Keresés

Részletes keresés

gant Creative Commons License 2005.03.13 0 0 1422
sziasztok,kezd meghalni ez a topik,csak nem abbahagytátok az aloe vera szedését???
nagy hiba volna,az aloe nagyszerű.Mai stresszes világunkban mindenkinek ezt kéne szedni!
Napranéző Creative Commons License 2005.02.23 0 0 1421
(Ezt csak azért írom most, mert nem tudom, hova ment az előző válaszom. :-)))
Előzmény: Beebite (808)
Metal Dog Creative Commons License 2005.02.17 0 0 1420
OK, de azt már nem látja, hogy első fokon pert nyert az FLP, és a büntetést felfüggesztették.
Előzmény: öreganyám (1419)
öreganyám Creative Commons License 2005.02.16 0 0 1419
Bocs, de lusta voltam végig nézni az agész topikot.

(Visziszont, ha más is lusta végig nézni, legalább itt is olvashatja az általam idézetteket.)
Előzmény: Metal Dog (1418)
Metal Dog Creative Commons License 2005.02.16 0 0 1418
Olvass már picit vissza. Köszi.
Előzmény: yzso (1417)
yzso Creative Commons License 2005.02.12 0 0 1417
A Közvetlen Értékesítők Szövetsége állásfoglalása az FLP ügy kapcsán

Budapest, 2004. március 8., hétfő (OTS-Cégvonal) - Az elmúlt napokban több híradás jelent meg a Forever Living Products cégről és a cég körüli problémákról, amelyek szinte mindegyikében megemlítésre került az a tény, hogy a nevezett vállalat MLM (multilevel marketing) rendszerrel értékesíti termékeit.

Mint a Magyarországon a multilevel marketing és más közvetlen értékesítési formákat alkalmazó cégeket tömörítő szakmai szövetség, a magyarországi Közvetlen Értékesítők Szövetsége nevében szeretnénk felhívni minden érdeklődő figyelmét arra, hogy a Forever Living Products Kft. NEM tagja a neves és elismert, főleg nemzetközi cégek magyarországi érdekeltségeit tömörítő szövetségünknek, és ezért a cég tevékenységéről közelebbi információkkal nem rendelkezünk.

Szövetségünk, amely önkéntes tagságon alapul, csak olyan cégeket fogad be és képvisel, amelyek elfogadják és betartják azt az Etikai Kódexet, amely a közvetlen értékesítés minél szélesebb körű megismertetését és elfogadtatását szolgáló, valamint jó hírnevét védő szabályokat és iránymutatásokat összefoglalja.
Az Etikai Kódex szövege, valamint tagcégeink felsorolása megtalálható szövetségünk honlapján a www.dsa.hu címen, ahol ezen kívül számos, a szakmánkkal kapcsolatos hasznos információ is olvasható.

yzso Creative Commons License 2005.02.12 0 0 1416
Termékszámokkal megtévesztett fogyasztók
Több hatóság is vizsgálja az aloe verás készítményeket is forgalmazó országos hálózatot



Az aloe verás termékekkel lett országosan ismert az FLP Kft. hazánkban, ám a hódítást Baranyából indító forgalmazó céggel szemben most több fronton is vizsgálat folyik. A fogyasztók megtévesztése, engedély nélküli forgalmazás a legfőbb vád.


Az aloe vera hatóanyagú termékek, kozmetikumok, gyógyhatású készítmények, tisztítószerek magyarországi hódítása hét évvel ezelőtt kezdődött. A legnagyobbra növekvő hálózatnak, a Forever Living Products Magyarország Kft.-nek (mely más termékek forgalmazásával is foglalkozik) az egyik gócpontja Baranyában volt, egyik legjobb ügynökük, egy pécsi úr ugyanis közvetlen amerikai kapcsolatokkal rendelkezett, s azóta a mögéje felsorakozó árusok és vásárlók száma elérte a 60 ezret. A kft. is felfutott időközben, az egy igazgatóság alá tartozó jugoszláv és magyar területen több, mint 400 ezer fogyasztót és munkatársat regisztrálnak már – mindenki idesorolandó, aki egyszer vásárolt 55 euró értékben a termékeikből.

A társaságnál év elején robbant a bomba, vizsgálat indult a cég ellen a fogyasztók és vásárlók megtévesztése miatt. Több hatóságnál is feljelentették őket: a tisztiorvosi szolgálatnál, a fővárosi ügyészségnél és a gazdasági versenyhivatalnál is.

