Feltettem egy másik gépre is a SP2-es csomagot de meglepödve tapasztaltam, hogy ha bemegyek a "Biztonsági központba" ott a Vírusvédelem nincs bekapcsolva. Nem tudom bekapcsolni, hogy aktív "zöld" legyen. A másik gépen pedig be van kapcsolva. A gépen Norton 2004 van és tegnap megvettem a Norton 2005 és ma felteszem.
Melyiket tegyem a Norton SystemWorks 2005 vagy csak a Norton AntiVirus 2005-öt) Megvettem mind a kettöt spanyolul csak most azon morfondirozok, hogy melyiket tegyem fel.
Mióta feltettem az XP SP2 packot azóta nem nyitottam meg mappába elmentett Word dokumentumot, csak most. Meglepödve tapasztaltam, hogy megváltoztak a betük a fejlécben. A Couriel new - Algerian-ra. Mindenhol ki kellett cserélnem az elsö két sort és most jó. Ez vajon miért történt? Virusom nincs.
Vedd figyelembe, hogy egy crack telepítésével nemcsak a crack hanem sok más egzotikus dolog is felkerülhet (Spyware, vírusok, etc). OEM-ben egész jó áron van az XP és diákoknak (szinte) ingyen van.
A Sajátgép ikonra egy jobb klikk, majd az alsó sornál a tulajdonságoknál egy bal klikk és ha megnyilt akkor láthatod, hogy ott-e a "szervizcsomag 2" bejegyzés. Nálam igy néz ki, gondolom, hogy másoknál is. Vagy úgy is láthatod: Start-Beállítások-Vezérlöpult-Programok telepítése és törlését megnyitod és alul nálam ott van a Windows XP Service pack 2.
Sehogy. Ahhoz, hogy felmenjen, legálissá kell tenned az XP-det. Ezt kétféleképpen teheted: 1. megveszed a boltban; 2. Körülnézel itt, vagy itt. Sejtésem szerint neked inkább az utóbbi fog tetszeni... :-)
Mindig azt írja ki hogy a regisztrációs kulcs érvénytelen.-> ezt nem tudom, hogy miért lehet.
Nekem meg automatikusan felajánlotta a frissitést és a SP2-es csomagot. Csak rákattintottam és feltelepült. Nem mondott közben semmit sem és mikor a végére ért újra kellett a gépet indítani.....Lehet, hogy valaki tud segíteni neked aki ért hozzá.
Szia!
Ez a régi gépem amire feltettem próbaként, egy Compaq pressario 7594 (Intel Celeron 564 MHz 320 Mb RAM van a tulajdonságoknál). Kiváncsi vagyok, hogy hosszabb távon milyen és ha jó felteszem a másik gépre is. A másik egy Pentium 4-es és most elég sok vele gondom, mert ha a neten játszom (domino, canasta stb.) akkor 3-4 játék után lefagy az egész. Csak újraindítás segít és ez így megy állandóan. Fogalmam sincs miért és erre nem mertem feltenni az SP2-öt, mert félek, hogy rosszabb lesz a helyzet. Máshol is érdeklödetem (Kérdés a windowsos gurukhoz...topikban) de senki semválaszolt.....pedig ott szoktak segíteni.
ETUS
Tegnap este én is feltettem a Windows XP SP2-öt az egyik gépemre. Kiváncsian várom a fejleményeket, hogy lesz-e vele valamilyen gubanc. Annyit vettem észre, hogy az IExplorer kicsit lassabbnak tünik. Szóval, ha rákattintok akkor elég sokat várok amíg megnyilik. Azelött ez pillanatok müve volt és ugyan ez a Word-nél, várni kell rá. Ez most normális jelenség az SP2-vel?
Mindenképpen célszerű a Windows-ét kikapcsolni, és helyette feltenni egy jobbat. A Windows sajátja ugyanis csak egy irányba működik: befele, kifele nem.
