Keresés

Részletes keresés

malaclopo Creative Commons License 2004.11.03 0 0 69

Szia, kedves Uránusz!

hát, pedig küzdöttem nagyon a sorkatonaság eltörléséért!

Előzmény: Uránusz (65)
Uránusz Creative Commons License 2004.11.03 0 0 68

ÍGY VAN!!!

Csak remélni merem, hogy a hátralévő 1 hónapban azért egy ilyen fajta hozzászólást vamelyik "nagy" embertől is lehet majd hallani a médiákokban!!! Szükség lenne rá, hogy felnyissa a sok elhülyített ember szemét, kinyissa a fülét azoknak akiknek mit tudomisén milyen indokból ilyen szamárságokkal kellett betömni, hogy a valóságot ne hallja meg!!!

Azt hiszem sokan meggondolnák ezek után, hogy azt a kis keresztet-vagy x-et ott a fülke magányában,  melyik karikába teszik.....

Ez a gond, hogy a következményeket nem említik sehol... hiszen nem is lehet látni teljesen... Kellene nekünk még egy cirkusz mint pl. a "magyar-igazolványok"-után volt akár Szlovákiában, akár Erdélyben...

Igaz talán Szlovákiát érinti mostmár ez az egész a legkevésbé, hiszen már ők is EU-tagok...

Előzmény: pucogi (61)
Uránusz Creative Commons License 2004.11.03 0 0 67

ÓIstenem örexem, hüljülök...:)

Kifelejtettem a legnagyobb "magyart" a lobogóbőgatyás-hídle/elfogalaó hőst a Budai-t!!!!!!!Meg azt a szentkekresztyénértékrendszerinti szegedi fazont tudod kire is gondolok... valami pajzsszövetség vagy melyik???:))))

Na ezeknek kell a hely...Hát akkor már inkább maraggyon a helyén a FIDESZ...!

Előzmény: Uránusz (65)
soltika Creative Commons License 2004.11.03 0 0 66

Hogy miért nem ?

Keresd vissza a Kövér Laca 2002 elejei erdélyi turnéit. Igencsak óvta az ottani szatelitjeiket attól hogy komolyan foglakozzanak ezzel a kérdéssel, hi, bizonyos pénzügyi megszorító szankciókat is kilátásba helyezett akkoriban.

 

Különben ha én lennék olyan elmeállapotú mint a Laca, akkor már régen haza és nemzet árulást emlegetnék a kettős állampolgárság ügyében. A veszély tényleg fennál hogy megkezdődik a kivándorlás, főleg Ukrajnában, mert ők nem ismerik el a kettős állampolgárságot. Tehát ha valaki kéri, akkor az ukránt elveszíti.

Ja, mellékes , de érdekes tény hogy az MVSZ mai elnöke a Román Kommunista Párt Arad megyei funkcija volt az ántivilágban. Ennél több nem is kell a hitelességéhez.

Előzmény: pucogi (61)
Uránusz Creative Commons License 2004.11.03 0 0 65

 

Üdv. Kedves Malaclopó... régen nem beszélgettünk errefelé!

:)))

Ja!

Nem véleletlenül vág mint a ......t:))))

 

De az is lehet, hogy kell a hely az újjáalakuló 9 db Kisgazda Pártnak (a vidék megmentőinek!) na meg természetesen a MIÉP-nek (Szegény Csurka már varratja is az új dolmányát...:)  meg netán még az új Bácsfi-s-hoz hasonló pártoknak??? Na te jóég... mi lenne itt???

:(

Előzmény: malaclopo (63)
qncogi Creative Commons License 2004.11.03 0 0 64

Ugyan, ugyan otthon gyakorold ezt még tükör előtt és amikor elsírod magad a hatalmas, pátoszos mivoltodtól, akkor megint írjál ide is.

