Keresés

Részletes keresés

pocokné Creative Commons License 2005.09.30 0 0 377
Jaj, annyira aranyosak vagytok, úgy érzi itt magát az ember, mint a családjában, ha valami nyűgöm van, mindig akad valaki, aki segít.
Én is abban reménykedem, hogy némi ruhapótlással megoldható a kint alvás, az én kicsikéim 19 és 15 évesek, velük már lehet. :)
Azt nagyon megköszönném, ha nézegethetnék fotókat, de sikerült úgy megfáznom, hogy se té, se tova, úgyhogy csak az itthoni címem műkszik, az általad ismert irodait most nem tudom nézegetni.
Itthon: alkukacalkaponthu.
Mindenkinek köszi!
Előzmény: detty21 (376)
detty21 Creative Commons License 2005.09.29 0 0 376

Ja, elfelejtettem válaszolni a Wadi Rumos hidegre. Ha viszel valami szabadidőruhát, abban nem fogsz fázni szerintem, bár mi még nem aludtunk kint a gyerek miatt, de ugy láttam, vastag paplanokat adtak.

Előzmény: pocokné (371)
detty21 Creative Commons License 2005.09.29 0 0 375

azért annál vannak jobb képeink is róla... :)) szerintem. Azok már régebbi képek lehetnek... De azért tényleg sokat vigyorog. Szerencsére...:)))

Előzmény: pocokné (371)
detty21 Creative Commons License 2005.09.29 0 0 374

Marcsi tudod hol van?? A Szíria topicban kérdezget tőlem.... :)))

Nekem is küldhetsz képeket... :))) tényleg!! itt megtalálod a mailcímemet. :))

Előzmény: Shames (369)
pocokné Creative Commons License 2005.09.29 0 0 373
Köszi, tegnap is kerestem, de így már értem.

Előzmény: sicoka (372)
sicoka Creative Commons License 2005.09.28 0 0 372

Szia Pocokné!

Tegnapi válaszomat sajnos moderálták, ezért ma ide írok egy pár gondolatot.

Mi most szeptemberben voltunk Jordániában egy hetet, és taxisunk úgy gondolom a Ti igényeiteknek megfelelnek. Egyszerű, kedves, előzékeny ember, és jó ismerettsége van a Holt tengernél lévő Möwenpick hotelben. Bátran fel lehet venni a kapcsolatot Vele, mi is az interneten keresztül leveleztük le a programot. Megtatálod az aqaba.lap.hu oldalon a taxi Farissal alatt.

Minden jót.

Előzmény: pocokné (358)
pocokné Creative Commons License 2005.09.28 0 0 371
Aranyos vagy, bár a honlapján is szélesvásznon vigyorog, már barátkoztam a mosolyával. Most leginkább az foglalkoztat, hogy milyen lesz az idő, mert nagyon szeretnénk kint aludni a Wadi Rum-ban, de tartok a hidegtől. Na, majd meglátjuk.

Előzmény: Shames (370)
Shames Creative Commons License 2005.09.28 0 0 370

Szia

Nyugodtan kérdezz, szívesen válaszolunk. Ja és ha kell fotót is szívesen küldök Neked Ibrahimról, ha érdekel. Ide azért nem tenném fel, de magánba küldök, ha gondolod.

Előzmény: pocokné (363)
Shames Creative Commons License 2005.09.28 0 0 369

Szia Detty!

Örültem az infónak, hogy Ibrahimnál ki van rakva néhány magyarországi ajándék. Jó tudni, hogy értékeli/megőrzi őket. Amikor mi voltunk, valószínűleg nem abba a szobába ültett le bennünket, mint titeket, mert ott nem láttunk ilyesmit.

Marcsi, mint másik "Ibrahim rajongó" hol van ennyire eltűnve vajon?! 

Szia

Előzmény: detty21 (362)
pocokné Creative Commons License 2005.09.28 0 0 368
Aranyos vagy, köszi, de több okból is azt gondolom, hogy ennél maradunk. Egyrészt december 23-án apukámmal, gyerekekkel, esetleg szakadó hóban nem szívesen "Pozsonynék", örülök, ha Ferihegyre kikeverünk.
A program-nem program ügyben meg az a helyzet, hogy persze menni fogunk, mondjuk a fele időben biztos, de ettől még szeretjük, ha a szállás, és annak szolgáltatásai inkább jók, mint nem annyira, ha érted.
Azért nagyon köszi, jó, hogy itt ennyien törődnek az ember gyerekével. :)))
Előzmény: nagy_erzsi (366)
sicoka Creative Commons License 2005.09.27 0 0 367

Szia!

