Belföldi olcsó - de színvonalas szállásokat összegyűjtésére hoztam létre ezt a topicot. Aki tud megfelelőt ajánlani kérem írja meg.
(3000 Ft/fő/éj árnál ne legyen magasabb a szállásköltség...)
Örülök, hogy megtaláltam ezt a topikot, biztos tudtok segíteni!
Tudna valaki ajánlani szilveszterre, 2-3-4 napra valami csendes, de mégis megközelíthető (vadregényes, de nem nomád) házat két kisgyerekes családnak? (úgy nyolc főre)
Nem kifejezetten reklám érdekelne, hanem - ha lehet - tapasztalat.
Egy dolognak kellene tejesen megbízhatónak és jónak lennie feltétlenül: a fűtésnek!
Az is klassz lenne, ha lenne valami nem túl nehéz túristaút/tanösvény/szánkópálya a közelben.
Dobogókőn v. a környéken tudtok ajánlani egy jó kis szállást? Ne legyen túl drága, de tiszta és kellemes hangulatú, és lehetőleg tömegközlekedéssel is elérhető legyen.
Én a Platán-panziót nézegettem... Tud erről valaki vmit?
Sopronban vagy környékén keresek valami kellemes, csendes panziót, vagy szállodát, ahol jó a konyha, és ahol üdülési csekket is elfogadnak. Ha wellness is van, az előny :-)
Múlt hétvégén elmentünk a Krisna völgyi búcsúba és a környéken kerestünk szállást. Legközelebb Kaposváron találtunk és annyira jó volt, hogy gondoltam közzéteszem, hátha valaki menne arra. Mivel nagycsaládosok vagyunk nagyon nehéz szokott lenni a szálláskeresés, ezt is nagy nehezen találtuk 6 főre. A neve Laetitia apartmanház és a belvárostól kb 5 percre van. Mi a "C" apartmanban voltunk ami megdöbbentően tágas volt. 3 hálószoba, 2 fürdőszoba, külön nappali étkezővel, konyha, 2 terasz. Minden szobában TV, az udvaron játszóhely a gyerekeknek, szalonnasütő, kiülős hely a felnőtteknek, zárt parkoló. Mindez reggelivel 6 főre 2 éjszakára kb. 37.000 HUF. Ebben mondjuk benne van a hétvégi 30% családi kedvezmény. Nagycsaládosoknak kimondottan ajánlom, sok helyen jártunk már az országban, és szinte ez volt az első olyan szállás, ahol nem kellett pótágyat szervezni.
Kacatka! Nem tudom mennyi időre mentek, de amint írtam, mi most már 3. éve visszajárunk Miskolc és környékére, és még mindíg találunk olyan helyet, ahol nem voltunk. Nézzél szét a honlapokon, amit itt a kollegák is említettek meg én is. Csanyik-völgyben vadaspark van, de ott a Diósgyőri vár, Miskolcon az Avason még a jó kis borospincék, Lillafüred, kisvasút, brlangok - pld. Szt. István - amint írtam Bükkszentkereszt, Bükkszentlászló, és így tovább. De szerintem tetszeni fog a hely, és vissza fogtok Ti is menni többször. Várjuk a beszámolódat, és most eltünök a Zemplénbe. Mindenkinek szép nyarat, jó pihenést. Várjuk a beszámolókat az olcsó szállásokról.
Köszi mindenkinek a tapasztalatokat. Szállás le van foglalva tapolcán, remélem jó idő lesz:)bár ne ennyire legyen mint most:S Esetleg valami utikönyvet tudtok ajánlani ami használható? Esetleg térképek is vannak benne?
A Hór-völgy bejáratánál hagytuk a kocsit (szerencsére később ugyanolyan állapotban meg is találtuk), befelé már gyalogoltunk. Útközben találkoztunk pár autóval, szidtuk is őket rendesen, mert nem azért kerestük fel a völgyet, hogy kipufogógázt szagoljunk. Ha rajtam állna, a Hór-völgybe max. kerékpárosok hajthatnának be. Egyébként is herótom van azoktól a "turistáktól", akik az erdei utakon dübörögnek a terepjáróikkal, squadjaikkal ... ezek egyszerűen nem oda valók.
