Keresés

Részletes keresés

Flacika Creative Commons License 2008.03.26 0 0 91
A magam részéről én is furcsállom a hozzáállásodat. Ezek szerint ha én sokallom a 200 Ft-ot egy liter tejért, akkor nyugodtan ellophatom??? Mindennek megvan az ára, a BKV-nak ráadásul hatóságilag előírt maximált ára van, akkor azt kell megfizetni. Ha meg nincs pénzem tejre, akkor nem iszom tejet. Ilyen egyszerű.
Előzmény: Törölt nick (88)
jahutu Creative Commons License 2008.03.25 0 0 89

Sziasztok!

 

Köszönöm a segítséget azoktól akik megtették! Annak a nagyon értelmes embermek is, aki rögtön tolvajoz másokat,s igazsáosztó szerepben tetszeleg, s már dobja is a legelső követ, mert az ő morális értékével ellentétben áLL , hogy kérdéseket teszek fel. Zárójelben megjegyezném, h az egyik büntetés a bkv bérletem egy nappal történő lejárata után  volt....a másik pedig egy éjszakai melóból indultam haza és elvesztetem a tárcám, na és ha megkérdezné a nyájas tolvajos válaszoló,miért nem fizettem. Hát "megütköztem" a bkvsek jellemvonásán! Illetve,hozzátenném,igen problémáim vannak,mert nem tudok fizetni hirtelen 80 000 Ft, és reménykedtem,hátha valaki felvilágosít, esetleges tötlesztőrészletről, vagy időhúzásról, vagy decemberben hallottam valamilyen bkvs akcióról, hogy elengedik a büntetés felét,ha x ideig beérkezik.

Mégegyszer köszönöm

(a farizeusnak aki egész életében a moralitásnak és a humánum elött hajt fejet,üzenném, h az ember nem tökéletes, egy l-el írja néha az állt, és esetleg segítséget is kér.............)

 

Grateful Dezső Creative Commons License 2008.03.21 0 0 87

Na nehogymár itt a BKV pártjára álj!

 

Az "áll" ige két L-lel írandó. És nem állok a BKV pártjára, mer megvan a BKV-ról is a véleményem. De nem állok a tolvajok pártjára sem. Ha te igen, az szomorú.

Előzmény: Törölt nick (82)
További magyar hang Creative Commons License 2008.03.21 0 0 86
Az elévülés 5 év a törvény szerint, kivétel akkor, ha felek ettől eltérően, írásban megállpodtak. A BKV ragaszkodik az 5 évhez. MInden fizetésre történő rákényszerítés (pl. felszólítás, meghagyás) megszakítja az 5 évet és újrakezdődik az elévülés. Gyakorlatilag a végtelenségig lehet ezzel odázni az elévülést, mindössze az a kérdés, megéri-e pl. a néhány ezres büntést évekig könyvelni, levelezni miatta, stb.
Előzmény: Törölt nick (84)
További magyar hang Creative Commons License 2008.03.21 0 0 85
Nos, nincsen jó hírem:


Ptk. 12/C. §
(2) Nem lehet semmisnek tekinteni a cselekvőképtelen kiskorú által kötött és már teljesített csekély jelentőségű szerződéseket, amelyek megkötése a mindennapi életben tömegesen fordul elő, és különösebb megfontolást nem igényel.

Ptk. 347.
(4) Ha a kárt belátási képességgel rendelkező olyan kiskorú okozta, akinek felügyeletre köteles gondozója is van, és bizonyítják, hogy az kötelességeit felróhatóan megszegte, a gondozó a károkozóval egyetemlegesen felelős.


Tehát amikor fölszálltál a BKV járműre, azzal megvalósítottad a 12/c részben leírt szerződést. A lógással ezt megszegted, hiszen fizetni kell(ett volna) érte. MIvel te ennek tudatában követted el, így megvalósítottad a 347-es részben leírtakat. Ami alapján szüleidnek kell helytállni, magyarul nekik kell fizetniük.
Ezt külön megerősítetted a válaszleveleddel, amelyben a fizetést nem vitattad, csak a lakcímkáryád miatt aggódtál.

