nem tom, nekem 100 dollár a szervizcikulsban az olaj, ehhez jönnelk még a szűrők, lég, meg pollen , szükség szerint az üzemanyag... több mint 50 eFt... Ha enniyből megúszom, raganciális szervízkor 70 felett volt igaz akkor a gyári szerviz volt előírva.
Nalunk a ferjem csereli az olajat, olajszurot. Autonkent 15 dollarra saccolta a mult hetvegen a koltsegeket. A 17 dollar visszautasithatatlan ajanlat, bar nem tudom, van? mekkora? a minosegi kulonbseg olcso meg draga olaj kozott?
Olajcserere hoztam az autom az egyik halalelegans Honda dealerhez. Expressz szolgalatot igertek, nem kellett elore be se jelentkezni, de kivetelesen sokan varakoznak, ezert egy felorat nekem is kell. Van ingyenes internet- innen irok -, hanem komplett cukraszda is, kave, tea, uditok, muffin, egyeb sutemenyek, alma, narancs, sos ragnivalok, plazmateven film megy, es egy tablara kiirtak, hogy aki szeretne igenybevenni a gratisz masszirozast is, az keresse Elizabeth-et. Az olaj- es legszurocsere, 30 pontos ellenorzes, valamint teljes automosas $16.95-be kerul.
Ezt nem tudom. Mindenesetre a levegő általában tisztább az ilyen helyeken. Persze lehet, hogy csak ott, ahol és csak azért, mert kevesebben koszolják és ahol nagyobb a hideg, ott általában kisebb a népsűrűség. schgy
Jobbulást. Egyébként: "taknyamnyálam egybefolyik ..." ellen a hideg (már a rendes -15 alatti) nagyon jó gyógyszer. Moszkvában télen sosem voltam igazán cseppfertőzőtt beteg télen (inkább ősszel, szeptember-októberben, meg tavasszal, vagyis április-májusban, közben van a tél). A helyi vicc szerint azért, mert ha rádtüsszent valaki az utcán, akkor az koppan, mielőtt hozzád érne. schgy
Edmonton is falu, csak nagyobb. Fort McMurray egy-két fokkal falvabb és hidegebb, de azon a szinten már édesmindegy. Ha az időjárás a fontos, akkor szinte egész Kanada kiesik... ezért vagyok én is az USAban.
Vancouver és dél-ny. B.C. után talán Torontóban van a legnormálisabb idő. Személyesen soha nem a hideggel volt bajom, csak a hosszú szürkeséggel. Oly soká tart, mig kitavaszodik ott. És senki se beszél a nyárról, pedig az rosszabb tudott lenni, a párás meleg miatt. Voltál már Kanadában?
Beszéltem egy magyar házaspárral, akik informatikai melót vállaltak Edmontonban, és panaszkodtak a hidegre (a fizetés jóval magasabb volt, mint amit pl. Vancouverben kaphattak volna). Fort McMurray ennél is északabbra van, és falu Edmontonhoz képest ... :(
Először oda kell menni, ahol tisztességesen megfizetett munkát ajánlanak, szerintem. Aztán lehet költözni.
Vancouver tényleg gyönyörü, ha nem esne az eső annyit, már ott laknánk.
Montreali nyaralásunk alatt találkoztunk egy kolombiai házaspárral. Mindketten gépeszmérnökök voltak és Fort McMurray-ben ( Tar Sands Project) dolgoztak. Ki kell birni a hideget és a kanadai vadnyugatot, de ezek a fiatalok imádták, mert annyit kerestek ott.
Na. Volt ugye az elso fordulo, ahol Colbert 17millio+ szavazatot kapott, aztan a masodik, ahol mar regisztralni kellett, Colbert azt is megnyerte.
Ugyhogy felkereste ot a magyar nagykovet a Colbert Report studioban, hogy gratulaljon. Rola fogjak elnevezni a hidat, ha megtanul magyarul es meghal. Addig is, sok szeretettel meghivta, jojjon es nezze meg a varost es hogy hol lesz a hid )gondolom, nem artana, ha hozna a kamerakat is)Kapott magyar utlevelet(!) (???) es 10 000 forintot, mert azon St.Stephen kep van.
Enyem gyerekre akkor szoltak ra amikor a My Chemical Romance dzsekijen felfedeztek egy kis festett puskat, szoval puskat ne rakj a polora disznek semmikepp. Ketchup szerintem johet.
Area 51, Nevada? Csodalatos egbolt. Ha az ember amator csillagasszal randizik ott, mas elmeny, mint az Ali Inn fogadoban varni a foldonkivuliekre, de izlesek kulonbozok...
Filmajanlat:
The World's Fastest Indian Anthony Hopkins-szal DVD-n