Ha benne van a csőben még, akkor esetleg - ha van affinitásod szerelni - a pálca-csövet kiszerelve kint ki lehetne belőle erőszakolni a beletört darabot. Az jobb megoldás lenne, mint a beletolás, ami amúgy megoldható azzal amódszerrel, amit írtál.
A kocsi eroteljesebb gazadasra feketen fustol eleg csunyan. Egyebkent nem veszek eszre gyengelkedest... kiveve ha...:
Legvaratlanabb pillanatokban megtorpan. Legtobbszor gazadaskor, de neha terhelesvaltas nelkul is. Ilyenkor ketyego (?), klattyogo (?) hangot is lehet hallani. Neha kigyorsitas utani gazelvetelkor is jon a hang.
Uzemanyag fogyasztas rendben, nem novekedett, 5-5,2 kozott van 70% orszaguton.
Inditasi problemak nincsenek, konnyen indul.
A turbonal olajfolyas figyelheto meg. Ennek hibajara gyanakszom. Mintha (?) sok lenne a kartergazban az olaj is.
Mi lehet meg hibaforras? Januar vegere van idopontom szervizbe, de mostanaban sokat hasznalom az autot, nem nagyon engedhetem meg, hogy alljon napokig, foleg hogy otthagyjon valahol.
Egy turbocsere (felujitott Garett) biztosan hamarabb megoldhato.
Ebbe egyszer bele futottam már . Meg ijesztett mert kiírta az alacsony szintet de még elég közel volt a maximumhoz . Azért ez érdekes , hogy ilyen autóknál előfordulhat ekkora pontatlanság . Ennyi pénzért az ember elvárná , ha már van benne valami vissza jelzés az jól működjön . Mondjuk a két érték között figyelmeztetne az reális lenne .
"Ha azt írja, hogy nem jó, akkor az már nagyon nem jó!"
Igazából még ez sem igaz, mert léteznek ismert fantom hibajelzések, amik mögött nincsenek valós hibák. Ezek közül tipikus a nem megfelelő olajszint jelzése - feltételezem, hogy szoftverhibák miatt.
Néha az enyém is kiírja, aztán hetekig meg nem, pedig az olajszint rendben van, jeladó, kábelek rendben vannak - tehát nincsen valós hiba ok, csak hibás jelzés. (amúgy léteznek a PSA-nál listák ezekre a hamis hibajelzésekre)
Üdv ! Az lenne a kérdésem , hogy C4 GRAND Picasso 1,6 156 LE benzinesnél a motorolaj elektromos vissza jelzése mennyire megbízható . Indításkor kiírja , hogy korrekt vagy in korrekt . Lehet rá hagyatkozni vagy inkább nézzem meg időközönként ?
Ha a tuzfalon levo szigetelesre gondolsz, akkor nem ragta szet semmi. Szetfoszlik idovel a racsurgo nedvessegtol.
Bontoban sem lesz hasznalhato.
En polifoam-bol kivagtam az eredeti minta alapjan. Azota nincs vele gond. Arra figyelj, hogy a motorra ne erjen ra. Nem tuzveszelyes, mert onkiolto muanyag, de biztos ami biztos!
2012-es C4 1.6 hdi-hez keresnék motorház hangszigetelőt,rossz helyen parkoltam rossz időben,szétrágta valami rágcsáló,pedig van benne nyest riasztó.Bújtam a netet,de nem nem találok hozzávalót,7 patentos felfogatásút.Az autóval minden rendben,nem zajos,csak szeretem ha gyári állapotban legyen.
Köszönöm ha tudtok segíteni,honnan tudnák rendelni.
2006-os C4 1.4 benzin. Beszereltem egy bluetooth kihangosítót. Aktiválni kellene az aux csatornát, hogy működjön. A fehérvári Citroenesek nem csinálják meg, mert állítólag 2015 előtti autókban már nem tudnak semmit aktiválni. (???)
Két hifi szervíz és egy autóelektronikai szervíz is hozzájuk küldött.
Tud valaki abban segíteni, hogy Székesfehérvár és kb 50 km körzetében ki foglakozik ilyennel?
A klímám nem fúj igazán hideget, ami mostanra már nem annyira fond, de jövő nyárra megcsináltatnám - ha kell.
Ebben az autóban tényleg nem fúj a klíma jéghideget, vagy csak az enyémmel van a gond? A hűtőpanel 1 éve újra lett cserélve és ahogy én tudom, a rendszer is fel van töltve.
Kérnék egy kis segítséget azoktól, akiknek van telefontartó a C4-ben.
Melyik típus megfelelő a kocsi műszerfal, szélvédő kialakításához (légterelőre csíptethető, mágneses, szélvédőre tapasztható)? A párom vett egy légterelőset, de még teló nélkül is lehúzza a lamellákat és lefelé megy csak a levegő, de az LCD kijelzőbe is beletakar. A lapos (messze lévő) szélvédő miatt félek, hogy a feltapasztható fajta hosszú "botja" miatt lifegni fog menet közben, a mágneses meg passz. Olyan lenne jó, amit mindketten tudunk használni (teló cserélgetés).
Kinek mi vált be? Melyik típus? Esetleg ha tudtok linket adni, annak örülnék.
Csere megvolt pár perc alatt, kocsi rendben müxik. A féklámpa kapcsoló ára 4.200,- Ft volt. Kettőt vettem, a másodikra ezután garantáltan nem lesz szükség.
Tegnap jól ráijesztett a nejemre a c4-es (2009 1,6 HDi MCP6)!
Az autópályán a csepeli lehajtónál egyszer csak bedopta neki az ABS és ESR lámpát. A lehajtóból kiérve automatában már nem váltott fel neki 3-asnál jobban (csak automatában tudja használni!).
Félreállt, újra indított, aztán már csak kettesig kapcsolt. Megint félreállt, de már nem is indult. Bedobta az "economy" üzemmódot és kész.
Később a fiamnak sikerült elindulni és problémamentesen bevitte Csepelre manuális váltással.
Rögtön a féklámpakapcsolóra gyanakodtam. Amikor én is megérkeztem, ki is próbáltuk, ha ráléptem a fékre a féklámpa csak néha villant fel
Úgyhogy holnap irány a Bárdi... Az bosszant, hogy ezt a kapcsolót talán 3-4 éve cseréltem. Nem az ára miatt, pár ezer forint és gyakorlat nélkül 5 perc a cseréje, gyakorlattal 3 perc.
Az a gáz, hogy ilyen gyakran tönkremegy és elég csúnya tüneteket produkál.
Azt hiszem holnap eleve kettő darabot veszek és akkor soha nem fog elromlani...
Van olyan váltó, amin nincsen. Ebben az esetben le kell engedni az egészet, majd a kívánt mennyiséget beletölteni. (azt meg felül, a máanyag szellőztető helyén lehet)
1,4es 2006os c4ben szeretnék váltóolajat cserélni, de sehol sem találom a szintellenőrző csavart. tudja valaki, merrefelé keressem? Köszönöm a válaszokat, ha esetleg volt már valakinek dolga vele.