Keresés

Részletes keresés

gyere a papához Creative Commons License 2005.04.04 0 0 1041

"Nem csinált belőle senki hülyét. Sőt, emberi méltóság szempontjából sokkal fényesebb így bekerülni a tévébe, mint vágóképnek egy szociális ügyekről szóló hír alá."

Ilyenkor szokták azt mondani, hogy ez a kijelentés így, ilyen formában nem teljesen állja meg a helyét ;-). Persze a "hülyét csinálni" kifejezés az tényleg erős kissé, hiszen itt (mármint a műsorban) ugye viszonylag keveseknek vannak ilyen szándékai (a közönség csak szórakozni akar, nem "hülyét csinálni", a fellépő alany meg csak szerepelni, anélkül hogy hülyének néznék). Viszont úgy talán lehetne fogalmazni, hogy egyfajta egészséges "népi" bohóckodás zajlik, ami "kint a terepen", kocsmai bolondozás, haveri ökörköri szinten eddig is ismert, és méltányolt volt (olykor ki-kiröhögött, de nem lehülyézett), viszont most lehetőség nyílt a sokkal szélesebb körű bemutatásra is.

Viszont az "emberi méltóság" ebbéli kontextusban való (ilyen, vagy olyan) használata, az valahogy nem idevaló. Ugyanis túl súlyos ez a fogalom ide. Ha már egy műsorban az merül fel (de persze szerintem itt nem merült fel, pont arról dumálok itt), hogy az emberi méltóság is sértve vagyon, akkor ott valami hibádzik, ugye. Merugyanis, ha valaki bolondozik, ha valaki önkritikátlan, ha valaki nem ért valamihez, viszont nagyon akarja azt csinálni, és bemutatni, az módfelett vicces jelenség lehet, a közönség emiatt méltán mulat rajta, ámde talán mégiscsak engedtessék meg, hogy az emberi méltóságát ettől még ne lássuk romokban heverni. Hogy miért? Hát azért, mert az emberi méltóságot ennél fajsúlyosabb jelenségekkel, viselkedéssel, magatartással, cselekedetekkel szokás kapcsolatba hozni, és mérlegelni. Ugye, ha netalán mégis megengedjük, hogy némely szereplő ideiglenesen "hülyét is csinált magából" (ez egy népies termimus technicus annak kifejezésére, hogy nagyon nem állt a helyzet magaslatán), az még messze nem jelenti azt, hogy azt gondoljuk, egyben elvesztette az emberi méltóságát is. Ezért hát nem kellene ezt azokról se feltételezni (hogy azt gondolják, hogy..., hogy lenézik, stb.), akik ezek nélkül az erkölcsi skrupulusok nélkül csupáncsak egy jót akarnak, és szeretnek mulatni egy olyan ember produkcióján, akinek feltett szándéka, hogy másokat mulattasson.

Előzmény: pucros (1015)
ttttttbd Creative Commons License 2005.04.03 0 0 1040
Pontosítás az elõzõ hozzászóláshoz: tehát ha valakinek megvan az elsõ adás DVD-n vagy AVI-ban, akkor szeretnék kérni belõle egy másolatot. Az árban megegyezünk. E-mail címem: ttttttbd@yahoo.com.

Dan
Előzmény: ttttttbd (1039)
ttttttbd Creative Commons License 2005.04.03 0 0 1039
Sziasztok!

Felvette valaki az elsõ adást (mondjuk AVI-ba vagy DVD-re)? Ha igen, akkor szeretnék kapni belõle egy másolatot. Árban megegyezünk. A válaszokat az e-mail címemre (is) várom.

Üdv:

Dan
migueldiaz Creative Commons License 2005.04.03 0 0 1038
Az elhamarkodott válaszadóknak :)

Azért nem ilyen egyszerű a dolog. Változatlanul fenntarom, hogy igenis szükség van egy ilyen műsora, DE nem ezzel a körítéssel...

Ha esetleg tényleg empatikus és toleráns emberek lennének a zsűriben... akkor lenne korrekt....