Majd szépen elvándorolnak azokról a területekről, közben mi fizetjük (így sincs ugye elég sok az eltartott, kevés az aktív). Kissé drága módja a szavazatszerzésnek, ez az álságos duma pedig külön undorító.

Előzmény: naakkormivan (56)
malaclopo Creative Commons License 2004.11.03 0 0 63
jó kérdés!
Előzmény: GYÉMÁNT (62)
GYÉMÁNT Creative Commons License 2004.11.03 0 0 62

 

"Ki a parlamentből a magyarellenes pártok"

 

????

 

Cserélik a Parlamentben a székeket a JOBB OLDALON???

pucogi Creative Commons License 2004.11.03 0 0 61
Nakkaormivan!

A legfontosabbról következetesen elfeledkeztek, miközben féltéglával veritek a melleteket, hogy mekkora magyarok vagytok.

A kettős állampolgárság - amennyiben ez a rémálom valósággá válik - erősen felgyorsítja és visszafordíthatatlan mértékűvé teszi a magyarok elvándorlását. A kinti magyar falvak gyorsuló ütemben fognak elnéptelenedni, a mi a maradókat még nehezebb helyzetbe hozza, hogy végül nekik sem lesz maradásuk. 20 év és kiürülnek a magyarlakta falvak, 50 év és a városok is.

Most persze lehet demagóg módon a kintiek nehézségeivel érvelni, de a hosszútávú érdekük valóban ez lenne? Aligha. Inkább hajlok elfogadni azt, hogy ez hazai pártérdek. Pont azok áldozzák be a kintiek jövőjét, akik a leghangosabbak a magyarkodó retorikában. Ha valóban a nemzet javát akarod és nem vagy sík hülye, akkor nem ártana ezt is alaposan átgondolni.

Az nem lehet véletlen, hogy Orbánék kormányzásuk alatt nem vezették be a kettős állampolgárságot. Bónuszos kérdés: Vajon miért nem?

Gondolkodjatok!!!

üdvözlettel

p.
Előzmény: naakkormivan (47)
naakkormivan Creative Commons License 2004.11.03 0 0 60
Te jó ég! Szereted a szabadságot és egy kádárista vagy egy sztalinista-maoista pártra szavaztál? Köztük keresed a szabadságot? Tán neked is egy kis nyaralásra kéne menned Kubába...!
Előzmény: soltika (59)
soltika Creative Commons License 2004.11.03 0 0 59
Hi, én pogány vagyok, sok istent imádok, legjobban a szabadságét:-)))
Előzmény: naakkormivan (58)
naakkormivan Creative Commons License 2004.11.03 0 0 58
Neked is a pénz az istened?
Előzmény: soltika (57)
soltika Creative Commons License 2004.11.03 0 0 57

O.K. akkor csak egy szájat jártató ,megélhetési nemzetféltő,

 hazafijjas "jobbos " vagy.:-)))noakkormivan?

 

Előzmény: naakkormivan (52)
naakkormivan Creative Commons License 2004.11.03 0 0 56
Nem csak a pénz létezik mindenáron! Ezt meghagyom nektek! Van együttérzés, becsület meg tisztesség is! Hogy ezek a szavak mit jelentenek sajnos sokaknak ma már meg kell nézni az értelmező szótárban!
Előzmény: qncogi (53)
Alhazred Creative Commons License 2004.11.03 0 0 55
közeleg a nemzethalál, most már tuti.
naakkormivan Creative Commons License 2004.11.03 0 0 54
Hogy én ki(k)re gondolok, az ott van a fejlécben. Remélem 2006-ban a szavazópolgárok többsége is így gondolja majd. És abban is bizom, hogy a FIDESZ nem azért szerepel a kétharmad alatt, mert a jelenlegi parlamenti pártok viszik el tőle a szavazatokat!
Előzmény: luciluca (49)
qncogi Creative Commons License 2004.11.03 0 0 53
Látod, látod. Ugye Te is látod, hogy nem-mel kell szavazni. Ez csak egy újabb apró érv volt emellett.
Előzmény: naakkormivan (52)
naakkormivan Creative Commons License 2004.11.03 0 0 52

Nyitogatnám én a zsebemet, de senki nem tett bele annyi pénzt, hogy házat tudnék belőle építeni. Gondolom az ország 90%-a így áll most anyagilag. Tudod, nagy a jólét!