A Damasa-szakadék valahol Uppony közelében van (a turistatérképek jelölik), fokozottan védett. Találtam pár fotót róla, lehet, hogy kocaturistáknak nem ajánlott lemászni oda :-):
Csak a hülye motorosok szokták felverni a csendet. Amúgy Hámoron a Palota út végén van egy kávézó/étterem. Én ott kérdeztem szállást, van 1 panzió (talán Zöldalma a neve) és van 2 helyen ilyen olcsóbb tömegszállást (közös konyha/wc stb)
De ha a Palota úton mész a Zöldalma felé, fél úton van egy ABC az ABC után vannak ilyen virágládák, ha ott becsengetsz (fehér kerítés van, 81-es szám talán) 2 szintes tetőtéri lakás akkor ott tavaly volt Zimmer Frei. Olyan 5-6 ezerér ketten laktunk ott, a tetőtérben, a palotaszálló tetejét láttuk, hangulatos a ház, jófejek az emberek, tágas világos szoba, (alkudni is lehet, sőt ha visszamész akkor kedvezményt is kapsz. ) Ja és olyan az ablak hogyha becsukod akkor sem a vízesés moraját, sem a motorosokat nem hallod. Nagyon szupi én sem hittem el hogy van ilyen szigetelés, de van :)
Hór Völgy: Cserépfalutól kocsival nehezen (legálisan) járható kb 3-4 autóssal találkoztunk de elfértek egymás mellett. Csak vigyél tartalék vizet, emelőt, drótot, vontatókötelet, mittomén, ha elakadtok vagy valami gáz van akkor meg tud javítani a kocsit, mert térerő nem mindenhol van. Az eleje szurdokos, szép, utána lesz egy tisztás kis tóval vadkacsával, ott lehet piknikezni, utána lehet felmenni balra Répáshutára - na arra nem mentem - ha tovább mész egy áteresz meg van süllyedve, érdemes kiszállítani a családot mert fennakadtam annyira szar az út, nagyon ki kell centizni nehogy becsússz oldalra, de én át tudtam menni rajta.
Utána a patak szembe folyt velem, olyan volt mintha hajóval mentem volna fel, de nem vészes, szóval kb 2 óra alatt megjárható kocsival igaz 10-30-al mentem, mert elég necces. :) Utána 2 hétre szétesett a kipufogóm, és gumicserét is kellet végeznem, gondolom megviselte az út, dehát ennyit megért :)
A szakadék nem tom merre van, állítólag pár éve Július elején még volt jég ott valahol. Érdemes elnézni még az időszakos forráshoz is de az Eger felé van Felsőtárkánytól a kisvasúttal kell felmenni, állítólag az is szép.
A Lillafüred - Bánkút - Szilvásvárad utat teljes egészében nem tudod bejárni, kerülni Lillafüredtől Bánkútig járható, de ha Szilvásra mész akkor Bánkút előtt az utolsó elágazásnál le kell menni jobbra Mályinka felé, az is szép csak szar út, végig az erdőn megy. Vagy ha kockáztatsz akkor általában nyitva vannak a sorompók, deha elkapnak szerintem 10-20 ezerre megbüntetnek, és nem mondhatod hogy eltévedtél mert ki van írva nagy betűvel minden.
Most épp a Zempléni túrát tervezem most épp a Regéc - Kőkapu út megnyitása / fizetőssé tételéért küszködöm, mely idegenforgalmilag is jó lenne, és sokaknak megérne 300-500 ft-t ha nem kéne megkerülni az egész hegyet. Érdekes a környezetvédelem ilyenkor nem számít, hogy mennyivel többet szennyezel. Amúgy nem jelennek meg tömegével ilyenkor az autósok néhány természetjáró/autóbarát van, de csúcsforgalom nincs ezeken az utakon, nemhiszem hogy nagyon károsodna a környezet. Írjatok már ti is pár levelet ezügyben akár a környezetvédelmi minisztériumnak akár a nemzeti parkoknak, hátha előrelépés történik végre.
Én párszor átmentem rajta. Nagyon szép kis út... Még, hogy nincs rá igény...
A Hór-völgyi út gyönyörű a vége rossz csak Hollóstető felé, de ha a nagy tisztásnál balra felmegyünk Répáshutának, akkor egynek jó. Na, persze inkább guruljunk csak rajta.
