Keresés

Részletes keresés

Emóció Creative Commons License 2005.04.15 0 0 28

Most járt le a próbaidőm, szóval nem igazán. Mindegy, csak a hitelem meglegyen, aztán már olyan borzalmasan nagy baj nem történhet. Jó munkahelyem van jó fizetéssel és piacképes szakmám. A munkanélküliségtől egyelőre nem félek.

Te mikor szándékozol megkötni az adásvételit? Az előszerződést megkötötted már?

Előzmény: Dinsdale Piranha (27)
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2005.04.15 0 0 27
Ebben az esetben valóban nincs más választásod, mint a devizahitel. Bizz benne, hogy jól alakulnak a mutatók. Munkáltatótól nem tudsz kamatmentes hitelt igényelni? Költségvetési szerveknél szokott ilyen lehetőség lenni, nem gigászi összegek, de az is valami.
Előzmény: Emóció (26)
Emóció Creative Commons License 2005.04.15 0 0 26

Szerdáig be kell adnom a hitelkérelmemet a bankhoz, különben kicsúszok a határidőből. Ezzel van egy kis gond is, de valószínűleg meg fogom oldani. A hitelszerződést még nem láttam.

Közalkalmazott vagyok, de az is csak januártól. Az első munkahelyemre másfél éve kerültem, úgyhogy köztisztviselői hitelt akkor sem vehetnék fel, ha rögtön az lettem volna, mert 3 éves köztisztviselői munkaviszony kell hozzá.

Nekem minden hitel jobb, aminél nincs ez a piaci kamat. Az tényleg nagyon sok pénz.

Előzmény: Dinsdale Piranha (25)
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2005.04.15 0 0 25

Ha esetleg köztisztviselő vagy, akkor igénybe tudod venni a Ktv. hitelt, ami 4+2 %. Igaz az albetétesítésig itt is a piaci kamatot számolják fel.

Gondolom te is a CIB-nél fogsz hitelt felbvenni. Láttad a hitelszerződést, milyennek ítéled meg, korrekt?

Előzmény: Emóció (24)
Emóció Creative Commons License 2005.04.15 0 0 24
Az a baj, hogy nincs más megoldásom. Nem akarok a hitelösszegemen felül 1M-t leperkálni a banknak. Ez ugyanolyan, mintha 1M-val több hitelt vennék fel.
Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.14 0 0 23
CHF alapú hitel kb. ugyanaz, mintha ruletteznél
Előzmény: Emóció (12)
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2005.04.14 0 0 22
Még annyit, hogy a jövő héten szívem szerint már köthetnénk a szerződést.
Előzmény: Emóció (20)
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2005.04.14 0 0 21

Akkor jó, a B épület is felfog majd némi zajt.

Alapesetben lehet, hogy tarthatták volna a határidőt, csak a leendő szomszédok a sok lakópark meg apartmanház épültével rájöttek arra, hogy hogyan lehet ebből egy kis pénzt keresni. Egy kis mószer az építési hatóságnál, azok kimennek megnézni, megállapítják, hogy mégis jó, nem alapos a panasz, érted ezzel meg csak az idő megy. A beruházó nem járja végig a hivatalos, de lassú utat, inkább megegyezik azzal akik miatt pl. az építési engedélyt nem adja ki a hatóság. Ilyen világ van. Persze nem kell őket sajnálni.

 

Az Albatrosst én sem értem, nem látom azt a plusz szolgáltatást, ami indokolná a tetemes különbözetett. lehet hogy valami speckó anyagból építik? persze ők azt mondják, hogy már alig van szabad lakás. Ja, ******at, már bocs. millió egy teremgarázs náluk. Mennek ők lejjebb.

 

Egyébként is kínálati piac van, most a vásárló elvileg jobb pozícióban lehetne, hisz így vagy úgy a pénz nála van, ennek híján nem épül fel az ingatlan, mert a beruházó is természetesen hitelből fedezi költségeit. Itt a tavasuzz, szerintem pezsdül a piac. 

 

 

Előzmény: Emóció (20)
Emóció Creative Commons License 2005.04.14 0 0 20

Azt gondolom, hogy jól tudod, tényleg a B lesz a közelebb a vasúthoz.

