akartunk szilveszterezni ilyen helyen, de szeptemberben már lekéstünk minden jó szállásról.

De azért sok sikert nektek.

Előzmény: Tralfamador Zog (257)
Tralfamador Zog Creative Commons License 2007.10.10 0 0 257

Helló mindenkinek!

Örülök, hogy megtaláltam ezt a topikot, biztos tudtok segíteni!

Tudna valaki ajánlani szilveszterre, 2-3-4 napra valami csendes, de mégis megközelíthető (vadregényes, de nem nomád) házat  két kisgyerekes családnak? (úgy nyolc főre)

Nem kifejezetten reklám érdekelne, hanem - ha lehet - tapasztalat.

Egy dolognak kellene tejesen megbízhatónak és jónak lennie feltétlenül: a fűtésnek!

Az is klassz lenne, ha lenne valami nem túl nehéz túristaút/tanösvény/szánkópálya a közelben.

És ha még egy jó vendégfogadó is akadna...!

---

Ha beválik, közhírré teszem!

utazo71 Creative Commons License 2007.10.05 0 0 256

Szia!

A Hungesthotel Siestát én is csak ajánlani tudom.

Előzmény: Amerigo61 (253)
kirgizke Creative Commons License 2007.09.30 0 0 255
Sziasztok!

Dobogókőn v. a környéken tudtok ajánlani egy jó kis szállást?
Ne legyen túl drága, de tiszta és kellemes hangulatú, és lehetőleg tömegközlekedéssel is elérhető legyen.

Én a Platán-panziót nézegettem... Tud erről valaki vmit?

Előre is köszönettel: Kirgizke
Dash 9 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 254

Üdv!

http://www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/sopron/hunguest_hotel_szieszta/

Jó kaja, napi takarítás, akciós ajálatok, stb.

Előzmény: Amerigo61 (253)
Amerigo61 Creative Commons License 2007.09.27 0 0 253

Sziasztok!

Sopronban vagy környékén keresek valami kellemes, csendes panziót, vagy szállodát, ahol jó a konyha, és ahol üdülési csekket is elfogadnak. Ha wellness is van, az előny :-)

Ötletek?

Cilikécske Creative Commons License 2007.09.18 0 0 252

Tud valaki ajánlani Szegeden kipróbált Panziót , amivel meg voltatok elégedve? A családommal mennék pár napra.

Köszönöm: Cili

fortepiano Creative Commons License 2007.08.04 0 0 251

Sziasztok

Múlt hétvégén elmentünk a Krisna völgyi búcsúba és a környéken kerestünk szállást. Legközelebb Kaposváron találtunk és annyira jó volt, hogy gondoltam közzéteszem, hátha valaki menne arra. Mivel nagycsaládosok vagyunk nagyon nehéz szokott lenni a szálláskeresés, ezt is nagy nehezen találtuk 6 főre. A neve Laetitia apartmanház és a belvárostól kb 5 percre van. Mi a "C" apartmanban voltunk ami megdöbbentően tágas volt. 3 hálószoba, 2 fürdőszoba, külön nappali étkezővel, konyha, 2 terasz. Minden szobában TV, az udvaron játszóhely a gyerekeknek, szalonnasütő, kiülős hely a felnőtteknek, zárt parkoló. Mindez reggelivel 6 főre 2 éjszakára kb. 37.000 HUF. Ebben mondjuk benne van a hétvégi 30% családi kedvezmény. Nagycsaládosoknak kimondottan ajánlom, sok helyen jártunk már az országban, és szinte ez volt az első olyan szállás, ahol nem kellett pótágyat szervezni.

FARI Creative Commons License 2007.07.30 0 0 250
Nézzél szét a helyiségek honlapjain, vagy olvass vissza egy kicsit.
Előzmény: Törölt nick (248)
Pistike Creative Commons License 2007.07.30 0 0 249
Dunakanyarban érdekelne korrekt szállás.
FARI Creative Commons License 2007.07.28 0 0 247
Azt is írjad meg, hogy mettől meddig, hány főre.
Előzmény: maglew. (246)
maglew. Creative Commons License 2007.07.26 0 0 246
Balatongyörökön vagy Vonyarcon keresnék szállást. Tudnátok ajánlani egy jó, olcsó, megbízhatót?  köszi előre is...
maglew. Creative Commons License 2007.07.25 0 0 245
Ezt ismeritek?