Tehát egyik sem járható út. Nemsoká' szüleid megkapják a fiz. felszólítást, hogy fizessék ki a te büntetésedet. Ha ez nem jön össze, akkor jön a fizetési meghagyás, ha ez nem jön össze, akkor perre viszik. Bár 80 000 forint nem "nagy" összeg, de akár eddig is elvihetik. Ha betöltöd a 18-at, akkor pedig rád szállnak, mert akkor már magadnak kell magadért helytállni.
Előzmény: jahutu (79)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.21 0 0 84
Sziasztok!A személyidet nem vagy köteles odaadni.Csak a rendőrnek.De a rendőrt sem vagy köteles megvárni,mert ha vissza akar az ellenőr tartani;az : A személyi szabadságod korlátozása.Amit nem tehet meg.Ezt egyszer mondtam a pasiknak,akik körbeálltak.Egyből félre állt és mondta,hogy ő neeem!Ilyet nem akar.Csak nem mindenki van tisztában a jogaival,és hagyják magukat "megfogni".
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.19 0 0 81
Igazad van Dezső,de azért térjenek már észhez,hogy százezres bűntetéseket ne rójanak már ki!Én is befizetem a 15 ezret,ez is húzós.Még egy részletem van hátra.Azt is befizetem mihelyt tudom.De sajnos nem megy az olyan könnyen.Nyilván nem azért bliccel az ember,mert az olyan jó móka.Hanem mert nincs pénze megvenni azt a rohadt drága bérletet.
Grateful Dezső Creative Commons License 2008.03.18 0 0 80
Te most komolyan gondolod, hogy abban fogunk neked segíteni, hogy megússzál egy JOGOS büntetést? Gyerekek, ne higítsuk már fel a topicot ilyen hülyeségekkel, hogy "segítsetek, rendszeres blccelő vagyok, de nem akarom kifizetni a büntetést". Ez a topic eredetileg nem erről szólt. Térjünk már észhez, gyerekek.
Előzmény: jahutu (79)
jahutu Creative Commons License 2008.03.18 0 0 79

Sziasztok!

 

Tudna valaki a következőre értelmes infót adni: 2005-ig visszamenőleg sebestyén úr ügyvédi irodája küldött a felszaporodott büntetéseim miat (ötször kaptak el) 80 000ft-ról egy papirt.Ennyit kellene befizetnem, mertkülönben perre viszik.......személyimet adtam oda,alá is írtam,szóval gáz..........a lakcímkártyámat nem adtam ,de gondolom az lényegtelen mert a levelet megkaptam,szval kinyomozható. Válaszlevelet küldtem,h én a lakcímkártyámat senkinek nem adtam,stb.....diák vagyok stb.....a kérdésem tudok még mit tenni? a behajtók rám szálljhatnak e? vagy szüleimtől lehet e foglalni?.........köszi

verz Creative Commons License 2008.03.15 0 0 78
Menosz!

Elvben indíthatnak peres eljárást, de nem fognak, ui. a bíróság első kérdése az lenne, mindent megpróbáltak-e a követelés behajtására, és ebbe természetesen beletartozik a tértivevényes, ajánlott leveles fizetési felszólítás is.

