Na megoldottam :D boxot összekötöttem a felvevővel scarton, a felvevőt meg a tv-vel hdmi-vel igy már megvan a 4k 60fps :D helyett a dvd minőség, sőt még talán annál is jobb... lehet azzal b.tam el előzőleg hogy mindent mindennel scarttal kötöttem össze, na mindegy már igy marad
Bár tudom hozzá lehet kötni a boxhoz külső hdd-t, kipróbálva, szépen vesz fel meg minden, csak az a baj, hogy az a külső hdd állandóan megy, még ha a box ki is van kapcsolva az meg nem tesz jót neki ha 24/7-be mindig megy :(
Viszont nem is minőségjavításról szólt a kérdés (10895) ...
Eddig analóg kábelen nézte, ezután is analóg készülékkel (saját DVD felvevő) akarja nézni. Nincs változás..
Rengeteg ember még ma is analóg kábelen használja a PC monitorát RGB VGA Dsub csatlakozón át HD (1080x1920) felbontásban megelégedetten, ez is analóg kábel, a SCART persze csak SD-t tud, de felesleges az analóg RGB-t leszólni.
Persze se az STB, se a video, se a TV típusa nem volt megemlítve :( pedig ezek tudásán sok minden múlik.
A UPC hálózatán nálunk is csak CRT-n nézhető minőségű az analóg adás. Mielőtt a UPC megvette a hálózatot sok csatornán az analóg adás jobb képminőségű volt 46" méreten, mint most a digitális SD. Csak a tulajdonos váltásnál kénytelenek voltak belepiszkálni a rendszerbe (települési központ áthelyezése miatt) és akkor drasztikusan leromlott a minőség és azóta sem foglalkoztak vele, mert a digitális a fő csapásirány.
Nálunk a digitális SD sok csatornán majdnem olyan gyenge minőségű, mint az analóg adás és azt analógra alakítva biztos nem nem lesz DVD minőségű kép főleg nem egy nagyobb méretű TV-n.
Ja akkor kéne vellem egy úgynevezett blu-ray felvevőt ami már digitális jelet tud venni és HDD-re veszi fel a tv műsort, a beltéri egység csak azért kell mert benne van az upc kártya
Hát akkor ennek rohadtul semmi értelme nincsen! Minek lehet összekötni régi felvevővel ha ugyanugy digitális jel megy tovább?! Ezzel az erővel bedughatnám egyenesen a koaxkábelt a régi vevőbe, ugyanugy nem érnék vele semmit :(
Ha a beltéri analóg kimenetét (SCART vagy RCA ) a DVD felvevő megfelelő bemenetére kötöd, akkor arra a bemenetre kapcsolva kell lenni képnek is a DVD kimenetén és azt az analóg adást elméletileg fel is fogja venni.
Ha az RF antenna kimenetre gondolsz, ott szinte biztos nem lesz analóg TV adás szerű jel, mint ahogy régen volt a videóknál illetve még ezeknél a DVD felvevőknél is.
Ma már nem keverik rá az ilyen beltéri vevő egységek kimenő jelét, egyszerűen csak a bemenő antenna jel továbbítására való azaz csak a digitális jel mehet rajta tovább egy másik alkalmas vevőhöz.
Bekötötték a digitális kábeltv-t, ezzel meg a régi dvd felvevő elvileg nem használható. Viszont a beltéri egységen van analóg kimenet, össze is kötöttem őket de nem talál adást a dvd felvevő, valaki tudja mi lehet a gond?
Most próbáltam egy 250-es és egy 320-as vinyóval, mindkettőnél azt irta hogy ki hogy E01 tehát HDD hiba, hívjam a szervizt, itt egy video amibe ugyanezt irja ki csak a srác megcsinálja valahogy https://youtu.be/MrldRCLNGKQ?t=386
Azt, hogy nem lehet cserélni, én általánosságban írtam. Hogy egyes típusoknál van-e kiskapu, nem tudom. Egyébként az én írómban is 160 GB-os merevlemez van. Írni pedig LP-ben írok, mert nem rossz a minőség és így a rögzíthető idő MPEG4-ben 214 óra DivX-ben meg 160 óra. Ha betelik, akkor formázok és újra írok :-)
Értem, akkor rosszul értettem. Egyébként biztos, hogy szabadon lehet benne vinyót cserélni? Én korábban azt hallottam, hogy a gyárilag szerelt vinyókon van valami azonosító, amit felismer a készülék. Lehet, ennek is megvan az oka. Persze ez nem zárja ki, hogy a sonyban sem lehet cserélni. De akkor ki venne új készüléket? Egy vinyó mégis csak olcsóbb, mint egy komplett készülék. :-) Egyébként miért kellett cserélni?
Szerintem típus alapján meg lehet találni a használati utasítást a neten, ott le kell lenni írva. Azt gondolom valahol a menüből elérhetőnek kell lenni.
Persze! Alkatrésznek árulták, mert a lemez tálcája nem maradt bent, csak sokadik kísérletre. Mivel nekem erre a funkcióra nem volt szükségem és csak HDD-re rögzítek, így megvettem. 5.000 pénz volt.
Ahogy néztem a felhozatalt a vaterán a Te készülékedet illetően, talán picit többet is kérhettél volna, de ezen már kár gondolkodni :-) Szerintem a lényeg, hogy nem a kukában végezte és bevételed is lett belőle.