Az index fórumon írtam pár sort Faris Fahedről Neked válaszként.

Minden jót.

Előzmény: pocokné (365)
nagy_erzsi Creative Commons License 2005.09.27 0 0 366
Ha strandolós-nyaralósra veszed a figurát, akkor kényelmes a Möw, de ha utazgatsz, a Dweik teljesen megfelelő szerintem. Szóval, szerintem attól függ nagymértékben a döntés, hogy hány éjszakát töltesz a hotelben (mi pl. nem sokat voltunk ott), ill. mi lesz a program. Ha sznorkelezni szeretsz inkább strandolás helyett, akkor a Möw megint csak nem jó választás. A pozsonyi Alextour.sk ajánlatait nézted? Szerintem jobbak, mint a JT-éi. Pegasy weblapján magyarul olvashatsz róla itt.
Előzmény: pocokné (365)
pocokné Creative Commons License 2005.09.27 0 0 365
Holnap fizetem be, de nem azon múlt, hogy beszéltem-e veletek, én is néztem, hogy elég lenne a Gulf, csak oda már ma sem volt hely. Csak az a D-betűs volt még pálya, most nem jut eszembe a neve, de az nem nagyon tetszett, meg a Mövenpick. Így döntöttem.
Előzmény: detty21 (364)
detty21 Creative Commons License 2005.09.27 0 0 364

MÁr be is fizetted a Mövenpicket? Azért írtam Neked, hogy kérdezz, mert a M. gyönyörű, de ha ennyi mindent akartok látni, elég lett volna a Gulf. Mindegy már, tényleg gyönyörű a M. és tengerparti.

Nem félünk a kérdésektől... :)))

Előzmény: pocokné (363)
pocokné Creative Commons License 2005.09.27 0 0 363
Sziasztok!
Köszi a válaszokat, de én naiv, azt hitem, ez csak úgy megy, hogy én azt mondom.... Hahaha! Ma jól körberöhögtek a Jt-nál, úgyhogy a végső (és az eddigieknek ellentmondó) döntés: dec.23-31-ig, Aqaba, Mövenpick Hotel.
Ehhez képest fogok ajánlatot kérni a taxisoktól (nagyon hajlok Ibrahim felé). Milliónyi kérdésem még érkezik, senki nincs biztonságban, az eddigieket kösz!
Előzmény: Shames (361)
detty21 Creative Commons License 2005.09.27 0 0 362

ez jó!! pont ezeket írtam én is... :))) Ja, különben Ibrahimnál otthon ki vannak téve a magyar ajándékok a nappaliban.

Előzmény: Shames (361)
Shames Creative Commons License 2005.09.27 0 0 361

Szia!

Igen, szerintem is elmenne bármelyik aqabai taxis értetek, mint ahogy "nagy erzsi" is írta. De az a biztos, ha mindent előre lefixáltok az illetővel.

A taxisok ajándékozásáról: teljesen igazgat adok "nagy erzsi"-nek. Viszont van olyan eset - és velünk ez történt - hogy a 4 nap taxizás után nem mint taxisra tekinttünk már, hanem mint jó barátra. (Ezzel nem vagyok itt egyedül:) Mi is vittünk egy-két apróságot (pl.: a Vámház krt-i Vásárcsarnokban vannak jópofa Magyarországra jellemző kis cuccok) hogy ajándékozhassunk, ha olyan lesz a helyzet. Ezt meg is tettük a végén, miután már elszámoltunk vele (így nem befolyásoltuk).  Igaz, hogy személyre szabott ajándékot nem tudtunk vinni, hisz nem ismertük előtte. Mi Ibrahim Lobanival utaztunk nagyon-nagyon elégedettek voltunk vele, bővebben a 214-ben írtam róla. (De elhiszem a fórumtársak írásai alapján, hogy vannak még rajta kívül más jó taxisok is Aqabába. Persze mivel mi őt ismertük meg, ezért mi róla áradozunk.) Amit szerintem ne vigyél semmiképp ajándékba: az az ital.

