Az SZDSZ szegedi küldöttgyűléséről tájékoztat a Népszabadság: "A holdudvar mohikánjai nevében Székhelyi József színművész, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója szólalt fel, Orbán Viktort például Tokaj hímveszszejének nevezve, aki szétcsepegteti nektárját az országban." Ez a hangnem elfogadhatatlan, kártékony és kizárólag gyors bocsánatkéréssel orvosolható - talán.
Tehát elérték, amit szerettek volna (mármint az szdsz). Jó kis polgárpukkasztás, ráadásul olyan szimbólumot választva, amellyel lehet még ütni azokon, akiknek jelent valamit a himnusz. Mindegy, hogy mi legyen, csak támadjon. Tisztára, mint Bakunyin.
Az antropomorfizálást speciel a szegedi polgári körök végzik el éppen, akiknek nem elég Kuncze, hanem most Székhelyi vérit akarják venni nagy löttyös indulatukban, és ezért naponta újra-meg újra elmondják ezt a hímvesszőt, hogy az is értesüljön róla, aki még nem hallotta.
Orbán helyében azért nem lennék ettől maradéktalanul boldog, mert ha ennyi eszük van, amikor segíteni akarnak, akkor vajon milyen, ha támadnak?
Kérdéseid okafogyottak. Miután Kuncze hétfő este nyilvánosan elhatárolódott, ezzel részemről rendben is van. Nem ártott volna ugyan a helyszínen egy dokumentált ejnye-bejnye, de mindegy, ez is jóval több, mint amennyit a jobboldal teljesíteni szokott elhatárolódás-ügyben.
Ettől még persze a hímvessző odakerül a micisapka meg a bőrönd mellé (elég vegyes képet alkotva így együtt) - de az már tényleg független a bocsánatkéréstől. A hímvessző elhangzott, önálló életre kél, személyiséget kap és antropomorfizálódik, majd megkezdi véget nem érő vándorútját a magyar politikai legendák borongós ködében, mint egy Ahasvérus.
Ez a boldogtalan vándor idővel még nevet is kaphat a pásztortüzek mellett őt megidéző kobzosoktól. Miért is ne? Hiszen Clinton elnök farkának is volt neve, mert az öreg Bill önálló személyiségnek tartotta, és nevet adott neki!
Fogadjunk! Ha Orbiról kiderül, hogy tényleg az, akinek Székhelyi mondta, és emiatt nem ő lesz a jelölt, szerintem a felszabadult laza fidesz nyer, mint a strandoló dánok az EB-n. Oszt legfeljebb Varga lesz a min elnök. Na bumm. Gyuresznél ezerrel jobb.
elbagatellizálod! én a 150-153 tartományba tartozom, de, emiatt nem ért hátrányos megkülönböztetés; nem várhatom el, hogy azért, mert törpe vagyok, külön jogok illessenek meg! viszont, ha nem egészen magyarnak tekintett, és, emiatt nem elsőként kezelt pályázó vagyok álláshirdetéseknél, és, ha mindezt bizonyítani tudom, akkor igenis jogosult vagyok pozitiv megkülönböztetésre! mert elvégezhettem én az eü középiskolát, és, mivel pölö a romáknál megkülönböztetet szeretet illeti a betegeke, öregeke, tehát kiváló ápolónő lehetnék, de, nem elég, hogy már megszerzet állásomból kipenderítenek, mert a munkanélküli, lerobbant békés megyei jó magyaroknak bajuk van azzal, hogy bőröm színe nem olyan naptól cserzett, mint a földel rendelkező magyaroknak, de, mióta beállt az új kapitalizmus, ezzel együtt létminimum alá kényszerített, szóval betegként tiltakoztak, hpgy én nem törölhetem ki a seggüket, pedig éccaka is megtettem, ellentétben a fehérbőrű mélymagharokkal szemben, szóval akkor nem pozitiv megkülönböztetést kérek, csak esélyegyenlőséget, de, mélymagharországban erre nincsen esélyem, mert magyar vagyok, leszakadt, de, ne mentse meg az életem egy nem naptól barnult!
Teljesen mindegy hogy bocsanatot kernek, es elhatarolodnak avagy nem Szekhelyi alkotott egy szooszetetelt ami szalloige lett es lesz es Orban elete vegeig Tokaj himvesszeje marad, ezt soha le nem fogja magarol mosni, mert akarhogy is nezzuk ha tetszik ha nem egy brillians elkopes volt a szinesz-direktor reszerol,persze sokaknak nem tetszik es pruszkolnek sokak egy jot rohogtek rajta,de a jelzo el es elni fog evekig innentol.
Jobb is lenne ha Orban a nevjegykartyajara felrakna valahogy igy :
ofomeltosaga vitez alcsuti es felcsuti Orban Viktor ,a Fidesz-MPSZ elnoke, a Nemzet miniszterelnoke es Tokaj himvesszeje
Akkor én kérek életem végéig pozitív megkülönböztetést. Amíg legalább 170 cm magas nem leszek, hátrányosan vagyok megkülönböztetve a nőknél,a munkában stb.. :o))
Az átélt traumák kibeszélése nélkül nincs gyógyulás.
