A következőben kérném valaki hozzáértő segítségét.
Van egy vadkameránk, ami t-s szerverről küld gmailre e-maiben képeket. Tehát a fiók szempontjából küldő "email1" fogadó: "email". Egy darabig úgy működött, hogy a küldő és a fogadó is "e-mail" volt, de mivel állandó biztonsági figyelmeztetésekkel kinlódtunk, hogy ugyanaz a küldő és a fogadó, készítettem egy másik címet, hogy azt tudjam megjelölni, mint küldő. Egy darabig szuperül működött.
A napokban elkezdett erre is figyelmeztetést rakni, és hiába készítettem "soha ne legyen spam" szűrőt a küldőre, továbbra is kipakolgatja a figyelmeztetéseket.
Ez telefonon nagyon zavaró, mert az érkező e-mail értéke a melléklet, ami mobilon nem is látszik azonnal a figyelmezetetés miatt. El szeretném valahogy tüntetni. Régebben olyan figyelmeztetés jött, amiben rá bírtam kattintani, hogy "nem spam" de ezzel akármit csinálok, ott marad. Ez jelentkezik minden egyes e-mailnél:
Legyen óvatos ezzel az üzenettel
A Gmail nem tudta ellenőrizni, hogy tényleg innen érkezett-e: ******@gmail.com. Ne kattintson az üzenetben szereplő linkekre, ne töltse le az üzenet mellékleteit, illetve válaszában ne adjon meg személyes adatokat.
Ez spam Adathalászat bejelentése
Légyszi segítsetek! Kiidegel!
Nem lehet valahogy ezt a spam-szűrőt az összes figyelmeztetéseivel együtt kikapcsolni???
egy gmail fiók, két fizikailag más helyről belépve/használva, szintén ua. problémát csinálja, de nem állandón, 5 belépésből kb 2szer, de a következő belépés már jó
eltérő: más internet szolgáltató, más szgép
közös: firefox (chrome alatt még egyszer sem sikerült elidézni)
Ez a fiók egyedül Firefox alatt található meg.. mert itt van az összes, de azon felül csak opera alatt olvasok leveleket, na, ott egy fiók van és az megy. A mobilon és a tableten detto (almák) de most mindet végig próbálom. :)
Boldog békeidők, midőn az Opera mail szépen tette a dolgát, mint az óramű.
Esetleg, ha végképp nem sikerül, akkor megpróbálhatnál kilépni a Gmailből, majd visszalépni. Ha ez nem oldja meg (miért is tenné?), akkor megpróbálhatod uninstallálni/törölni a Google Chrome fiókot, majd újrainstallálni a Chrome-ot. Azzal, ha a fiókkal van a probléma, megoldódhat.
Ha ezután is marad a jelenség az adott gépen, akkor nincs további ötletem. Remélem, idenéz valaki, akinek van.
Nem megoldás, csak tájékoztatás: Nálam az otthoni gépen csinálja ezt sokszor, általában magától továbblép 1-2 másodpercen belül. Sokszor még a bejelentkezés előtt a gmail.com könyvjelzőre kattintva, de van amikor a jelszó beírása után. Opera portable böngésző, cookiekat nem töröltem.
A munkahelyen ahol ugyanebzen böngésző másik példányában naponta törlök minden előzményt, nincs ilyen probléma.
A bejelentkező képernyőn több fiók is megjelenik, ezek közül választom az éppen aktuálisat. Lehet, hogy ezek között keveredik el a gmail.
Akkor jegyezd fel a hiba kódját, és a Google keresővel próbálkozz, sokaknak volt hasonló gondja, hátha valamelyik megoldást hoz. A keresőszavak "gmail átmeneti hiba", vagy több eséllyel angolul: "gmail temporary error". A rengeteg találat között hátha lesz neked megfelelő.
Sziasztok! Egy ideje - kb 2-3 hét - nem tudok a régi levelekben keresni. Beírom xy nevét és egy darab levelet sem hoz, de semmi keresésre. Valamit lehet elállítottam de nem tudom mit. Tudna valaki segíteni?
Az ötletet köszönöm, de nem hozott megoldást. Továbbra is ugyanazon egy fiók akad el. Bejön a piros M, alatta a piros csík, de olyan 90-95% környékén megtorpan és 10-12 másodperc után jelzi, hogy gebasz van.
Hmm.. lehet, hogy az a fiókom be van rozsdásodva? :)
Egy ideje (talán 1 hónap?) azt tapasztalom, hogy az egyik gmail fiók rendszeresen "Átmeneti hiba" üzenetet generál és csak újbóli próbálkozásra jön be. Mindig ugyanaz az egy és az esetek 90%-ában.
Van másik kettő, céges , azokkal soha nem tapasztalom a jelenséget. Ugyanazon gépről, ugyanazon böngésző alól. Nem látom a logikát.. de ti talán igen.
Azért ideírom a megoldás megfelelőjét Win 7 alatt (nem kell hozzá az Explorer): Vezérlőpult->Hálózat és Internet->Internet beállítások->Speciális->Speciális beállítások visszaállítása.