A Hámoron áthaladó út elég forgalmasnak látszik, szerintem ott nagy lehet a zaj ... (esetleg van ezzel kapcsolatban valami tapasztalat?)
A vízesés alatt az Anna-barlang van, ha jól emlékszem ...
A Hór-völgyet megjártuk ugyan, de nem jutottunk a végére, ahhoz túl hosszú lett volna. Fél napunk volt a túrára ... A Suba-lyuk barlanghoz felmásztunk ugyan, de a várromhoz már nem jutottunk el.
A másik célpont, ami eddig kimaradt, de legközelebb nem hagyjuk ki: a Damasa-szakadék, ahol állítólag augusztusig megmaradnak a hófoltok. (Tapasztalat ?)
Van még a Csanyik-völgy, akkor Bükkszentlászlóról elmenni Bükkszentkeresztre, ott van egy nagyon jó étterem, ami egyben szálloda is, a neve Borostyán panzió, de ha többet akarsz, akkor van nagyon sok tájékoztató a www.miskolc.hu, www.bukkszentkereszt.hu.
Lillafüreden nem is, de Hámorban vannak olcsó szállások, mi onnan mentünk át tapolcára. Márcsak azért is mert sokal több látnivaló van Lillafüreden, mint m.tapolcán.
Kimaradt még az ország legnagyobb vízesése a kastélyszálló alatt, valamint a mellette található barlang (ami nem a Szentistván, itt ilyen megkövesedett növények vannak)
Érdemes felmenni még Bánkútra, a kilátóba, Nagy mező, Tar-kőre túrázni (ha nyitva a sorompó akkor be tudsz menni kocsival, de nem legális, szóval megbüntethetnek...2 éve küzdök az átjáróút megnyitásáért Szilvásvárad - olaszkapu - Bánkút között, de állítólag nincs rá igény.
Ha gondoljátok írhatnátok a nemzeti parkoknak vagy az ottani környezetvédelmi felügyelőségnek hogy nyissa már ki, mégha fizetősé teszik akkor is megéri mint mályinka felé kerülni.
Amágy szép még mezőkövesdről a Hór völgy - kocsival nehezen járható, de megéri :)
Mindenkinek a figyelmébe ajánlom a Miskolctapolcai Kikelet Klub Hotelt. Szolidak az árak, kedves a személyzet, a kaja kitűnő, a barlangfürdő 5 perc. Mi appartmanban voltunk, ami majdnem egy kis lakásnak felel meg. Nagyon meg voltunk elégedve, tényleg mindenkinek ajánlom.
Az étterem nagyon hangulatos. A medence lehetne nagyobb.
A másik ajánlatom a Püspökhatvani biogazdaság hotele. A hely nagyon szép, igazán rendben van. Mi gyerekekkel voltunk, borzasztóan élvezték. Igazi családi hosszú hétvégés hely. A szobák teljesen rendben vannak, az ellátás is.
Nagyon-nagyon köszönöm a tipeket Remélem lesz mindenre időnk:) Mi még nem jártunk arra...nagyon várom,és ugye képeken amiket láttam gyönyörű is. A szállá sem vészesen drága amit találtam.
Bükk: túrázás, kirándulás, csavargás minden menyiségben, lehetetlen mindent felsorolni, de pl.:pl. dédesi vár romja, Bánkút, Cserépvár, Őserdő (200 éve érintetlen, sajnos, bekerítették, de kívülről is látványos), Upponyi szurdok, Vöröskői forrás, ami függőlegese, gejzírszerűen tör fel a sziklából, ezt még mi sem láttuk, de majd legközelebb :-)), stb.
Mi 2-3 évente visszatérünk, de a Bükkben mindig találunk új látnivalót :-)
Másik lehetőség: kocsival elmentek a kisvasút miskolci állomásáig és onnan elvonatoztok Lillafüredre. Sokkal kellemesebb (igaz, több időt vesz igénybe, mint a végig autókázás), a gyerekek különösen élvezik :-)
:)Nagyon köszönöm a gyors választ Szeptemberben megyünk,remélem nem lesz rossz idő Annyi látnivaló van arra nem is tudom mit nézzünk meg-minden tuti nem fér bele:( Szívesen fogadnék pár tippet erre is:)