Keresés

Részletes keresés

kiralylany79 Creative Commons License 2013.01.07 0 0 172

Ne haragudjatok, én is csatlakoznék Hozzátok-bár ne kellene...!

 

Sajnos mi is ezzel a kakilós témával küzdünk...tulajdonképpen 2 éve, és majd 2 hónapja.Igazán augusztusban, a bölcsi kezdetekor tetőzött be a dolog-kórház, beöntés, kúp, mert már egy hete nem volt székletünk. A gyerekorvos mindig azt mondta, semmi baj, elég ennyi kaki-hiába mondtam, hogy szerencsére étvány van,de ki semmi nem hagyja el a szervezetét.

Elnyúlva vittem a kórházba, 2 napot benn töltöttünk, majd pszichologus, több ezer forintos tápszer, kezdtük sokadjára a székletlazítós gyógyszereket...egy dolgot találtam, amitől nem tudta visszatartani a székletét- a szennalevél teát. Sajnos az íze és a szaga egy botrány, így kb. egy hónap után nem volt hajlandó meginni a teát, v az üdítőt, amibe belecsempésztem a szennalevelet.

 

Őrületes ez a helyzet...topog a kicsi, sír, kérdőjelben áll, lefő, verekszik, reszket-de szerintem nem kell a "tüneteket"sorolnom, hisz mindenki ismeri közületek ezeket az órákat!

 

Pszichológus-"gyurmázni, maszatolni, homokozni, rajzolni kell"...én okosan bólogatok...tudom...de lassan nekem kell a pszichológus...

 

Mikor lesz ennek vége? Mit tegyek a gyerekkel?Hogyan segítsek? Mi a megoldás? Hová menjek érte? Számtalan kérdés, millió próba, ötlet, eredmény nulla.

Itt viszont olvastam a lenolajat...na, azt még nem próbáltuk...Köszi az ötletet!

Nemlajos Creative Commons License 2012.12.30 0 0 171

hja, értem. Hát, fizikailag nem nagyon tudunk ezen segíteni, legalábbis nekem ez a tapasztalatom, max. odafigyelünk, hogy ne okozzunk nekik a lelkin túl fizikai okokat is.

Előzmény: Törölt nick (170)
Nemlajos Creative Commons License 2012.12.29 0 0 169

Látom, még mindig tart a probléma:(

Kétnaponta beöntés?:O Ez miért kell?

És hidd el, vannak korszakok, amikor a gyerekek fényevők. Próbálj szilvalevet itatni vele, bár ha tényleg lelki eredetű, és nem székletgond, csak az idő oldja meg...

Előzmény: Törölt nick (167)
Nemlajos Creative Commons License 2012.12.11 0 0 166

A szobatisztasággal eljött majdnem a teljes megváltás is. Kínlódik még sokszor a wc-n, de már nem tart vissza:)

9 hónapos korától tartott majdnem 3 éven keresztül...

Előzmény: moederandi (165)
moederandi Creative Commons License 2012.12.09 0 0 165

Másfél éve kínlódunk, most azon vagyok vagyis jó ideje, hogy ne kelljen többé klinikára menni beöntésre.  Köszi, hogy írtál. Nálatok mi újság azóta?

Előzmény: Nemlajos (164)
Nemlajos Creative Commons License 2012.12.09 0 0 164

Nem hiszem, hogy ennek van egy életkori határa, bár igazából fogalmam sincs róla:(

Az a baj, hogy ezen fizikálisan nem segítenek, csak tünetet szüntetnek meg, az okokról legtöbbször fogalmunk sincs.

Előzmény: moederandi (162)
moederandi Creative Commons License 2012.12.09 0 0 163

Szia

 

Nálatok rendeződött a dolog? Én már nem tudom, mit tehetnék, mindent kipróbáltunk már... Van értelme elmenni a Pesti klinikára? Debrecenben lakunk, de ha kell, elviszem oda a gyereket, csak segítsen már valaki!

Előzmény: villosa (143)
moederandi Creative Commons License 2012.12.07 0 0 162

Hány éves korig tartják vissza a gyerekek a székletüket? 4,5 évesen van már rá esély,hogy hamarosan rendesen fog kakilni? Segítsetek!!

Nemlajos Creative Commons License 2012.08.05 0 0 161

Én is így gondolom, most már látom, hogy igyekszik túl lenni rajta.

