Keresés

Részletes keresés

Mad árka Creative Commons License 2006.07.15 0 0 93
Szia! Csak félig tudok Neked segíteni. A Mikszáth Kálmán utcában van egy társasház (NACEKE - Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd nevekből), abban szokott kiadó lakás lenni. Előny: az erkélyekről rálátni a Balatonra, közel van a nagystrand, de a szabadstrand is (jóformán méterekre), nincs túl messze a vasút, de nem is a hátatok közepén megy el. A nagyobbik gond, hogy nem tudok telefonszámot adni. Majd megkérdezem holnap a nagyimat, hátha ő tud a gondnokhoz központi számot, neki nem nagy feladat ránézni a faliújságra, hogy most van-e. Árakról évek óta nem hallottam, lehet, hogy ez is pofátlanul drága. Egyébként nem rossz hely, a lakások egy fürdőszobából, egy előtérből (konyhából), egy nappalirészből meg egy erkélyből állnak. A házhoz nagy kert tartozik + zuhanyzó. Más kérdés, hogy most nem tudok semmi bővebbet, de megkérdem (de nem ígérek semmit, lehet, mindenki annyit tud, amennyit én).
Előzmény: turcman (92)
turcman Creative Commons License 2006.07.15 0 0 92

Sziasztok!

Lenne 1kérésem/kérdésem!

A barátnőmmel tervezzük,hogy idén is Szárszón nyaralunk majd(a múlt nyáron is ott voltunk),de nem igazán találok megfelelő szállást!Ami megfelelő lenne,ott vagy nem találok árlistát,vagy csak sok embernek adják ki!Nem tud vki esetleg vmi kiadó szobát,vagy panziót?

Tavaly nyáron kempingben voltunk,de ugye az nem volt nagyon kényelmes!:-)(meg árban sem volt vmi kedvező)

Előre is köszönöm a segítséget!

Mad árka Creative Commons License 2006.07.04 0 0 91
Hajjaj, segítenék, ha tudnék... De sajnos teljes síkság honol e témában odabenn.
Előzmény: puckandúr (89)
Mad árka Creative Commons License 2006.07.04 0 0 90
Ami késik, nem múlik, csak össze kell szednem. Annyira rohantunk és annyi mindent akartak megnézetni, hogy végül semmi sem ragadt meg. Mindenesetre a terepen érintettük ezeket: Kalotaszeg, Székely-tető, Nagyküküllő völgye, Görgényi havasok, Bucsini-hágó, Mezőhavas, Gyergyószentmiklós - Szárhegy, Keresztény havasok: Pojana, Homoródalmás, Vargyas-szoros. Székelyudvarhely, Székely...-helyeken volt a szállás meg Torockón is egyszer, a többi homályba vész. De vissza fogom kérni a lapot, s akkor lelesem róla. :-)
Előzmény: Japi1 (88)
puckandúr Creative Commons License 2006.07.03 0 0 89
Egy nagyképű kérdésem lenne!
Meg tudjátok mondani Szárszón a "nagy strand" /ami körbe van kerítve/, vagy a vasúti váróterem pontos koordinátáját? Google Earth-ön szerettem volna megnézni hol is voltunk, de félek tőle, hogy az már kívül van a nagyfelbontású területen...
/ ha belül van, feltenném a műholdképet /
Köszi a segítséget :)
Japi1 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 88

Helló Mad árka!

Tudom, hogy nem ez a topik témája, de érdekelne, merre jártatok?

Japi1

Előzmény: Mad árka (83)
Japi1 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 87

Helló Puckandúr!

Kösz a tájékoztatást, a kettes számú helyet ismerem, valóban jó volt /2005-ben/ a kiszolgálás, az elsőben még nem voltam, ezek után valszeg nem is leszek. Sajnos, a rossz kiszolgálás mindenütt előfordul, ám ez nem lehet vígasztaló. Ahogy írtad:

"Nem bántom az első helyet, megteszi azt saját maga."

Így igaz!

