Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Itt voltam meg páran a fórumról, fotókat majd az illetékesek remélem belinkelnek...most már civil torony, de korábban BM volt. A párja átellenben a 21-es út másik oldalán.
Ez is kombi terület lehet, hasonlóan Tihanyhoz, de itt van GSM átjátszás is.Elég sok mikrohullámú átjátszó van, lehet hogy van köze Jobbágyi objektumhoz is.Gyöngyös Sár Hegy.
Az épület előtt a 2(4) szekrény Yettel (Pannon GSM) átjátszó, az antenna alatt Vodafon RRU-k (RemoteRadioUnit, távoli végfokok) az épület régen a BM-é volt, ma valószínűleg a NIF-é. Rádiós fronton aki él az ott van/volt. Mobilok, BM, HM, RSOE, stb. Jó pár éve jártam ott. Az egyik kültéri szekrényünk hűtése megadta magát. Szerelés közben egy hatalmas, 30 cm-nél nagyobb "Zöld gyík" besurrant a berendezésbe. Egy hét múlva jöttünk a cserével :-§ , augusztus közepén, akkor találtuk meg. Nagyon sokat kellett inni, hogy róka koma ne kísérjen hazáig. Ma is élénk az emlék.
Ezek azert voltak erdekes objektumok, mert viszonylag sok volt belölük elszorva, es nuklearis csapást tudtak mérni 100-200 kTonna töltettel (Honest John, Lancet, Sergeant tipusu hordozorakéták), ha a Varsói Szerződés páncélosai áttörtek volna vhol.A rakéták hasonlók lehettek méretben a szovjet Luna-Frog rakétacsaládhoz.
Hát itt van mikrohullám, meg minden.Még anno Orfeuszos antena is.Amit én tippelek, Kaposhomok C objektum mikrohullám átjátszó-Tihany-Veszprém Szikla, illetve Cobjektum mikrohullám Tubes csúcs, Orfeusz rendszer.
Nem találom, elvileg ott lehet ahol a vár van, azon a hegyen, csak a várnál is vannak magas oszlopk, lehet összekvertem, mindesetre az idővonalt megpróbálom visszahúzni.
Ide lesz a következő túra, ejj, de nehéz volt megtalálni.
Nagy Hárs adóház, ami régen a lillafüredi HÁP alárendeltségébe volt, ma már kihalt. Anno az egri Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj gyakorlatozott itt, téli kitelepülés is volt. Ha találok képet felrakom.
Az orgoványi lőtér egy magyar és egy szovjet szektorból állt. A magyar gazdája a szabadszállási MN 7038 145. harckocsiezred volt. A szovjet oldalhoz tartozott egy laktanya, ahol a 108. gárda műszaki utász zászlóalj volt elhelyezve. Ha arra jársz a telephelyük maradványait még fel lehet lelni, hatalmas földhalmokkal volt körbebástyázva, e mellett volt a laktanya, de ezt már teljesen elbontották. Én hangárról nem tudok, hogy lett volna.
Volt hidegháborús nukleáris robbanófej raktár, már bezárt, van több is én kettőt találtam eddig , Sergeant és Lancet rakéták nukleáris fejek voltak(200 kTonna).Hely németország?Baden Würtemberg és Montabaur(Rheinland PfalzSondermunitionslager Horressen – Wikipedia).
A 30-as objekum - az ún "doboz" még ennél is jóval komolyabb: a védett létesítmény 3 szintes a föld alatt, de valóban hasonló technológiával épült, mint az érdi illetve a sárbogárdi társai.
Hasonló lehet az Isaszeg és Nagytarcsa közötti HÁP, ami még aktiv, Repülö anyag ellátó "szertár".Ott van 3 db obektum egyrakásba, 1 laktanya, 1 HÁP, 1 RT felvonulási és állandó bekeritett rész dombokkal, egyéb beállókkal.