Minden ami Panasonic FZ-vel kapcsolatos, illetve Panasonic gépek felhasználóinak, kedvelőinek topicja.
A topic FAQ-weblapja: http://panasonicfz30.fw.hu/
Sziasztok! Új vagyok a fotós topikokban. A tanácsotokra lenne szükségem.
Normál szabadtéri, benti, családi és pecás fotózásra keresek normálisabb gépet. Két gép akadt fenn a keresgélési rostámon.
1. Panasonic DMC FZ300
Ez nem friss fejlesztés, viszont a Leica 2.8-as 24xes zoommal meggyőzőnek érződik... A váz eső és porálló... Lehet rá plusz vakut rakni, s erős zoommal és videóképességekkel is bír
2. Canon Powershot SX70 HS
Ez viszonylag friss gép, a viszonylag friss fejlesztésén köszönhetően gyors procival, és adatátviteli képességekkel. Míg az FZ300-sról sok infót találni a neten, a Canonról szinte csak morzsákat.
Próbálta, ismeri valaki ezt a kettőt, s van összehasonlítási alapja gyakorlati használatban is? A kettő közt szinte alig van árkülönbség a Mediamarktban, tehát nem az ár a lényeges szempont.
Nem rég vásároltam egy használt de új állapotú FZ-300 fényképezőgépet,még ismerkedés fázisban vagyok.Olyan problémám van,hogy mikor a kijelzőt megfordítom és visszahajtom akkor nem működik kikapcsol a kijelző.A kereső és a kijelző között a váltás megy működik akkor a kijelző ,csak mikor behajtva használnám nem működik.Valahol beállításokban lehet bállítani ,vagy hibára utalhat ez?
A mozgáskövető mód nem fog működni gyorsan mozgó dolgoknál. A képernyőn ki kell választanod a követendő fókuszt. A kis négyszög ezután rajta marad a kijelölt részen ha az nem mozog gyorsan. De neked is pontosan kell követned a géppel a mozgó dolgot úgy, hogy próbálog középképernyőn tartani.
Jó fényviszonyok mellett gyors zársebesség is kell hozzá.
De jobb ha 4K filmet csinálsz és kiveszed belőle a legjobb képkockát.
Hali,olyan kérdésem lenne,hogy fz 300-nál a mozgáskövető fókusz az mennyire működik a valóságban?A minap egy őzbakot kaptam le,amint ugrálva halad a gabonatáblában,nem is messze tőlem.Kb félig kitolt tele állásal rálőttem egy sorozatot,és látványos fotók születtek.Volna,ha nem lettek volta életlen foshalmazok.Pedig a gép visszajelzése szerint megtörtént a fókuszálás.Ennél jobbnak tűnik az AFC-mód,ott legalább minden harmadik negyedik kép élesre sikerül.
Hát, képnézésből a Play gomb is visszaáll normál, felvétel módba. De ha eleve normál módban volt, akkor ott nem a talált szöveg által sugallt képnézés mód lesz a ludas.
Ha pedig az ember normál módban állítgat a fényképezőn kézzel, az Image App jelzi azt ezzel a foglaltságot jelző üzenettel, de az csak arra az időre jelenik meg.
Van egy lumix fz300-am. A mobilos távvezérléssel van egy kis problémám. Mindig azt írja ki, hogy "camera operation is in progress".
Addig eljutottam, hogy:
" During digital camera operation, [Camera operation is in progress.] is displayed, and it cannot perform smartphone operations. Specifically, when the digital camera is in Playback Mode, [Camera operation is in progress.] will continue to display. If you want to resume smartphone operation, please switch the digital camera itself to recording mode."
De még is hogy a retekbe kéne recording modeba állítani?
Hello.Fz 300-as 4k videókat nézegettem a minap,de nekem valahogy nem sikerűl hozni az a minőséget.Jó jó,de ha figyelmesebben nézem,akkor valami apró vibrálásokat látok a videón,nem olyan sima mint amiket a neten látok.Szóval a kérdésem,hogy ezeket még szoftveresen "mókolni" kéne,hogy olyan valóban szép legyen?
Én a Raynoxokat (nekem DCR-250, DCR-150 van) 43 mm-re alakító stepdown gyűrűkkel szoktam a különböző objektívekre rakni, nem kell akkor a bumfordi csíptetős dolog hozzá.
Az index feltöltési lehetősége 500 kbájt max. Az eredeti méretek 4-6 megabájt. Több mint 10-ed részére kell csökkenteni a kép méretét, hogy fel lehessen tölteni.
A részletgazdagságnak nyoma sem marad.
A légy összetett szemét azért ki lehet fotózni kézben tartva is. Ha jobban rákészül az ember akkor lehet jobb makrókat is lőni.
De az igazi eleme a portré, az épületfotózás, a 4K videó stb.
Tanulságos. Az biztos, hogy nem makrózáshoz készült ez a gép, mégis látok benne némi fantáziát. A zöld légy egészen részletgazdag még így is, gondolom ez nagyobb rekeszértékkel is készült, mint a szürke.
Kérdés, hogy egy Raynox előtétlencsét lehet-e valamilyen adapterrel stabilan és optikai szempontból is korrekt módon rögzíteni...
A szenzor mérete is beleszól a képbe az biztos. De a kissebb szenzoros gépekkel is lehet ugyanolyan jó képeket lőni. Próbáltam már ugyanazt a témát ugyanolyan fényviszonyok mellett, ugyanolyan távolságból többféle géppel meglőni és monitorra kirakva a képet keresni kellett a különbséget.
Azt kell nézni, hogy milyen szinten akarunk fotózni és mennyi keret van rá.
Csak megemlítettem, hogy ha növeled a közelítést akkor romlani fog a képminőség, akár az FZ300-asnál akár egy G80-asnál. Ráadásul próbálgatni kell, hogy melyik objektívvel hozza ki a legtöbbet.
Az nem elég hogy felpasszol rá fizikálisan. Ráadásol a nagy átfogású objektívekkel ugyanott leszel mint az FZ300-assal. A végére kitekerve még állvánnyal sem lesz éles kép.
Ne a szenzormérettől várj minőséget a zoom felső harmadában.
A szenzor azt érzékeli amit az objektív vetít rá. Attól javulhat a kép, hogy nagyobb felületen érzékenyebb, kevesebb fénnyel is beéri és rövidebb záridővel kevésbé van elhúzás.
Ha csak valami jobb zoomolást szeretnél elérni akkor egyszerűbb egy videókamerát venni egy 100 szoros optikai zoommal. Ezek is tudnak fotózni akár 10 megapixel fölött is és brutál messziről is tudsz használható képet csinálni.
Hali,nem igazán vágom amit mondasz.Sehol nem írtam,hogy az fz 300-ra akarok tenni valami 1.7 szerező telét.Ez nem volt opció.Viszont egy mikro négyharmados pana g80-asra tennék kompatibilis olympus 75-300-as lencsét,aminek a vége ott van ahol az fz 300-asé.Erre írtad,hogy "összetákolsz egy objektívet"?
A milc gépeknél nincs akkora zoom mint az FZ300-ason. Ezért teljesen kitolt objektívnél is használható képeket lehet lőni. 3-5-szörös optikai zoom a legtöbbnél pont azért, hogy minőségi fotókat lehessen csinálni.
Ha az FZ300-ra rátekered a gyári 1.7 szeres teléjét akkor már romlik a képek minősége. Nekem volt ilyen, nem is használtam, eladtam a géppel együtt.
Ha összetákolsz egy objektívet ami nem jó a géphez akkor képminőség sem lesz.