Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nyitotta:Howard, de nem a kacsa, 2005.05.27 17:28 |
Különféle légfegyverek javításáról, tunningolásáról, kipróbálásáról, ötletekről szóló topik. (Itt az erős puskákat, avagy a duplarugós stb. törvényellenes fegyvereket nem kedvelik !!)
Nincs előttem a konkrét diopter (későbbi típus van), de ha a kicsavarható ring menete megegyezik az első irányzék ringházának menetével, akkor oda ugyanúgy lehet polárszűrőt, színszűrőt stb. felszerelni.
Szerintem ha sokáig polcon van egy puska nem árt a dugattyú tömítés és rugócsere. Nem lehet az olyan nagy összeg ahhoz képest, hogy részlegesen fel van újítva a puska!
Régen vettem egy LG14-et, akkor kicseréltem a dugattyu tömitést de a rugót nem.
Most elővettem, lőttem egy párat és gyengének tünt, megnéztem a sebességet és 139-140 m volt (5J)
A rugó nem lett cserélve amikor a tömitést cseréltem, nem volt görbe és valoszinü hogy még az eredeti rugó, mert szépen köszörülve volt a vége(valoszinü hogy még a gyári, 20 mm az átmérő,3 mm a rugóanyag vastagság,a hossz 270 mm, amenetek száma 42)
Jó ez méret és csak a hosszú idö alatt gyengűlt el, vagy egy méret azonos rugót tegyek bele.
Sziasztok. Adott egy Slavia 631 aminek az lenne a betegsége, hogy minden lövés után egyre nehezebben lehet kibiztosítani. (Kb10 lövés volt) Most annyira nehéz, hogy ujjal be sem lehet nyomni. Egész évben tökéletesen működött. Szétszedtem olajoztam, de nem teljesen, mármint a menetes diót nem szedtem darabjaira, de semmi nem változott. Ha kézzel húzom hatra a biztosítót kis erővel akkor is erezni, hogy megakad és kis erő kifejtés kell, hogy vissza tudjam nyomni. Mi lehet a probléma ?
Az két lyuk nem a kenést szolgálja, hanem azon keresztül szív levegőt a sűrítő-térbe a puska.
Ha alaposan megnézed, a felhúzás leghátsó állapotában a dugattyú-tömítés felső vége pont a lyuk középvonalába kerül - lehetővé téve a levegő beáramlását arra az esetre, ha valami elzárná a cső felől az utat. Pl. előre betöltöd a skulót, csak utána húzod fel.
És igen, hátrahúzott karnál lehet kicsit odacseppenteni az oldalán, ahol látszik a dugótest és a kék tömítés is. De tényleg csak hangyfsznyit. Nagy szükség nincs rá, a műanyag tömítés önkenő, inkább csak azt kell megakadályozni, hogy a levegő párája miatt a belső felületet kikezdje a rozsda. Emiatt nem árt egy nagyon vékony olaj-film.
És persze a megfelelő - száraz helyen történő - tárolás.
LGM sűrítőház kenésében kérnék tippet, nem csináltam még PCA kenést. FWB zsírom van hozzá. Gondolom azért van két furat, hogy a palást minél nagyobb mértékben körülkenhető legyen. Pongginál viszont azt olvastam a PCA kenéséről, hogy elég egy pici pöttyöt belejuttatni pl. fogpiszkálóval. Szóval ebben kérnék tippet, hogy valóban elég egy pötty, és az majd eloszlik, vagy a két furaton keresztül érdemes eloszlatni a paláston? És valóban csak pici kell bele?
Ez az... szereltem, és nem figyeltem oda, mikor szétvettem, és leesett a földre a kupiba, és elpattant. Megtaláltam persze, de nem voltam 100% biztos benne, hogy az az :DD de így már OK, hogy megvan a mérete.