ilyen értelemben nem tudom,hogy mit jelent a bunyevác...tőlem bantu néger is lehet:-)))
EGY ember lehet ilyen,vagy olyan...
miért lenne,egy jó vélemény Rólad ,fura? szerintem Te egy óriásszívű,határtalanul segítőkész, ártatlan lelkű ember vagy,aki az ellenségén is képes segíteni,ha az bajban van. Csípős a nyelved,de ....:-))))
Ugye? És főleg akkor, amikor a tévében ment. Tudod, akkor volt a gyerekek halála, nekem minden pici szalmaszál fontos volt, amibe kapaszkodhattam. Ez a kis filmecske is ilyen volt.
És ezért haragszom rettenetesen arra, aki ezt a hangulatol elrontotta. Az "engine" kicsit félrehúzott... :-((((((
"Éljen az alaplé!Kedves Felebarátaim!Úgy gondolom, megérett a helyzet, hogy a népfelség elvét ismét érvényesítsük egy fontos kérdésben. Kérem azokat, akik a tiszai halászlé felsőbbrendűségét hirdetik ama szánalmas halleves-kotyvalékkel szemben, melyet bajai halászlé csúfnéven szoktak emlegetné (ugyan mi köze van bármiféle halászléhez?), hogy aláírásukkal támogassák kezdeményezésünket. A kérdésünk a következő:„Akarja-e Ön, hogy jogszabályban tiltsuk be az alaplé nélkül készülő halászlé-féleségeket, illetve hogy azokat, melyekbe holmi tésztát tesznek, nyilváníttassuk közönséges kotyvaléknak?”Mivel e kérdés fontos halászléfőző nemzetünk fennmaradása érdekében, ezért népszavazást kezdeményezünk ez ügyben. Aki rendes magyar ember, annak kötelessége kiállni az alaplé mellett és elítélni a levesbe dobált főtt tésztát. Nem vagyunk taljánok, hogy állandóan tésztát zabáljunk! Mi magyarok vagyunk, kéremszépen. Virtigli magyarok.
az az illat - amely már a főzés fázisában elindítja a nyálképződést,mint Pavlov kutyáinál - szinte előkészíti a gyomrot,mintegy előjátékként a nemes étek befogadására,hogy az ott kiteljesedve összes zamatával megédesítse az ember életét!!!
Tehát: ennek a topiknak a 3.sz beirásában van a Google-link. Emlékeim szerint ott láttam, de nehéz ellenőrizni, sok van. Ha viszont tévedtem, elnézést.
Nagyanyám a hal "szilványának" hívta a kopoltyúval fedett részt,azokat a lemezkéket.Átmosta,de nem vette ki.Néha voltak benne olyan iszapférgek,de nem csinál az sem gondot,ha benne marad:-))
a keserűfoghoz a mesét én találtam ki:-)))))Bocsánat!!!!
az,hogy a Nagyanyám sem vette,és én sem veszem ki soha---az igaz.
az epe bizony kegyetlenül megkeseríti a húst,akkor ehetetlen lesz.