Napirendi pontok: 1. 2012-13-as versenyrendszer és versenynaptár, 2. Gulrich Zoltán észrevételeinek megvitatása, 3. Berkecz András alelnöknek történt megválasztása előtti Játékos bizottságban eddig betöltött, majd lemondásával megüresedett pozícióra történő jelöltek megválasztása.
Gurcsi odaért :D Én már 9kor ott leszek az biztos :D
Balázs! Nem nekem feladatom az, hogy foglalkozzak a biliárdsport népszerüsítésével...ha az lenne a feladatom, akkor minden bizonnyal azt is jól csinálnám...de nem az, tehát rám nézve nem akkora szégyen, hogy nem teszem.
Igazából ma keresgéltem, tehát lehet, hogy már rég kidobtam a kidolgozott terveket. Viszont! Még szerencse, hogy a fejemben meg van minden, így hamarosan eljuttatok neked egy vázlattervet az elképzeléseimről (azért remélem, hogy a jelenlegi Sporttörvény nem sokat változott az elmúlt két évben, mert ebben jelenleg valóban nem vagyok naprakész). Tetszeni nem fog, és nélkülem nehéz megvalósítani... De Te leszel az első aki megkapja a tervet, és remélem, hogy utána végre le tudok ülni azokkal erről beszélni, akik illetékesek.
- Adok én neked szívesen olyan választ, amitől eláll a szavad: ha te foglalkozol ezzel Magyarországon egyedül, és ennek ellenére nem ismerik az emberek a biliárd sportot, nos, akkor elég szarul csinálod.
(Persze lehet jobban csinálni. Mit javasolsz, hogy kezdjük bele?)
- Én nem hallottam / nem jutott el hozzám, hogy ingyen és bérmentve megosztod velünk a konceptet. De én szívesen megnézném, komolyan.
...és még valami! Nagyon tetszik a cinizmusod, csak az a baj, hogy tavalyelőtt, ha jól emlékszem már felvetettem, hogy ingyen és bérmentve átadom bárkinek azt a koncepciót, amit magam dolgoztam ki, ahhoz, hogy működni tudjon a poolbiliárd. Ez téged érint a legkevésbé, mert az az ötlet, elképzelhető, hogy csak az egyik szakágnak kedvezne, és az nem a karambol, vagy a snooker.
Hiszem azt, hogy egyszer majd lesz valaki, aki benne van a vezetésben és meghallgatja az észérveket is, ahelyett, hogy továbbra is a régi politikát folytatja, ami évről-évre meg-meg bukik. És mondom még egyszer: a szimpátia, ellenszenv, a szeretet, vagy a barátság fogalmak itt jelentéktelen tényezők, amennyiben ezt valaha, valaki komolyan akarja venni.
Laca, és nem szimpla fikázás, amit művelek, hanem egy figyelem felhívás arra, hogy esetleg ők valamit szarul csinálnak, és már nem először. Aki tud a sorok között olvasni, az úgyis többet ért meg a leírtakból, mint, hogy ki mennyire kezdő a maga szakterületében, ami amúgy tény, csak ezzel nem foglalkoznék annyit, hogy most hosszas felsorolásba kezdjek.
Ám azért egyet mégis csak kérdeznék? A laikus ember miért nem tudja, hogy van olyan sport, hogy biliárd? ...ez is csak költői kérdés volt...nem az én hibámból, és nem is a Te hibádból Laci, hanem annak a hibájából, aki ezzel meg van bízva évek óta...ezzel foglalkozik valaki? 2002 óta ez a front nem változott...tehát egy újabb kérdés: foglalkozik ezzel egyáltalán valaki rajtam kívül, rajtam kivül, aki még csak nem is nagyon érintett, hiszen meg vannak azok az emberek, akiknek ez a feladata, évről évre???
Balázska! Erre az utolsó mondatomra reagálj valami olyan válasszal, amitől eláll a szavam, vagy egyszerűen ne vitassuk meg azt, hogy ki mennyire nem végzi jól a munkáját...
