Keresés

Részletes keresés

Őzike0426 Creative Commons License 2020.02.27 0 0 1290

Sziasztok!

A következőben kérném valaki hozzáértő segítségét.

Van egy vadkameránk, ami t-s szerverről küld gmailre e-maiben képeket. Tehát a fiók szempontjából küldő "email1" fogadó: "email". Egy darabig úgy működött, hogy a küldő és a fogadó is "e-mail" volt, de mivel állandó biztonsági figyelmeztetésekkel kinlódtunk, hogy ugyanaz a küldő és a fogadó, készítettem egy másik címet, hogy azt tudjam megjelölni, mint küldő. Egy darabig szuperül működött.

A napokban elkezdett erre is figyelmeztetést rakni, és hiába készítettem "soha ne legyen spam" szűrőt a küldőre, továbbra is kipakolgatja a figyelmeztetéseket.

Ez telefonon nagyon zavaró, mert az érkező e-mail értéke a melléklet, ami mobilon nem is látszik azonnal a figyelmezetetés miatt. El szeretném valahogy tüntetni. Régebben olyan figyelmeztetés jött, amiben rá bírtam kattintani, hogy "nem spam" de ezzel akármit csinálok, ott marad. Ez jelentkezik minden egyes e-mailnél: 

Legyen óvatos ezzel az üzenettel

A Gmail nem tudta ellenőrizni, hogy tényleg innen érkezett-e: ******@gmail.com. Ne kattintson az üzenetben szereplő linkekre, ne töltse le az üzenet mellékleteit, illetve válaszában ne adjon meg személyes adatokat.

Ez spam  Adathalászat bejelentése

Légyszi segítsetek! Kiidegel!

Nem lehet valahogy ezt a spam-szűrőt az összes figyelmeztetéseivel együtt kikapcsolni???

Köszönöm!

buksi754 Creative Commons License 2019.09.28 0 0 1289

Vivaldi? Ismered? 

Aki régen az operát csinálta, az viszi. Sok régi jó fícsőr elérhető ami az új operában már nincs. 

Előzmény: Törölt nick (1288)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.28 0 0 1288

Ez már jól hangzik.. én régi Operás voltam, lassan (némi viszolygással) álltam át ff-ra.. de akkor most újabb bizonyítékot kaptam, hogy kár volt.

Sajnos a Chrome-ra épülő opera már nem a régi, de rehabilitálom, ünnepélyesen!
Köszi a tippet.

Előzmény: arkilaszlo (1287)
arkilaszlo Creative Commons License 2019.09.28 0 0 1287

saját eseteim....

egy gmail fiók, két fizikailag más helyről belépve/használva, szintén ua. problémát csinálja, de nem állandón, 5 belépésből kb 2szer, de a következő belépés már jó

eltérő: más internet szolgáltató, más szgép

közös: firefox  (chrome alatt még egyszer sem sikerült elidézni)

Előzmény: Törölt nick (1285)
Revilophoto Creative Commons License 2019.09.27 0 0 1286

Lehet hogy valami csatolt file talán vírusos 

Előzmény: Törölt nick (1274)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.26 0 0 1285

Hali!

Ez a fiók egyedül Firefox alatt található meg.. mert itt van az összes, de azon felül csak opera alatt olvasok leveleket, na, ott egy fiók van és az megy. A mobilon és a tableten detto (almák) de most mindet végig próbálom.  :)

Boldog békeidők, midőn az Opera mail szépen tette a dolgát, mint az óramű.

Előzmény: CsRob1 (1283)
pimre Creative Commons License 2019.09.25 0 0 1284

Esetleg, ha végképp nem sikerül, akkor megpróbálhatnál kilépni a Gmailből, majd visszalépni. Ha ez nem oldja meg (miért is tenné?), akkor megpróbálhatod uninstallálni/törölni a Google Chrome fiókot, majd újrainstallálni a Chrome-ot. Azzal, ha a fiókkal van a probléma, megoldódhat. 

Ha ezután is marad a jelenség az adott gépen, akkor nincs további ötletem. Remélem, idenéz valaki, akinek van.

Előzmény: Törölt nick (1280)
CsRob1 Creative Commons License 2019.09.25 0 0 1283

Nem megoldás, csak tájékoztatás: Nálam az otthoni gépen csinálja ezt sokszor, általában magától továbblép 1-2 másodpercen belül. Sokszor még a bejelentkezés előtt a gmail.com könyvjelzőre kattintva, de van amikor a jelszó beírása után. Opera portable böngésző, cookiekat nem töröltem.

