Há mér mér? Job vót neki az abiztos bejövő kevés pénzecske, mint a bizonytalanul csordogáló sok:-))) Hi, a maszeknyugdíjpénztárak szívatását kíváncsi vagyok hogy hogyan fogja kimagyarázni? Ja különben ami a legmókásabb volt mostanság benne az az hogy kijelentette hogy még nincs kampány mert még korai, hi eközben meg ezzel fog eltelni az elkövetkezendő másfél év és már javában gyakorolja. A múltkor vagy két hete a megkérdezték kisRogánt hogy mikor kezdődik a kampány, azt mondta hogy most! Na most akkor vagy a Vik nem tud róla vagy a kampányfőnöke hazudik:-)))
nem tudom hogy mennyivel kisebb a problema (a valos demokratikus defiict) vaaroson? szerintem meeg nagyobb a varoson. falun legalabb beszelnek az emberek egymassal, legalabb tudjak egymas velemenyet, meg merem kockaztatni hogy sokkal nagyobb konszenzus is van egyes kerdesekben.
varosokban az emberek tobbnyire atomizaltak. a dolgok egy/nagy reesze teljesen utolag derul ki.
mutatja hogy jol beszelek hogy ezt a faszsagot a valasztasi csalasozassal inkabb vaaroson lehet eladni. itt meeg vevok az emberek minden hulyesegre.
mutatja igazamat az is hogy a lakasmaffia is vaaroson tud mukodni. a rottenbiller utcat is itt adtak el...
mivel reesze vagyok egy ilyesmis osszeveszosdinek en a reszemrol szivesen ovnalak tole. a nickek es a kozszereplok tobbet kotelesek elviselni egy atlagos embernel.
az a lakasmaffia sem egeszen ugy van azert. az a lakasmaffia is sokszor egeszen maskeppen van azert. de van olyan is. amit te mondasz.
az egyik fajta lakasmaffianak meg most ugy tunik bejon a dolog. az allam meghitelezi az altaluk nem akarozik kifizetni torlesztoreszleteket. majd hulye lenne fizetni. hiszen kifizeti az allam. nem lehet valakinek a feje felul elvinni a haazat a kertet es az uszomedencet...
csak a jovedelmet kell egy kicsit megbucheralni... de az mar megy szinte magatol...
Azé az érdekes hogy ez az adócsökkentés valahogy nem jutott az eszébe akkor amikor lett volna hozzá lehetősége. Hogy is fogalmazott? Az adóbevételeket a kormány és a Parlament által megszabott igényekhez alakítjuk. Valahogy így mondta, a gyakorlatban pedig emelte az adókat.
orban viktor ma beszelt a radioban es mondta hogy az adocsokkentes jo dolog es szinte mindig a bevetelek novekedesevel jar egyutt. (es utalt a szokasos szovegekre...)
most kerdem en toled hogy beszelhetunk e adocsokkentesrol ha az adoterhek, az emberek altal tenylegesen befizetett adok novekedtek?
az adocsokkentes nem azzal jar egyutt hogy az emberek kevesebb adot fizetnek? ha az emberek tobb adot fizetnek, meeg csokkeno nominalis kulcsok eseten is, az adonovekedesnek felel meg? hiaba csokkentek egy adonemet ha megnovelem a vetitesi alapot vagy mas adonemeket vezetek be. rosszul latom?
es az hangzatos es szep dolog hogy csokkentettem az adokat pedig csak a kulcsokat csokkentettem, de az adocsokkentesnek kell lennie gazdasagelenkito hatasanak is. nem azert csokkentjuk az adot hogy az emberek jobban eljenek hanem hogy tobb penz legyen a gazdasagban es lehetove valjon a gazdasagi novekedes.
mert ha igy novekedne az adofizetes a kulcsok csokkentesevel akkor a legjobb lenne eltorolni az adokat. es akkor irtozatosan nagy lenne az allam adobevetele. hasonlo okfejtessel elt a fonok a lakasepitesi tamogatasokkal kapcsolatban.
ha jol ertem minel tobb lakast kellene epiteni, minel tobb kolcsont kihelyezni hiszen ez akkora allami jovedelmet general hogy hejehujahaj. es minel nagyobb ez annal nagyobb az allami bevetel. csak a hajunkat kell megfogni es mar ki is jottunk a mocsarbol. baro munchausen.
elore alairja a jegyzokonyvet. haat ez hulye? de en valami olyat hallottam hogy valakinek tuntetnie kellett menni es elore alairta a jegyzokonyvet hogy elmehessen. miert vallalja ha tuntetni kell mennie. ha en lennek ilyen szamlalo pisilni sem mennek ki. vinnek magammal kis uveget es kis annus altal szabadalmaztatott tomlot es pisilnek es pisilnek....
lehet hogy orbanek ezt az annus dolgot (vigyazat nem anus) fogjak szabadalmaztatni. allitolag thaifoldon bevaalt.
jobb pozicioban vannak mint mi, svedorszag nem egy tokeszegeny hely (van egy titkos receptjuk), szoval egy darabig meg megtehetik, hogy kimaradnak az eurozonabol, de ugy 2012 kornyeken mar kinos lesz, hogy az unioban negy fizetoeszkoz van: az euro, az angol font, a roman lej es a sved korona...
mos mér...? szerintem ez poen volt. poennal kell ra valaszolni. mondjuk "szivesen, az mszp pedig erdeklodne a postaval 2002-ben kotott rendkivul elonyos direktmarketing-akcio felol, amikor erre jar, egyuttal elhozhatna a papirokat" ... ez mondjuk valaszpoennak eleg gyenge, de agyaljanak ki jobbat az mszp-sek.
meg egy csomo mas dologban is kulonboznek. egy nyugatnemet politikusnak azert kellett lemondania, mert a hivatalos repulesei utan jaro bonuszpontokat privat utazasara hasznalta fel. nalunk meg... eh.
mert ugye, amig az embertol tavoli dolgokrol van szo, akkor magasztos eszmek, elvek, moralizalas meg minden. de a magasztos elveket rogton felreteszik az emberek, ha a kozvetlen kornyezetuket erinto konkret dologrol van szo. itt a tiz emberbol legalabb het jobboldali szimpatizans volt, de amikor egy kronikus problema megoldasanak a lehetosege merul fel, mindjart megvaltozik az attitud.
es ez a kicsi valtozas messzire vezethet am, Aronson nagyon jokat irt errol, fokent a Tarsas lenyben, de a Rabeszelogepben is.