Egyébként a Karolinánál még egy kapavágást sem tehetnek, mert még nem jogerős az építési engedélyük. Majd májusban fognak hozzákezdeni. Az én szerződésemben dec. 31. az átadás dátuma, kissé könnyelműek voltak ezzel kapcsolatban.:) Remélem, azért nem csapják össze a munkát a nagy sietségben.

A lakáson belüli módosításokról nem tájékozódtam még. Lesz erkélyem, ennek viszont nagyon örülök, azért az mégis sokat számít.

Mi voltunk egyébként az Albatross-nál is tájékozódni, de nagyságrendekkel drágábbak ott a lakások (egy ugyanakkora, mint az enyém lesz, pl. 23M!), amit nem nagyon értek.

Te mikor szándékozol megkötni a szerződést...?

Előzmény: Dinsdale Piranha (19)
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2005.04.14 0 0 19

Meg lehet szokni, de tudod mit, ez legyen a legnagyobb baja, hogy elmegy időnkét egy vonat. A kiemelkedő minmőség feledtetni tudja ezt az átmeneti kellemetlenséget. A többivel amit láttam sokkal több fenntartásom volt, főleg a környék és lakói miatt. Ha a beruházó, finanszírozó és kivitelező triumvirátus végre összeáll, akkor felpörögnek az események, a mai technológiával nagyon gyorsan haladhatnak, már ha nem szedett vedett melódokkal dolgoztatnak. Láttam olyat is. Három hete jártam arra, akkor nem láttam komolyabb munkálatokat, csak a mellette lévő Albatross ház földmunkáit kezdték meg.

 

Rosszul tudom hogy a B épület lesz közelebb a vasúthoz?

Arról tájékozódtál már, hogy a lakáson belüli esetleges módosításoknak mi a költsége? Falak áthelyezésére és hasonlóra gondolok.

 

Erkélyed lesz?

Előzmény: Emóció (18)
Emóció Creative Commons License 2005.04.14 0 0 18

Amikor ott voltunk, éppen jött egy vonat. Kívülről elég zajos, de én kb. a legtávolabb leszek a vonattól, és lakáson belül, úgyhogy annyira nem érdekes. Te már megnézted a telket?

Ahol én lakom, ott néha hallani este totál csöndben kósza füttyögéseket, de fogalmam sincs, hogy hogyan járnak a vonatok. Szerintem zajosságban messze alul fogja múlni egy István utcai lakás zajosságát, ahol berezegnek az ablakok, ha jön a troli.

Előzmény: Dinsdale Piranha (17)
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2005.04.14 0 0 17

Te mint környékbeli azt tudod, hogy a vonatok milyen gyakran járnak? Nagyon zajos?

 

Végül is mindegy, ahol jártam ott mindenhol volt valami furfang ami a vonattól hangsúlyosabb. Ottan vannak az angyalföldi betyárok, azok a mexikóiak. Akkor inkább jöjjön a vonat.

Előzmény: Emóció (16)
Emóció Creative Commons License 2005.04.14 0 0 16

A jelzálog az új lakáson lesz. Egyébként pedig tényleg az egyedülállóknak a legkedvezőtlenebb a helyzete.

A budai oldalról annyit, hogy itt - bár vasút van, meg nem virágzó gyümölcsfákra lát az ember az erkélyéről - is összehasonlíthatatlan a helyzet a pesti lakásokhoz képest. Egyrészt ugye, akinek utcafronton van Pesten a lakása, az nem bír ablakot nyitni, mert szívja a bűzt, másrészt meg egy idő után úgysem marad ablaka, mert kiviszi a rezgés meg a zaj.:) Meghát az utca nagyon nyugis, csendes stb., nekem nagyon tetszik a környék is. Ismerek viszont olyat, aki soha nem menne Budára lakni, mert ő meg Pesten nőtt fel. Hiába, ízlések és pofonok...

Egy másik szempont volt a döntésnél, hogy eddig viszonylag normális dolgokat hallottam az építtetőről ahhoz képest, amiket az új építésű lakásokról lehet hallani. Átböngésztem a Gizella Udvaros topikot, nagyobb gáz ott sem volt. ÚGyhogy talán a megbízhatóság is szempont volt.

