Úgy tűnik, hogy csináltak valamit a két HD csatival, mert a héten kétszer is próbáltam és teljesen stabil a vétel, nincs kockásodás. A jelszint is picivel nagyobb lett. Másnak mi a tapasztalata a Fibernetes m1HD és m2HD vételével? Nálam a két csatin nincs epg, míg a többi sd-n igen. Remélem lesz más HD csati is... Egy Eurosport HD vagy egy Spektrum HD jól jönne. Azok is maradhatnának FTA-ban. :)
Hoppá... tegnap láttam egy bfoki panel bejáratán a Digi papírját, valami olyas szöveggel, hogy ebben a házban augusztus 2-6 között kábelhálózat kiépítés lesz, kérjük türelmüket, utána, meg lesz majd tv/telefon/net6kánaán. :DD
Szerdán néztem, akkor még ment az m1 és az m2 HD adása a Fiberneten. Sajnos nem stabil a vételük, gyakran kockásodnak. A többi Fibernetes csati gond nélkül jön. A szolgáltatói STB meg sem találja, mivel az nem tudja az mpeg4-et és a HD-t. Saját cuccal megy.
Ha nincs szó az új ÁSZF-ben HD szolgáltatásról, akkor a két közszolgálati csati HD-ben gondolom az mpeg4 DVB-C tuneres tévével rendelkező ügyfeleknek megy. Ezt legalább feltűntethetnék a honlapjukon. Továbbá áttehetnék őket valami más frekire, ahol nem akad a földi sugárzással, ami bezavar.
Remélem nemsokára meg tudok szabadulni tőlük, azaz jelentkezik végre a Digi. Sajnos év végéig hűség köt.
Hát még messze van, Magyarországon 2012-ben áll át digitális adásszórásra, bár akkor is még mindig HD-Ready(576i) az alap SDTV-t kapunk, Full HD-t (1080i) lassan a következő 1 évtizedben lesz a teljes műsorszórást.
Már közben tárgytalan lett a kérdés a HD-s csatornákkal kapcsolatban, már nem keresgélek tovább. :) Köszönöm az eddigi infókat.
Ha a (távoli) jövőben a Fibernet csak a két közszolgáltati csatornát tervezi HD-ben sugározni, akkor nem vesenyképes a dolog. Szerintem senki nem fog vagyonokat fizetni érte, ha a földi digitálison ingyenes mindkét csatorna, műholdon pedig az m2 HD, ráadásul a HD tartalom is kevés rajtuk.
A koax elbírná a HD-t, de egy frekvenciára kb. max. 2-3 HD csatona fér el. Ha analóg csatornákat szűntetnének meg, akkor a helyükre mehetnének HD csatik.
860 MHz-re biztos nem fognak pakolni semmit, pláne hogy 862 MHz-ig terjed a hálózat, egy digitális vivő sávszélessége pedig 8 MHz. Sőt, a legtöbb háztartásban a 800 MHz fölötti frekvenciák elképesztően zajosak, köszönhetően a sok osztásnak, rossz minőségű kábeleknek. Jelenleg 650 MHz-en van az utolsó stream, van akinél még az sem megy problémamentesen.
"Egyébként HD csatornákból nem erőltette meg magát a Fibernet: csak az amúgy is az ország területének 88%-án ingyenesen elérhető M1 HD és M2 HD-t továbbítja."
Hol van a két HD csatorna a Fibernet budapesti hálózatán? Én saját dvb-c szabványt is tudó HD boxommal (AZBox HD Elite) kerestem, ami mindent megtalált, amit a Fibernetes Kaon STB, de az m1 HD-t és az m2 HD-t nem. Melyik frekin van, milyen SR értékkel, 64-QAM vagy 256-QAM a modulációval? Az világos, hogy a szolgáltatói box nem találja meg, mert az csak mpeg2 SD-t tud, de az AZBox-om mpeg4 HD-t is, de mégsem találom meg vele.
Van akinek mennek a HD csatik? "Digitális Családi csomagos" kártyával nyílik a két HD csati is vagy csak az Extra csomaggal?