Még ezután sem fognak perre menni, hanem a bíróságtól ún. fizetési meghagyás kibocsátását kérik ellened. Ha ennek 15 napon belül ellent mondasz (vagyis nem ismered el a tartozásod), akkor mérlegelik, érdemes-e pereskedni vagy sem (100 ezer forint alatt nem nagyon fognak perre menni...).
Előzmény: Menosz (73)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.14 0 0 77
Igen,ezt értem,de már ennél a kovács ügyvédi irodánál van az ügyem.Akkor se féljek a bíróságtól?Amúgy a múltkor elküldtem az anyjába az egyik kiscsávót,mert szemtelen volt a telefonban.Nem tudom mit képzelnek ezek magukról.
desert inside Creative Commons License 2008.03.13 0 0 76
szerintem nem fognak bíróságra menni, azt hiszem, túl sokba kerül a BKV-nak már így is ez az ügy.
Előzmény: Törölt nick (75)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.13 0 0 75
Sziasztok!Ha megbüntetnek és nem fizeted be a csekket,utána már 15000 Ft. a bírság.Ezt elismered,mert sajnos te voltál a hibás,mert jegy nélkül utaztál.Jelen esetben a jogsimat adtam oda.Kértem ettől a kovács sebestyéntől két havi részletet.7500-at már befizettem.Még egy részlet van hátra.De azt nem tudom mikor fogom tudni befizetni.Már be kellett volna.És ekkora kis összeggel is képesek a bíróságra menni????
További magyar hang Creative Commons License 2008.03.11 0 0 74
Remélem, a PTK-nak hiszel. :-)

"Az elévülés
Ptk. 324. § (1) A követelések öt év alatt elévülnek, ha jogszabály másként nem rendelkezik.403
(2) A főkövetelés elévülésével az attól függő mellékkövetelések is elévülnek. A főköveteléstől független mellékkövetelések elévülése a főkövetelést nem érinti.
(3) A követelés elévülése az azt biztosító kézizálogból való kielégítést nem akadályozza.
Ptk. 325. § (1) Az elévült követelést bírósági úton érvényesíteni nem lehet.
(2) A felek rövidebb elévülési határidőben is megállapodhatnak; a megállapodás csak írásban érvényes. Az egy évnél rövidebb elévülési határidőt a felek írásban legfeljebb egy évre meghosszabbíthatják, egyébként az elévülési határidők meghosszabbítására irányuló megállapodás semmis.
Ptk. 326. § (1) Az elévülés akkor kezdődik, amikor a követelés esedékessé vált.
(2) Ha a követelést a jogosult menthető okból nem tudja érvényesíteni, az akadály megszűnésétől számított egy éven belül - egyéves vagy ennél rövidebb elévülési idő esetében pedig három hónapon belül - a követelés akkor is érvényesíthető, ha az elévülési idő már eltelt, vagy abból egy évnél, illetőleg három hónapnál kevesebb van hátra. Ezt a rendelkezést kell alkalmazni akkor is, ha a jogosult a lejárat után a teljesítésre halasztást adott.
Ptk. 327. § (1) A követelés teljesítésére irányuló írásbeli felszólítás, a követelés bírósági úton való érvényesítése, továbbá megegyezéssel való módosítása - ideértve az egyezséget is -, végül a tartozásnak a kötelezett részéről való elismerése megszakítja az elévülést.404
(2) Az elévülés megszakadása, illetőleg az elévülést megszakító eljárás jogerős befejezése után az elévülés újból megkezdődik.
(3) Ha az elévülést megszakító eljárás során végrehajtható határozatot hoztak, az elévülést csak a végrehajtási cselekmények szakítják meg.
Ptké. 85. § (1) Ha az elévülés a Ptk. hatálybalépésekor folyamatban van, a követelés a Ptk. hatálybalépésétől számított öt éven belül érvényesíthető. Ezt a szabályt nem lehet alkalmazni, ha a követelés az érvényesítésével való indokolatlan késlekedés miatt a Ptk. hatálybalépése előtt megszűnt.
(2) Ezeket a rendelkezéseket az öt évnél rövidebb elévülési időkre nem lehet alkalmazni.
(3) Az elévülésnek a Ptk. hatálybalépését megelőzően bekövetkezett nyugvására, megszakadására és megrövidítésére a korábbi jogot kell alkalmazni. "
Előzmény: Törölt nick (72)
Menosz Creative Commons License 2008.03.11 0 0 73

Okés verz! A kapcsolatfelvételt pont ezért nem tettem meg.