Előzmény: soltika (51)
soltika Creative Commons License 2004.11.03 0 0 51

Naakormivan ha te a saját zsebikédből építenél házakat a külhoni tesókáknak?

Ki akadályoz meg téged ebben?

Ja, hogy csak a szájad jártatod, de a zsebedet nem nyitogatod?

Mer úgy könnyű...

 

Előzmény: naakkormivan (29)
viki-2 Creative Commons License 2004.11.03 0 0 50

"Tessék mondani, ha már mi nem tudjuk ezeket megvenni, akkor kik veszik meg azokat? "

Na mit gondolsz, kik?

Előzmény: naakkormivan (29)
luciluca Creative Commons License 2004.11.03 0 0 49

"Ki a parlamentből a magyarellenes pártokkal"

 

luciluca (14)

Melyik menjen, melyik maradjon?

 

:-DDD

Előzmény: naakkormivan (47)
soltika Creative Commons License 2004.11.03 0 0 48
Hi, én sem szavazom meg a Román Kommunista Párt Arad megyei nagyfőnökének a nemzetellenes indítványát, noakkorminan?
Előzmény: naakkormivan (-)
naakkormivan Creative Commons License 2004.11.03 0 0 47

Neked mindig igazad van! Jobb matematikus vagy mint én: valóban 33%-ról van szó!

 

Abban is igazad van, hogy próbáljuk meg a témát gyakorlatias módon kezelni. Tételezzük fel, hogy Magyarországon többen akarják nem "pátoszos honfiúi búval" és nem demagóg módon, hogy a Kárpát-medencében megmaradjon a magyarság. A magyarság Magyarországon is és a környező országokban is rohamosan fogy. Olyan ütemben, hogy teljesen hiábavaló abban reménykedni, hogy a környező országokban meg tudja tartani minden területét. Hogy ezek az emberek és leszármazottaik továbbra is magyarok maradjanak meg kell erősíteni az anyaországgal való kapcsolatukat. Ha ott jól érzik magukat mint magyarok, miért jönnének ide? És miért ne jöhetnének ide, ha magyarok? Hiszen már kevesen vagyunk és ennek az elpuhult anyaországnak bizony nagyon jól jönne egy kis vérfrissítés!

 

Természetesen ennek érdekében tenni is kellene valamit! Például úgy kormányozni, ami a magyarság érdekét szolgálja. Például megakadályozni azt, hogy spekulánsok szerezzék meg a magyar földet, silány importtal tönkretéve a magyar gazdákat és mérgezve a lakosságot. Nem attól kell félni, hogy a környező országokból jönnek hozzánk a magyarok, hanem attól, hogy ne szűnjenek meg a falvak és az ottlakók ne kényszerüljenek a városi nyomortelepekre!

 

A szociális hálónkat kár emlegetned. Szándékosan tették tönkre pontosan azért, hogy - és ezt, akár újra "pátoszos"-nak vagy demagógnak nevezheted -, a rossz orvosi ellátással is pusztuljunk! Némelyik kórházba már be sem mernek menni az öregek, tiltakoznak ellene, hogy oda vigyék és "halálgyár"-nak nevezik! Ha a munkanélküliek már nem kapnak segélyt, akkor mennyiből élnek és milyen az orvosi ellátásuk?
Ha nincs minek összeomolni, akkor mitől kell félni?


Az MVSZ-nek igaza van! Kétélű a dolog, de jobb tisztán látni! Ha Magyarország egyik kormánya sem tette meg azt, amit már rég meg kellett volna tennie, akkor minél előbb ki kell kényszeríteni a döntést, amennyiben van rá lehetőség! A magyarság megmaradása a tét. Jól tudják ezt Gyurcsányék is.