Balatonszárszó azért szép marad.

Japi1

Előzmény: puckandúr (82)
Mad árka Creative Commons License 2006.07.02 0 0 86
Hm, csak nem a Mikszáth Kálmán utcában volt a szállás is? A mi szűkebb-tágabb szomszédaink sem köszönnek, de ez általános. Itt, Budapesten is hasonló a helyzet, mindig én köszönök előre, s rendre nem jön válasz. Időnként megjegyzem hangosan. Magamnak azt is. :-)
Előzmény: puckandúr (85)
puckandúr Creative Commons License 2006.07.02 0 0 85
Ahhoz a nyaralás elején hozzászoktunk, hogy egyetlen szomszéd sem köszön vissza. Másnaptól kölcsönösen nem vettünk tudomást egymásról. Az említett vendéglátó volt az egyetlen, ami kellemetlenséget okozott, de ez valóban csak 20 perc volt az egész nyaralásból.
A többi szolgáltatással és a "nagy" strand tisztaságával elégedettek voltunk. Ha lesz rá lehetőségünk, szívesen megyünk vissza.
Előzmény: Mad árka (84)
Mad árka Creative Commons License 2006.07.02 0 0 84
Más nyaraló se szeret ilyet átélni, nem hiszem, hogy emiatt bárki megjegyzést tenne. :-( Azon a soron egyébként elég változatos kiszolgálás, bár igazából a Balaton többi részén se tapasztaltam sokkal különbet. Mi minden évben másik résznél szívjuk meg Szárszón. :-) De szinte mindenütt meg lehet találni a hasonlót, s ezzel persze nem Szárszót akarom védeni. Továbbra is azt gondolom az egész Balatonról, hogy a) árat levinni b) szolgáltatást javítani c) minimálisan nyelvet tanulni. Aztán majd vissza lehet térni a szenvedős részekre, hogy kihal a Balaton... van oka...

Remélem, azért a szárszói ottlétnek voltak jó részei is. Onnan nem messze van a tanösvény, elég rövid séta, de érdemes meglátogatni, körbejárni.
Előzmény: puckandúr (82)
Mad árka Creative Commons License 2006.07.02 0 0 83
Nekünk Erdélyben semmi gondunk nem volt. Időnként lefújták a buszt, de egyébként mindenki mosolygott, hogy madárinfluenza eddig is volt... A "lefújós" helyeknél nem volt torlódás, hol emberek permeteztek, hol automatikusan kaptuk a mosást. Amúgy itthon engem is mindenki ijesztgetett, hogy pont az a hely van lezárva, ahol kétszer is alszunk, ebből nem tapasztaltam semmit. Egy hétig napi 200 km-eket buszoztunk Erdélyben, nem sikerült problémás helyre lelni...
Előzmény: Japi1 (81)
puckandúr Creative Commons License 2006.07.02 0 0 82
Sziasztok!
Alábbi hozzázólásom vszeg nem arat osztatlan sikert, de fontosnak tartom megosztani Veletek tapasztalatomat.
Eddig csak átutazóban jártunk errefelé, de idei nyaralásunkat Balatonszárszón volt szerencsénk eltölteni.Munkánk és egyéb körülményeink okán átlagosan két évente tudunk egy hét nyaralást megszervezni.Mivel ez 104 hétből mindössze egyetlen hetecske,ami kizárólag a családé,így szeretjük megadni a módját.Hiszen ez életünk alig egy százalékát teszi ki.Ennek a kis időnek tehát kizárólag a pihenésről és a feltöltődésről kell szólnia.Akár a gyermekekről, akár rólunk szülőkről van szó.A spórolásra van még több,mint 720 napunk a következő nyaralásig.
Hát így jutottunk el június 27.-én a szárszói vasútállomás melletti Pizza Park Pub-ig.Terveztük ezt a látogatást, mert maga a hely érdekesnek tűnt első látásra kívülről.
-Be is ültünk 19 órakor kis családommal egy vacsorára. A patinás és csikkégette zöld abrosz mellett töltött húsz! perc , üdülésünk legköltségkímélőbb időtöltésének bizonyult.Érkezésünkkor csak egy társaság ült a teraszhelyiségben. Ők roskadásig el voltak látva . Ez alatt a "pár" perc alatt a roppant szimpatikus felszolgáló tett egy érdeklődő látogatást a szomszéd asztalnál, de többszöri szemkontaktusunk ellenére sem volt indíttatása arra, hogy felénk is járjon. Inkább a sörtoronynál támaszkodott, láthatóan méla undorral. Felcsillant ugyan a remény, mikor megigazította az étlapokat, de nem volt szerencsénk.
Mivel kiskorú gyermekeink között inzulinnal kezelt cukorbeteg is akad, akinek minden étkezése szigorúan időhöz kötött, mellesleg mi is untuk már a helyzetet, így nem láttuk értelmét a további türelemjátéknak.Mondhatnám, hogy nem szolgáltak ki, de inkább úgy fogalmazok:- megkíméltek minket attól, hogy rossz helyen hagyjuk a pénzünket.- Ezért nem kaptunk étlapot sem.
Felemelkedtünk hát mind az öten és áthelyeztük súlypontunkat 30 lépéssel arrébb, egy másik teraszra. Ezzel egyidőben két "nem magyar" társaság érkezett az előző /zöldtetős/ teraszra. Bár ők sem viseltek jólláthatósági mellényt, azonnal észrevette és fogadta őket az eddig hyperpasszív pincér.Ennek egyetlen magyarázatát tudom elképzelni, -a mi fizetőeszközünk nem hiányzott az étterem költségvetéséből.
-Keletre megtettük hát azt a 30 lépést. A fehértetős teraszon még el sem döntöttük az ülésrendet, máris szívélyes fogadtatásban volt részünk.Az étkek és a felszolgálás hibátlan volt, így az ellentételezés is.

