Keresés

Részletes keresés

szilkó Creative Commons License 2010.11.29 0 0 366

Távolban egy szarvas.Kék jelzés.

Előzmény: szilkó (365)
szilkó Creative Commons License 2010.11.29 0 0 365

Üdvözlet!Szkíta halomsírok

(budai-)H.G. Creative Commons License 2010.10.26 0 0 364
Így van, bár azt hallottam, hogy meglehetősen limitált példányszám, mindössze 500 db készült. Egyébként jelentős területet lefed a térkép, nagyjából mint a régi MTSZ térkép. Az Ecskend környéke ugyan nincs rajta, de déli irányban még talán több is, mint a régi térképen.
Előzmény: biker78 (362)
Yv Creative Commons License 2010.10.26 0 0 363
felírtam a kívánságlistámra:)
Előzmény: biker78 (362)
biker78 Creative Commons License 2010.10.21 0 0 362
Azt hiszem olyasmit találtam, amire már nagyon régóta várunk.
Megjelent végre egy újabb GÖDÖLLŐI-DOMBSÁG TÉRKÉP, pontosabban atlasz.
Elég részletesnek tűnt, és Pest megyei várostérképek is vannak benne.
Még csak részleteket láttam belőle, de holnap beszerzem, és megnézem hogy sikerült.
Íme, van néhány részlet belőle : http://www.map.hu/Katalogus/Turista_Megye_biciklis_terkepek/Turista_biciklis_terkepek/Godolloi-dombsag_atlasz

Remélem végre sikerült egy hiánypótló térképet létrehozni erről az elfeledett térségről.
Yv Creative Commons License 2010.03.17 0 0 361
jöhet az egész:)
köszi:)
Előzmény: biker78 (360)
biker78 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 360
szia !

Annyi lenne a kérdésem, hogy csak Pécel környékét küldjem, vagy mehet
az egész 96-os GD térkép ?
Csak azért kérdezem, mert hátha szükséged lesz majd a többi részre,
meg így megvolna az egész térkép.
Előzmény: Yv (358)
Joeyline Creative Commons License 2010.03.17 0 0 359
Hey, ez tényleg nagyon ott van a szeren! :)
Előzmény: gambolputty (347)
Yv Creative Commons License 2010.03.16 0 0 358

szia!

ez nagyon jó!:)

az e-mail címem publikus, nagyon megköszönném, ha elküldenéd Pécel környékét:)

most nagyon feldobtál:))

Yv

Előzmény: biker78 (357)
biker78 Creative Commons License 2010.03.13 0 0 357
Na, pont a turista térkép nem ment fel.... na újra

pecel
Előzmény: biker78 (356)
biker78 Creative Commons License 2010.03.13 0 0 356
Mintaként megmutatom, hogy kb. milyen térképek érhetők el a Gödöllői-dombságról.
Pécel környékét vágtam ki, egyik a 96-os GD térkép, a másik a katonai térkép.
Persze a 96-os GD térkép is a katonai alapján készült, csak sokkal jobb. :)

Pecel1Pecel2
Előzmény: Yv (352)
metal 32 Creative Commons License 2010.03.13 0 0 355

Szevasztok! Én is próbálkoztam GD beszerzésével de hiánycikk.Azt igérik talán  az idén lesz újabb kiadás. A Budai térképboltban viszont lehet katonai térképszelvényeket kapni  erről a részről is ami meglehetősen pontos de nem turistatérkép. Keresem az un. Pestmegyei piros-at is  de nem tudom mennyire szészletes ezen arészen.Igy én is kölcsönkértem és beskenneltem bizonyos részeket. Néhol már hibás pl. a Forró forrás legalább 600 m-el  Pécel felé van  rajzolva mit ahol van. Mivel a tuhu  sem teljes a környékről  a tervezésnél a kettőt kombinálom. Űdv.

Előzmény: Yv (350)
biker78 Creative Commons License 2010.03.12 0 0 354
Szia !

Régebben találtam egy linket, amin valaki beszkennelte az egész 96-os GD térképet.
Ez 16 részből áll, átfedésekkel. A linket feltettem ide a fórumba, de nem érdemes
visszakeresni, mert a linket, és a térképrészleteket már törölték.
Viszont én lementettem, nekem megvan, 16 JPG kép, összesen 27MB.
Ha érdekel esetleg el tudom neked küldeni e-mailbe.
Akár részletekben, (pl. kb. 10MB-os darabokban). akár egyben is.
A képek elég jó minőségűek, nyomtatva szerintem jól használhatóak.
(Én is próbáltam a térképet beszerezni, mert az enyém darabokban van, de sajnos
nem jártam sikerrel)
biker78 Creative Commons License 2010.03.12 0 0 353
Jól írod, elméletileg látszik. De a gyakorlatban nagyon ritka az olyan tiszta idő,
amikor valóban nem takarja el a légkör a Magas-Tátra csúcsait.
Tehát ha egy csúcsról már nagyon messzire nézel, bizony figyelembe
kell venni milyen tiszta az idő.
Ettől függetlenül zseniális alkalmazás, nagyon tetszik.
Tegnap vagy egy tucatnyi csúcsot, és persze az itthoni panorámát is megnéztem. :)
Előzmény: gambolputty (349)
Yv Creative Commons License 2010.03.12 0 0 352

köszönöm!

nagyon el akartam kerülni a gps-es megoldást, de úgy tűnik az lesz a legegyszerűbb..