Előzmény: vörösbáró (43)
lajhárfék Creative Commons License 2004.11.02 0 0 46

Szerbia ragaszkodik a viszonossághoz, ezért olyan áptv-t hoz, hogy akinek szerb felmenője van és tud szerbül, az megkaphassa a szerb áp-t. :0)

Ha meg Juscsenkó győz, ő a kettős áp mellett kampányolt.

Előzmény: SchWimmer (45)
SchWimmer Creative Commons License 2004.11.02 0 0 45

Ez nem csak az erdélyi magyarságról szól. A hírek szerint Ukrajna nem egyezik bele, nem ismeri el a kettős állampolgárságot, tehát nincs mód kiterjeszteni a kárpátaljai magyarokra. Szerbia ragaszkodik a viszonossághoz, és nem lehetséges az etnikai megkülönböztetés, tehát a kettős állampolgárság intézménye csak úgy lehetséges, ha minden Magyar, és minden Szerbia- Montenegrói   állampolgárra egyaránt vonatkozik. 

Szlovákia nem játszik, hiszen mindkét ország tagja az EU-nak.

Előzmény: naakkormivan (41)
vörösbáró Creative Commons License 2004.11.02 0 0 44

"Ismersz egy vidéki várost, ahol utálják a gazdag erdélyieket? Ha tisztességes munkával lettek gazdagok, akkor miért utálják őket? "

Igen. Mert amikor odakerültek akkor ingyen kaptak valamennyien nagyméretű belvárosi lakást, míg a város egyéb lakosai soha ilyen kedvező helyzetbe nem kerültek. Az erdélyieknek munkájával semmi bajuk, csak tudod nem mindegy, hogy 60-80.000 Ft albérletet kell havonta fizetned, vagy semmit, mert ők INGYEN kaptak NEM bérlakást hanem tulajdont!

Így aztán bizony jelentős előnyre tettek szert, és természetesen jobban boldogultak. Az akkori önkormányzat így akarta megmutatni, hogy mennyire elkötelezett híve az erdélyiek megsegítésének... Na ezért utálják őket barátom, és a mostani betelepültekkel sem éreznének másként. Egyszer végre már az itt élő magyarokra is gondolhatna valaki! Ahogy egy régi ismerősöm mondta: abból, hogy 56-ban itt maradtam, nem lesz abból semmi bajom? :) 

 

Előzmény: naakkormivan (42)
vörösbáró Creative Commons License 2004.11.02 0 0 43

Csak a pontosítás kedvéért: 2.675.081 = nem 0.33% hanem 33%, de ez gyak. mindegy.

 

A lényeg, hogy ezt a kérdést lehet pátoszos honfiúi búval is kezelni meg lehet nagyon is gyakorlatias módon. Sajnos ez előbbi elég demagóg megközelítés, és ezzel nem akarom a kint rekedt magyarokat kevésbé magyarrá tenni. Ha a nagynemzeti pátosszal nézem akkor a magyar állampolgárság jár a nemzettestünk elszakított részeinek, ha gyakorlatias módon nézem, egyáltalán nem biztos, hogy jót teszünk velük ezzel. Másik topicban leírtam már egyszer: mint kettős áp. két választásuk lesz, menni vagy maradni. Ha maradnak még több atrocitás éri majd őket, ha átjönnek akkor a jelenlegi harmatgyenge szociális hálónkba kívánnak majd kapaszkodni ami gyakorlatilag összeomlik. És ezt lehet most szintén nemzeti érzelmekkel vegyíteni, hogy "tartozunk nekik ennyivel" meg ilyenek, de a gyakorlat az lesz, hogy a ti gyerekeiteknek is kevesebb lesz a munkahely meg ők sem találják majd meg a számításukat. Ha meg továbbmennek emiatt nyugatra akkor hol lesz az a fene nagy Trianon érzés, hogy egyben maradjon a magyarság?