http://taborhelyek.hu
kacatka Creative Commons License 2007.07.20 0 0 244
Kicsit irigykedem:P messze még a szeptember...
Nagyon JÓ pihenést neked!
FARI Creative Commons License 2007.07.20 0 0 243
Kacatka! Nem tudom mennyi időre mentek, de amint írtam, mi most már 3. éve visszajárunk Miskolc és környékére, és még mindíg találunk olyan helyet, ahol nem voltunk. Nézzél szét a honlapokon, amit itt a kollegák is említettek meg én is. Csanyik-völgyben vadaspark van, de ott a Diósgyőri vár, Miskolcon az Avason még a jó kis borospincék, Lillafüred, kisvasút, brlangok - pld. Szt. István - amint írtam Bükkszentkereszt, Bükkszentlászló, és így tovább. De szerintem tetszeni fog a hely, és vissza fogtok Ti is menni többször. Várjuk a beszámolódat, és most eltünök a Zemplénbe. Mindenkinek szép nyarat, jó pihenést. Várjuk a beszámolókat az olcsó szállásokról.
Előzmény: kacatka (242)
kacatka Creative Commons License 2007.07.19 0 0 242
Fari küldheted Priviben az uticélokat:)

Köszi mindenkinek a tapasztalatokat.
Szállás le van foglalva tapolcán, remélem jó idő lesz:)bár ne ennyire legyen mint most:S
Esetleg valami utikönyvet tudtok ajánlani ami használható? Esetleg térképek is vannak benne?
Amerigo61 Creative Commons License 2007.07.18 0 0 241

A Hór-völgy bejáratánál hagytuk a kocsit (szerencsére később ugyanolyan állapotban meg is találtuk), befelé már gyalogoltunk. Útközben találkoztunk pár autóval, szidtuk is őket rendesen, mert nem azért kerestük fel a völgyet, hogy kipufogógázt szagoljunk. Ha rajtam állna, a Hór-völgybe max. kerékpárosok hajthatnának be. Egyébként is herótom van azoktól a "turistáktól", akik az erdei utakon dübörögnek a terepjáróikkal, squadjaikkal ... ezek egyszerűen nem oda valók.

A Damasa-szakadék valahol Uppony közelében van (a turistatérképek jelölik), fokozottan védett. Találtam pár fotót róla, lehet, hogy kocaturistáknak nem ajánlott lemászni oda :-):

http://www.maszogep.hu/?page_id=272&picture_id=529

http://www.maszogep.hu/?page_id=272&picture_id=530

http://www.maszogep.hu/?page_id=272&picture_id=531

http://www.maszogep.hu/?page_id=272&picture_id=532

http://www.maszogep.hu/?page_id=272&picture_id=533

http://www.maszogep.hu/?page_id=272&picture_id=534

Előzmény: maglew. (239)
Pistike Creative Commons License 2007.07.18 0 0 240
Újhuta - Kőkapu, nem?
Előzmény: maglew. (239)
maglew. Creative Commons License 2007.07.18 0 0 239

Csak a hülye motorosok szokták felverni a csendet. Amúgy Hámoron a Palota út végén van egy kávézó/étterem. Én ott kérdeztem szállást, van 1 panzió (talán Zöldalma a neve) és van 2 helyen ilyen olcsóbb tömegszállást (közös konyha/wc stb)

De ha a Palota úton mész a Zöldalma felé, fél úton van egy ABC az ABC után vannak ilyen virágládák, ha ott becsengetsz (fehér kerítés van, 81-es szám talán) 2 szintes tetőtéri lakás akkor ott tavaly volt Zimmer Frei. Olyan 5-6 ezerér ketten laktunk ott, a tetőtérben, a palotaszálló tetejét láttuk, hangulatos a ház, jófejek az emberek, tágas világos szoba, (alkudni is lehet, sőt ha visszamész akkor kedvezményt is kapsz. )  Ja és olyan az ablak hogyha becsukod akkor sem a vízesés moraját, sem a motorosokat nem hallod. Nagyon szupi én sem hittem el hogy van ilyen szigetelés, de van :)

Hór Völgy:  Cserépfalutól kocsival nehezen (legálisan) járható kb 3-4 autóssal találkoztunk de elfértek egymás mellett.  Csak vigyél tartalék vizet, emelőt, drótot, vontatókötelet,  mittomén, ha  elakadtok vagy valami gáz van akkor meg tud javítani a kocsit, mert térerő nem mindenhol van. Az eleje szurdokos, szép, utána lesz egy tisztás kis tóval vadkacsával, ott lehet piknikezni, utána lehet felmenni balra Répáshutára - na arra nem mentem -  ha tovább mész egy áteresz meg van süllyedve, érdemes kiszállítani a családot mert fennakadtam annyira szar az út, nagyon ki kell centizni nehogy becsússz oldalra, de én át tudtam menni rajta.