Nem bántom az első helyet, megteszi azt saját maga. Sőt, inkább ajánlanám! Hogy kinek?. . Minden magyar nyaralónak, aki fogyasztás és költekezés nélkül szeretne hűsölni korlátlanul. Csak meg NE szólaljon németül, mert akkor jól kiszolgálják. S ha a hüsi közben megéhezne, arra is van megoldás, csak odébb kell állni. De vigyázat, ott már vendégnek számít!!!

-Lássuk akkor a képet az ingyenárnyékról! Talán az ilyen vendéglátó panaszkodik szezonvégen, hogy idén megint 40%-kal esett a forgalom a Balatonon.
-És dukál egy kép a vendéglőről, ahol meg is tudtunk vacsorázni.
( szóval jöjjön a tücsök és a Hangya )
Japi1 Creative Commons License 2006.06.12 0 0 81

Helló Mad árka!

Nem titok, az Evangélikus Üdülő-ről van szó, Jókai u. 41 sz. a szabadstrand mellett.

 

 Július 17.-től 23.-ig leszünk ott, 24.-én pihenő /teknős etetés/, 25.-től egy hetes körút Erdélyben. Az is szép lesz, csak próbálnak pánikoltatni a madárinfluenzával, de nem hagyom magam. Te nem vagy influenzás?

Japi1

 

Előzmény: Mad árka (80)
Mad árka Creative Commons License 2006.06.12 0 0 80
De jó! Akkor már félig üdv Balatonszárszón. :) Az publikus, hogy melyik üdülő? Vagy körbe tudod írni valahogy? A világ pedig tényleg kicsi. Akkor lepődtem meg még igazán, mikor az egyébként budapesti barátnőmről kiderült, hogy ők is Szárszón nyaralnak.
Előzmény: Japi1 (79)
Japi1 Creative Commons License 2006.06.12 0 0 79

Helló Mad árka!