Vannak emberek akiknek ez lehet az egyetlen kitörési lehetőséégük az életben. Mondjuk mindig az jár a fejükben egész életükben, hogy ha odáig eljutnék, biztos sikeres lennék.
Joguk van ehhez. A tévének meg kell adnia az esélyt ha már ezt a ideát tette meg mintának, hogy szerepelned kell benne hogy érezd, letettél valamit az aszrtalra, vagy csak akkor vagy értékes ember, valaki... (Csak ez tényleg úgy lenne tisztességes, hogy benne ül mondjuk egy ember akinek, de valamilyen mentálhigéniás végzettsége van, aki megmondja tapintatosan a formaegyes emberkének, hogy ez nem igazán nyerő, amit csinálsz, és sajnos nem, a lányoknál sem jön be... Meg legalább tényleg rendes zsűritagok legyenek, és most valami nagyon extrémet mondok, szakmai zsűri, akikből látszana, hogy ezeket az embereket komolyan veszik, De Komár Laci, és Lilu már egy értelmezési keretet ad ennek a műsornak...)

És mégegyszer, az ország ilyen emberekkel van tele, aha körülnézel magad körül. Ha úgy tetszik ez a valóság. És nem csak az olyan sokoldalú tehetségek vannak benne, mint Stohl Buci.

Egy ilyen műsornak, ahol hétköznapi emberek lépnek fel, már nagyor régi adóssága szerintem a televíziónak... És már nagyon régóta megérett a helyzet rá. Itt is csak az a szomórú, hogy nem a megfelelő módját választották ennek, hanem alapvetően más volt a cél...
deszka Creative Commons License 2005.04.03 0 0 1037
már láttam
Előzmény: Bosco (1024)
nemecseternő Creative Commons License 2005.04.03 0 0 1036

"Mi értelme van valamit tenni, amit nagyon nem tudsz?" a kérdés jó. Pucros is elismerte. :)))

Szerintem a válasz nem elhamarkodott: SEMMI értelme. SEMMI.

Példa: Ha valaki exhibicionista (ami szerintem egyfajta betegség) és tehetséges, mint mondjuk Hajós András, az legyen a tévében, tényleg.

Ámde ha valaki exhibici... és tehetségtelen, mint mondjuk Győzike vagy a "Benne leszek.." fellépői, azok viszont ne legyenek benne. Mert tényleg semmi értelme. És engem (személy szerint) kicsit sem szórakoztat.  Egy szórakoztatónak szánt műsor (számomra) nem éri el a célját, ha még csak el sem tudok közben mosolyodni.

Persze tudom és elfogadom, hogy sokaknak tetszik, ez csak az én véleményem.

Előzmény: Bosco (1030)
pucros Creative Commons License 2005.04.03 0 0 1035
Nem tudom, hogy tudom-e. Nem próbálom.

Természetesen lehetnek ötleteim, hogy ez az értelme vagy az az értelme. De egyik se válasz a kérdésre.

Van például egy hasonló, de sokkal híresebb kérdés, ami egyenesen az élet értelmét firtatja. A kérdés vizsgálata évezredeken át számos filozófiai iskola létrejöttéhez vezetett. Valószínűleg nem azért, mert nem találtak egyetlen frappáns és rövid választ, amivel megszabadulhattak volna a kérdéstől. Hanem inkább azért, mert ez a kérdés minden korban komolyan foglalkoztatta az embereket és termékenyen hatott rájuk. Bolondok lettek volna megszabadulni tőle!
Előzmény: Bosco (1034)
Bosco Creative Commons License 2005.04.03 0 0 1034
Ja értem, tehát nem tudod megindokolni a dolgot.
Jó éjt :)
Előzmény: pucros (1033)
pucros Creative Commons License 2005.04.03 0 0 1033
A jó kérdések nem arra valók, hogy megválaszoljuk őket, hanem hogy gondolkozzunk rajtuk.