De, amikor ez egy párt országos gyülésén történik, a közönség hangos röhögésétöl kisérve, akkor a terápia visszájára fordulhat, és beteg állapota rosszabbodhat.
igazad van, csak eccer láttam vpolna lovas-bencsik-bayertől elhjaárolódást! egyszer megkövbetését irodalmi valutáinknak, a szellemi homelesseknek, mert wass albertre valahogy nem vevő a világ, megfelelő értékén kezeli4 a jobb kirekeszthet, megbélyegezhet, zaklathat kereszttel, de, mea culpa? hát mán mér? ők a hamis erkölcs, mindenki másnak kuss!
valóban szokatlan, hogya a hazug világról valaki őszintén nyilatkozik! még az 1970-es évek végén is politikai karriert törhetett össze egy válás! mert annyira igyekezett a kádár rendszer a haug polgári világ hazug erkölcseit átmenteni, hogy férfinak, nőnek könyörögnie kellett házastársának, élje nyugodtan világát újabb kedvesével, de, papíron ne váljon el! mert hogy házadságon kívül született gyerek az természetes volt, de, emellett nagy politikus, példás csládapa lehetett; ugyanez nőkkel szintén előfordult!
El lehet ezt viccelni, de ebből egy új "cápalátogatás", "micisapka", "becsomagolt bőrönd", "mi jobban gyülölünk, mint ti" sorozat lesz.
Komolyan azt gondolod, hogy ha az SZDSZ ott helyben megkövezte volna szerencsétlen hülyét, aztán mind megszaggatták volna a ruhájukat, hamut hintettek volna a fejükre, és térden járultak volna Orbán elé bocsánatért esedezni, az egy hajszálnyit is változtatott volna a megítélésükön a fideszzombik szemében? Ugyan már. Emlékezz vissza a Tilos esetére. A hülyeséget beszélő műsorvezetőtől azonnal, ott helyben elhatárolódtak és a nevében is bocsánatot kértek, aztán ő is bocsánatot kért, aztán félbehagyták az adást, aztán kirúgták a Tilostól és még pár másik helyről is, aztán még jópárszor nyilvánosan bocsánatot kért - zavarta ez a Tilos előtt tüntetőket? Egy cseppet sem.
Mindenki (aki nem teljesen zombi) tisztában van vele, hogy az ilyen "sérelemlistáknak" a tizede sem igaz. A lista szerkesztőinek édesmindegy, hogy egy újabb szemenszedett hazugság kerül-e be a micisapka meg a bőrönd mellé, vagy kivételesen valami nem teljesen alaptalan dolog. Velük szemben az olyan gesztusok, amik egy őszintén felháborodó embernek kijárnak, teljesen feleslegesek.
(Ettől függetlenül persze Székhelyinek bocsánatot kéne kérnie, az SZDSZ-nek meg el kéne határolódnia, csak az indoklás rossz.)
A pestiként Budán élő szegedi színidirektor, Székhelyi József gyerekkorát alapvetően határozta meg szülei speciális, különleges kapcsolata. Lapunknak adott interjújában a színész-rendező elmondja, a gyerekfejjel megélt ötvenes években abszolút nem volt szokatlan a rossz házasság, s a szülei között hamar begyógyult szerelem helyett, egy évődő, viccelődő baráti kapcsolat alakult ki. Székhelyi szerint édesanyja ennek ellenére nagyon rosszul viselte édesapja félrelépéseit, de nagy problémát, legalábbis nyilvánosan sohasem csinált belőlük.Ez nagyon megviselte anyámat, mint ahogy az is, hogy apám szinte menekültotthonról, ebből a számára nagyon nehezen viselhette helyzetből. Csinosabbnál csinosabb asszonyok karjaiba kergették őt... - Melyik volt a jellemzőbb édesapja részéről? A menekülés, vagy a kergettetés, aminek hatására ezekhez a hölgyekhez, asszonyokhoz járt? - Nem kellett őt kergetni. Kergette őt a farka. Menekülésen azt értem, hogy azok a hölgyek, akiknél nyugalmat, kielégülést, békét talált, egy szó szerint rendezett világban törtek házasságot az én édesapámmal.
Bizonyíthatóan súlyos gyermekkori trauma váltotta ki a szakállas ripacsban manifesztálódot hímvesszö komplexust.
Sürgös kezelése javasolt, mert a szakirodalom szerint a betegség következö fázisában méhecskének képzeli magát, és tokajit nem találván a jelenlévö SZDSZ vezérek vesszöin kezd el nektárt gyüjteni.
igazságod vagyon, csak az jutott eszembe, hogy pozitiv megkülönböztetés mindig valami kisebbségnek jár, és, amikor megszűntek hátrányos feltételeik, akkor megszűnik a pozitiv megkülönböztetés
Hát... a kettő gyakorta egybeesik. Pozitív diszkrimáncióra nyilván nem számíthatnak, de a negatívot sem kell eltűrniük. Egyenlő bánásmód, aztán annyi elég is.
Mert a házasság definició szerint EGY FÉRFI és EGY NŐ kapcsolata,
A rossz hír ezzel kapcsolatban az, hogy ez egy törvény, és törvényt a politika hoz. Nincs kőbe vésve, és a világ egyes helyein már úgy fagolmazzák, hogy KÉT EMBER kapcsolata.
Persze, én sem ünnepelnék egy ilyen fordulat esetén, viszont az se fog menni, hogy az ilyen beállítottságú embereket tartósan megkülönböztessék.
Évszázadokkal ezelőtt mások voltak a doktrínák. Amit te képviselsz, az a maradiság.
Úgy gondolom, hogy a legfontosabb a társadalmi konszenzus. Ha a társadalom nagyobb része úgy gondolja, hogy a melegek ne házasodhassanak, akkor a melegek nem házasodhatnak. De a világ mindig attól ment előre, hogy valakik kelkezdték feszegetni bizonyos konvenciók határait.
Gondolj bele, napjainkban is hány és hány csecsemő hal meg az anya szégyenérzete miatt. Mindezt azért, mert a társadalom egy része bűnnek tekinti a házasságon kívüli fogantatást. És így tovább.