Szóval ha igennel szavazunk akkor is rosszat teszünk nekik ha nemmel akkor is. Az volt a barom aki ezt az egészet kitalálta (vélhetően önös politikai érdekből) és ha ezt valaki észrevételezi akkor azt azonnal lehet magyarellenes szemétnek titulálni, akiből kiveszett a Trianon iránti keserűség...

Véleményem szerint ez az egész szavazósdi igazából a Fidesznek sem jó, bármennyire is próbálnak most belekapaszkodni, ez a MVSZ-nek egy elhibázott elkapkodott marhasága volt... Ha jobban megnézed a kintiek sem mindenhol lelkesednek érte túlzottan. Lehetett volna parlamenten belül olyan szabályozást csinálni, ami esetleg megkönnyíti az átjutásukat de mégsem teszi őket a magyarellenes elemek kiemelt céltáblájává...

 

Előzmény: naakkormivan (41)
naakkormivan Creative Commons License 2004.11.02 0 0 42

Igazad van! Ha téged, mondjuk elvisznek erőszakkal egy lakatlan szigetre, akkor is magyar vagy és a magyar nemzethez tartozol. Csak valahogy ezt ott nem nagyon érzed és teljes szíveddel szeretnél a tieid között lenni - Magyarországon. Nem igaz?

 

Ki gondolta azt, hogy egy-két kiválasztott ember kivételével, bármelyik országunkon belül vagy a környező országokban élő magyar meg tudja venni a luxuslakásokat? Én bizony ilyet nem mondtam. Azt kérdeztem, hogy kinek épülnek ezek a lakások?

 

Ismersz egy vidéki várost, ahol utálják a gazdag erdélyieket? Ha tisztességes munkával lettek gazdagok, akkor miért utálják őket? Ha bűnözéssel, akkor miért vannak szabadon? Hangulatkeltéssel próbáltok meg "nem" szavazatokat szerezni?

Előzmény: vörösbáró (32)
naakkormivan Creative Commons License 2004.11.02 0 0 41

Azt hiszem, a világon egyedülálló a mi parlamentünk. Van benne négy liberális párt. Ebből egy, azaz csak egy, vallja magát nemzetinek! Egy szétesőben lévő kicsi, már nem is mert (a mai Herényi felszólalás alapján mondom) egyértelműen kiállni az "igen" szavazat mellett. A másik kettő már nyíltan nem nemzetpárti. Azt hiszem ez a világ egyetlen  demokratikus országában nem fordulhatna elő! Ez a válaszom arra, hogy Magyarország szabad ország vagy nem?

 

"Oszt, ha ez megvan, akkor ki az országból a szavazóikkal. Végülis nem olyan sok, legfeljebb a lakosság fele."

 

Senki nem mondott olyat, hogy bárkit is el kellene zavarni az országból (bár sokan megérdemelnének közülük egy-két évnyi vajdasági, erdélyi, kárpátaljai magyar létet - hátha okulnának belőle). Viszont ők nem a lakosság fele.

 

Az első forduló alapján:

 

A választópolgárok száma     :  8.061.101
Szavazóként megjelentek száma:  5.685.655
MSZP+SZDSZ(2.361.997+313.084):  2.675.081 = 0.33%

 

Tehát a választásra jogosultak 1/3-a szavazott a jelenlegi kormányra az első fordulóban. Szép szám, de nem a fele. Kérdéses az is, hogy ezen szavazók mindegyike ugyanúgy gondolja a nemzethez való tartozás jogát mint Gyurcsány és társasága. Majd dec. 5-én kiderül!

Előzmény: SchWimmer (31)
qncogi Creative Commons License 2004.11.02 0 0 40
Nagyon szép.
Előzmény: Fortissimo (39)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!