Előzmény: gambolputty (351)
gambolputty Creative Commons License 2010.03.12 0 0 351
a legutóbbi "nagy" GD térkép 1996-ban jelent meg. azóta számos ponton elavult úgymint utak, települések határa, turistajelzések. Gödöllő környékéről a Szarvas-féle Gödöllő várostérkép ad naprakész helyzetet, sajnos ez csak kis területet fog le, a kiadó szerint pár millió és jó sok munka hiányzik egy nagyobb területet átfogó térkép kiadásához - sajnos.
a 96-os papírtérkép elavultsága ellenére ritka kincs, boltokban már aligha van. barkács megoldásként érdemes 50000-es vagy 25000-es topotérkép szelvényeket venni, és erre felrajzolni a turistautakat. a turistautak.hu eléggé naprakész a jelzett utakat illetően. a google earth-os verziója kiválóan használható, persze egyik sem adja vissza egy széthajtogatott lepedő varázsát...
Yv Creative Commons License 2010.03.12 0 0 350

sziasztok!

nincs véletlenül valakinek egy felesleges példány a gödöllői dombság túra térképéből? elsősorban pécel és környéke érdekelne. és szeretem a papír alapú térképeket:)

Yv

gambolputty Creative Commons License 2010.03.12 0 0 349
érdekes hogy elméletileg a Magas-Tátra csúcsai is látszanak a Margitáról.

mikrohullámú rendszereknél több kilométeres szakaszoknál már számít a földsugártényező is azaz hogy a rádióhullám szempontjából homorúbb, vagy domborúbb a Föld, ha lehetek egy kicsit szakmai. vagy 10 éve dolgozom hasonló programokkal, de a panorámanézet verhetetlenül jó ebben az ingyenes alkalmazásban.
Előzmény: biker78 (348)
biker78 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 348
Hát ez nagyon jó !
Teljes körpanorámát ad csúcsokkal együtt, természetesen távolság méréssel.
Néztem van rajta olyan árnyékolás amely "láthatósági" területet ad,
az adott kilátó pontról, adott magasságból.
Tulajdonképpen megmutatja mit láthatsz pl. Margitáról távcsővel.
Egyébként ez a funkció szerintem nagyon hasznos lehet, pl. mikrohullámú
rendszerek tervezésénél is. (hova is tegyük a tornyot... ) :)
2 perc alatt simán megtervezi a kilátást. Ment is a kedvencekbe ...
Előzmény: gambolputty (347)
gambolputty Creative Commons License 2010.03.10 0 0 347
egy érdekes oldalra bukkantam egy másik fórumon: panorámaképet lehet csináltatni adott pontra vonatkozóan. csináltam is egyet:
Margita panoráma
gambolputty Creative Commons License 2010.01.06 0 0 346
még annyi hogy a gödöllői parkokról tervezett "filmhez" is megvan már a képanyag és a zene is egy ideje, már csak kedvet és szabadidőt kell keríteni a szerkesztéshez.
Előzmény: gambolputty (345)
gambolputty Creative Commons License 2010.01.06 0 0 345
Jól látod. Besnyőről mentem a Pap Miska kút felé a P+en rövidítve, meg a Margita alatt is a P+ PS irányból cserkésztem be a csúcsot. aztán Gödöllő utcáin zártam be a kört (GPS hiányában nem vállaltam be erdőben a visszautat), de ez utóbbi már nem nyújtott túl sok katartikus élményt :)
Előzmény: biker78 (344)
biker78 Creative Commons License 2010.01.05 0 0 344
Jó lett a kis filmecske. A zenei aláfestés is jó lett. :)
Ha jól látom a PIROS jelzésen mentél, Máriabesnyő-Babat-Margita útvonalon.
Jó a végén a Margita körpanoráma, én még így télen nem is voltam fent
a kilátó tetején.

