Méreteket nem tudok, de 2008-as Doblóba konkrétan többször raktam már be a bringámat (normál MTB) úgy, hogy az egyik szélső ülést előrehajtom, hátuljával betolom a bringát és így az ülés és az ajtó közé beengedem a hátsó kereket. A nyeregcsövet kikötöm a középső ülés fejtámlájának a rúdjához és az oldalt levő ülés rögzítő konzolhoz egy hevederrel, hogy ne mozogjon és kész is. Kb 2-3 perc az egész és simán elfér. Két bringával ugyanez mehet a másik oldalon is, legfeljebb a kormányokat kell úgy igazítani, hogy ne akadjanak össze, szerintem simán lesz annyi hely. Ugyanakkor, az a tuti, ha elviszed a két bringát (mert nem minden a centiméter, ha pont rossz helyen van belőle csak eggyel is kevesebb) és belepróbálod. Normális eladóval ez nem hiszem, hogy probléma lenne, nyilván tiszta bringa és óvatos pakolászás a minimum.
Sziasztok! Folyamatban lenne egy doblo multijet 1.3 motorral, De a km számláló folyamatosan villog! A tulaj szerint leromlott a multi kormányon a telefon kihangosító amit próbált szakszervízzel megcsináltatni de addig jutottak hogy a km számláló villog és a kihangosító sem jó! Ez helytálló lehet vagy más oka lehet?? Diagnosztika szerint semmi gond nincs az autóval.
Napokban vettem egy doblo cargo 1.9d-t miután megnéztük a váltóolaj szintet kiderült hogy nincs benne semmi 😁 feltöltöttük de a balos féltengelynél jön ki az olaj, gyanítom ott távozott ami benne volt mielőtt ránéztünk, esetleg valakinek valami ötlet hogy merre induljak el ? köszi
Nos igen a hideget én is észre vettem ;). Most komolyra fordítva az izzítóra gondoltam én is de nem kéne füstölnie? Esetleg hiba kódot adnia? Esetleg nem kéne nehezen indulni?
A ami napon hidegen indítottam az autót / 2015. Fiat Doblo 1.3 mjet (263) / és észre vettem elég rendesen ingadozik egy darabig a motor! Szerintetek ez normális? Se füst, se hiba kód semmi nincs csak ingadozó alapjárat míg el nem ér egy bizonyos hőfokot és ennyi. :)))
Nyáron cseréltettem benne minden szűrőt és olajat. Egészen idáig talán másik hidegebb reggelen éreztem ilyet de hamar elhagyta ezért nagyon nem is foglalkoztam vele! Lánc csere tavaszra van tervezve halottam szeret tönkre menni de szerintem ez az egyenletlen alapjárat hidegen nem nagyon kéne! Járt márt valaki hasonló képen?
Ha kinyomva tartod a kuplung pedált szinte semmit nem kopik a tárcsa és a szerkezet. A csúsztatástól kopik, pláne ha ez nagy fordulaton sokáig tart, ill. ha nem megfelelő sebességi fokozatban történik mindez. A "falábúak" és a gyorsulgatóak (nagy gázzal indulás) vannak ilyen helyzetben.
Köszi az infot. Ezek szerint nem kell átírni a fizikát :-)
Ha pl. pirosnál úgy állsz, vagy dugóban araszoláskor sebességben van a váltó és kinyomva tartod a kuplungot, az simán megeheti a csapágyat úgy, hogy a kuplung többi része jól elvan.
Nos a múltkor tettem fel egy kérdést, hogy hátha más is járt úgy mint én vagyis visító vagy vinnyogó hang jön kuplung benyomásakor és ha sebességben van!
A hiba oka, kinyomó csapágy volt!!!
Az érdekesség, hogy 120 ezer kilométer van a kocsiban és a kuplung még tökéletes volt de a kinyomócsapágy kuka! Az is fura, hogy a megszokott kinyomócsapágy hangot nem adott ezért gondolta másik szerelő, hogy váltó baja van! A lényeg meg van az autó és végre nem adja azt a fura hangot!
Szia! A héten elméletileg kész az autó és utána elmondom mi volt a hiba de a szerelő akiben teljesen megbízok ő kinyomó csapágyra gondol de amint kész lesz mindent le írok! Pár nap és leírok mindent!
Speciel pont a fékfolyadék "útja" elég simán nyomon követhető. Tartály - főfékhenger - csövek - féknyereg / dobfék. Ráadásul ezek jelentős része bontás, de még emelés nélkül is látható. (mondjuk, innen a monitor elől viszont egyáltalán nem)
Valami hiba van a mátrixban. 2006, 1,9 multijet 120Le nincs. Honnan tudod hogy fékolaj? Alá kell mászni, és megnyomni a féket. Vagy csak túl lett töltve. Esetleg most volt fékbetét csere.
Olyan problémám lenne, hogy most vásároltam egy 2006-os 1,9 multijet 120 le doblót. Folyik belőle a fékolaj, alul az alváz alján jelenik meg és onnan csöpög. Máshol nem látni jelét, hogy folyna.
Kíváncsi vagyok mi lesz. A kinyomócsapágynak mindegy, hogy fokozatban van-e a váltó, ott elvileg* csak az számít, hogy a kuplung ki van-e nyomva vagy sem. Mindenképpen érdekel, hogy mire juttok vele.