A Microsoft saját szavaival: "Windows Firewall will automatically allow all outbound connections, regardless of the program and the user context." Lásd http://msdn.microsoft.com/security/productinfo/XPSP2/networkprotection/firewall_devimp.aspx
Mivel ember tölti ki a letöltési mezőket, egyszerűbb 1000-rel számolnia. De az átlagfelhasználók szempontjából is jobb a nagyobb szám. Ha a kisebbet írnánk ki, már venné is a telefont, hogy hajjajaj, letöltött még plusz 7 megát, most mi van? Vírus? (Akinek nem inge...)
Hát ezt kérdezem én is. Ez csak egy kis szervízpakk nem értem miért nem tudok túlenni rajta 5 perc alatt.
Nem értem azt sem miért van 3 féle méretű egy fajtából.S mitől a méretbeli külömbségek?
Azért emellett nem tudok csak úgy elmenni. Mert ha valamit csak úgy felrakok akkor pisloghatok ,hogy nem megy lefagy akad lassú. S akkor azt kérdezik miért nem a hivatalosat raktad fel.
Nem parázok csak röhögök a kedves illetékes elvtársakon ,hogy mennyire nem tudnak egyet beszélni s ahogy írtad is ez csak egy kis frissítés nem értem mért nem tudok túl lenni rajta 5 perc alatt.
A másik meg számomra még mindíg nem tiszta mitől a méretkülömbség és melyik jön a Ms$ tól.
Ha hülyeséget töltök le akkor meg csak pisloghatok ,hogy felraktam és lefagy meg akad meg nem jó . S akkor azt mondják mért nem a hivatalost töltötted le.
miért kell rágörcsölni?:) PC World-ről szedtem le.. de úgy tudom meglehet rendelni CD-n is. Ha ennyire parázol, tedd az utóbb emlitett tevékenységet!:)
A pinget nem tudtam engedélyezni a tűzfalon, s így kénytelenek voltunk kikapcsolni az egészet a francba, mivel a Wake-up on Lan előbb megpingeli a gépeket, de nem kapott választ....
Az Outlook Express fórumban már feltettem a kérdésemet, de nem találtam meg vele senkit sem. Itt a helye, megismétlem:
Lehet, hogy nem függ össze, de az sp2-frissítés óta tapasztalom, hogy az OE a hosszabb elküldött leveleimet megcsonkítva küldi tovább (és így is menti el őket a megfelelő mappába). Különös, de a cirilbetűs leveleknél tapasztaltam a dolgot. Pl. ez egy levél levágott vége - a latin betűs kiegészítést az OE produkálta:
.... так далее и тому подобное.
<FONT face=Aria
Később a magyar leveleknél is ugyanezt tapasztaltam: a hosszabb levelek csonkolva mennek el, ill. kerülnek mentésre az elküldött levelek közé. Mi lehet az ok és mi a teendő? Előre is köszönöm a választ.
Nem tudom,tud-e valaki segíteni, de miután felraktam a SP2-t teljesen lefagyott a gépem.Egy Dell notebookom van, és ezidáig még nem volt semmi ilyen problémám:
ugyanis a közkedvelt kék képernyőt láttam órákon keresztül,mivel nem volt képes elindulni a Windows és folyton újraindult.Na most az lenne a kérdésem, hogy ez a kék képernyő kizárólag hardver hibát jelez, vagy lehet a SP2 hibája is.Most újratelepítettem az XP-t,azóta nincs problémám,de még mindig nem nyugodtam le teljesen.Köszi előre is a segítséget, bármilyen ötletet szívesen fogadok
Sokkal jobb mivel mélyebben kommunikál az oprendszer részeivel és így hatékonyabban tud védeni. technikai sallang nélkül, az XP tűzfala megfelel majdnem minden igénynek.
Végül is arra lettem volna kíváncsi ,hogy a mások által kreált tűzfalakhoz képest pl: Zone Alarm ,Kerio mennyire ütőképes. Mert ha op rendszer szinten kapok egy jó tűzfalat akkor minek töltsek a memóriába még egyet.
Voltaképpen az SP2-ben lévő Windows tűzfal az alapszintű biztonsági funkciókat (csomagszűrés) nagyszerűen ellátja...nemtom...<magánember>én nem használnék mást, a gépem köszöni jól van csak a Windows tűzfallal (az otthoni is)</magánember>