Éveken át árultak olyan szereket, amelyekre nem adtak ki az egészségügyi megfelelőséget igazoló OÉTI (Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet) engedélyt, vagy más termékek OÉTI-számát írták rá a dobozokra – ez volt a feljelentés tárgya. Az is tény, hogy létezik két-három olyan készítményük, melynek forgalmazása bizonyos alkotórészek megengedett értéknél magasabb aránya miatt az egész kontinensen tiltott, továbbá az FLP saját katalógusában átpecsételt 31 terméket, hogy azokat Magyarországon nem forgalmazzák.

– Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal ellenőrzése megállapította, hogy volt olyan FLP forgalmazású kozmetikai termék, amelynek nem volt engedélye, pontosabban nem kozmetikai termékre szólt az OÉTI szám, hanem élelmezési termékre – tudtuk meg Ocsay Lajostól, a hivatal főosztályvezetőjétől. – Más eljárás keretében pedig láttam olyan FLP termékszámlákat is, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy forgalmaztak olyan termékeket, amire nem volt hivatalos engedélyük.

A Vámkommandót is értesítette a feljelentő, hogy szerinte mely raktárat érdemes megvizsgálni a hamis termékszámú, vagy tévesen feliratozott termékek miatt, de rajtaütésszerű razziát nem tartottak. A raktárakban a tényleges ellenőrzéskor mindent rendben találtak. Mindezt az FLP közleményben is megfogalmazta, amit reklámcikként megjelentetett az egyik országos napilapban, és megkeresésünkre a közleményre lapunk figyelmét is felhívta. Az írás az ÁNTSZ Fővárosi Intézetének januári ellenőrzéséről, a hivatalos jegyzőkönyvben rögzítettekről (kivonatosan) így számol be: A külföldi eredetű élelmiszer-kiegészítő készítmények és kozmetikumok forgalmazásának szabályszerűségét ellenőrizték január 22-én a tisztifőorvosi szolgálat szakemberei. Megállapították, hogy az EU-követelményeknek megfelelő raktárban az átvizsgált termékeken a magyar nyelvű pótcímkék megfelelőek. A harminc kozmetikum közül csupán egy dezodornál tapasztalták, hogy az OÉTI-szám téves, élelmiszer OÉTI-szám szerepel rajta. A címkét azonnal bevonták, és a helyes címkével forgalmazzák.



Megkérdeztük Ocsay Lajost is, hogy mi a véleménye a közleményről. – Azt nem tették hozzá az írásban, hogy ezt a helyes engedélyszámot csak február 6-án szerezték meg, vagyis igazolt tény a hamis szám, és az engedély nélküli forgalmazás is ily módon – volt a válasza.

Így tehát szinte minden rendben, mondhatnánk, de az átpecsételt termékek között, melyeket hazánkban állítólag nem forgalmaznak, olyan gyermek-multivitamin is szerepel, mely a megengedett hatóanyag-mennyiség többszörösét tartalmazza. Másrészt az is elgondolkodtató, hogy a januári termékszámvizsgálatokat követően több gyártmányra pár hét alatt megszülettek az OÉTI-engedélyek, melyeket korábban hét éven át nem tartotta szükségesnek senki megszerezni. Ugyanakkor az FLP Központi Iroda körlevelet juttatott el magyar ügynökeihez, hogy mely 16 termékét nem forgalmazza Magyarországon, az alábbi kiegészítő mondattal: „Természetesen ezen termékeink forgalma a délszláv régiókban változatlan.” Egy másik levélben arról értesítik a munkatársakat, hogy eljárást folytat a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a cég ellen, melyben ellenőrzik, hogy a társaság magatartása nem ütközik-e a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására vonatkozó törvényi tényállásba. Ennek az értesítésnek a végén is van egy javaslat: „Kedves vezetők, kérlek benneteket, beszéljük meg, hogy szervezetten, és ne ész nélkül rohangáljunk le a határra termékért.”



Mit is vizsgál a versenyhivatal?

– Már a versenytanács döntésére vár az ügy, és ott fog eldőlni, hogy hány terméket forgalmaztak engedély nélkül – számolt be a történtekről Szemán Barna, a GVH irodavezetője. Hozzátette, ha megállapítják a jogsértés tartós fennállását, a cég akár az éves árbevételének 10 százalékát is kifizetheti büntetésként.