Próbáld ki te is.
Előzmény: Bosco (1032)
Bosco Creative Commons License 2005.04.03 0 0 1032
Akkor válaszold meg.
Előzmény: pucros (1031)
pucros Creative Commons License 2005.04.03 0 0 1031
A kérdés jó. A válasz elhamarkodott.
Előzmény: Bosco (1030)
Bosco Creative Commons License 2005.04.03 0 0 1030
Mi értelme van vmit tenni, amit nagyon nem tudsz? Semmi.
Előzmény: pucros (1029)
pucros Creative Commons License 2005.04.03 0 0 1029
Ja hát az ugye tagadhatatlan, hogy egy vonatszerelvény nagyon pici, kisebb a szemhéjamnál. Bármikor eltakarom vele.

Mit akarok ezzel mondani? Először is azt, hogy kiröhögtetésről szó nincs. Természetesen előfordulhat, hogy valaki alkati okokból kifolyólag kiröhögi a fellépőket, aztán nem vállalja fel a bunkóságát, hanem a műsort hibáztatja.

Másodszor pedig szemlélteni akartam azt is, hogy a valóság percepciója hogyan működik és hogyan működhetne egy kis ész használata árán. Az rendjén van, hogy mindenkinek megvan a maga szubjektív nézőpontja, de azért ezt általában tudjuk magunkról és nem képzeljük egy általános rálátásnak. Viszont szert tehetünk általános rálátásra pl. azáltal, hogy elképzeljük a dolgokat kívülről, meghallgatjuk, hogy mi hogy néz ki más nézőpontokból, és így összeállhat egy olyan kép, amiben mi és a véleményalkotásunk is csak ugyanolyan apró mozaikdarab, mint mások.

Mi a jó ebben a műsorban - például - nekem? Azt most nem említeném, hogy András remek konferanszié, hogy mókás a zsüri cikizése stb. hanem maradjunk csak a vitatott motívumnál, a fellépők szereplésénél. Engem két dolog érdekel nagyon ezekben az emberekben, akik fellépnek a műsorban. A bátorságuk és az akaratuk. A bátorságukat egyszerűen csak becsülöm, az akaratuk viszont kíváncsivá tesz. Érdekes találgatni, hogy vajon ki miért akar benne lenni a tévében, és hogy miért pont azzal a produkcióval, amivel. Embereket ismerek meg, akik lehet, hogy nem tudják, de merik és teszik.
Előzmény: FeketeTalp (1027)
glasstiger Creative Commons License 2005.04.02 0 0 1028
A magánszámot még néztem.
A KEHÁt is valamennyire.
De ez alatta van annak, amit én nézhetőnek tartok.
A Hajós nagyon lement kutyába, és nem is tűnt úgy, hogy nagyon zavarnák a bolhák.
FeketeTalp Creative Commons License 2005.04.02 0 0 1027
Nem nézem. Az első kettőt láttam, mert érdekelt, hogy mi is ez valójában. Aztán megtudtam, hogy mi ez és már tudom, hogy engem nem érdekel. És nekem ennyi elég. Arra viszont még nem válaszoltatok, hogy mi nektek ebben a jó. Mert az ugye tagadhatatlan, hogy embereket röhögnek ki benne, erre építik a műsort. Nos?
Előzmény: pucros (1022)
profika Creative Commons License 2005.04.02 0 0 1026
A benne leszek műsorideje alatt végig a pápa ment.
G.B.Bejja Creative Commons License 2005.04.02 0 0 1025

Mondja meg valaki legyenszives, hogy elmaradt-e vagy nem.

Köszönöm.

Előzmény: Bosco (1024)
Bosco Creative Commons License 2005.04.02 0 0 1024
Ha elmaradt a pápa-case miatt, akkor honnan tudod, h bukás volt? :)))
Előzmény: deszka (1018)
migueldiaz Creative Commons License 2005.04.02 0 0 1023

Én is sajnáltam a kisöreget, de az is igaz, hogy csodáltam benne azt az "életörömöt" ahogyan csinálta, amit csinált, amilyen jókedvvel, az egész szituáció ellenére.