Kérjetek meg szépen, nyeljen a szövetség egy nagyot és forduljon segítségért ahhoz, aki tud valamit! Harag, szimpátia? Ezek nem éppen hasznos mozgatórugók ezen a fronton... Rengeteg szájbavert ötletem volt már, sőt, még külön fel is hívtam a Kedves Évike figyelmét bizonyos dologra, amiből szar sem lett, mert...
Nézd Balázs! Tudom, hogy fáj, a görbe tükör, de a helyzet az, hogy nem én hibáztam. Ez nem szájkarate, csak Te túl elfogult vagy a pároddal szemben, ennyi...és még érthető is...
Viccet félretéve. Teljes mértekben egyetértek veled Balázs. Bírálni, fikázni mindenki tud. Viszont ezek a negatív indulatok többnyire a "csend" időszakában születnek. Ha a játékosok nem kapnak információkat arról,hogy mi történik a biliárdéletben (egyáltalán,történik-e valami),akkor elkezd járni az agyuk,és ilyenkor jönnek a "katasztrófafilm forgatókönyv"-ek. Praktikus lenne ezt kommunikációval megelőzni,melynek számtalan modern formája létezik. Heti/havi közlemények a poolbiliard.hu-n/beassy honlapon,köremailek,esetleg facebook postok,stb...
Amióta elkezdted a szájkaratét Guri, leírtál 625 szót / 4163 karaktert anélkül, hogy akár egyetlenegy javaslatot is mondtál volna. És az nem állja meg a helyét, hogy kell egy marketinges, meg egy közgazdász, meg húszmilla golyópucolókrémre.
Komolyan, ha csak annyit mondasz, hogy a pool térjen át snooker golyókra "mer az jó", már nem szólok közbe, mert tettél valamit az ügy érdekében...
Miért nem szállsz le közénk, Minden6ó, és okítasz ki arról, hogy hogyan is kéne csinálni?! Neked volt egy A-Z-ig kidolgozott akcióterved. Hol van az? Miért nem jössz elő vele? Nálad van a kulcsa a biliárd fellendülésének és csak ülsz rajta? Szégyelld magad! Hagyján, inkább jössz és azokat az embereket becsmérled, akik a szabadidejükben dolgoznak a biliárdszövetségért, ingyen.
Menj és mondd el nekik a tutit, segíts nekik, utána hőbörögjél. Addig ülj-le-egyes!
A közgyűlésre általában csak az ülhet be, aki érintett egyesületi szinten. Mindenki másnak nem osztanak lapot, legfeljebb személyesen is felidegesítheti magát, hogy a szakmailag leminősített, feladatukat jól ellátni nem tudó emberek éppen miről fecsegnek, vagy éppen panaszkodnak. Kiderült, hogy nincs semmiféle ígért kapcsolati forrásuk, sem pénzes, sem médiás, semmilyen. Kérdem én: akkor mi a fenéről akarnak közgyűlni? :-))) Vagy majd az lesz a nap fő témája, hogy a területi selejtező, meg, hogy a szalonok 50%-ot kérnek, meg a blablabla...van ott olyan ember egyáltalán, aki ellát az orránál tovább??
Marci! Menj el, hallgasd meg, hogy miről lesz szó, és rájössz majd magad is, hogy mennyiféleképpen lehet a semmiről beszélni, de csodát ne várj, mert az nem ott születik!
Értem én,hogy vannak problémák,de akkor ezek miért nincsenek kommunikálva? Egy magamfajta csak annyit láthatott az elmúlt hónapokban,hogy "nincs új esemény". Egy "közlemények" rovattal elejét lehetne venni a találgatásoknak szerintem.
Az a lényeg, ha valaki csinálna egy versenyt amin félmillió forint az összdíjazás azonnal előkerülne mindenki midnenhonnan és elindulna 100 ember...ennyi sztem :)
Akkor most már biztos, hogy igazad van Marci. :-) ...bár ettől továbbra sem fog változni semmi...hiába is beszélünk el egymás mellett...megoldás kellene, de erre ők nem alkalmasak! Ha pedig visszatér a szép kis kupák osztogatása, akkor az majd pont engem fog igazolni, mert az lesz a kudarca, a rosszul elvégzett munkának, amit most csinálnak. Eszet, rafkót nem lehet adni senkinek, de még kreativitást sem, mert ezek az ember vele született tulajdonságai.
