Keresés

Részletes keresés

Stan0 Creative Commons License 2009.01.17 0 0 726
Általános problémák vannak, amik más társasházaknál is jelentkeznek. A lakások jó elosztásúak. Fancoil hűtő-fűtő rendszer. Közösköltség 285 huf/m2. A szumma költség áram, internet, alapdíjak, víz, fűtés-hűtés, közösköltség stb. egy 50m2-es lakásra 30e és 50e közötti összeg. A legnagyobb probléma jelenleg, hogy sokan nem fizetik a közösköltésget és az egyéb fogyasztást a lakóház felé.
Előzmény: cevlar (725)
cevlar Creative Commons License 2009.01.16 0 0 725

Üdvözlök mindenkit!

Fontolgatom a költözést a "hirhedt" 6-os házba, de sajnos nagyon sok riasztó információt kaptam!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy valaki tud-e konkrét műszaki problémáról?

Mert idáig igazából mindenki csak azt szajkozza, hogy rossz az épület minősége, de amikor rákérdezek konkrétan igaziból nem tudnak mondani semmit. Max annyit, hogy repednek a falak. Úgy tudom ennyi probléma mindegyik "magyar" lakóparkban van. Ráadásul minden épület "mozog" pár évig tehát ez sem feltétlen kirívó eset.

Aztán még mondják, hogy drága... Hát nem tudom az én információim szerint közös kltsg. TV internet nélkül a rezsi egy 50m2 lakásra kb. 20 ezer ft.- az miért drága?

Amikor egy ugyanekkora panellakásnak csak a fűtése több ennél...

Aztán hallom még, hogy rengeteg tartozása van a háznak - szerintem ez jogi probléma és nem az épület hibája... Ha jogtalanul róták ezt fel a háznak a bíróság gondolom úgy is a ház javára dönt.

És még egy az ingatlanosok szinte mindegyikétől azt hallom, hogy nagyon nehéz eladni itt a használt lakásokat, főleg az ilyen rémhírek miatt.

Amikor meg a lakókat kérdezem, Ők azt mondják szeretnek itt lakni, csak apró bosszúságok vannak - ami mindenhol van.

Tehát akinek van véleménye nagyon várnám, hogy hozzászoljon! Mert nagyon kétélűek az információk. Persze ilyen áron nem szeretnék rossz vételt kötni ha ezeknek a negatívumoknak alapja is van és valósak!Ezért nagy segítség lenne!

Előre is köszönöm!

Sinka József

asztalanguszta Creative Commons License 2009.01.06 0 0 724

Szia!

Most költöztem a 6-os házba.

Van esetleg egy fórumunk külön csak a 6-os háznak, mert itt nem túl nagy a forgalom és lenne pár kérdésem a faliújságon olvashatóakkal kapcsolatban.

Ha nem szeretnéd ideírni, akkor kérlek dobj egy mailt a publikus címemre!

Köszönöm!

János

Előzmény: tkelemen (694)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.30 0 0 723
Sziasztok Fórumozok!

Érdeklődnék, hogy milyen közös költségekkel kell számolniuk az ott lakóknak és havi szinten ez nagyjából mit jelent forintban?

Köszi
zsozsinnyo Creative Commons License 2008.11.07 0 0 722

Kiadó hosszú távra egy garázshely a kereskedelmi épület alatt.

Érd: 0670/339-0494

*Ancsa* Creative Commons License 2008.10.09 0 0 721

Kedves Fórumozók!

A Tóvárosban nappali + 1 hálós, esetleg nappali + 2 hálós, hosszú távra (min. 1 évre) kiadó, bútorozott, gépesített lakást keresek kedves, a Tóvárosban dolgozó külföldi Ügyfelemnek (nagyon sürgős lenne, a hétvégén szeretné megnézni, ha lenne ajánlat).

Kérem, keressen meg, amennyiben tud ajánlani kiadó lakást a Tóvárosban!

0670/ 935-5766

Köszönöm szépen!

Ancsa

szedrencske Creative Commons License 2008.09.29 0 0 720
Sziasztok!

Eladó 3 havi csoportos órákra (spinning, hastánc, alakformáló stb...) érvényes bérlet: 30.000.-

és egy 10 alkalmas Spinning bérlet: 7000.-

szedrencske Creative Commons License 2008.09.15 0 0 719
Jó reggelt, sziasztok!

Valaki tudja, hogy mikor indítják be a fűtést??

zyezya Creative Commons License 2008.09.11 0 0 718
Sziasztok!
Már elég régóta keresek egy kiadó lakást Tóvárosban,de sajnos eddig még nem jártam sikerrel :((((
Esetleg valaki tud nekem segíteni?
Köszönöm!
widman Creative Commons License 2008.09.01 0 0 717
Elkelt a berlet!
Előzmény: widman (716)
widman Creative Commons License 2008.09.01 0 0 716
Harom honap-ra szolo (okt1-dec 31) fitness (kondi terem) berletem van a LITE WELLNESS-nel a Sportmaxban, ami atruhazhato masra.
Eves berletet kotottem, es az utolso harom honapot nem tudom kihasznalni, ezert havi 8ezerert (v. legjobb ajanlat) atruhaznam valakire.