Sajnáltam, mert annyira groteszk volt a az ő helyzete egy ilyen műsorban. Normális esetben én is azt, mondanám, hogy de jó, úgyis ritkán látok ilyet, most végre ilyet is mutatnak... De itt nem erről van szó. Minden amit tett, és ahogyan tette, groteszkké vált, az hogy tisztelettdóan, ahogyan azt régen tették, kalapot emelt, és jó estét kívánt a közönségnek - egy ilyen környezetben, ahol deklaráltan az a cél, hogy kinevessék vagy (horribile dictu!) megalázzák az embereket. És ő lehet, hogy ezt nem vette észre, vagy ha észrevette, akkor ezt elfogadta / beletörődött; ez tette sajnálnivalóvá.

A Te dolgod /ügyed /egyéniséged, hogy Te mit gondolsz a dologról, sajnálod-e, nevetségesnek/ szánalmasnak tartod, vagy csak szimplán szórakozol rajta egy jót; de a műsor(!) maga nem jótékony a hétkönznapi egyszerű embereknek, akik egyébként nem kerülhetnének képernyőre, fórumot biztosító köszolgálati műsor, hanem eszköznek használja őket hogy mások éppen a "hendikepjükön" vagy a megalázottságukon nevessenek. (És akkor megint, a műsor, és nem Hajós...)

Akkor mire vonatkozott az a mondat a reklámspotban, hogy "Mindenki megkappja amit érdemel"? Mégis ki dönti el, hogy ki mit érdemel?? Komár László??? Vagy most mi van???

Ilyen alapon (ahogy Clint Eastwood mondta:) ) "mindannyian megérdemeljük"...

(Már kérdés, hogy mind Komár, mind Hajós, és Bandika is megkapta azt amit szerintem érdemelt ... de ezt majd máskor...)
pucros Creative Commons License 2005.04.02 0 0 1022
Ja. Szerintem sem jó dolog kiröhögni meg felsőbbrendűsködni. Ettől még a műsor jó.

Öntükör. Ahogyan nézed, olyan ember vagy.
Előzmény: FeketeTalp (1017)
Wolfhauser Ottokár Creative Commons License 2005.04.02 0 0 1021
Nézőpont kérdése, kérlek. Én speciel nem szoktam röhögni, napláne nem felsőbbrendűzni.
Szeretet, béke van.
Előzmény: FeketeTalp (1017)
deszka Creative Commons License 2005.04.02 0 0 1020
de
Előzmény: krapek5 (1019)
krapek5 Creative Commons License 2005.04.02 0 0 1019
mé nem maradt el?
Előzmény: deszka (1018)
deszka Creative Commons License 2005.04.02 0 0 1018
A tegnapi nézettség miatt nem sokáig lesz hajósnak műsora megint.

Remélem András többé nem erőlteted a TV-zést. Az ország érdekében hagyd abba, legyél inkább a queen énekese, vagy akármi csak tv-s ne!
FeketeTalp Creative Commons License 2005.04.02 0 0 1017
Na, bocsi, de szerintem hagyjuk már ezt a népi hozzáállást. Biztos bennem van a hiba, de majd elmagyarázzátok, hogy mitől jó dolog az, hogy kiröhögünk amúgy inkább szánalmas embereket. Mi okoz benne örömet? Komolyan érdekel. Erősít valamilyen felsőbbrendűség érzést? Én jobban örülnék, ha valóban tehetséges embereket mutatnának be és azok lehetőséget kapnának. Lehet, hogy rossz a hasonlat, de most nem tudok jobbat: olyan a dolog, mintha egy kutyának kiraknánk valami kaját a kerítésen túlra, aztán azon röhögnénk, ahogy próbálkozik elérni, miközben tudjuk, hogy úgysem sikerül neki.
krapek5 Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1016
de könyörgöm legalkább fellépő ruhát valami emberit adtak volna neki meg egy csutakolás és úgy már más benyomást kelt igy meg a 3 stréber zsűritag elé cibálták aztáb bye huzz a faszba csövi elég szemét dolog
Előzmény: pucros (1015)
pucros Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1015
Nem csinált belőle senki hülyét. Sőt, emberi méltóság szempontjából sokkal fényesebb így bekerülni a tévébe, mint vágóképnek egy szociális ügyekről szóló hír alá.