A munkahelyen ahol ugyanebzen böngésző másik példányában naponta törlök minden előzményt, nincs ilyen probléma. 

A bejelentkező képernyőn több fiók is megjelenik, ezek közül választom az éppen aktuálisat. Lehet, hogy ezek között keveredik el a gmail.

Különböző böngészőkben is tapasztalod a hibát? 

pimre Creative Commons License 2019.09.25 0 0 1282

Akkor jegyezd fel a hiba kódját, és a Google keresővel próbálkozz, sokaknak volt hasonló gondja, hátha valamelyik megoldást hoz. A keresőszavak "gmail átmeneti hiba", vagy több eséllyel angolul: "gmail temporary error". A rengeteg találat között hátha lesz neked megfelelő.

Gigi2019 Creative Commons License 2019.09.25 0 0 1281

Sziasztok! Egy ideje - kb 2-3 hét - nem tudok a régi levelekben keresni. Beírom xy nevét és egy darab levelet sem hoz, de semmi keresésre. Valamit lehet elállítottam de nem tudom mit. Tudna valaki segíteni?

Törölt nick Creative Commons License 2019.09.25 0 0 1280

Az ötletet köszönöm, de nem hozott megoldást. Továbbra is ugyanazon egy fiók akad el. Bejön a piros M, alatta a piros csík, de olyan 90-95% környékén megtorpan és 10-12 másodperc után jelzi, hogy gebasz van.

Hmm.. lehet, hogy az a fiókom be van rozsdásodva? :)

Előzmény: pimre (1279)
pimre Creative Commons License 2019.09.24 0 0 1279

Első lépésben töröld a cookie-kat, hátha segít. 

Előzmény: Törölt nick (1274)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.24 0 0 1274

Üdv!

Egy ideje (talán 1 hónap?) azt tapasztalom, hogy az egyik gmail fiók rendszeresen "Átmeneti hiba" üzenetet generál és csak újbóli próbálkozásra jön be. Mindig ugyanaz az egy és az esetek 90%-ában.

Van másik kettő, céges , azokkal soha nem tapasztalom a jelenséget. Ugyanazon gépről, ugyanazon böngésző alól. Nem látom a logikát.. de ti talán igen.

Köszönöm!

pimre Creative Commons License 2019.09.16 0 0 1277

Én még soha nem találkoztam ilyen problémával. De úgy látom, más igen. Például: https://ccm.net/forum/affich-76425-unable-to-attach-any-files-in-gmail. És a kérdezőnek ez megoldotta. 

Azért ideírom a megoldás megfelelőjét Win 7 alatt (nem kell hozzá az Explorer): Vezérlőpult->Hálózat és Internet->Internet beállítások->Speciális->Speciális beállítások visszaállítása.

Ha ez nem oldja meg, akkor átmeneti megoldásként (nagy fájlok esetén meg eleve így) nyisd meg a Google drive-ot (ha Gmailt használsz, akkor van Chrome-od is, abból megnyitható a 15 GB ingyenes tárhelyed), töltsd fel  a küldendő fájlt, majd a jobb gombbal fölé kattintva kérj egy letölthető linket. És ezt a linket küldd el, így a címzett meg tudja nyitni, le tudja tölteni.

Előzmény: oliwers (1276)
oliwers Creative Commons License 2019.09.16 0 0 1276
Sziasztok.

Tegnap még tudtam gmail levelemhez pdf mellékletet csatolni. Mára ez megszünt. Egyik napról a másikra. A filé nem nagy, 137 0kB. Már mindent próbáltam, újraindítás, új levél, másik melléklet. Semmit nem enged csatolni a levélhez. Mű lehet ez?
Előre is KÖSZÖNÖM a válaszokat.
djz Creative Commons License 2019.09.15 0 0 1275

valaki

djz Creative Commons License 2019.09.15 0 1 1274
Előzmény: djz (1273)
djz Creative Commons License 2019.08.16 0 0 1273

Sziasztok!
Az SMS Backup + további működőképessé tételire nem tud valaki valamilyen okosságot?

pimre Creative Commons License 2019.07.16 0 0 1272

Szerintem az egészen másról szól. Amikor szerkeszted, és mentegeted, akkor jöhetnek létre verziók, amiket tekinthetsz előzményeknek. A Fájl menüben láthatod Excelben, Wordben egyaránt:

Előzmény: CsRob1 (1271)
CsRob1 Creative Commons License 2019.07.16 0 0 1271

Igen, a Word, Excel tárolhatja az előzményeket. Először nekem is az éves beszámolóknál tőnt fel a méretnövekedés :) Rémlik, hogy olvastam valahol, hogy le lehet tiltani. Sajnos nem emlékszem, hogyan...