Ha ez nem oldja meg, akkor átmeneti megoldásként (nagy fájlok esetén meg eleve így) nyisd meg a Google drive-ot (ha Gmailt használsz, akkor van Chrome-od is, abból megnyitható a 15 GB ingyenes tárhelyed), töltsd fel a küldendő fájlt, majd a jobb gombbal fölé kattintva kérj egy letölthető linket. És ezt a linket küldd el, így a címzett meg tudja nyitni, le tudja tölteni.
Tegnap még tudtam gmail levelemhez pdf mellékletet csatolni. Mára ez megszünt. Egyik napról a másikra. A filé nem nagy, 137 0kB. Már mindent próbáltam, újraindítás, új levél, másik melléklet. Semmit nem enged csatolni a levélhez. Mű lehet ez?
Előre is KÖSZÖNÖM a válaszokat.
Szerintem az egészen másról szól. Amikor szerkeszted, és mentegeted, akkor jöhetnek létre verziók, amiket tekinthetsz előzményeknek. A Fájl menüben láthatod Excelben, Wordben egyaránt:
Igen, a Word, Excel tárolhatja az előzményeket. Először nekem is az éves beszámolóknál tőnt fel a méretnövekedés :) Rémlik, hogy olvastam valahol, hogy le lehet tiltani. Sajnos nem emlékszem, hogyan...
Ha az előzmények nem publikusak, akkor mindig új fájlban küldöm tovább az anyagot.
Szándékosan nem írom le, mert azzal csak azt érem el, hogy letiltják a hozzáférését.
A gond, hogy adatot gyűjt tíz éves időtávlatokban, felhasználó hozzájárulása, tudta nélkül. (úgy gondolom szabálytalanul)
Csak megcímkézi a levelet, hogy többet ne lásd, de valamit elkúrtak és ez most ez kibukott.
Word 2003-as volt hasonló.
Beszámoló alapja az előző évi volt. Egy idő után bazi nagy lett a mérete, annak ellenére, hogy az előző beszámoló adatait képeit töröltem.
Open Office-el megnyitva, az előző több év anyaga és képei is újra előkerültek. A törlés csak megcímkézte az adott részt, tovább nem láthatom, de minden régi anyag letárolásra került.
Annyi, hogy ebben az esetben a tárolás elvileg csak a saját gépemen történt, nem idegen szervereken.
Csak kapott egy jelet, ne jelenjen meg a törlendő rész.
Gmail törölt leveleket, hogyan lehet VÉGLEG törölni??
Egy levelező programba beállítottam a gmail fiókot is, és 2011-től behozta az összes levelemet, elérhetőek a csatolt és évekkel ez előtt törölt fájlok, levelek, képek! Minden adat! Megnézhető a levelezés, a képek letölthetőek.
Minden más program ezeket elrejti, nem jeleníti meg, csak a most feltett levelezés kezelő progi.
Nem vagyok bűnöző és nincs is a levelek között kényes adat, de azért irritál, hogy nyolc éve mióta van fiókom, minden a Google-nál le van archiválva!!!
GPDR szerint ez szabályos?
Mekkora tárhelye lehet, ha tíz évekre minden fiók összes levelét tárolni tudja?
Sziasztok! Lenne egy újabb kérdésem. Azt tapasztalom, hogy bizonyos telefonok, ha az ember egy fotót küld, akkor azt nem klasszikus módon mellékletként csatolják a levélhez, hanem beszúrják a levéltestbe (tulajdonképpen a sorok közé, mégha az az utolsó sor utánt is jelenti) Nekem ezzel az a bajom, hogy adott egy iskolai-szülői levelezési lista, ahol valamelyik szülő küld így egy képet (tipikusnak mondható, hogy a fotó maga baromi szar, mert bemozdult, nem színhelyes, stb. ugyanakkor bazi nagy 3-4-5-6-7Mb méretű) és aztán a többi szülő erre választ nyomva utaztatja ezt a fotót tök feleslegesen oda-vissza végkimerülésig. Ami nálam, aki asztali gépet is használ, ráadásul nem webmail formájában, hanem levelező programmal (Thunderbird) és ez azt jelenti, hogy minden egyes levél tartalmazza a beszúrt képet. Aminek két következménye van:
1. jön 10db ilyen levél és máris kb. 3000-szer több helyet foglal a levelezésem a kelleténél. :(
2. míg a mellékletként küldött fotót a Thunderbirdben le lehet választani az emailről (tehát külön törölhetem a képet), addig a levéltestbe ágyazott kép csak a levéllel együtt törölhető.
Ez persze idáig nem gmail specifikus probléma.
A kérdésem az: a gmail ugye van olyan okos, hogy az azonos tárgymezővel ellátott válaszlevelek keringtetése esetén ugye csak egyszer tárolja a fényképet? Ha mobilnetet használok éppen, és jön tíz válaszlevél, akkor nem tízszer tölti le nekem ugyanazt a képet?