Az alkudozásról: mivel a JT eléggé levitte a fakultatív programok árait, így csak a kalandvágyóbbak mennek taxissal. Ez kedvezően hat gondolom most az ár kialakításában, hisz sok taxis van aqabában.

Jó "út szervezést" kívánok Neked karácsonyig:)

tnyk Creative Commons License 2005.09.27 0 0 360

marhaba!

jövő pénteken (okt.7.) indulunk, kalandos pár vagyunk, útitársakat keresünk Hammad taxijába. Városnézés, snorkelezés, canyoning & "szokásos programok" - mindenevők vagyunk ;-)

tnyk > 06209117564

nagy_erzsi Creative Commons License 2005.09.26 0 0 359
Szerintem egészen biztosan meg lehet beszélni vagy mélezni az aqabai taxisokkal, hogy jöjjenek Hozzátok a Holt tengerhez, de érdemes előre kitalálni a programot, és azt megírni egy-két taxisnak. Én a magam részéről nem ajánlanám az ajándékozgatást, mert egy üzletről van szó végeredményben, viszont javaslom a kemény alkudozást. Itt és a másik topicban is sokszor látok elég magas árakat, amelyek aztán kihatnak a többi utas zsebére is, mivel látják a taxisok, hogy lehet lényegesen többet kérni a magyaroktól, mint korábban gondolták. A nagy ajnározás sem a szolgáltatás minőségének, sem az áraknak nem tesz jót. De, ahogy látom, ezzel a véleménnyel eléggé egyedül vagyok itt.
pocokné Creative Commons License 2005.09.26 0 0 358
Kedves Mindenki!

Decemberben (pontosabban karácsonykor megyünk Jordániába. Szerintetek ha nem Aqabában laknánk, hanem a Holt tenger melletti Möwenpick Hotelben, akkor ezek a taxisok nem „játszanak”, vagy oda is eljönnek értünk?
Mit tudtok a karácsonyi nyitvatartásokról, szokásokról?
Annyira szuperlatívuszokban írtok a taxisokról, hogy készülnénk valami aprósággal ajándék gyanánt. A tapasztaltabbak mit ajánlanának?
Előre is köszi.
hammad Creative Commons License 2005.09.24 0 0 357

Dear lovely Hungarian friends.

Realy its one of my greatest pleasure to keep in touch with your excellencies from time to time telling you about my special tourisim programme in Jordan.

This time i would like to attract your attention to avery important point that concerns tourisim in Jordan with buses or private cars which lack insurance

and permissions that allow tourist to enjoy sight seeing in Jordan ,because these

cars and buses are not allowed by our goverment to deal with tourists , if any accidents or any un desirable things take place,the police and government will not be responsible about it ,because as i said at the begining the owners of these vehicles lack previous permissons and insurance,so you have to take care about this matter seriously by using TAXIES that have these official documents.

I will be very greatful and thankful to any one of your excellencies to help me by supporting me with groups who are willing to enjoy their special unforgetable time in Jordan,to take all advantages and offers that are available only with me in my tourisim programme,because ill be very care about their tour safely in Jordan their next home.As apart of my programmes,all groups will have special offers,free......as apart of our hospitality in Jordan,Ill be responsible about having their owntime wonderfully beside,Safety,reliability and security.

Wishing you all avery special time in Jordan the land which givs all tourist the chance to come back again and again where love,place and hisyory mix together.

Best Regards

Hammad Tarawneh

batoul_tarawneh@yahoo.com

1. mobile ( 00962777411252 )

Shames Creative Commons License 2005.09.23 0 0 356

BOOOOCS Mindenkitől!!!

Az előző beírásomat jól elbénáztam, mert másoltam:)

A "Tehát helyesen:" helyett vegyétek úgy, mintha azt írtam volna, hogy Ibrahim Lobani e-mal címe:

ibrahim_lobani@hotmail.com

Bocs mégegyszer

Előzmény: Shames (355)
Shames Creative Commons License 2005.09.23 0 0 355

Csatlakozom fornit1-hez: mi is Ibrahim Lobani-val utaztunk. Hasonlóan jó véleménnyel vagyunk róla. (Bővebben a  214-ben olvasható) Mi is csak ajánlani tudjuk Ibrahimot.

