Keresés

Részletes keresés

Lonesome Rider Creative Commons License 2021.10.26 0 0 6215

találtam róla anyagot.

Ez az:

De itt pld nincs a vékony csövön elágazás.

Hová valók a csövek???

A vastag OK a szelepfedélre.

https://www.ebay.co.uk/itm/202858464888

Előzmény: Lonesome Rider (6214)
Lonesome Rider Creative Commons License 2021.10.26 0 0 6214

Ma reggel belenéztem a mi-micsodába.

Van egy ilyen emissziós bizbasz benne ami fogalmam sincs hogy van gyárilag bekötve.

Egy cső a kartergáz-bele(a hengerfejről)

Egy cső ki(a végén egy szűkítés és pipaforma,vége szabadon)És egy cső(vékony)ami kétfelé ágazik.

Nekem ez a vékony cső volt a szívócsonk és a benzincsap közé bekötve(egy T elágazón).

Ezt én most kiiktattam és a benzinpumpát(mert tul képen a csap az,a vákum működteti)..nos ezt a vonalat ,benzincsap és szívócsonk,rövidre kötöttem.

Ez más régebbi robogókon így volt rendjén.

Viszont most van ez az emissziós vacak aminek van egy hengerfej rákotés(kartergáz )és a másik két kivezetése viszont a levegőben lóg.

Ezek hová vannak csatlakoztatva????

Jelzem a motor így frankón üzemel,nem hörög le,megy a maga kis tempójában.

Előzmény: bbfeco (6213)
bbfeco Creative Commons License 2021.10.26 0 0 6213

Ha a variátor görgök rendben vannak+az ékszij, akkor ott talán nem lehet olyan nagy veszteség. Korábban irta vki, hogy pl nem kaphat-e fals levegöt, vagy a benzincsap is lehet hibás ill a gyujtás. Tuti tippem nekem sincs, sajna nem vagyok guru ebben(sem) :),,,

Előzmény: Lonesome Rider (6212)
Lonesome Rider Creative Commons License 2021.10.25 0 0 6212

Most jöttem fel a garázsból.Állígattam ide oda a levegőcsavart.Nekem kb 3-4 fordulat ki.Itt a legmagasabb az alapjárat.Nem tudom ez egyáltalán helyes e?

Ki is próbáltam.Szépen szolt de ha nyélgázt húztam akkor visszaesett a teljesítmény.Ha visszaengedtem kissé és ott tartottam akkor kezdett erőre kapni és felpörögni.

Nekem gyanús hogy az erőátvitellel lesz itt a probléma.Szerintem valami ott nem műxik úgy ahogyan kellene és a motor túl nagy terhet kap ,nem vált optimálisan a szíjtárcsa,ez által leveszi a teljesítményét a motornak,megfogja.

Mi a véleményed?

Előzmény: bbfeco (6211)
bbfeco Creative Commons License 2021.10.25 0 0 6211

Igen, kb 1 km.

Előzmény: Lonesome Rider (6210)
Lonesome Rider Creative Commons License 2021.10.25 0 0 6210

És neked is addig teszi ezt amíg alaposan be nem melegszik?

Előzmény: bbfeco (6209)
bbfeco Creative Commons License 2021.10.25 0 0 6209

."Adj neki tápot és ",,, tul vagyok rajta, de valami miatt mégsem jo. Elméletileg a Tiédnek is jonak kéne lenni, ha uj és jol van beállitva. Szivaton kb ugyanazt kéne kapnia mint a gázfröccsön,,,

Előzmény: Lonesome Rider (6207)
Lonesome Rider Creative Commons License 2021.10.25 0 0 6208

It esetleg gondolok arra hogy gázrángatásra megindul,hogy a gyorsítófúvóka spriccant neki be.mivel a főfúvóka nem dolgozik.

Előzmény: Lonesome Rider (6205)
Lonesome Rider Creative Commons License 2021.10.25 0 0 6207

Ja,ezt néztem,olvastam.Csak az az érdekes hogy a vadi új karbitól ilyet nem várnék.Végül is akár egy kis koszt is felszippanthatott...mivel a benzin csövet cseréltem(a polcról levettel).

Ha lesz időm ránézek.

Az automata szívató,vagy jó vagy nem.Ezt könnyű megnézni.Adj neki tápot és megmutatja mennyire tol ki.Ezt meg egy tolómérővel tudod csekkolni hogy akkor lezár e a végén.

Az enyémen az szépen teszi a dolgát(új az is).

Előzmény: bbfeco (6206)
bbfeco Creative Commons License 2021.10.25 0 0 6206

Nagyjábol ilyennel kinlodok én is, az automata szivatot kéne beállitani, hogy hidegen nyitott állapotban legyen, és akkor kap több naftát.

Itt van  leirás és video:https://robogobarat.webnode.hu/     , ha ismered akkor storno.

