Az internetes oldalon közzétett kommentek a felhasználók bejegyzései az oldalon közzétettekről vagy velük kapcsolatban tartalmáért az indítványozó akkor is felel, ha nem volt tudomása a jogsértő tartalomról, vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította.
Nem nevezünk meg céget. Még akkor se, ha mindenki tudja, hogy melyikről van szó...
Igen! Megértem a véleményed!
Tudod mikor én kezdtem, úgy gondoltam, hogy pontosan megfelelnek az igényeimnek és remek kis együttműködő partnerkommunikáció jön majd létre. Ez működött kb. 1 évig.
Mikor a vállalkozásom építettem fel tudatosan "nagy" gépeket vettem, hogy ne kelljen majd cserélgetni, ha több igény lesz a munkámra... A fólia vágom is 63 centis, de lassan szeretném lecserélni optikai vágóra, de nincs jó megérzésem a jelenleg kaphatóval...
Én is az Signdepot-tól vettem (Nem tudom miért ne lehetne lehet kiírni a cég nevét ez nem reklám) a Koala gépet, és meg vagyok elégedve vele. Szerintem ár/érték arányban jó. Persze jobb lenne egy 50 cm-t is vágó gép, de azok már nagyon drágák.
Én sapka prést rendeltem kínai cégtől, de német raktárból az ebay-en. Fele áron kaptam meg mint ha itthon vettem volna. Nem profi minőség, nagyobb mennyiségre nem jó, de nekem megfelel. Egy bajom van vele, hogy ha nagyra állítom a nyomást, begyűri az anyagot. Túl puha az alsó szilikon lap.
A garancia ami miatt meggondolja az ember magát, mert ha baj lenne vele, küldhetném vissza jó esetben Németországba, rosszabb esetben Kínába.
Plottert én már nem biztos, hogy vennék külföldről.
Annak a nagyon kevés embernek, aki még önzetlenül segít a többieknek, így lehet elvenni a kedvét a segítségtől.
Ha valaki segítséget kér és rövid belül meg is kapja, nem kell hálaadó imát mondatni a Mátyás templomban.
Pénzt se kell érte utalni, mert a segítség ingyen van. És ezzel a segítséggel másnak nem kell kifizetni azt a tanulópénzt, amit mi itt sokan megfizettünk.
De legalább egy szó nagyon jól esne, csak egy : köszönöm.
Persze, de nem ingyen. A bárba szívesen veszek egy meghívást :)
Három dologra lesz szükség: pénz, pénz, pénz.
Na jó, ezenkívül még négyre:
1. vektoros grafikai tervező szoftver
2. vágóplotter meghajtó szoftver
3. a vágóplottter
4. asztali sík hőprés
A pénztárca persze jelentősen befolyásolja a minőséget és még egyszer a közhely: az olcsó fog később nagyon sokba kerülni.
1. Valamilyen használható vektoros grafikai tervező szoftver. Valahol ugye el kell készíteni a mintákat. (Corel, Illustrator stb valamelyik változata)
2. Ha nincs a plotterhez megfelelő vágószoftver, akkor működésre lehet bírni úgy is , hogy a plotter drivert hozzáadjuk nyomtatóként a nyomtató mappába.
De ebben az esetben a minőség silány lesz, a görbék pontatlanok, az egyenesek nem egyenesek stb.... Ez a profi polttereknél is így van, hiába a legmenőbb márka.
Tehát legyen a plotterhez vágószoftver, vagy egy olyan univerzális vágószoftver, amelyikben pontosan kiválasztható az adott típus.
3. Vágóplotternek, ha használt régebbi megfelel, bármelyik Roland megteszi, akár hány éves. Csak ha régi, figyelni kell a csatlakozásra, mert itt nincs USB.
Bármelyik 50cm vagy nagyobb jó, mert 50 cm a vágható poliflex fólia szélessége.
Kínait is lehet venni. Én azt csinálnám, hogy van Jászberényben egy S- sel kezdődő cég, aki minden ilyen holmit árul. Vagy nálunk venném, mert akkor ugye van garancia.
Vagy megnéznem a neten az általa forgalmazott árut és megrendelem ott. Amit ők árulnak, az biztosan jó minőség, mert régi cég, van tapasztalatuk és egyik kereskedő se árul olyat, amivel sok a garanciális probléma. Ha a neten vettem ezekből a márkákból, akkor is tudnak majd segíteni, mert ők is ezt árulják. (Ezek jó minőségű, tűrhető áru cuccok)
4. Az asztali hőpréssel szintén az előbb leírt a helyzet. Itt is vannak ismert menő márkák, de a kínai is megteszi. Az enyém is az, márkája sincs, még is sok éve második tulajként gond nélkül használom. A sík hőprésből is sok fajta létezik. Min 38x38 cm lapja legyen. Valamint a pólóknál nem árt , ha lehet cserélni a lapot, mert több olyan rész is van, amire nagy lappal nem lehet felvasalni , csak kisebbekkel. A cserélhető lapos persze drágább, vagy meg kell próbálni házilag megoldani, amit azért meggondolnék.
Természetesen mindegyik pontról külön értekezéseket lehetne írni, de gyors segítségnek talán ennyi is elég.
Majd megírom a bárban mit szeretnék fogyasztani. :)
de ha rosszabb is, az mit jelent, nem tud kivágni kis alakokat vagy hamar tönkremegy a gép, nagyon pontatlan vagy hasonló? csak kivágja egy olcsóbb is amit kell vagy nem? :/
Nekem is ilyen plotter vágós kérdésem lenne. ebayon láttam 170ért 120cmes plottervágót és vasalót egyben. Érdemes kockáztatni egy ilyenben vagy lehet hogy pontatlanul vágna a gép esetleg meg sem érkezne?
"Az általad említett gépek vannak papír vágáshoz módosítva."
A Brother plotterről nem tudok nyilatkozni, a Silhouette Cameo viszont nincs egyáltalában módosítva, egyszerűen csak adnak hozzá egy öntapadó vágópadot, amire a hordozó nélküli anyagokat fel kell/lehet ideiglenesen ragasztani.
Ennek két funkciója van, egyrészt a hordozó nélküli, plotterrel vágható anyagok általában nem elég erősek ahhoz, hogy önmagukat a vágás közben megtartsák, ezért vágás közben elmozdulnak, felhajlanak, kiesnek, begyűrödnek, beakadnak minden létező dologba, stb.
Másrészt - ahogy Attila helyesen mondta - nem szerencsés, ha a vágókés teljesen átvágja az anyagot és a kés alatti telfoncsíkon vág, mivel így mind a kés, mind a tefloncsík nagyon gyorsan elkopik és cserére szorul.
Vannak olyan plotterek, ilyen pl. a Graphtec ce6000-es sorozat, melyeknél a kés tokmányát át lehet helyezni egy második pozícióba, ekkor a képen látható módon nem a telfoncsík, hanem a mellette lévő rés felett fut, így a plotter teljesen át tudja vágni az anyagot, anélkül, hogy a kés az anyagon kívül bármihez hozzáérne. Persze ettől még mindig gondot okoz az esetleges elmozdulás, illetve így nem nagyon lehet nagyon apró dolgokat vágni.