Kicsi a világ, itt is találkozunk. Hat éve minden nyáron B.szárszón vagyunk 1-2 hétig. Egy évet hagytunk ki /akkor B.fenyvesen voltunk/, mikor az üdülőt átalakították. Igaz, az két szezont érintett, de magánháznál oldottunk meg egy hetet. Az idén is készülünk, a hely már biztosítva van. Tetszik nekünk a környezet.

Egy régebbi felvételt felteszek, ez is szép:

 

Japi1

Előzmény: Mad árka (78)
Mad árka Creative Commons License 2006.05.27 0 0 78
Hűha, jó kérdés, én sajnos nem tudom. Vannak dolgok, amelyekben úgy érzem, jó volna az alkalmazkodás, ez is hasonló. Gondolom, mivel még hereszűkítő hőmérsékletű a víz, így a hobbyhorgászok sem szeretnének lábáztatni benne, tehát a hétcentis sneciklub a parton tömörül. A szabály vagy előírás egy dolog, igazából ezt is kompromisszumnak kéne megoldania, csak arra általában nem vagyunk képesek. Meg ha van is szabály, ki és hogyan fogja ott éppen érvényesíteni? Persze lehet, erre van válasz.

Amúgy én a kutyafürdetésnek sem vagyok híve az ilyen helyeken, noha abszolút kutyapárti vagyok. Nem a fertőzés miatt, csak minden nyáron legalább egyszer-kétszer lecövekel egy helyes kis lábtörlő a bejáró stégen, s időnként megmutogatja a fogát a kimenni igyekvőknek. :) Nagyon remek jelenetek ezek, egyszer anyám megkérte a stégen alagsori kutyát napoztató nőt, hogy húzza odébb az egyébként vicsorgó ebét, mivel bemennénk a vízbe. Ez kellő "udvariassági" körökkel meg is történt ("anyádnak szóljál legközelebb, te bunkó"). Mire kiértünk, az összes cuccunkat a nádba behajítva találtuk, apámnak jó köre volt egyenként összeszedegetnie. Persze ez jó példa lehetne arra, hogy miért jó kis családban élni, hisz kevesebb cuccot kellett összevadásznia.

No, szóval ezek mind együttélési próbák, persze sok újat nem mondtam. Pedig tényleg jó hely lehetne a Balaton, ilyeneken is elbukik a "dolog".
Előzmény: Törölt nick (77)
Halihoooooooooooooooooo Creative Commons License 2006.04.06 0 0 75

Mennyire ismered a Balatont?

 

BALATONI kVÍZÖZÖN: www.balatonihirek.hu

 

Kalandorok kíméljenek!

Mad árka Creative Commons License 2006.03.15 0 0 74
Ez hihetetlen! Csodaszép, teljesen átszellemültem...!
S rettentően sajnálom, hogy nem lehettem ott, ááá, biztos nem marad meg jövő hétre. :(

Most teljesen oda vagy és vissza, köszönet a képekért!
Előzmény: Törölt nick (73)
Mad árka Creative Commons License 2006.03.15 0 0 71
Sikerült feltölteni? S aztán be is szúrtad? Vagy feltölteni sem sikerült?
Elvben meg kéne jelennie, nem láttam, hogy máshol gond lett volna a rendszerrel.

S hát kíváncsi is volnék a képre. :)
Előzmény: Törölt nick (70)
Mad árka Creative Commons License 2006.02.28 0 0 67

Igen, a Bendegúz strandról azóta én is hallottam, hogy ott nem terveznek semmit. Most a másik szabadstrand van porondon... Eddig nem válaszoltak, úgyhogy lehet, inkább felhívom őket valamikor, bízva abban, hogy nem küldenek el melegebb vidékekre.  

 

(Az pedig - hogy rosszmájú legyek - nem lep meg, hogy a fák kivágásáról nem tudnak semmit. Fák ültetéséről esetleg...?)

Előzmény: Törölt nick (66)
Mad árka Creative Commons License 2006.02.26 0 0 65
Megelőzve a találgatásokat, megkerestem az önkormányzat elérhetőségeit és írtam egy levelet. Ha egy héten belül nem válaszolnak, akkor elküldöm postán is nekik, arra már táncsak... Ha még ez sem, felhívom őket. Eh.