Előzmény: Lonesome Rider (6205)
Lonesome Rider Creative Commons License 2021.10.25 0 0 6205

50 4T .

Amíg hidegebb a motor addig nagyon nemszeretem módjára gyorsul fel.Alapjárat után nem sokkal visszahörög és csak a túráztatásra van benne erő hogy gyorsúljon.

Mit merre tekerjek?Új a karbi.

Vagy lehet a variátor ragad le?

Előzmény: Lonesome Rider (6204)
Lonesome Rider Creative Commons License 2021.10.25 0 0 6204

pld:

https://auto.jofogas.hu/csongrad/Kymco_50_4T_vezermutengely_122712902.htm

És nézd meg a további hirdetéseimet.

Előzmény: bbfeco (6203)
bbfeco Creative Commons License 2021.10.25 0 0 6203

Milyen néven hirdeted?

Előzmény: Lonesome Rider (6202)
Lonesome Rider Creative Commons License 2021.10.25 0 0 6202

Van egy rakás motorikus cuccom a jófogáson ha valakit érdekelne Agility 50 4T hez.Pld kerekek,gumik...

Karburátortól kezdve a lehajtásig,bendix,dekni stb.Én ezeket lecseréltem.Viszont minden működött!Ha valakinek kellene olcsón árulom őket.

Itt is kérdezhet ha valakinek ilyesmi kellene.

Szere28 Creative Commons License 2021.10.10 0 0 6201

Volt rotaxos robogom. Meg javitottam is jó párat.

Előzmény: Lonesome Rider (6200)
Lonesome Rider Creative Commons License 2021.10.09 0 0 6200

Milyen Rotax géped van?Vagy csak javítottad?

Előzmény: Szere28 (6199)
Szere28 Creative Commons License 2021.10.08 0 0 6199

Udv!

Nem azt mondtam h rossz csak nyügös. Mikor jó akkor nagyon jó de ha bedöglik sajnos nagyon drága a javitása ezért rossz. 

Előzmény: Lonesome Rider (6197)
Lonesome Rider Creative Commons License 2021.10.08 0 0 6198

Agility vagy Aglity Carry taposót továbbra is keresek!

Lonesome Rider Creative Commons License 2021.10.08 0 0 6197

Meg rakják is mindenbe amibe belefér:)))

A Rotaxról mi is ez a rossz vélemény?

Régebben istenítették őket.

Előzmény: Szere28 (6196)
Szere28 Creative Commons License 2021.10.07 0 0 6196

Üdv!

Hát én sem vagyok motor szerelő kimondottan. Én kocsikat szerelek de semmi ugymond olyan nincsen kocsiban motorban ami eltérne annyira h ne tudjam hogy mi micsoda. Mind két jármű tipusban vannak eltolt dolgok. A rotax bloknál nem igen van nyafogosabb blok. A kymco blokbok elég stabilok igaz van ott is eltolt pl 500 blokkok annyira nem jó. Az 50es blokot már nem tudom miota gyártják de jó pár évtizede. 

Előzmény: djuice (6194)
Lonesome Rider Creative Commons License 2021.10.07 0 0 6195

Én most újítottam fel egy Agility Carry-t.A motorja szétesve besülve került hozzám.Amit lehetett visszaszereltem a többi új.

Kb 30-35 lehetett az anyagköltség.Gondolom a "szaki"ugyanennyit rátesz szerelésre!::

Viszont(legalább is ezen)a 4T 50-es blokkon minden cserélhető,szerelhető.Komolyan meglepődtem mennyire javíthatóan tervezték meg ezt a Tajvani szakik.

Viszont ma megjött egy Jet sisak amit kifejezetten azért vettem mert az ülés alá beférjen...én nem fér be.

Na ezt jól el méretezték.

djuice Creative Commons License 2021.10.06 0 0 6194

Egész biztos hogy szerelő és szerelő között is nagy különbség van, de attól még szerelők, mert van róla papírjuk. :)))

De mi felénk a nagy többség az csak úgy "ért" hozzá, de magát szerelőnek mondja.

Én meg ki merem mondani, hogy nem hogy szerelő nem vagyok, de amihez nem értek, ahhoz nem értek, csak amit itt infókat megtanulok, meg a hiv. szerelő mond, azok közt pinpongozok.

Viszont az a másik baj, ha két szerelő közt én vagyok a tolmács. Ugyanúgy mint az orvosnál: ha úgy mondom, azt hiszi okosabb akarok nála lenni és akkor egyből kikéri magának, hogy ő végzett orvosi egyetemet... A másik esetben pedig, ha laikusként próbál kérdezni az ember, akkor ezért nézik hülyének, hogy hogyhogy szerintük ilyen alapvető dolgot nem tud. :D

Előzmény: Szere28 (6193)
Szere28 Creative Commons License 2021.10.06 0 0 6193

Üdv!

