Elnézést kérek, kedves Milu, hogy csak most reagálok a beírásodra, de majd' egy hétig dögrováson voltam, nem nagyon kapcsoltam be a gépemet /mondjuk kedvem se volt hozzá/.
Belehallgattam az általad megjelölt előadásba. Őszinte leszek: nem tudott lekötni. Nekem nagyon száraznak, érdektelennek tűnt. Ízlések és pofonok...
Az a helyzet, hogy soha nem szerettem, ha valaki egy verset "magyaráz". Vagy egyáltalán a költészetet. Mert az majdnem olyan, mint amikor a Bibliát magyarázzák és értelmezik ezerféle módon.
Szerintem a verseket olvasni kell, érezni és érteni. Érezni a magad módján és értelmezni a magad módján. Nem úgy, ahogy a a nagykönyvben megírják és nem úgy, ahogy elvárják tőled, hanem spontán, ahogy a belső hang diktálja. Senki nem vezérelhet ebben, nem adhat hozzá receptet, csakis ez a belső hang: a saját lelkületed.
Szerintem.
Szóval köszi, Drága Milu, de nem...nem kápráztatott el az az előadás.
Kedves Milu, az email-címem teljesen publikus. Rákattintasz a 'Lutra" nickre és máris ott láthatod a "küld" opciót, aminek segítségével máris küldheted a levelet.:-)
Amint láthatod, velem is előfordul a kivédhetetlen. Mielőtt kinyitom a szerkesztő ablakot, mindig megnézem, nem ütközök-e valakivel. Viszont mire beírom a verset, megformázom, többször átnézem , hogy helyes-e nyelvtanilag, formailag, bizony néha 3-4 perc is eltelik /hosszabb vers esetében akár több is/. Így előfordulhat, ha valaki éppen ebbben a két-három perces intevallumban küldi fel a versét, akkor bizony ütközés van.
Szóval ilyenből nem csinálok gondot. Neheztelés csak akkor van, ha valaki még azt a nagyon leszűkített egy órácskát sem tudja kivárni és mondjuk 10 perccel az előző után már ráír az előzőre. Ez is csak azért nehezményezhető, mert van olyan, hogy valaki egy logikailag összeillő sorozatot /egy mű több része, vagy mondandóban hasonló művek/ szeretne felrakni, mert ebben az esetben bizony már nem kivédhetetlenségről beszélünk, hanem figyelmetlenségről.
Örömmel láttam, hogy már nem él az egy nap - egy vers (de legalábbis egy posztoló) elv. Az utóbbi időben sosem jöttem jókor a megtalált kincsekkel, és tényleg nem akartam tormfolni sosem. Megkönnyebbültem, hogy ha mégis találok valami klasszat, akkor idetehetem. :) Köszönöm.
Karak, légy szíves töröld a 0094459 hsz-en lévő beírásomat, nem néztem meg az elküldés előtt a előnézetet, és a megjelenéskor összefolyt az egész! Köszönöm szépen!