De elismerem! Rosszul látom... meg végül is teljesen mindegy, hogy itt miről is beszélgetünk...
Rosszul látod Gurcsi. A probléma igenis a gazdasági helyzetben van, ugyanis a Viliék jóvoltából elvették az állami támogatást tőlük , ami ha jól tudom 3,5 millió forint. Ráadásul a kasszát 200 forinttal vették át. De egy szónak is száz a vége, ha a Bea valamilyen oknál fogva kiszáll , akkor vissza fog térni a szép pici kupácskák osztogatása meg a lefele díjazás és azzal vége a biliárdsportnak magyarországon.
Én azt gondolom Marci, hogy egy jó ügyvéddel kivédhető lett volna a Viliék támadása, sőt! A probléma továbbra is a szövetségben van, nem a gazdasági helyzetben, hiszen, ha lenne egy jó ügyvéd, egy jó közgazdász, egy jó médiás és néhány kreatív személy, akkor talán nem toporognának, hanem ellenkezőleg: fellendülne az élet. Ám amíg ez a szeretet-központ a szimpátiát, meg a barátságokat helyezi az üzlet elé, addig sajnos egy tény, hogy nincsenek felnőve a feladatra, amire vállalkoztak. Ami szörnyű, hogy ezt csak én látom így...de hát kinek is képzelem magam? Nekem nem jó a szar? Akkor biztosan renitens vagyok :-)))) Bár azt hiszem, hogy az üzleti életben a deficit, az épp egy általános iskolai egyesnek felel meg (csak forintosítva), hiszen valamit nagyon elszúrt menet közben az adott személy. Na már most: ha az adott személy, a saját pénzét kockáztatva termel deficitet, akkor vajon mi lesz a közös pénzekkel??? Felelőtlenül, és szakmai ismeretek nélkül nem hinném, hogy lehet működtetni bármit is, vagy, hogy egyáltalán kellene! Véleményem szerint kimerítettem a témát elég velősen, és sajnálom, ha ezzel megbántottam bárkit is, de ezt a témát nem lehet színezni, ez fekete vagy fehér, mint a junoszty tv :-)))))
Sajnos a nincsből nem lehet adni. A "Toporgó tournaments" meg valóban úgy néz ki mintha toporogna, igazából meg bíróságra jár meg tartja a hátát ugyanis a Vili féle brigád még mindig támad, beleköt mindenbe sőt még ő jelent föl :D ... csak aki nem naprakész ezt nem látja.
Én úgy látom ,hogy a pool szakágnak jelen pillanatban az életben maradás a tét.
:-)))) Kell ezt még szítani? Lehet ezt még fokozni?
Mi ez? Bemutatjuk a "Toporgó Tournaments" Bt 2. részét? A "Próbálkozzunk tovább a tavalyi szarral, majd lesz valami" c. folytatásos teleregény??? Ezt tényleg csak én nem akarom??? Mi kellene, hogy motiváljon ebben a szarban, amit mellesleg kitalálni nem volt túl kreatív a szervezés részéről...én tavaly azt hittem, hogy az csak egy átmeneti állapot...
Határozottan állítom, hogy ez a jelenlegi a legszarabb rendszer mind közül, pedig 2002 óta vagyok.
...persze az tény, hogy a játékosok azt kapják, amit megérdemelnek...akiben annyi kurázsi nincs, hogy saját magáért kiálljon, attól nem várhatjuk el, hogy a sportért, amit űz, megtegyen bármit is...csak menjetek, lövöldözzétek a golyót, és zsákoljátok be a hatalmas nyereményeket...pffffff
Engem ilyen rendszerrel az összes pontszerzőről likvidálni lehet... és, ha a cél ez volt, akkor már biztos, hogy én nem fogok játszani! Elvégre is "nem bohóc vagyok, hanem biliárdjátékos" (szó szerinti idézés az egyik legjobb játékos szájából, csak most loptam)... Tehát végül is célt értek a "politikusaink" :-))))