Megjelent egy egyszerű ember a tévében, és úgy mulatott, ahogy az egyszerű emberek szoktak.

Én nem láttam még ilyet, mert nem mozgok olyan helyeken. De tudom, hogy ez gyakori, hogy sok van belőle, és hogy ilyen.

Ja és még egy. Én pl. nem tudtam volna megcsinálni. Pedig roppant egészséges lenne részemről mentálisan, ha képes lennék rá.
Előzmény: krapek5 (1010)
migueldiaz Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1014
Csak a "pofátlanság" szót akartam kurziválni/dőlt betűssé tenni. Tehát ami utána jön, tekintsétek "egyenesbetűsnek" :) Bocs.
migueldiaz Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1013
Ez is a lényege. Ezt nem vitatom.

De én máshogy fogalmaznék... nem "hiba", mert ez szükségszerű hozadéka egy ilyen műsornak, ez egyszerűen vele jár (és jogosan lehetne mondani, hogy ott a távkapcsoló) Itt nem magát a műsort rovom meg, hanem azt az embert, aki adott esetben ott áll...

Nem feltétlenül csak ilyen emberek jelentkeznek, illetve űgy mondanám, lehet hogy elsőre hülyeségnek hangzik, hozzáállások között is van különbség.
Ha úgy tetszik, de még ebben az "önkritika nélküli hozzáállás" és "önkritika nélküli hozzálás" között is van különbség , ha megnézed a szereplőket. Például elég nagy pofátlanságnak tartom, hogy valaki be mer menni állathangutánzással; mert ha minden ötszáz lelkes zsákfaluból, vagy a lakosságra levetítve minden ötszáz emberből eljönne egy kakashangutánozó-ember ( akár én is benne lehetnék) akkor egy szappanopera évfolyam-számával vetekedő "kakashangutánzó-műsort" lehetne csinálni...
Aki ezt annyira különlegesnek tarja, hogy szerinte ez bevihető ezt a tévébe, anélkül, hogy kiröhögnék, ráadásul ennyi idősen ne legyen egy embernek realitásérzéke, nos igen, az bosszant, és iszonyatosan felhúztam magam ezen a csákón, hogy valaki emiatt gondolja magát "zsírkülönlegesnek"... de hát bosszanthat, nem? ;)

Megint kicsit más a Spatzen Jodler nevű (az egyszerűség kedvéért nevezzük) formációnak, meg más annak az öreg cigány bácsinak... vagy egy "ökörnek, aki azt hiszi, hogy vicces, amikor - ő azt hiszi - hogy Charlie-t utánozza, idiótán... Iitt asszem felsorolhatnék egy csomó nevet, de szerintem sejted, mire gondolok... Vannak akik poénra veszik, vannak akik halálosan komolyan, és vanna kezek kzött árnyalatok is, szerintem... van aki poénra akarja venni, de nagyon nem veszi észre, hogy ez sajnos nem az...
De ezért IS jó, nem? :)

(OFF: Mégha csak ennek a műsornak a differentia specificá-ja lenne... örülnék :)
szerintem még találsz egy tucat műsort, amelynek az... :))
Előzmény: gyere a papához (1012)
gyere a papához Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1012
De hát pont az ilyen "önkritika nélküli" emberek szereplése a műsor lényege, szinte differentia specifica-ja. Ha itt előzetes minőségi szűrőkön kellene átvergődni, akkor vajon hány fellépő lenne? Te azért rovod meg a műsort, amit én a legnagyobb eényének tartok. ;-)
Előzmény: migueldiaz (1011)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!