Nekem is még van zsibbadás, főleg az ujjaimban. A középső ujjam, amelyikben a drót volt, nagyon fura èrzèsem van, ha valami hozzáér....alig van benne èlet úgy èrzem egyelőre..Este fele már dagadtabb is, mint reggel, ilyenkor feszít, zsibbad.
Vègre a sebek gyógyulgatnak mióta zuhanyoztatom.
Nekem a talp ès a lábfej gyengèd masszírozása vált be.Amikor szurkálva zsibbad, óvatosan masszírozgatom ès a vèrkeringèst
serkentem ezzel. Próbald ki.
Èn ma vagyok 5 hetes. Hát nagyon lassú a gyógyulásom sajnos...
Kinek mennyire zsibbad a lába, plusz feszítő érzés? Olyan szinten zsibbad, feszít, hogy nem érzem a fél lábfejem. Ha váltott zuhanyt csinálok a keringés miatt, akkor nem érzem a víz hőfokot. Azt kicsit érzem, hogy megy rá a víz. Nekem ez nem tetszik, tartok tőle, hogy ez nem normális dolog.
Sziasztok. Már egyszer jártam itt és érdeklődtem tőletek a bütyök műtétről és az azt követő lábadozásról. Szóval ma voltam dokinál, és véglegesítettük. 04.20-án lesz Austin/chevron/OT+lágyrész release. Szóval az állapotom tükrözi a nicknevemet, vagy fordítva 😶😥 Egyenlőre a jobb lábamon Majd szeptemberben a bal lábamon.
Én már nagyon hamar tudtam cipőt felvenni, van egy sportcipőm aminek nagyon puha anyaga van, így könnyen belefért. Szerdán leszek 6 hetes, és ma már kocsit is vezettem. Szerintem nekem még egy hét, és már szaladok 😅 Szerintem én nagyon jól megúsztam, nem volt fájdalmam és a járás is könnyen ment. Kitartás csajok! Bátrak vagyunk!
Nekem a drót vègèt, ami a középső ujjamból lógott ki, kétnaponta kellett Betadin krèmmel kenni. Ès letapasztani olyan gyorstapasszal, ami steril. CosmoporE steril lap..
Keresd fel az orvosodat, mert lehet h.antibiotikumra is szükség lesz.
Sziasztok. Kicsit be vagyok ijedve: ahol a drót kilóg a lábujjamból, fehéres váladék jön két napja. És a körömágy totál duzzadt és piros. Sokkal fájdalmasabb a járás, mint eddig. Felhívtam a dokit, holnap megpróbálok bejutni hozzá az osztályra- pompás h.látogatási tilalom van... Valamelyiktek járt így? Írjatok légyszi vmi biztatót!
A balt még nem, sajnos az én dokim az a fajta aki egyszerre csak egyet vállal. A jobb oldali csúnyább volt, azért kezdtem vele, hogy meglássam, milyen lesz az eredmény, úgyhogy majd jövő év elejére tervezem a bal oldali lábam.
Nem szép látvány, de szeretnèm megosztani Veletek milyen
volt ès most milyen. A 2.ujjam még nagyon duzzadt....fájdalmam nincs. Bütykömnél csavar van, amit majusban vesznek ki. A drót, ami a 3 ujjamban volt, azt tegnap kivették. Sajnos a sebek nehezen gyógyulnak...
Szerintem szép a lábad. :) Az ujjad is elég egyenes. Nekem ki fogják venni a tűződrótokat. Csatolom a reggel készült képet. Persze az eredetihez képest jobb a lábam, de sajnos az ujjam szerintem ugyan olyan görbe, mint volt.
Az biztos, hogy odavág a térdnek, csípőnek, ha deformált.
Ma volt az utolsó találkozóm a dokival, kérdeztem a drótokat, nekem bent maradnak nem veszik ki. A kép amit meg korábban küldtem, ott van a lábujjam között vatta, az ugye ad egy kis távolságot a két ujj között. Csináltam egy új montázst, a vatta nélkül. Szebb lett a lábam most így össze nézve, de a lábujjam miatt csalódott vagyok. De ha én ezt tudom, hogy ezt a műtétet nem lehet elsőre jól össze hozni, bele se akartam volna akkor vágni. Na de az vígasztal, hogy talán így a későbbiekben nem fog a térdeimre, derekamra és a többi kárára menni.
Talán a bütyök nincs ott a második képen. Sajnos tavaly ugyan így voltam én is, hogy szinte semmi korrekció nem volt a lábfej csontomnál, meg az ujjamnál sem. Szerintem nekem sem lesz nagy változás, csak egy kicsi. Nem tudom, hogy miért nem forgatják egyenesre be. Anyósom azt mondta, hogy több emberrel beszélt, akiknek a harmadik műtétre lett egyenes. :(
Nekem is kettő drót van benne, de elnézve a Te felvételedet, most nem igazán értem, hogy nekem milyen drót lehet benne, mert a 4-ik lábujjam vonalában közelebb a bokámhoz, ott van a drót vége, ami nyomja ki a bőröm. Vajon miért oda van rögzítve?
Neked amit feltettél képet, ott elég egyenes az ujjad. Mikor veszik ki a drótokat?
Sajnos még mindig hőemelkedésem van, pedig szedek gyulladás és fájdalom csillapítót. A lábam egy részen lila színű. Igen, dagad, zsibbad és feszül. Szinte a lábfejem elejét, azaz a fél lábfejem nem érzem. :(
Örülök, hogy jobbnak látod a mostani lábam. Én elfogult vagyok, tesóm már ki is akadt rám, mert szerinte én nem akarom látni, hogy jobb. Az ujjam szerintem ugyan olyan görbe, mint volt. Nem szeretnék egy harmadik műtétet. Nekem is duzzad a talpamnál is. Még mindig mankózom, a spéci cipőt használom. Hétfőn voltam 4 hetes.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fog mondani az orvos a kontroll alkalmával.
Igen, merev az ujjam, kézzel szoktam mozgatni, magától még nehéz. Örülök, hogy jobbnak látod a mostani műtétem. :) Talán én azért nem látom, hogy jobb lenne, mert abban reménykedtem, hogy most egyenes lesz az ujjam. :( Van egy lábujj húzóm is. Mindkét lábujjam be kell akasztani és óvatosan huzogatni. Tegnap este azt csináltam. :) Utána egész egyenes, de kis idő múlva visszagörbült. Nem tudom, hogy nekem miért nincs gyógytorna, talán azért, hogy a műtét helye távol van a lakhelyemtől? Próbálok keresni a neten gyakorlatokat.
Szerintem sokkal szebb a mostani 3 hetes, mint a múltkori! El kéne járnod majd gyógytornára neked is, mert látszik a nagyujjadon, hogy nagyon merev. Tudod mozgatni? Passzívan, nem terhelve kell is, nehogy bekössön az izületed, mert utána szenvedhetsz vele. Nekem nagyon jót tett a gyógytorna, hogy erőltették, terhelnem még nem lehet 3 hetesen (pedig próbáltam, de még fáj).
Az enyém ilyen volt. A második kép a tavalyi 3 hetes műtét után. A harmadik a mostani 3 hetes műtét. Nem látok különbséget a két műtét között. Ugyan úgy ferde az ujjam.
Szia! Èn kérdeztem a dokit, hogy szedjek-e Calcitriót, vagy valamit a csontokra. Azt mondta, nem kell..... pedig én már nem vagyok fiatal. D vitamint règóta szedek...