Utána a patak szembe folyt velem, olyan volt mintha hajóval mentem volna fel, de nem vészes, szóval kb 2 óra alatt megjárható kocsival igaz 10-30-al mentem, mert elég necces. :)    Utána 2 hétre szétesett a kipufogóm, és gumicserét is kellet végeznem, gondolom megviselte az út, dehát ennyit megért :)

A szakadék nem tom merre van, állítólag pár éve Július elején még volt jég ott valahol.  Érdemes elnézni még az időszakos forráshoz is de az Eger felé van Felsőtárkánytól a kisvasúttal kell felmenni, állítólag az is szép.

A Lillafüred - Bánkút - Szilvásvárad utat teljes egészében nem tudod bejárni, kerülni Lillafüredtől Bánkútig járható, de ha Szilvásra mész akkor Bánkút előtt az utolsó elágazásnál le kell menni jobbra Mályinka felé, az is szép csak szar út, végig az erdőn megy.    Vagy ha kockáztatsz akkor általában nyitva vannak a sorompók, deha elkapnak szerintem 10-20 ezerre megbüntetnek, és nem mondhatod hogy eltévedtél mert ki van írva nagy betűvel minden.

Most épp a Zempléni túrát tervezem most épp a  Regéc - Kőkapu  út megnyitása / fizetőssé tételéért küszködöm, mely idegenforgalmilag is jó lenne, és sokaknak megérne 300-500 ft-t ha nem kéne megkerülni az egész hegyet. Érdekes a környezetvédelem ilyenkor nem számít, hogy mennyivel többet szennyezel.  Amúgy nem jelennek meg tömegével ilyenkor az autósok néhány természetjáró/autóbarát van, de csúcsforgalom nincs ezeken az utakon, nemhiszem hogy nagyon károsodna a környezet.    Írjatok már ti is pár levelet ezügyben akár a környezetvédelmi minisztériumnak akár a nemzeti parkoknak, hátha előrelépés történik végre.

Előzmény: Amerigo61 (237)
Pistike Creative Commons License 2007.07.17 0 0 238
Én párszor átmentem rajta.
Nagyon szép kis út...
Még, hogy nincs rá igény...

A Hór-völgyi út gyönyörű a vége rossz csak Hollóstető felé, de ha a nagy tisztásnál balra felmegyünk Répáshutának, akkor egynek jó. Na, persze inkább guruljunk csak rajta.
Előzmény: maglew. (233)
Amerigo61 Creative Commons License 2007.07.17 0 0 237

A Hámoron áthaladó út elég forgalmasnak látszik, szerintem ott nagy lehet a zaj ... (esetleg van ezzel kapcsolatban valami tapasztalat?) 

A vízesés alatt az Anna-barlang van, ha jól emlékszem ... 

A Hór-völgyet megjártuk ugyan, de nem jutottunk a végére, ahhoz túl hosszú lett volna. Fél napunk volt a túrára ... A Suba-lyuk barlanghoz felmásztunk ugyan, de a várromhoz már nem jutottunk el.

A másik célpont, ami eddig kimaradt, de legközelebb nem hagyjuk ki: a Damasa-szakadék, ahol állítólag augusztusig megmaradnak a hófoltok. (Tapasztalat ?)

Előzmény: maglew. (233)
FARI Creative Commons License 2007.07.17 0 0 235
Van még a Csanyik-völgy, akkor Bükkszentlászlóról elmenni Bükkszentkeresztre, ott van egy nagyon jó étterem, ami egyben szálloda is, a neve Borostyán panzió, de ha többet akarsz, akkor van nagyon sok tájékoztató a www.miskolc.hu, www.bukkszentkereszt.hu.

Várjuk a beszámolót, írjál.
Előzmény: FARI (234)
FARI Creative Commons License 2007.07.17 0 0 234
Szia! Mi már 3. éve járjuk Miskolcot és környékét, és még mindíg van új amit nem láttunk. Ha gondolod privibe leírom.
Előzmény: kacatka (227)
maglew. Creative Commons License 2007.07.17 0 0 233

Lillafüreden nem is, de Hámorban vannak olcsó szállások, mi onnan mentünk át tapolcára. Márcsak azért is mert sokal több látnivaló van Lillafüreden, mint m.tapolcán.