Ha az előzmények nem publikusak, akkor mindig új fájlban küldöm tovább az anyagot.

Előzmény: Próba... (1268)
CsRob1 Creative Commons License 2019.07.16 0 0 1270

A korábban törölt leveleid kerültek elő? A kukából is törölted őket? 

Előzmény: Próba... (1269)
Próba... Creative Commons License 2019.07.08 0 0 1269

Közben aktualitását vesztette, kiszúrták és eltűntek a levelek, már nem látom én sem.

POP Peeper volt a levélkezelő.

POP3 szerverbeállítás mellett.

Valószínűleg visszakeresték, hogy melyik program fért hozzá a rejtett állományokhoz és 1 nap se kellett javították a hibát.

Elkövettem az a hibát, hogy a saját fiókomból, rájuk kérdeztem miért vannak meg a 8 éve törölt adataim náluk?

Kúrva gyorsak voltak.

Adatgyűjtés minden szinten.

Vissza a magyar lev. szerverekhez, azoknak nincs pénzük ilyen mértékű szerverbázis üzemeltetéséhez.

Előzmény: Próba... (1268)
Próba... Creative Commons License 2019.07.08 0 0 1268

Szándékosan nem írom le, mert azzal csak azt érem el, hogy letiltják a hozzáférését.

A gond, hogy adatot gyűjt tíz éves időtávlatokban, felhasználó hozzájárulása, tudta nélkül. (úgy gondolom szabálytalanul)

Csak megcímkézi a levelet, hogy többet ne lásd, de valamit elkúrtak és ez most ez kibukott.

Word 2003-as volt hasonló.

Beszámoló alapja az előző évi volt. Egy idő után bazi nagy lett a mérete, annak ellenére, hogy az előző beszámoló adatait képeit töröltem.

Open Office-el megnyitva, az előző több év anyaga és képei is újra előkerültek. A törlés csak megcímkézte az adott részt, tovább nem láthatom, de minden régi anyag letárolásra került.

Annyi, hogy ebben az esetben a tárolás elvileg csak a saját gépemen történt, nem idegen szervereken.

Csak kapott egy jelet, ne jelenjen meg a törlendő rész.

Adatgyűjtés határtalan minden szinten.

Lehet a mostani is dolgozik, nem teszteltem.

Előzmény: pimre (1267)
pimre Creative Commons License 2019.07.08 0 0 1267

Mi a levelezés kezelő program neve?

Előzmény: Próba... (1266)
Próba... Creative Commons License 2019.07.07 0 0 1266

Gmail törölt leveleket, hogyan lehet VÉGLEG törölni??

Egy levelező programba beállítottam a gmail fiókot is, és 2011-től behozta az összes levelemet, elérhetőek a csatolt és évekkel ez előtt törölt fájlok, levelek, képek! Minden adat! Megnézhető a levelezés, a képek letölthetőek.

Minden más program ezeket elrejti, nem jeleníti meg, csak a most feltett levelezés kezelő progi.

Nem vagyok bűnöző és nincs is a levelek között kényes adat, de azért irritál, hogy nyolc éve mióta van fiókom, minden a Google-nál le van archiválva!!!

GPDR szerint ez szabályos?

Mekkora tárhelye lehet, ha tíz évekre minden fiók összes levelét tárolni tudja?

A Skynet egyszer élete kell. :)

pimre Creative Commons License 2019.06.02 0 0 1265

Sajnos halvány fogalmam sincs, mi lehet, és mi okozza.

A rendszer visszaállítást próbáltad?

Ha ez nem oldja meg, akkor talán töröld a Chrome-ot (ezzel a Gmail is megszűnik, hiszen a Chrome része), majd telepítsd újra. Hátha megjavul.

Előzmény: jazobe (1264)
jazobe Creative Commons License 2019.05.31 0 0 1264

Hát, velem sem volt még ilyen.

Pedig az elejétől Gmail-t használok.

Fertőzés elvileg nincs, van víruskergető, meg tűzfal, meg nem nagyon járok a tilosban.

Kipróbáltam, pl. firefoxban nem csinálja.

Arra még rájöttem, hogy akkor kezdődik a gond, ha az új sorok miatt növekedő ablak eléri a képernyő alját.

Innen ahelyett, hogy megállna a növekedés, és csak a sortöréseknél görgetné a szöveget, mindig feljebb megy az alja.

