Egy nagy hiányosságra azért készülj fel - az élességállítás kézzel nem müx. Esti (éjszakai) felvételeknél fontos lehet az automatikát kikapcsolni, másképp a hülye kiválasztja a - szerinte - legvilágosabb pontot és arra fokuszál. A "minden éles" ugyanakkor nem mindig felel meg.
A Sörcsapnál sem tudnék az ótomatikával megbarátkozni....
Sziasztok! Kérem, ha volna valakinek egy feleslegessé vált akkutöltője Kodak DX6490/7590 hez, én vevő lennék rá (gaborpeter@enternet.hu). Esetleg (nem tudom létezik e ilyen) utángyártott is megfelel. Sajnos egy szerencsétlen véletlen folytán a gyári töltő (tartalék akkuval és táskával együtt) elveszett, cak a csupasz gép maradt meg, a benne levő akksival. Ha valaki tájékoztat, hogy hol lehet pótolni, azt is megköszönöm.
hát fejből nem tudom... :) de ha lesz alkalmam a napokban, akkor megnézem. Tippelni addigis tudok: 5 megapixellel normál tömörítéssel kb. 1,2 MB-okat csinál sztem. a tömörítésmentesebb váltoat pedig 2,2-2,5 MB-ot talán.
ha így otthon vagy a dx7590-ben, akor meg tudod mondani, hogy mekkora egy full felbontással készített kép (tól-ig, illetve átlag) mérete? És a videó egy perce hanggal együtt?
megnéztem részletesen a különbségeket! A DX7590 nyert. Ha minden jólmegy megveszem, ahogy időm engedi. Csak mostanában nem érek rá, rendelni meg nem szeretek :-(
egyedül a bemozdulásvédelem lenne fontos nekem. Azt viszont ki lehet küszöbölni egy álvánnyal... A manuális fókusz az elmondások alapján nem fog hiányozni, mivel a 7590-ben (állítólag) nagyon jó és gyors az AF. A 7590-t is elég drágának tartom, eredetileg a 6490 volt a kiszemelt áldozatom, de a 7590 végképp felső határ. Mindenesetre átnézek azért egy-két összehasonlító táblázatot.... Üdv.: erchegyia
ez jó kérdés, mert a Z5-öt nem ismerem ennyire átfogóan mint a 7590-et :) de tény, hogy több van benne de drágább is. ha a plusz funkciókat kihasználnád, csak akkor érdemes gondolkodni rajta sztem.
most tényleg megfogtál.... Van valami különbség a Z5-ben és a DX7590-ben a AntiShake valamin, a manuális fókuszzállítási lehetőségen és a vakupapucson kívül?
hoho. tudom már, miért lyukadtam ki a dx 7590 melett, az általad említett típusokkal szemben: Minolta Z5: drága és szvsz túl magas a legkisebb záridő. Oly: Szarul néz ki Pana: Erre nem merem kijelenteni, hogy szarul néz ki, de nekem nem tetszik Viszont a Z5-ön még van időm gondolkodni....
húha... Most megilyesztettél :-) Információs zavatba kerültem. Most akkor mit érdemes venni 90 alatt, ha fő szempotok, a megbizhatóság, egyszerű, gyors kezelhetőség, min. 8 szoros optikai zoom, manuális állítási lehetőségek, és ne az ultrakompakt kategóriába tartozzon....?
Valójában ez jó kérdés. Itthon mondhatjuk, hogy a magyar menü hiánya miatt, de külföldön ugyanez nem érvényes :). Nekem az a tippem, hogy egy általános árcsökkentés következtében lett olcsóbb. Csak a DX7590-re ez már nem hat ki, mivel már nem gyártják, de vannak még kifutó készletek a régi árral. Korábban úgy volt egy márkánál, hogy amikor kidob egy új sorozatot, akkor azt előszőr drágábban adja, hogy a régi kifutó típusokat el lehessen adni. Majd ezután csökken az ár, s végül ismét csökken, hogy az újból frissülő paletta polcra kerülésekor még a régi megvegye az ember. Csak az utóbbi időben ezt a rendszert egy kissé felborította az egyre élesedő piaci verseny... A DX7590 ára már nem versenyképes, okosabb vagy olcsóbb gépek vannak nála (Minolta Z5, Olmypus C765, Pana FZ5...). Így ennél még drágábban nem adhatja a Z7590-et a Kodak...
A hisztogramról itt olvashatsz. A Z7590 olcsóbb lesz, de egyelőre magyar menü nélkül. Konkrét árat most nem tudok írni, de 100 alatt lesz ha jól tudom. Valószínűleg lesz majd hozzá magyar menü idővel...
Már kapható a Z7590 itthon is, egyelőre ebbe viszont nincs magyar menü. Volt alkalmam kipróbálni, minden funkciót persze nem bogarásztam végig, de ha minden igaz csak az alábbiak különböznek a DX7590-től: - van hisztogram előnézetben - az új dokkolócsatlakozás található az alján minden más sztem megegyezik :)
Hát igen nehéz eldönteni megéri-e. Mondjuk nálam nyomós szempont lenne az EVF felbontása és képminősége, amiből a 7590 nagyon jót tartalmaz. Szeretek a keresőn keresztóün fotózni inkább, úgy biztosabb a gép fogása és szabadban sokkal többet is látni mint az LCD kijelzőn. Nem itt a legolcsóbb, de ha itt veszed 100%-osan kapsz magyar menüt, kézikönyvet és hivatalosan kerültek be az országba a gépek a Kodak MO.-on keresztül: http://www.dit.hu/digif/kodak/dx7590.html Bp-en és Győrött van üzlet. Nem reklámnak szántam, még ezen a cégen kívül máshol is előfordul ugyanebben a formában a készülék, ugyanezen az áron. (bruttó 109.990,-Ft)