Kimaradt még az ország legnagyobb vízesése a kastélyszálló alatt, valamint a mellette található barlang (ami nem a Szentistván, itt ilyen megkövesedett növények vannak)

Érdemes felmenni még Bánkútra, a kilátóba, Nagy mező, Tar-kőre túrázni  (ha nyitva a sorompó akkor be tudsz menni kocsival, de nem legális, szóval megbüntethetnek...2 éve küzdök az átjáróút megnyitásáért Szilvásvárad - olaszkapu - Bánkút között, de állítólag nincs rá igény.

Ha gondoljátok írhatnátok a nemzeti parkoknak vagy az ottani környezetvédelmi felügyelőségnek hogy nyissa már ki, mégha fizetősé teszik akkor is megéri mint mályinka felé kerülni.

Amágy szép még mezőkövesdről a Hór völgy - kocsival nehezen járható, de megéri :)

Előzmény: Amerigo61 (229)
olzsu19 Creative Commons License 2007.07.17 0 0 232

Sziasztok Fórumozók!

Mindenkinek a figyelmébe ajánlom a Miskolctapolcai Kikelet Klub Hotelt. Szolidak az árak, kedves a személyzet, a kaja kitűnő, a barlangfürdő 5 perc.  Mi appartmanban voltunk, ami majdnem egy kis lakásnak felel meg. Nagyon meg voltunk elégedve, tényleg mindenkinek ajánlom.

Az étterem nagyon hangulatos. A medence lehetne nagyobb.

www.kikeletclubhotel.hu

A másik ajánlatom a Püspökhatvani biogazdaság hotele. A hely nagyon szép, igazán rendben van. Mi gyerekekkel voltunk, borzasztóan élvezték. Igazi családi hosszú hétvégés hely. A szobák teljesen rendben vannak, az ellátás is. 

www.vmwellnesshotel.hu

Remélem segítettem valakinek  a keresgélésben és jó tippeket adtam. Ha valakit érdekel tudok képeket is!

Amerigo61 Creative Commons License 2007.07.17 0 0 231
Előzmény: Amerigo61 (229)
kacatka Creative Commons License 2007.07.17 0 0 230
Nagyon-nagyon köszönöm a tipeket
Remélem lesz mindenre időnk:)
Mi még nem jártunk arra...nagyon várom,és ugye képeken amiket láttam gyönyörű is.
A szállá sem vészesen drága amit találtam.

Amerigo61 Creative Commons License 2007.07.17 0 0 229

Látnivalóban nincs hiány, az biztos :-)

Talán a legfontosabbak:

Miskolctapolca: Barlangfürdő (mi általában esőnapra tervezzük ezt)

Miskolc: Avasi kilátó, Fatemplom, Diósgyőri vár

Lillafüred: Hámori tó, Szent István Cseppkőbarlang, Kohászati múzeum (ez Ómassán van, ha jól emlékszem), kisvasutazás

Szilvásvárad: Szalajka-völgy, lipicai ménes, Istállóskői ősember-barlang, kisvasutazás, frissen sült pisztráng :-)

Bükk: túrázás, kirándulás, csavargás minden menyiségben, lehetetlen mindent felsorolni, de pl.:pl. dédesi vár romja, Bánkút, Cserépvár, Őserdő (200 éve érintetlen, sajnos, bekerítették, de kívülről is látványos), Upponyi szurdok, Vöröskői forrás, ami függőlegese, gejzírszerűen tör fel a sziklából, ezt még mi sem láttuk, de majd legközelebb :-)), stb.

Mi 2-3 évente visszatérünk, de a Bükkben mindig találunk új látnivalót :-)

Előzmény: kacatka (227)
Amerigo61 Creative Commons License 2007.07.17 0 0 228
Másik lehetőség: kocsival elmentek a kisvasút miskolci állomásáig és onnan elvonatoztok Lillafüredre. Sokkal kellemesebb (igaz, több időt vesz igénybe, mint a végig autókázás), a gyerekek különösen élvezik :-)  
Előzmény: Amerigo61 (226)
kacatka Creative Commons License 2007.07.17 0 0 227
:)Nagyon köszönöm a gyors választ
Szeptemberben megyünk,remélem nem lesz rossz idő
Annyi látnivaló van arra nem is tudom mit nézzünk meg-minden tuti nem fér bele:(
Szívesen fogadnék pár tippet erre is:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!