Az eves berletrol ezt irja a Lite Wellness:
"Magyarország legmodernebb fitness terme, szauna korlátlan használata és ingyenes törülköző használat. Havi 15.500 Ft-tól"
A rovidtavu szerzodes nelkuli havi berlet ara 23.900Ft.

Ha erdekel, hivjal a 30-903-7122-es szamon.
zsozsinnyo Creative Commons License 2008.08.25 0 0 715

Kedves Cmok!

Van egy 56m2+5m2 es erkéllyel luxus szinten kialakított lakás + gk. beálló.

Ha érdekel üzenj!

Előzmény: Törölt nick (713)
rakoczituros Creative Commons License 2008.08.18 0 0 714
Tud valaki egy gumist ajanlani a kozelben, defektes kerek javitasa celjabol? Koszonom!
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.11 0 0 713

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, nem-e tudtok a Tóvárosban kiadó lakást teremgarázsban lévő autóbeállóval együtt? A párommal szeretnénk beköltözni egy évnél mindenképpen hosszabb időre. A közelben dolgozunk mindketten és nagyon megtetszett a környék. Ha tudtok segíteni, nagyon hálásak lennénk. Köszönöm: Cmok

mikkkro Creative Commons License 2008.07.29 0 0 712
köszi szépen!
Előzmény: kottas (711)
kottas Creative Commons License 2008.07.29 0 0 711
http://www.sportmax.hu/index1.php?id=10270

A napi jegy 1700 Ft körül van, de a tuti, ha felhívod őket.
Előzmény: mikkkro (710)
mikkkro Creative Commons License 2008.07.29 0 0 710

Sziasztok,

a strandról szeretnék érdeklődni, hogy milyen, milyen a nyitvatartása, mennyibe kerül, milyen medencék és egyéb dolgok vannak benne? honlapját nem találtam... van?

előre is köszönöm

mikkro

ttamasd Creative Commons License 2008.07.26 0 0 709
Akit érdekel egy 78 + 8 nm erkélyes 1. ütemben készült frissen festett lakás, konyha, előszoba, fürdőszobabútorral, beépített gardróbszekrénnyel, teremgarázzsal, szeptember végi GARANTÁLT beköltözéssel, az emailben keressen meg.

Tamás
evchen Creative Commons License 2008.07.25 0 0 708

Kedves Tóváros-Lakók!

Vőlegényemmel lekötöttünk egy lakást a 2. ütemben, és a szerződés aláírása már március óta húzódik; szerződésmódosítás, tulajdonos váltás, de ezt szerintem nem is kell írnom. Az lenne a kérdésem, hogy akik már aláírták a szerződést, történt-e érdemi változás azon kívül, hogy egyel több hivatalos dokumentumot őrizgetnek otthon. Egyáltalán: mi van az építkezéssel, miért áll?

Végigolvastam a fórumot a legelejétől, és jó érzés volt ily módon osztozni a leendő első ütemes lakótársak örömével, és sokat tanultunk a rossz tapasztalatokból. Remélem ezek hatására mi már kevesebb kellemetlenséggel fogunk szembesülni.

Első ütemeseknek üzenném, hogy érthető, hogy a kosz és zaj miatt nem igazán vágynak a további szomszédorka, építkezésre, de gondoljanak arra, mennyivel kellemesebb egy rendezett kertre, erkélyekre nézni, mint a gazra, szemétre, ami eddig az építési terület helyét elfoglalta. Ráadásul nekünk is nehéz a helyzetünk, hiszen egy piszok egyoldalú és igazságtalan szerződést tólnak az orrunk alá, és nagy a bizonytalanság; lsd. építkezés csúszása.

Üdvözlettel:

evchen

widman Creative Commons License 2008.07.14 0 0 707
Koszi szepen a tippeket. Ma volt valaki kivizsgalni az ugyet, ugyhogy gyorsabban halad az ugy, mint szamitottam volna. :-)
Előzmény: kottas (706)
kottas Creative Commons License 2008.07.06 0 0 706
Ha a Mac-tól vetted a alkást, akkor 3 év a garancia a birtokbavételtől. Jogilag a Mac Kft-vel állsz kapcsolatban, tehát rajtuk keresztül kell elvileg a garanciális problémákat bejelenteni. A gyakorlatban ők továbbpasszolják az Arcadomnak. Ott Umathum Róbert foglalkozik vele többé kevésbé. Ha a Mac-hoz szóban fordulsz, ők kapásból az Arcadomhoz küldenek, amivel csak az a baj, hogy ha vitás dolog lesz, esetleg jogi útra terelődik, akkor neked kell bizonyítanod a garanciális igény bejelentését, ami jogilag a Mac felé kellene, hogy történjen (mivel tőlük vetted a lakást). A reagálás lassú (nagyon lassú).
A legbiztosabban akkor jársz el, ha tértivevényesen elküldöd írásban a dolgot a Mac-nak, vagy személyesen besétálsz az irodába, és átvetetsz velük egy példányt. A tényleges intézkedést az Arcadom fogja végezni, és ekkor már egyeztethetsz velük is, de a bejelentés mindenképpen történjen meg a Mac felé (is).
Remélem, érthetően írtam! Sok sikert!
Előzmény: widman (705)
widman Creative Commons License 2008.07.05 0 0 705
A vasarlas utan meddig garanciasok a lakasok? Ugye az Arcadom RT-nek kell bejelenteni faxon a bejelentesi szelvenyen? Kinek milyen tapasztalata van eddig--mennyi ido mulva reagalnak? Tippek? Koszi!
zantimi Creative Commons License 2008.06.30 0 0 704
Sziasztok! Szeretnék érdeklődni, hogy akik már kötöttek szerződést tudtak-e változtatni azon a nevetséges kötbér összegen ami a szerződésben van (nálunk ez hetente a lakás árának 4 ezreléke, de maximum 1%). Az ügyvéd szerint ez nem módosítható és mindenki számára eddig maximálisan elfogadható volt, még úgy is, hogy ők problámás esetben a lakás első vételárrészletét kérik kötbérként a vevőtől. :((((( 270.000 és 2.700.000 hol áll köszönőviszonyban egymással? Főleg hogy nagyobb az esély hogy ők csúsznak az átadással mint az hogy én nem veszem birtokba a lakást.
egynormális Creative Commons License 2008.06.19 0 0 703
  Ha jó sok pénzed van, akkor gyere. Magántulajdonban levő energia központ - agyrém, ami a költségeket illeti.
Előzmény: pallavolo (702)
pallavolo Creative Commons License 2008.06.19 0 0 702
Sziasztok!

Először is üdvözlök minden fórumozót és Tóvárosban lakót, ugyanis először vagyok itt. Én 2007. november 1-én jártam először kint Nálatok, a Sportmaxra voltam elsősorban kíváncsi és tulajdonképpen akkor vettem csak észre, hogy egy egész szép kis lakópark is van ott.
Körbejártam, szétnéztem és első látásra beleszerettem. Már el is képzeltem, milyen jó lenne majd ott lakni, teljesen beleéltem magam a dologba.
Mivel nekem leghamarabb 2009. második felében lesz majd esedékes a lakásvásárlás, én annyira nem bánkódtam amiatt, hogy csúszik a 2. ütem, gondoltam az pont jó lesz majd nekem.

Idén áprilisban tértem vissza, immár az értékesítői irodába is beültem tájékozódni és még ezután is nagyon lelkes voltam. Aztán rátaláltam erre a topic-ra itt a fórumban, a legelsőtől a legutolsóig végigolvastam a hozzászólásokat és sajnos kezd elmúlni a lelkesedésem.
Nem jó olvasni, hogy milyen nagyon a fenntartási költségek és cserébe milyenen a szolgáltatások, a sok rongálás is aggasztóan hangzik, a közgyűlések körüli cirkusz, a beruházót sem illettétek túl sok dícsérő szóval, sajnos már egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a legjobb választás lenne odaköltözni.

Ha Ti most vágnátok bele, tudván mindazt, amin keresztülmentetek az utóbbi években, belevágnátok egy 2. ütemes lakás megvásárlásába? Félek, hogy elúszni látszik a fél éve felfedezett kis álomvilágom, a valóság kicsit kiábrándítóbbnak bizonyult.

Van rá esély szerintetek, hogy a közeljövőben rendeződnek a dolgok? Főleg a közös költség körüli huzavona érintett érzékenyen, ahol most én lakom (Kondorosi lakópark I. ütem), a Szelei és Serfőző Kft. látja el a közös képviseletet, ahogy több más társasházban is a kerületben és én meg vagyok velük elégedve, korrektek az árak is, talán érdemes lenne megkeresneket őket.

Előre is köszönöm a válaszokat, talán felpörög kicsit a fórum, mostanában mintha leült volna.
tkelemen Creative Commons License 2008.06.18 0 0 701
nem lehet, hogy hűtést számláztak, csak nem írták át a megnevezést a számlatételben?
Előzmény: Stan0 (700)
Stan0 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 700
Passz... Én is a számláról tudom...
Előzmény: kottas (699)
kottas Creative Commons License 2008.06.18 0 0 699
Szia!
Nekem még most is ködös ez a fűtés áremelés, amit írtál, én sokkal kisebb mértékű emelésről tudok.
Előzmény: Stan0 (691)
kottas Creative Commons License 2008.06.18 0 0 698
Szia!

Gödör van, mozgás nincs mostanában.
Beszéltem a kerültei polgármesterrel, ő valamikor a nyáron jön alapkő-letételre.
Előzmény: dszabour (697)
dszabour Creative Commons License 2008.06.14 0 0 697
Sziasztok, valaki be tudna számolni róla, hogyan haladnak a második ütemmel? Nyomulnak már a dömperek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!