Neked is szép túrákat, és BUÉK 2010.
Előzmény: gambolputty (343)
gambolputty Creative Commons License 2010.01.04 0 0 343
egy rövid filmecske a téli dombságról.
BUÉK, és szép túrákat 2010-re is.
BrandNewHead Creative Commons License 2009.10.14 0 0 342
Na végül eső nem volt. Ellenben volt szép őszi idő, és baromi jól sikerült  túra. Bár nekem a végére 72 km lett a 60. Mondjuk az elején fel alá tekeregtem, mert nem néztem meg rendesen az itinert. Nagyon szép helyeken vezetett az útvonal, homokos rész volt ugyan, de arányaiban nem volt vészes. Ja és meglepetés volt az útkijelölés is, mert nem az volt ami a neten jelezve lett előre. Egyszóval megérte, köszönet érte a szervezőknek! 
Előzmény: BrandNewHead (341)
BrandNewHead Creative Commons License 2009.10.09 0 0 341
Na nemár. Én esőben is mennék. Sőt mostmár megyek is.
Előzmény: gambolputty (340)
gambolputty Creative Commons License 2009.10.09 0 0 340
olvasom a ttt.tr.hu-n, hogy a bicajos túra elmarad, csak a gyalogosok lesznek megtartva. mivel esik Szlovákiában és Ausztiában is, még az is lehet hogy indulok a 35-ön.
biker78 Creative Commons License 2009.10.08 0 0 339
Mostanában van vadász szezon, úgyhogy most biztos sokszor le van zárva a Gödöllő-Bag-Valkó-Dány-Isaszeg által határolt terület, természetesen csak kerítésen belül.
Ezenkívül még az Isaszeg-Pécel és Szentkirály közötti vaddisznós kert is zárva lehet.
Ez van, ilyenkor teljesen le van zárva, a turistautak sem járhatók, ami kerítésen belül van. Úgyhogy mostani kirándulások előtt, célszerű telefonálni a valkói erdészetnek nincs-e véletlenül zárva a terület.
Sajnos bringával még akkor sem szabad bemenni, ha szabadon járható a terület.
Ez sajnos a jelzett utakra is vonatkozik.
Bár meg kell hogy mondjam, sokszor sok szenvedéstől szabadított meg, hogy csak
gyalog mentem (mehettem), sok helyen nyáron teljesen járhatatlan az út bringával, a nagy homok miatt.

Szerintem jó is, rossz is van a nagy lezárásban. A rosszat már említettük, a jó viszont az, hogy elég érintetlen, és vadregényes a terület, a cross motorosokat, és quad-osokat is elég jól távol tartják. Sajnos több ízben találkoztam azzal, hogy csend és tiszta levegő helyett, motorozás volt, sok porral és zajjal, a bekerítetlen területek
valamelyikén, pl. Isaszeg és Kerepes között sűrűn előfordul.

Én valószínű nem megyek a Gödöllő 60-ra, azt hiszem idén már eléggé "kihomokoztam"
magam, és maradnék az aszfaltnál. Inkább csak gyalog, akkor jobban, és többet is
tudok fotózni.
Előzmény: BrandNewHead (337)
gambolputty Creative Commons License 2009.10.08 0 0 338

ha vadászat van akkor külön kitáblázzák, ekkor még a turistautakon is korlátozva van a forgalom. télen nappalra van korlátozva a gyalogos túrázás helyenként, ez gondolom a fatolvajok ellen van. aztán a szarvasok szokásos évi nemi élete miatt is vannak korlátozások a Juharos környékén.

a 35-ös távra gondoltam korábban de egy külföldi túra is be van tervezve a hétvégére úgyhogy nem tudom mi lesz. a 60 nyomvonalát nem ismerem, van pár rész Domonyvölgy környékén ami brutál homokos volt mikor gyerekekkel arra sétálgattam, meg kocorásztam mostanság. Vácegres felé a pirosron vannak homokos bicajos emlékeim.

a homokost kérem nem áttételesen érteni :)

Előzmény: BrandNewHead (337)
BrandNewHead Creative Commons License 2009.10.07 0 0 337

Na csak visszaolvastam a topicban, úgyhogy látom ez a Kálvária kérdés felmerült párszor. Bocs. Értem én, hogy hol kéne lennie, mondom, múltkor 2 órán át sétáltam bringát tologatva fel alá a bozótban. Majd télen, ha nem lesz lombozat megpróbálom újra. Azért köszi szépen.

Ja erdészeknek mondom igaza van, csak baromság. Amúgy azt hallottam ez a kormány vadászterülete volt régen, meg tán most is itt kergeti az őzet a Gyurcsány bagázs. Ezért lehet ez a fene nagy szigor. Nehogy valamelyik félrészeg elvtárs bringást lőjön vadkan helyett...

Margitán van most egy új síremlék egy kislányról, nagyon megindító. Hetente szoktam arra tekerni, de azt a nyomorult kódot még nem vettem észre, de legközelebb ránézek a toronyra.:)

Most 10 én jön valaki Gödöllő 60-ra? Ismeri valaki ezt az utat? Mennyire tekerhető? Én első 15 kmt tekertem már, az klassz volt. 

Előzmény: gambolputty (336)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!