Előzmény: Dinsdale Piranha (15)
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2005.04.14 0 0 15

Az előbb nem akartam ám tudálékos lenni a banki eszmefuttatással.  Jobban az jár a kamatokkal aki vagy a Ktv. hatálya alá tartozik vagy házas. Nekik a forintalapú hiteleknél egész jó kondíciókat és támogatásokat kínálnak. Nem kell akkora önrész, stb... Itt is gond lesz abból, hogy acsak a B épület elkészülte után lesz meg az albetétesítés. Akinek olyan a hitele, az keményen perkáli fogja a piaci kamatot. A te esetedben ebből az összegből egy egész pofás kis konyhát lehet összecsapni, asszem azt ők nem kínálnak, de nem is baj. Pontosan nem is tudom hány lakást adtak el, de mintha említették volna, hogy elenyésző része az aki kp-s vevő. Kinek van manapság tisztességes melóból tizen huszon harminc millája. Jelzálog az új lakáson lezs vagy a szüleidét is megterhelitek?

 

Különben ebben teljesen igazad van és egyetértünk, hogy aki már élt valameddig a budai oldalon, annak mindíg is lesz nosztalgiája. Van valami mással össze nem hasonlítható légköre. persze itt is van sok büdösgyökér meg minden ami manapság szokásos, de mégis. Én legalább is így vagyok ezzel. Ezért is találok vissza remélem.

 

Igaz van olyan, akit kurvára nem érdekel hol van, bevágja maga után az ajtót, aztán külvilág kizárva.

Előzmény: Emóció (14)
Emóció Creative Commons License 2005.04.14 0 0 14

A svájci frank hitel felvétele előtt érdeklődöm (sőt, akár mindjárt), hogy milyen költsége van a forintra való átváltásnak a jövőben. Igazság szerint nekem nagyon sokat jelent az, hogy itt rögtön lehet törleszteni, és nem szopok a piaci kamattal akár 1 évig is. Azt a 800e-1M összegű pénzt inkább majd a lakás berendezésére fordítom.:)

 

Egyébként szerencsés az, akinek nem kell hitelt felvennie a lakáshoz. Viszont szeirntem ma MAgyarországon elég kevés ilyen ember van. Nekünk egyáltalán szerencsénk van, hogy van 30-50% önerőnk, hogy kapjunk egyáltalán hitelt. Így is kicsit gáz lesz, mert a nettóm éppencsakhogy elég a deviza-alapúhoz, és az az 50% önrész is nagyon igénybe veszi a családot. (Szülői segítséggel veszem a lakást.)

 

Engem az vonzott benne, hogy nagyon közel van ahhoz, ahol most lakom, meg persze az, hogy budai. Persze, ha nem lenne más lehetőségem, mennék Pestre lakni, de azért Buda az igazi. Igazából az áraik is normálisak, meg a lakások sem kicsik, legalábbis 1 embernek. Valahogy a lehetőségek közül ez tűnt a legjobbnak.

Előzmény: Dinsdale Piranha (13)
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2005.04.14 0 0 13

Szia Emóció!

 

 

Mielőtt a bankkal leültem volna, igyekeztem a hitellehetőségeket elemezni, mi az ami egyáltalán vállalható. Természetesen a bankár bemutatta a különféle lehetőségeket, de én nem hiszek a deviza alapúakban. Ugyan a forintalapúban sem, sőt az egész hitelezősditől ver a víz, mert tiszta sor, hogy nem jövök jól ki belőle. Azonban úgy érzem, hogy lépni kell - lehetőleg előre -, elegendő saját tőke híján korlátozott a mozgásterem, ha ingatlanhoz akarok jutni. Én a devizaalapúakban kockázatot látok, mert egy hosszabb 10, 15 vagy 20 éves futamidőnél nem tudod tervezni azt, hogy hogyan alakulnak majd akamatok és egyéb opciók. Mivel pl. a svájci gazdaság múlt és jelenkori helyzetét behatóan nem ismerem, ezért nem szívesen függnék attól, hogy ott milyen hatások érik bármi miatt a piacot és ezek hogyan befolyásolhatják az ottani alapkamatot. Az euro övezethez való majdani csatlakozásunk hatásait sem tudja neked egyetlen bankár sem prognosztizálni. lehet, hogy jól jövünk ki majd belőle, de lehet, hogy borzasztó mértékű eladósodáshoz vezet majd a családok szintjén, akik közül majd mindegyik érintett bizonyos mértékű hitelben.