– A február 26-án érkezett feljelentés szerint az FLP a forgalmazott termékei kelendőségének fokozására a termékeken hamis, illetve más termékekre kiadott forgalomba hozatali engedélyszámokat tüntetett fel, ezért a VI–VII. Kerületi Ügyészség is nyomozást rendelt el fogyasztómegtévesztés vétsége miatt – tudtuk meg Dobos Gabriellától, az ügyészség szóvivőjétől. Vagyis a történetnek még koránt sincs vége. (Dunántúli Napló)
rali Creative Commons License 2005.02.04 0 0 1415
Olvasni szoktam rendszeresen.
Előzmény: Törölt nick (1414)
rali Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1413
Mit?A jattot vagy a reklámot?
Előzmény: McBurney (1408)
Metal Dog Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1411
Ott van. :-) Még csecsemő, de már elkezdtek fejlődni a tüskéi. Éppen tegnap szemrevételeztem.
Előzmény: pasa_ (1410)
pasa_ Creative Commons License 2005.01.23 0 0 1410
Az aloe egy tok jo noveny. Inkabb tartsatok az ablakban bogyoszedes vagy arusitas helyett. ;-)
rali Creative Commons License 2005.01.23 0 0 1409
Hogyne- farkafölvágva rohanok kipróbálni, soványmalac vágtában.
Előzmény: McBurney (1408)
McBurney Creative Commons License 2005.01.23 0 0 1408

Semennyit :-(

 

De próbáld ki és rájössz...

Előzmény: rali (1407)
rali Creative Commons License 2005.01.23 0 0 1407
Szerintem ez meg rohadt jó reklám.

Mennyi jattot kapsz érte?
Előzmény: McBurney (1406)
McBurney Creative Commons License 2005.01.23 0 0 1406

Szerintem meg ezek rohadt jó készítmények:

 

Sába Áruház
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.01.22 0 0 1405

dédnagymamám 81 éves korában agyilag már nem állt jól, elindult egy januári hajnalon az ostyáshoz (ami kb 40 éve zárt be) elesett a körúton, combnyak. Mondták az orvosok, hogy szokjunk a gondolathoz. 2 hét múlva dédike hazasétált a kórházból, mert vele tiszteletlenül beszéltek és azt ő nem állhatta. Aloéról max a bibliában olvasott.

 

Nagymamám 83 éves korában (3 infarktus, gyomorfekély, cukor, hályog) úgy rugdosta a postán a vasajtót, hogy zengett a ház. Aztán felült a trolira és hazament felhívni a rokonait, hogy kikéri magának, hogy egy 60 éves taknyos tisztviselő így beszéljen vele :) Egy év alatt elvitte a rák amelyet 7 évve azelőtt diagnosztizáltak. 60 éven keresztül dohányzott.

 

éljen az aloe

Előzmény: Törölt nick (1403)
rali Creative Commons License 2005.01.22 0 0 1404
Oké.
Előzmény: Wormie (1402)
Wormie Creative Commons License 2005.01.21 0 0 1402
Remélem, nem értetted félre, az enyém se szed semmit! :-) Úgy értem, csodaszert...  Szerencsére születetten szkeptikus természetű. 
Előzmény: rali (1401)
rali Creative Commons License 2005.01.21 0 0 1401
Az én anyukám meg 78 és a fene tuggya, szed-e ilyen baromságokat.
Előzmény: Wormie (1400)
Wormie Creative Commons License 2005.01.21 0 0 1400
Az én anyukám még "csak" 79, de valami 120% körül van a csontsűrűsége. Csetlik-botlik időnként (más betegségből kifolyólag), szegény tele van kék foltokkal, de combanyaktörének se híre se hamva.  Az ilyeneknek hatásosak igazán a csodaszerek! :-))
Előzmény: Beebite (1399)
Beebite Creative Commons License 2005.01.21 0 0 1399

Az én nagymamám is 85 éves, a múltkor leesett/legurult a boltban 5 lépcsőfokot, és semmi baja nincs. Sose szedett ilyen bogyókat.

Akkor most?