"A FiberNet 2008 júliusától tervezi a Full HD bevezetését a budapesti fejállomásának vételkörzetében, valamint a digitális szolgáltatás elindításával Kecskeméten és Cegléden is. A HDTV kapcsán a legfontosabb eseménynek a FiberNet is az olimpiát tartja."
Szerintem vonatkozik, de hogyha a tévét lemondod, akkor tuti hogy a net ára is változni fog, ismerve a cég gyakorlatát. Mindenesetre ajánlom figyelmedbe a szórólapokon megadott üzletkötők elérhetőségét, hosszas telefonálás nélkül is kaphatsz választ a kérdésedre és ha úgy alakul, akkor időpontot is kérhetsz a személyes ügyintézésre.
Őszintén bevallom, hogy az internet szakmai ügyeihez semmit sem értek, és az a gyanúm, hogy már nem is fogok.
Ma a bajai, a Szarvas Gábor utcai irodában akadt dolgom. Nem vagyok gyakori látogató, talán elég régen voltam ott egy alkalommal. Egy elég bonyolultan megoldható adminisztrációs kéréssel terheltem a hölgyeket. Sokan voltunk, volt alkalmam az ügyintézést megfigyelni amíg várakoztam. Az ügyintéző hölgyek türelmesek és kedvesek voltak az ügyfelekkel. Az én ügyemben is segítőkészek voltak, és látszott, hogy értik a dolgukat. Megkeresték és meg is találták a megoldást. Nem azon fáradoztak, hogy megmagyarázzák, hogy miért nem lehet. De úgy láttam, mások is elégedetten távoztak, és megköszönték a hölgyeknek a fáradozásukat. Én is így tettem.
Ami a szerkezetet illeti, egyszer elromlott. Telefonáltam az irodába. Jótt egy fiatalember, 5 perc alatt kiderítette a hibát, kicserélte a modemet. A szóbeli köszöneten kívül semmit sem fogadott el. Udvarias volt, és amennyire meg tudtam ítélni, értette a mesterségét. A masina azóta is jó.
a jó édes a... kedves fiber net hogy az ördögbe lehet ugy netezni hogy egy percen belül 0.3 mp/s-1.7 mp/s között ingadozik a letöltési sebesség.A szerzödésben 3.mp/s igértetek de ennyit ritkán kapok talán éjjel 2-3 között. Az pedig hogy az ügyintézötök azt mondta hogy örüljek hogy ennyi mert a garantált letöltési sebesség csak 0.285 EZ A POFÁTLANSÁG TETŐFOKA .
EZUTON FIGYELMEZTETEK MINDENKIT HOGY A FIBERNET CSAK AZ APRÓBETÜS "GARANTÁLT SZOLGÁLTATÁST BIZTOSITJA.Tehát hiába van akár 10 mp/s ha a garantált csak 0.3 mp/s akkor csak azt kapod. Vigyázat ez az apróbetüs részben van leirva. Alig várom teljen le ez a pár hónap és keresek olyan szolgáltatót aki garantálni is tudja a szolgáltatást
Sprint csomag: 6 200 Ft /hó >>> 10/2 Mbit/s Kábel TV vagy Kábeltelefon előfizetés mellett. Csak Internet előfizetés esetén: 7 990 Ft/hó
Ha van tv előfizetés, de már hűség nélkül, akkor is vonatkozik a kedvezmény? Ha igen, akkor utána a tv-t bármikor lemondhatom? Az internet ára nem fog attól változni?
Értem én, hogy az optika meg a LAN miért nem jönnek erre. De attól még a Fibernet foglalkozhatna a kertvárosi résszel, neki ott már úgyis van hálózata, csak egy kicsit kéne rá költeni. És mivel itt nincs más, így ő lehetne az első nagysebességű internet-szolgáltató, és többen fizetnének elő rá, mint ahol van választék, ráadásul az összes olcsóbb nála. Nem értem a Fibernet politikáját.