Csak 1 kicsit parázok attól, h pár hónap alatt hozzáírnak 1 nullát az összeg végéhez. (hiszen tudjuk h képesek erre...) 

100% h tértivevényes ajánlott értesítő elött nem indíthatnak peres eljárást ???

 

Thx catzo, jó tudni. Pedig 1 apehnek vszínű h nagyobb a hatalma.

 

UI:

Ugyanakkor ha sikerülne két tételt kiejteni (az elévülést és a bemondást), akkor a menetjegyüket megváltanám a retkesbe... :D  Azért h rövidrezárjam a kérdést és többet ne is zaklathassanak ilyesmikkel. Persze szívesebben helyezném ezt a pénzt pl. a villanygitár alapba... 

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.11 0 0 72
Sziasztok!
Én úgy tudom egy apehos nő mondta,hogy mindenképpen 5 év az elévülési idő.Nem számít a felszólító levelek dátuma,ez csak tévhit,hogy akkor újra kezdődik.Azt mondta ez a nő,hogy ezzel csak riogatják a népet.Hát nem tudom mi igaz ebből,bár ez a nő ott dolgozik a hivatalban.Azt is mondta,hogy inkább a 6 évet várjuk meg,mielött bármi a nevünkre kerülne.A behajtás miatt.
verz Creative Commons License 2008.03.11 0 0 71
Neeeee! Semmi kapcsolatfelvétel! Azzal már elismerted, hogy megkaptad a levelet! Csak akkor érdemes "alkudozáson" gondolkodni, ha tértivevényes, ajánlott levelet kapsz tőlük.

5 éven túl minden ilyen adósság elévül (még az APEH-tartozás is), hacsak nem kapsz az elévülési időn belül felszólítást, mert akkor onnan újrakezdődik a számlálás. A bírságoknál - bár nem vagyok biztos, hogy mindegyikben - 1 év az elévülési idő.
Előzmény: Menosz (70)
Menosz Creative Commons License 2008.03.10 0 0 70

Üdv Flacika!

Akkor mégis csak célszerű volna felvenni a kapcsolatot?

Illetve elkezdeni alkudozni?

 

Ha az ügyvédet kérdezem, akkor ő biztos h azt monda => "nincs elévülés"

hisz az az érdeke...

Talán akácfa utca... ott már jártam :P

Flacika Creative Commons License 2008.03.06 0 0 69
Azért én még nem dobnám ki... Az 5 év nekem is gyanús, a többi meg egyszerűen kideríthető. Olyan valóban lehet, hogy valaki bemondja a nevedet és címedet, de mivel egyéb azonosításra alkalmas adatok is kellenek, mindent nem tudhatnak rólad. Így ha kikéred a pótdíjfolymati jelentést, az azon lévő adatok egyeztethetőek. Ha kiderül, hogy valamelyik adat téves, akkor egyértelmű a dolog, és lezárják fizetés nélkül. Az "egyéb" nem tudom, mi lehet.
Előzmény: Menosz (68)
Menosz Creative Commons License 2008.03.06 0 0 68

Hát köszönöm!!!

 

Segítettetek megtalálni a levél ideális helyét => kuka! :P

 

Thx!