Erre sajnos nem tudok mit mondani h milyen szerelők vannak. De tény sok nem tudom h mondja magáról h szerelő. Nálam az inkább az a gond h mondom ezt és ezt cserélni kell akkor meg kiakadnak meg h sok lesz. Nehéz ügyek ezek.

Előzmény: djuice (6192)
djuice Creative Commons License 2021.10.06 0 0 6192

Sztem melegítve rakják össze gyárban és összehűl, mint az atommag olyan erősen. Aztán lakatos cuccok nélkül hogy szedjék szét?

+ összerakásnál külön tudják melegíteni és hűteni is a darabokat. Szétszedéskor egyszerre melegedne + hősokkra már kristályszerkezeti átalakulást is szenved az anyag (túledződik v. kilátyul). Nem olyan egyszerű lehet azért.

27 volt a fteng. 25 a munkadíj + járulékos anyagok, olajcsere stb.

Csak onnan kezdődött, hogy "ááá, nincs itt nagy gond, 20 rongyból meglesz"!

Aztán mint a piacon: kérek 2 kiló banánt! 6 lett... maradhat? :)

Csak az a gond, a környéken ez a legjobb szerelő, full balfaszból meg sok van, aki egy karbi tisztításnak is rögtön "dörzsárral" megy neki...

Előzmény: Szere28 (6191)
Szere28 Creative Commons License 2021.10.06 0 0 6191

Dehogy lehetetlen azt cserélni az a csapágyat csak inkább nem akarják mert macerás. Egyszerübb egy ujjat berakni mert elég olcso hozzá.  

Előzmény: djuice (6190)
djuice Creative Commons License 2021.10.06 0 0 6190

Nekem rendesen be volt már rakódva a földutas portyázásoktól, s állítólag ezt úgy nagyon káros már hajtani, de 2x rákérdeztem, hivatalos szerviz! de én is meghőköltem. Laikus motoros meg be se lát oda, s főleg hogy 500km-enként ottki kéne slagolni. De a motorolaj szintet is most mondta el, hogy 500 km-enként ½ dl-vel pótolni kell (50/4T blokk). Így tavaly őszi hengercserémhez képest most el akartam vinni átnézetni, de szabin volt, 2 hetet vártam és be is állt a gép, mert 3000 km alatt 1 dl-t sem pótoltam (nem tudtam hogy gyakrabban kell), úgyhogy lett egy 62000-es főtengelycserém, mert szétment a csapágy, s állítólag azt csak tengellyel egyben cserélik, mert levehetetlen...

Na akkor mondta a szerelő, hogy ha nem a csapágymorgás, de a lendk. alatti berakódott tekercsek átkopása biztos elvitte volna elektronikailag, 100%. :(

Tanulópénz, csak kicsit drága és 2 héten múlt. :(

Előzmény: Szere28 (6189)
Szere28 Creative Commons License 2021.10.06 0 0 6189

Üdv!

Na ilyet biztos nem mond a gyár h slagold ki vizzel. Tény h vizálóvá van téve minden de csak mértékkel nem arra h ott konkrétan viz legyen. Én a léghütéses motoroknál leszoktam venni a külső müanyag burkolatott és szépen kifujom levegővel. Max még körbe fujom féktisztitóval. Nem gond ott a por. 

Előzmény: djuice (6188)
djuice Creative Commons License 2021.10.06 0 0 6188

Szere kolléga (vagy aki még jártas ebben)!

A lendkerék oldalról amit beszív port, mocskot a gyújtás felé a motor, azt hogy szabad/kell hivatalosan tisztítani?

Olyan meglepőt hallottam szerelőtől, hogy oldalról 10 óránál azért van a rácsos burkolaton egy 10Ft-os méretű dugóval fedett nyílás, hogy járó motornál mikor forog is a lendk. slagot be és az kimossa!

??????

Ez komoly?

Állítólag nem csinál zárlatot, mert minden el van szigetelve, de a porberakódás stb. ha elkoptatja a jeladót meg a tekercsek dolgait, akkor 40000 a csere. Állítólag az a nyílás gyárilag ezért van ott tisztításhoz illetve a mosáshoz.

???

Előzmény: Szere28 (6185)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.03 0 0 6187

Azért a villanyt ne csak nézd, esetleg mérd is. Mondjuk feszültséget a generátoron alapjáraton és fordulaton valamint hasonlóan az akkumulátoron.

Előzmény: DaKaJu (6186)
DaKaJu Creative Commons License 2021.10.02 0 0 6186

Erre gondolva kezdtem végignézni a kábeleket, csatlakozókat, de persze nem találtam semmit. (Bár lehet, hogy csak nem voltam elég alapos.) Van esetleg valami tuti módszer a testhiba megtalálására?

Előzmény: Szere28 (6185)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!