Előzmény: Metal Dog (1398)
Metal Dog Creative Commons License 2005.01.21 0 0 1398

Legfrissebb: feleségem nagymamája (most 84 éves) már több mint fél éve eszi más termékek mellett a NatureMin ásványi anyag tablettát. Történt, hogy a napokban ismét bebizonyította: képes az önálló ügyintézésre, és tudtunk nélkül elment Budapest belvárosába igazolásokat intézni. Ennek az lett az eredménye, hogy az egyik hivatal lépcsőin dobott egy laza hátraszaltót. Namármost az ember hozzászokott (sajnos gyakorlatból), hogy ez ilyen idős embernél símán combnyaktörés. Nos, ő elment a gyógyszertárba, mert fájt a lába, majd hazament a saját lakásába, anélkül, hogy szólt volna nekünk. Ott talált rá anyósom. Azonnal szakrendelőbe, majd a János kórházba vitte, és ott kiderült, mindössze egy darabka porc vált le a combnyak körül.

Ezért éri meg fogyasztani a termékeket. Nem tűzoltásra, hanem tűz megelőzésre szolgálnak, bár kétségtelen, hogy a legtöbb bajban is tudnak segíteni a gyógyszereknek. (Kap is most emelt adag NatureMint, MSM gélt - kivülről, meg Freedomot, hogy gyorsan álljon helyre a porc.)

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1397
levéltetűt dohánylevéllel lehet jól irtani, nem kell csodaszer, csak egy szál cigit vízbe áztatni
Előzmény: Metal Dog (1396)
Metal Dog Creative Commons License 2005.01.18 0 0 1396

Tudtam, hogy rátok számíthatok. :-) Különben a saját szememmel láttam az eredményt. Az egyik delikvenssel ráadásul még rokoni kapcsolatban is állok, úgyhogy ellenőrzési alapom is van (átment).

Mellesleg az orvostudomány a csontritkulást is irreverzibilis folyamatnak tekinti. Magam láttam 3-4 leletpárt az ellenkezőjéről...

További jó csüggedést és harcos ellenállást kívánok!

 

Szeretettel

 

Metal Dog

 

(Mindig gondolok rátok, ha furcsát látok, majd megosztom veletek legközelebb is. Ja, egyébként levéltetű írtónak nem jött be az aloe, pedig hallottam, és kipróbáltam. :-) )

rali Creative Commons License 2005.01.18 0 0 1395
Kurvajó rozsdamaró és levélfoltosság ellen is kiváló.
Előzmény: Otto Normalverbraucher (1394)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2005.01.18 0 0 1394

Messziről jött ember azt mond, amit akar. :-) Hát még ha ügyes fodrásza van! :-))))

Érdekes, hogy az orvostudomány irreverzibilis folyamatnak tartja az őszülést. Pedig biztos lenne rá finanszírozó, aki megtámogatna egy olyan kutatást, ami megállítja, v. visszafordítja ezt a folyamatot.

Ha kiadtam volna sokezer ft-ot csodalöttyökre, én is híresztelnék ilyesmit. Hogy ne nézzenek hülyének. :-))) Ha meg terjesztő mondja, akkor főképp hiteles.

Előzmény: Metal Dog (1393)
Metal Dog Creative Commons License 2005.01.18 0 0 1393
Gondoltam rátok a hétvégén. Találkoztam két emberrel, akinek aloe+maca fogyasztástól elkezdett visszaszínesedni a haja (őszből fekete). Meg egy harmadikkal, akinek mindez a Herbalife-tól következett be (a francba, konkurencia :-) ) Elképzeltem, mit szólnátok ehhez a fórumon. Rajta, szabad a pálya, rég szapultak már, elvonási tüneteim vanak. :-)
rali Creative Commons License 2005.01.18 0 0 1392
Semmi - tetszett a duma, jó volt.
Előzmény: Beebite (1387)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2004.12.23 0 0 1391
Ha ez így lenne, akkor nem lenne jó sok nőnek (meg biztos férfinak is) pajzsmirigy túlműködése. Az ilyen betegeknek különösen figyelni kell, nehogy pl. jódozott sót használjanak, vagy más jódtartalmú vegyületeket.
Előzmény: Beebite (1390)
Beebite Creative Commons License 2004.12.23 0 0 1390

speciel pont a jód túladagolásba nem lehet. A pajzsmirigy felvesz annyi jódot,amennyit csak tud, a többi meg kiürül. Ezen alapukl az ún jódprofilaxis eljárás.

A jaőűánok a rengetek tengeri moszat és hal evéssel pl soknagyságrenddel több jódot esznek mint mi, és a felesleg nekik is kiürül.:)

Előzmény: Otto Normalverbraucher (1389)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!