 

verz Creative Commons License 2008.03.06 0 0 67
Nehogy befizesd és ne is reagálj rá! Majd ráérsz akkor gondolkodni, ha ajánlott, tértivevényes levelet küldenek (99%, hogy nem fognak...)!
Előzmény: Menosz (65)
desert inside Creative Commons License 2008.03.05 0 0 66
ne haragudjon meg senki a véleményemért, ill. hozzászólásomért, de ennek a Kovács Sebestyén Lászlónak igencsak lekophatott a körme, míg a fél országnak küldött ilyen "fenyegető" levelet. rengeteg ismerősöm kapott tőle. volt, aki be is fizette... de persze nem az, akitől 120 000 forintot követelt.
ezen kívül ahány pesti lépcsőházban jártam az utóbbi időben, mindenütt figyelt tőle egy-két levél, bontatlanul.
igen, én is úgy hallottam, hogy bizonyos év elteltével mindez elévül. tőlem 2003-as bliccelésért is követelnek. most már nem tudom komolyan venni az egészet.
ezen kívül azt is hallottam, hogy a BKV-nak ez csak amolyan "utolsó szalmaszál", amibe kapaszkodik, hátha befizeti valaki. azt hiszem, ebben az országban a legtöbb embernél rossz helyen kopogtatnak. egyszerűen nincs miből befizetniük az embereknek, akkor sem, ha becsületesek akarnak lenni. megvan a pénzünk helye máshol is. sajnos.
Előzmény: Menosz (65)
Menosz Creative Commons License 2008.03.05 0 0 65

Üdv Flacika!

Olvastam hogy építő jelleggel próbáltál meg hozzászolni mások problémájához.

Feltételezem hogy rutinosabb vagy mint a többi ember e témában.

A véleményedre lennék kíváncsi.

dr Kováts Sebestyén László-tól kaptam pótdíj tartozásról levelet, 15 munkanapon belüli fizetés, illetve alku a részletfizetésre...

 

részletezés:

1: 2002.08.05 okmány:személyi    (9000)

2: 04.01.09 Egyéb    (11000)

3: 06.03.30 Bemondás   (14000)

------------------------------------------------------------

 

Úgy tudttam,h 5 év elteltével elévül a pótdíj. Rosszul hittem, behajtható?

Ami jogosan behalytható pótdíj, azt természetesen hajlandó vagyok befizetni, de úgy gondolom az 1. tétel elévült, a 2.-at nem tudom értelmezni, hiszen nem is tudom hogy miről van szó...

A harmadiknál nem tudom.... Tényleg lettem volna akkora barom, h megadom a saját adataimat bemondásra?... :S Kötve hiszem...

 

A behajtó céggel nem vettem fel a kapcsolatot, a levelüket sem tértivevényesen kézbesítették...

Mit tegyek a véleményed szerint ? (én sem a csomagtartóból lapátolom kifelé a pénzt... :P)

 

A válaszodat előre is köszönöm és várom, hiszen hamarosan lejár a 15 nap.

 

Üdv:

Kovács József

Flacika Creative Commons License 2008.02.25 0 0 63
Neked is szól, amit GörbeFan-nak írtam az adatokról. Meg kell nézni, ha más mondta be, több mindent elronthattak.
Előzmény: aaniitaa (59)
Flacika Creative Commons License 2008.02.25 0 0 62
A villamos simán lehet elírás, autóbusz helyett. Kérdezd meg az öcsédet, hogy tényleg sáros-e? Ha igen, javallott fizetni... Ha nem, akkor az ügyfélszolgálat pótdíjirodáján meg lehet nézni az adatfelvételi lapot, hogy aláírta-e valaki, ha igen, egyezik-e. A többi adatot is célszerű egyeztetni, mert a név és cím mellett mást is kérnek. Hogy mit, nem írom le, mert hátha ötletet adok a simliseknek.. :) Egy barátom lányának a nevét és címét egyszer valaki bediktálta, de a többi adatot jól elkúrta bocs, elszúrta, így egyértelmű volt a dolog.
Előzmény: Törölt nick (61)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.25 0 0 61
Egy érdekes kérdésem lenne.

Öcsém kapott egy felszólítót, hogy fizessen be 20000 forint pótdíjjat, amiért a 27-es villamoson! jegy nélkül utazott.

Namármost, aki kicsit tisztában van a dologgal, a 27-es villamos közlekedése 1930 és 1940 között szűnt a fővárosban.