Most is volt egy visszaesésünk, talán az eddig legdurvább, több mint másfél napot küzdött, ha negyvenszer nem ült wc-n, egyszer sem, mindahányszor törölni kellett a fenekét, és végül pelust is kapott egy egész napra és éjszakára, amíg nem produkált, mert folyamatosan folyt ki a fenekéből a kaki:O

Aztán végül kinyomott egy hatalmas adagot, de sose gondoltam volna, hogy ilyen is van, hogy miközben annyira meghajtja (?) valami, hogy vissza sem tudja tartani, közben egy bent rekedt adaggal megküzd:S

Nagyon féltem, hogy ez most nagy visszaesés lesz, egyrészt, mert ugye pelust kapott, abba is pisilt már végül, pedig már több mint egy hónapja szobatiszta, másrészt én sem voltam a helyzet magaslatán, sehová nem tudtunk menni, semmit nem tudtunk csinálni, mert folyton fel és leszállt a wc-ről, volt, hogy végigcsöpögtette a kakit a fél lakáson, ahogy jött, hogy töröljem meg a fenekét, de az ülőkét is folyton lecsöpögtette... szóval nagyon aggódtam, és haragudtam magamra, amiért ilyen nagy ügyet csináltam az egészből (mondjuk kicsit nem tudtunk volna, mert ez a másfél nap tényleg erről szólt, miközben a kicsit vinni kellett különböző vizsgálatokra...)

 

Azóta viszont megint szépen kakil, és elmondja, hogy most nem fáj:)

Előzmény: Beku76 (160)
Beku76 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 160

Értem amiről írsz, annyira ráálltak a visszatartásra, hogy nehezen megy nekik a nyomás, még ha akarják is :(.

 

Ha fáj, akkor a vége, lehet, hogy bekeményedett. Adnék vmi székletlazítót, akár Laveolac-ot is, nehogy megint a rossz élmény rögzüljön... De sztem alapvetően túl vagytok rajta (kopp-kopp), ha lesznek is visszaesések. A lényeg szerintem, hogy felfogja a kis agyával, hogy önmagának árt, ha visszatartja...

Előzmény: Nemlajos (159)
Nemlajos Creative Commons License 2012.07.03 0 0 159

Én is a manometráit tanácsolnám első körben.

 

Nálunk a félszobatisztaság hozott áttörést, a fellépős wc-szűkítő elég nagyfiús, hogy akarjon a wc-re járni, a kakikkal se volt gond, bár látszódott, hogy küzd (nem azért, mert kemény, hanem mert az egész technikája rossz, agyban, egyszerűen mindenáron meg szeretné akadályozni, hogy kijöjjön a kaki, akkor is, ha épp akar kakilni, ha ez így érthető...).

Viszont 2 napja, minden előzmény nélkül visszaesett, azt mondja, fáj, és a két nap alatt kb. 20-szor ült a wc-re, és kb. 16-szor jött ki eredmény nélkül:S

Előzmény: Beku76 (158)
Beku76 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 158

Szia!

 

Én nem engedném az ilyen vizsgálatot, az biztos. De, persze, a ti dolgotok. Manometriára nem árt elmenni (lehet, hogy voltatok, bocs, nem olvastam vissza). Megallgatják a bélhangokat, nagy eséllyel az mondják, semmi baja, pszichés :(. A fájdalom pedig, nem tudom, nekem, ha bármi oknál fogva vissza kell tartanom akár fél órára is, utána rögtön fáj. Szóval ez is természetes... szigorúan szerintem, persze...

 

Helyzetjelentés nálunk:

(Előzmény: 2,5 és 3 év között masszív visszatartás, csak beöntésre kakilt.)

Tulképp több, mint 2 éve megoldottnak mondható a dolog, de kicsit olyannak érzem az egészet, mint amikor az alkoholista leszokik: tünetmentes, de nem gyógyult. Továbbra sem szeret kakilni, de okos, megtanulta, hogy muszáj és kész. Épp nemrég fogalmazta meg, hogy: "kakilni a legutálatosabb dolog a világon" :(. Most úgy csináljuk, hogy minden másnap kakil, vacsi után. Így kap 1 nap pihenőt, amikor nem kell ezt az uált dolgot csinálnia. 2 nap alatt pont összegyűlik annyi, hogy simán kijön, semmi szégletlazítót nem szed, ráállt erre a szervezete. Nem tudom elmúlik-e ez valaha is, hogy mikor fog akkor kakilni, amikor ingere van, úgy, mint mások, de ennek is örülök...

 

Nálunk egyértelműen a rendszer bevezetése hozott eredmény. Nem tudom már, hogy alakult ki, de előre megbeszéltük, hogy mikor fog kakilni, rákészült agyban... ez bejött. Ehhez persze az kell, hogy legalább részben ő is akarja. Azóta már másoktól is hallottam, hogy pszichológus hasonlót tanácsolt, kár, hogy nálunk nem volt ilyen tanács, magunktól jöttünk rá, véletlenül...