Egyelőre csöndben imádkozom és kitartóan, hogy ne épüljön semmi, mert ha a szüleim eladják a szárszói lakásunkat, tkp. az utolsó "békeszigetet" kerül kirobbantásra a seggem alól.
Mad árka Creative Commons License 2006.02.11 0 0 64
Sziasztok! Tudni bármit az építésről, amiről korábban beszéltünk? Beépítik a szabadstandot? Jó volna tudni... Ha valaki segít, nagyon megköszönöm.
Mad árka Creative Commons License 2005.11.07 0 0 62

Ez a Bendegúz strand? Az önkormányzatot kérdezted esetleg?

 

Sajnálom a fákat. Hirtelenjében arra tudok gondolni, bővíteni akarnak. Ez lehetséges?

Előzmény: Törölt nick (61)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.29 0 0 60

Csak beqkkoltam,de ez tetszett.most igy "retrospektíve".

Gratula!!!

Bár én "messzi" lakom a Balcsitól, de jártam már Szárszón, meg a nagybátyám is ott él.

Gyönyörű hely.

Egy szilvásváradi polgár.

Előzmény: Mad árka (9)
Mad árka Creative Commons License 2005.09.26 0 0 58

Lehetett fürödni...? Publikus, hogy milyen északi nép egykori tagjainak vére csörgedezik az eredben? :-) Én halálra fagytam az elmúlt egy hétben, igaz, Szárszót nem ejtettem az utamba.

 

A zöld algás víz alatt azt érted, hogy sok "kocsonya" lebegett benne vagy azt, hogy a víznek volt erősen zöld alapszíne?

Előzmény: Törölt nick (57)
Mad árka Creative Commons License 2005.08.23 0 0 56

Unokatesómék szerint kellemes mocsárhangulat van... :) De semmi vész. Bár ki tudja, tegnap óta nem beszéltünk.

 

A Bendegúzzal egyébként elégedettek vagytok? Milyen ott a hangulat? (Igaz, én nem szeretem a strandokat, viszont a Bendegúzzal szemben a tanösvény, az jóóó.)

Előzmény: Törölt nick (55)
Mad árka Creative Commons License 2005.08.23 0 0 53
(Te meg? Hát azt hittem, itt se vagy :)... De nincs off, nincs off, eldugultam, jó éjszakát!
Előzmény: *Albatrosz* (52)
*Albatrosz* Creative Commons License 2005.08.23 0 0 52
A nagystrandnál. Vagyis az állomásnál átmész a síneken, balra fordulsz, ott van a strand, utána (illetve szinte benne) a teniszpálya, attól még odébb a Naceke épülete.
Előzmény: Törölt nick (51)
*Albatrosz* Creative Commons License 2005.08.22 0 0 50
Megkérdeztem, de sok újat nem tudtam meg. Egy teniszes ismerősünktől tudunk a tervről, akit azért érdekel ez, mert ott lakik a közelben. Ha előtted a Balaton, a Naceke jobb oldali kerítésétől a teniszpálya mellett levő utca vonaláig lenne kábé a kikötő, és a teniszpálya helyén (+némi placc a strandból - gondolom, a partig) lenne a Wellness szálló. Hangsúlyozom: mindez terv. (Amit elvileg faxon megkap majd ez az ismerősünk, s Apu megpróbálja elkérni tőle.) Fölöslegesen tényleg nem szeretnék senkit sem riogatni, csak szíven ütött tegnap a hír, és nem tudtam tartani a szám.
*Albatrosz* Creative Commons License 2005.08.22 0 0 49
Nem, a Pajti helyén nem épült semmi, ott most is üres placc van (ha szemben állsz a Balcsival, a szabadstrand bal oldali sarkán volt egykori törzshelyünk).
Előzmény: Mad árka (48)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!