Marad a forint, persze ez is rizikós. Legjobb az, ha nem kényszerülsz hitelfelvételre, nem szolgáltatod ki magad a pénzintézeteknek. Egyelőre a tendencia az hogy a kamatok csökkenek, de néhány tized százalékra nem fog a bank kötelezően reagálni. Nem folytatnám az elemzést, mert igazán nem is értek hozzá, ez biztos látszik is. Dönteni kell hideg fejjel, fel kell mérni a lehetőségeket aztán csinálni, ha akarod az ingatlant.

 

A CIB konstrukciói más bankokéval összehasonlítva nekem rugalmasabbnak és ügyfélbarátabbnak tűnik, már ha lehet ezt mondani. Itt nem vesznek le rólad egy csinos kis összeget, csak azért hogyd megkapd az áhított hitelt. Fizetnekd kell, de ez még a vállalható kategóriába tartozik.

 

Egyébként nagyon sok beruházást megnéztem, megnéztünk Persten és Budán, jelenleg a budai projectek közül ezt tartom a legjobbnak. Persze biztosan van szebb vagy jobb a II. III. vagy a XII. kerületben, de az csak szűk réteg számára érhető el. Az utca végül is csendes, aa 3-4 emelettől még a panoráma sem lehet rossz. És a négyzetméterenkénti ár sem olyan borzasztó, főleg, ha néhány angyalföldi vagy más pesti beruházással hasonlítod össze, ahol azért a környzet több kívánnivalót is hagy maga után.

 

Konkrétum egyelőre a szerződéssel kapcsolatban nincs, jó néhány tennivaló van még. Mondjuk úgy a tárgyalások pillanatnyilag is folymatban vannak.

 

Lehet, hogy buta a kérdés , de mondd te hogyan jutottál el a Karolinához? Beleszerettél vagy a környék miatt?

Előzmény: Emóció (12)
Emóció Creative Commons License 2005.04.14 0 0 12

Üdvözlet a topicban! (Ja, és jó a nicked:))

Neked a banki ügyintéző nem ajánlotta fel a svájci frank alapú devizahitelt? Igaz, hogy mindenféle csúnyaságokat írnak róla, hogy kamatemelkedés meg árfolyamkockázat, de ha kiszámolod, hogy az a fránya piaci kamat a forintalapú hitelben mekkora plusz költséget jelent neked (min. 500 ezer), akkor már megéri szerintem.

Mikor kötitek a szerződést...? Mi még decemberben leszerződtünk az ÁFA- visszaigénylés miatt főleg, de most nem rossz, hogy csúszik az egész projekt, mert addig is több pénzt tudunk összegyűjteni a szerkezetkészségig.

Előzmény: Dinsdale Piranha (11)
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2005.04.13 0 0 11

Tiszteletem a kedves topikolóknak!

 

Én még nagyon a procedúra elején tarok, de egyelőre semmi rosszat nem mondhatok. Remélem így is marad. Az értékesítő hölgy nagyon kedves és segítőkész, és az ügyvédi iroda sem tűnik rugalmatlannak, bízom benne, hogy sikerül olyan szerződést kötnünk ami nekem is megfelel. Úgy tudom, hogy a kivitelezőt még nem választották ki, az azonban valószínű, hogy valamelyik korábbi project kivitelezője fog most is építeni. A beruházó bankkal még szintén nincs aláírva szerződés, de talán ez is csak napok kérdése.

Nkem azt mondták, hogy az A épület várható átadása jövő év április májusa körül várható és vele majdnem párhuzamosan fog épülni a B épület, hogy a korábban beköltözőket ne zavarják a munkálatok.

 

Majd meglátjuk, benne van ebben természetesen a rizikó, de a banktól kicsit jobban tarok, főleg az albetétesítés körüli herce hurca miatt.