Firefoxban akkora válasz ablakot ad, ami leér az aljáig és ebben görgeti a szöveget. Chrome-ban meg összezavarodik.

Lehet, akkor ez Chrome gond, nem is Gmail?

Csináltam 3 képernyő fototót.

Ide feltettem, remélem lehet ilyen gugli drive-os linket megosztani:

Első: https://drive.google.com/open?id=1Bl5SQ_Z9awOpjRx60k0WuWvfDwt3nVXQ

Második: https://drive.google.com/open?id=1YaeYJdQ07Cs3AlYDqvW-mztvHldArfEl

Harmadik: https://drive.google.com/open?id=1dNqsSgd04nx2h6M5Id-7Z7Ve4TAOozRz

Az elsőnél még okés minden.

A másodiknál már látszik, hogy teljesen eltűnt a válasz rész, de a csúszka még viszonylag nagy.

A harmadiknál még tettem bele pár üres sort és a csúszka úgy összement, mint ha egy kilométer szöveg lenne.

Az ablak üres alját növeli sztem nemtom mekkorára, csak nem lehet legörgetni az aljára.

Előzmény: pimre (1263)
pimre Creative Commons License 2019.05.31 0 0 1263

Velem soha nem volt még ilyen sok-sok év gyakorlat során.

Nem szedtél össze valami fertőzést?

Esetleg nézd meg a rendszer visszaállítást, egy korábbi időpontra, mint a jelenség kezdete.

Előzmény: jazobe (1262)
jazobe Creative Commons License 2019.05.31 0 0 1262

Sziasztok,

olyat tapasztalt valaki, hogy Gmailben levélre válaszoláskor a válasz "ablak" mérete (magassága) összemegy szinte nullára?

Minél többet írok, enterek után annál kisebb lesz.

A végén max. az első  1-2 sor látszik.

Így nem látom, mit gépelek, hol a kurzor, sikerült-e pl. egy állomány csatolása.

Ha újratöltöm az oldalt, akkor megjavul egy kis időre, de nemsoká újra kezdi.

Ami gyanús, hogy jobb oldalt a csúszka hirtelen elkezd összemenni, mint ha valami rettenet hosszú levelezést kellene betöltenie. Pedig nem.

Kb. 2 napja csinálja, előtte sosem volt ilyen.

Így gyötrelem válasz mailt írni, pedig napi 100-200 ilyenem van. :#

Valami összeakadhat valamivel?

Ha valakinek volt már ilyen, lécci, írja meg mi a volt a megoldás.

Win 10, Chrome. Minden teljesen friss. (Talán egy utsó frissítés valaminél?)

Előre is köszi!

Soká Creative Commons License 2019.05.21 0 0 1261

Sziasztok!
Lenne egy újabb kérdésem.
Azt tapasztalom, hogy bizonyos telefonok, ha az ember egy fotót küld, akkor azt nem klasszikus módon mellékletként csatolják a levélhez, hanem beszúrják a levéltestbe (tulajdonképpen a sorok közé, mégha az az utolsó sor utánt is jelenti) Nekem ezzel az a bajom, hogy adott egy iskolai-szülői levelezési lista, ahol valamelyik szülő küld így egy képet (tipikusnak mondható, hogy a fotó maga baromi szar, mert bemozdult, nem színhelyes, stb. ugyanakkor bazi nagy 3-4-5-6-7Mb méretű) és aztán a többi szülő erre választ nyomva utaztatja ezt a fotót tök feleslegesen oda-vissza végkimerülésig. Ami nálam, aki asztali gépet is használ, ráadásul nem webmail formájában, hanem levelező programmal (Thunderbird) és ez azt jelenti, hogy minden egyes levél tartalmazza a beszúrt képet. Aminek két következménye van:

1. jön 10db ilyen levél és máris kb. 3000-szer több helyet foglal a levelezésem a kelleténél. :(

2. míg a mellékletként küldött fotót a Thunderbirdben le lehet választani az emailről (tehát külön törölhetem a képet), addig a levéltestbe ágyazott kép csak a levéllel együtt törölhető.

Ez persze idáig nem gmail specifikus probléma.

A kérdésem az: a gmail ugye van olyan okos, hogy az azonos tárgymezővel ellátott válaszlevelek keringtetése esetén ugye csak egyszer tárolja a fényképet? Ha mobilnetet használok éppen, és jön tíz válaszlevél, akkor nem tízszer tölti le nekem ugyanazt a képet?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!