Szóval mi a teendő? :)
verz Creative Commons License 2008.02.25 0 0 60
Nem neked kell bizonyítanod! Ha ők akarnak tőled valamit - akár perre mennek (bár ez valószínűtlen, azért annyira nem hülyék...) -, akkor nekik kell bizonyítani az állításuk valódiságát.

Úgy, hogy ne izgulj, szard le őket (kár volt telefonálni is nekik, mert így nem mondhatod, hogy meg sem kaptad a levelüket), leveleiket meg továbbítsd a megfelelő helyre: a kukába.

Ha tértivevényes levelet küldenek, akkor te is tértivevényes levélben reagálj, hogy nem te voltál (persze csak akkor, ha tényleg nem bizonyíthatják rád az ellenkezőjét...), és állsz a per elé!
Előzmény: aaniitaa (59)
aaniitaa Creative Commons License 2008.02.22 0 0 59

Kedves Mindenki!

 

Kérném a segítségeteket!!!!!

A következő a helyzet:

Ma reggel akaptam egy levelet amiben fizetési felszólítás jött egy ügyvédi irodától.

a levélben a következő állt:

összeg: 66.900.-

fel volt sorolva a bünetések helyszine illetve, hoyg mi alapján büntettek meg:

a hat büntetésből 4 darab BEMONDÁS ALAPJÁN jött létre

1 darab büntetés EGYÉB címszó alatt, és a hat büntetésből 1 darab ami okirat szám alapján lett büntetve.

Felhívtam az illetékes ügyvédi irodát, és a következő volt a beszélgetés, mondtam neki, hogy megkaptam a levelüket és, hoyg mit jelent a BEMONDÁS ALAPJÁN címszó alatti büntetés, erre a válasz az volt, hogy nem voltak nálam iratok és, hogy bemondtam a nevem és címem!!!

KÉRDEZEM ÉN KI AZ A HÜLYE AKI EGY BÜNTETÉSNÉL A SAJÁT ADATAIT DIKTÁLJA BE????

tehát a hat büntetésből 4 kilőve mert biztos, hogy nem én voltam.

DE EZT? HOGY TUDOM BIZONYÍTANI???? kérdeztem én...

válasz: kikérik a jegyzőkönyvet és megnézzük az aláírásokat.

Én: ok. de ki dönti el, hoyg én írtam e alá...

ő: NEKIK nincsen írásszakértőjük... de saját költségemen kérhetek...

a következő az EGYÉB címszó alatti büntetés volt..

erre csak annyi volt a válasz, hogy az összes büntetésre kikérik a jegyzőkönyvet és, hoyg majd akkor visszatérünk rá.

a harmadik bünti okirat alapján... elveszettem minden okiratomat erről jegyzőkönyv is van ez egyértelmű indok...

 

 

DE SZERINTETEK A TÖBBIT HOGY TUDOM BEBÍZONYOTANI, hoyg NEM ÉN VOLTAM?????

Mert ha jól tudom bizonyítani nekem kell! vagy nem?

ennyi erővel ha megyek haza és elővesz az ellenőr akkor akire éppen haragszom annak az adatait bediktálom és már megy is neki a levél????

vagy hogy van ez?????????????

lényeg az, hogy most 3 hétre fell van függesztve az ügy mert bekérik a jegyzőkönyveket...

Kérem aki tud segítsen

 

Köszönöm

A.

 

Grateful Dezső Creative Commons License 2008.01.07 0 0 57
Ki az a Jog Simon?
Előzmény: reverend_lovejoy (56)
reverend_lovejoy Creative Commons License 2008.01.07 0 0 56
üdv
a bkv büntetéseimnél a jogsimat mutattam anno 3-5 éve. kikértem a jegyzőkönyvet és a jogsi szám teljesen más mint a mostani kártyás jogsimon. ez kibúvó lehet?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!