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10
Engem is érdekelne ez a dolog csak az a baj, hogy 80 m*m körülit szeretnék, akkora meg nincs. Megkérdeztem, talán össze lehet nyitni két egymás mellettit, de már párat megvettek, párat meg foglaltak ( igaz legtöbbet még csak szóban ). Lesz még egy ütem, mellette is építenek egy házat, lehet, hogy megvárom azt.
Emóció Creative Commons License 2005.03.29 0 0 9

A szerződésben 2006. február van, de szerintem ez nem lesz tartható. Májusban kezdenek hozzá az építkezéshez, mert valaki megfellebbezte a telekegyesítésüket, és ezzel szórakoztak idáig.

Számomra a szerkezetkészség állapotának csúszása nem lenne gáz, sőt, nagyon jól jönne. Lakbér nálam nem játszik, viszont akkor kell fizetnem a következő részletet az önrészből, és jól jönne, ha többet tudnék összespórolni rá.

Az Olimpiával nekünk addig volt gondunk a szerződéskötésnél, amíg az ügyvédnő volt. Aztán elkezdtünk hisztizni, hogy vele mégegyszer nem akarunk beszélni, erre jött az ügyvéd srác, és ő nagyon kooperatív volt, mindent beletett a szerződésbe, amit akartunk. A Zsalu-t el lehet felejteni, mivel úgyis csődöt mondott. A kapcsolattartónk azt mondta, hogy vagy a Strabag lesz a kivitelező, vagy a Balusztrád, de valószínűbb az utóbbi. A Balusztrádról jókat hallottam eddig, remélem, hogy OK lesz a dolog.

A Zöld Liget eleve eléggé gázos volt, mert az ingatlanon volt valami per, ami még mindig nem zárult le, ráadásul a Zsalu is pont most jelentett csődöt... Én ezt inkább pech-nek írom le. Az Olimpia eléggé korrekt ahhoz képest, amit új építésű lakásban lakó ismerőseimtől hallok. Valószínűleg mindenhol és mindig macerás a lakásvásárlás, függetlenül attól, hogy új a lakás vagy régi.

Klímát nem láttam, de nekem nem is hiányzott. Nem tudom, hogy mennyire szokott lenni új építésű lakásoknál. Valószínűleg egyenként kell beszereltetni, aki akar.

Előzmény: truckey (7)
truckey Creative Commons License 2005.03.25 0 0 8
Itt a link:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9106589
Előzmény: truckey (7)
truckey Creative Commons License 2005.03.25 0 0 7
Még valami. Itt a 156-os hozzászólástól kezdve eléggé negatív kép jön le az Olimpiáról. Meg én úgy tudom, hogy ez a Karolina udvar, ha megépül egyáltalán, akkor inkább csak 2006-ban...
truckey Creative Commons License 2005.03.25 0 0 6
Engem érdekel ez a dolog. Néztem a weboldalt és azt látom, hogy nincs klíma a lakásokban. El lehet adni egy új lakást klíma nélkül? Vagy nekem vannak extra igényeim?

Emóció Creative Commons License 2005.03.08 0 0 5
Topic UP! (Bocs, de egyelőre semmi mást nem tudok írni, a helyzet változatlan.)
Emóció Creative Commons License 2005.02.16 0 0 4
Topic UP!
Emóció Creative Commons License 2005.02.12 0 0 3

Topicfelhozatal.

Még mindig senki Karolina Udvaros?

Emóció Creative Commons License 2005.01.02 0 0 2
Sikerült beletétetni az adásvételibe mindent, amit akartunk. Tehát ez rendben van. A többit meg majd meglátjuk. Egyébként ápr. elején igényelhetem a hitelt, de szerkezetkész a ház mostmár csak júliusra lesz szerintük, és remélhetőleg még ezzel is késnek. Úgyhogy nem hiszem, hogy ezzel probléma lehet.
Előzmény: jorvas (1)
jorvas Creative Commons License 2004.12.24 0 0 1

mi történt?aláirtad a véglegest vagy felmondtad az előszerződést?egyébként mikor jár le a 3 hónap próbaidőd?

J.

Előzmény: Emóció (-)
_ Liar _ Creative Commons License 2004.12.21 0 0 0
0 bajom van vele
Előzmény: Emóció (-)
Emóció Creative Commons License 2004.12.21 0 0 topiknyitó
Már leírtam a topikleírásban, hogy mi a bajom. Szóval, Karolina Udvarosok ide!:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!