Van arra tippje bárkinek is, hogy mi okozza a 2121-4 (1.7i) -men az alábbi tünetet: Hidegen tökéletesen indul, de amint bemelegedett (nem csak vízhőfokra, hanem mondjuk 20km után), ha leállítom nem indul el. Kattan a relé, de az önindító meg se nyekken. Amint visszahűl utána megint pöccre indul. Lehetséges, hogy felmelegedve megszorul valamelyik rész?
Keresek elefántfül ablak ragasztható rögzítőfület. Sok kocsiról leesett és pótolták mással, ezért ha van vkinek át-ill. megvenném. Ha esetleg tudna vki új beszerzési forrást, az is érdekelne.
Ha nem, akkor valamelyik kerékcsapágyad melegszik?
Ha nem akkor, féltengelyek?
Ha nem akkor a bolygóművek, vagy az osztómű?
Ahol a melegedés van, ott van a többletsúrlódás.
Amúgy a kardánokat, bolygóműveket mikor zsíroztad utoljára, mikor cseréltél bennük olajat?
Mert pl. a terepváltó hajlamos arra, hogy kikotyogósodjon. S ilyenkor nem olajat, hanem zsírpasztát nyomnak bele a szakik, hogy ne fogyjon el a kenés. De ha a zsír megöregszik, akkor már nem ken, csak van.
Üdv! Kérdésem lenne az Urakhoz. 92-es karbis Nivám Üresben nehezen gurul. Tudom hogy az állandó összkerék fog valamit, de nagyságrendekkel és érezhetően fogja az autót. És nem a fék. Minden kereket emelőn külön átforgattam. Normális ez, vagy mit érdemes átnézni. Köszönöm a válaszokat.
Bocs, de én egy kicsit aljas módon, a kérdésedre szorosan válaszoltam, ugyanis amit írtam, annyi "várható lett volna " tőle.
A valóság és az elvárás az ritkán találkozik(talán a végtelenben.):)
Az igazság az, hogy pontosan nem tudom, mert LPG-vel vegyesen használtam és néha palackról töltöttem, néha kúton, de benzinnel számolva 11 körül, gázzal 2-3 literrel több.Nem tudtam kivenni a terepet sem, ott nyilván többet.Terepjárót én nem úgy vennék, hogy melyik fogyaszt kevesebbet. El kell dönteni, mire akarod használni, milyen terepen, milyen komfortot akarsz és mennyit szánsz(van) rá.Ha főleg műúton közlekedsz és néha mész le könnyű terepre megint mást érdemes választani.
Sziasztok. Van egy kistraktorom amibe Niva futóművek,vàltó,és terepvàltó van. Motor nélkül. Tovàbbà diffihàz diffi kutyacsontok. Stb. Idő és hely hiànya miatt,eladnàm. Ha esetleg érdekelne valakit.
Sziasztok! Egy 96-os 1.7-es karbis Nívát újítok fel hobbi célra,most van életembe először ilyesmi autóm,és nem megy a fordulatszám mérőm. Valaki tudna segíteni,ezen téren hogy hol található a jeladója vagy mi miatt nem mér? Előre is köszönöm a segítséget!