Elérhetősége: 00962 7 777 49 63 1

Tehát helyesen: ibrahim_lobani@hotmail.com

Előzmény: fornit1 (346)
Yellah Creative Commons License 2005.09.20 0 0 354

Sziasztok !

Barátnőmmel ketten utaztunk Jordániába és azon szerencsések közé tartozunk, akik szintén megtalálták a legjobb taxist. A neve Mohammad Izzat és az aqaba.lap.hu oldalon találtuk a web oldalát. Felvettük vele sms útján a kapcsolatot és mondhatom nagyon jó válsztás volt. Három útra (Wady Rum- Holt tenger, Madaba Nébo hegy -Petra 250 USD-t fizettünk csak a taxiért. A belépőket és a kaját mi fizettük, ami belépők 45 USD, a kaja pedig  fejenként max. 5 JD-be került naponta. Adott ajánlatot a fenti három út plusz Amman-Jerash-Kerak egy ammani ottalvással összesen 400 USD-ért. Legközelebb ezt is megnézzük. Mohammad nem az a "casanova" tipus -aminek mi külön örültünk-, de tele van élettel, nagyon megbízható és pontos. Sokat mesélt az ottani emberek életéről, szokásairól . Neki is szép nagy csakádja van hét gyerekkel, róluk is sokat mesélt. Nagyon jól éreztük magunkat vele.

Egyébként szerintem sokkal jobb, ha csak a szállítási díjban egyezik meg az ember a taxissal, mert a belépő adott, kajálni bárhol lehet és ez egyénenként úgyis változó.

Ezzel együtt mindíg megkérdezte mikor milyen helyen és kb. milyen kaját szeretnénk enni és ezt meg is szervezte nekünk. Mi pl. mindíg levest szerettünk volna úgyhogy Petrában vártak bennünket isteni zoldséglevessel. 

Egyébként az, hogy ilyen sok "legjobb" taxis van az csak jó, mert ez azt jelenti, hogy nagyon sok túrista érezte magát jól Jordániában és tért haza megelégedve.

Jordániába készülőknek:

Mohammad Izzat  T.: 00962795512172  vagy www.aqabataxi.uw.hu

nagy_erzsi Creative Commons License 2005.09.20 0 0 353
Na ja.
Előzmény: detty21 (352)
detty21 Creative Commons License 2005.09.20 0 0 352

Szerintem tök mindegy már utólag. Főleg, ha jól érezték magukat. Már ugysem tudnak rajta változtatni!!

Előzmény: nagy_erzsi (351)
nagy_erzsi Creative Commons License 2005.09.20 0 0 351
Csak nem két főre fizettek ennyit?
Előzmény: Kati61 (349)
yousef Creative Commons License 2005.09.19 0 0 350

Nice Touist : I am YOUSEF TARAWNEH Taxi driver in Jordan in Aqaba and i found anice lady wrote agood things for me ,i thank her very much ,but she has amistak in my E.MAIL adress instead of  ( hamoodah_t1996@yahoo.com) She put ( 9996 ) this is the mistake.

hamoodah_t1996@yahoo.com

mobile phone is ( 00962777785021 )

This is my adress.

Kati61 Creative Commons License 2005.09.19 0 0 349
koko02!  Lehet, hogy a legjobb taxist találtátok,  de ha a barátnőddel ketten voltatok,   akkor a legdrágábbat is.
Előzmény: koko02 (348)
koko02 Creative Commons License 2005.09.19 0 0 348
Sziasztok!
Egy véletlen folytán, de szerencsére megtaláltuk a LEGJOBB taxist, akit csak lehetett. Ő Mashour M. Al Tukami. Végtelenül kedves, figyelmes, becsületes, humoros, intelligens, pontos és nagyon jól beszél angolul. Magyarul is tud egy pár szót.
3 napért fizettünk 420 $-t, ami kajával, piával, belépőkkel együtt értendő. Ez nagyon jó ár. Ebben volt:
1. nap: Holt-tenger, Nébo-hegy, Madaba.
2. nap: Wadi Rum
3. nap: Petra
Az út végén meghívott minket a családjához. Sokat mesélt a kultúrárok, a Jordánokról és mindenről. Ha jól akarjátok Magatokat érezni, és nem akartok csalódni, szívesen ajánlom.
Mobil: +962 7 77335783 / +962 7 45401043
E-mail: maikelmashour@yahoo.com

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!