 

Kitartás mindenkinek...

esztka Creative Commons License 2012.07.03 0 0 157

Sziasztok!

 

Helyzetjelentés: amíg volt paraffin nagyából működött a dolog. 10 nap után optimistán (és a vitaminok felszívódásának kérdésköre miatt) elhagytuk. Viszsaesett, újra Laevolac, ami megint csak annyit segít,h. napi 3-5-ször van maszat/mogyorónyi és nem keményedik be. Megint elértük a 6-7. napot, ami után most lenolajat kapott. Másnap délutánra meg is lett az eredmény: egy nagyobb adag. Most ezt fogom huzamosabb ideig adni. Ezt talán tovább merem, mint 10 nap.

 

Amúgy a mi kislányunk is nagyon akaratos, makacs. Ezt még pszich. nélkül mondom csak, mert annál még nem jártunk. Kaptunk elérhetőséget (olyanhoz mennék akit már vki ajánl), de pont úriember az illető és az én lányom elég félénk, a férfiakkal szemben különösen (ezzel biztos sok gyerek van így) és akkor már ne indítsunk még nagyobb hátrányból.

 

Másik szál: Heim Pálba kértem beutalót (gyereksebészet, azon belül proktológia), hogy biztosak legyünk benne, hogy nincs ott olyan sérülés ami mindennek az oka lehet. (Ugyanis mindig azt mondja, hogy azért nem nyomja ki, mert fáj. De hát még nincs 3 éves, ilyenkor még nem lehet teljesen hinni nekik,h. esetleg egyszer régen fájt, vagy most is, főleg mert ha van nagyobb eredmény és utána kérdezem, hogy fájt-e?, akkor mindig azt mondja, hoyg nem ?!?) De még én is félek a vizsgálattól, lehet, hogy megfutamodunk... :( Pedig szívesen kizárnám, hogy tényleg nincs semmi fizikai baj.

Előzmény: esztka (156)
esztka Creative Commons License 2012.05.31 0 0 156

Szia!

 

Köszi a tippet. Azóta megint volt paraffin pár napig és most 4. napja napi többször van kaki :) Nagyon bízom benne, hogy még 1 hét és ha leállunk folytatja jó szokását :) Azért nem kiabálom el...

Mindenkinek kitartás!

Előzmény: villosa (155)
villosa Creative Commons License 2012.05.29 0 0 155

Szia! Ha olajjal próbálkozol, esetleg még szóba jöhet a lenolaj is. Néha én is bevetem. Pszichológushoz mi is jártunk. Nálunk a szakvélemény: a székletvisszatartás oka nem felderíthető.

Ami viszont igaz volt, azt mondta a pszichó, hogy ez a probléma az amúgyis akaratos, makacs gyerekek sajátja. Ez tényleg így volt nálunk. Némi félelem volt még felfedezhető a játékában, ennek tudtam is az okát, egy szivleszteri durranás (vagy sok) volt. De nem volt kapcsolható a székletproblémához, viszont azt tényleg a pszichológussal raktuk össze, hogy a beszédfejlődése akkor állt le egy egész évig utána nem beszélt. Aztán mikor újra, akkor már szépen és rendben.

Előzmény: esztka (154)
esztka Creative Commons License 2012.05.28 0 0 154

Szia!

 

Sajnos nálunk nincs javulás :( A Guttalaxot én is próbáltam egyszer (csak 5 cseppel, mert azért alig múlt 2,5) de nem történt semmi :( Másnap este kapott beöntést (életében másodszor), de én ebből nem szeretnék szokást csinálni. Nekem is "trauma" volt szülés előtt, plusz olvastam (neten...), hogy minden ilyen beavatkozást (a kúpot is) egyfajta erőszakként él meg a gyermek. Az más ha már tényleg megérti, hogy az Ő érdekében történik, bár magánvéleményem szerint nem egészséges ebből szokást csinálni. Most gyermekpszichológust keresünk. A védőnő nem tudott senkit ajánlani. Szerinte nem is fog használni, bár mást már Ő se tud mondani, mint hogy folytassuk a Laevolac-ot... (Közben 5 napja paraffinolajra váltottunk, de megijedtem, mert azt mondta többször, hogy fája pocija. Persze szerintem a visszatartástól önmagában, de ezt nem fogom megtudni sosem.) Ezek "csak" annyit segítenek, hogy nem keményedik be a kaki. Ugyanúgy visszatartja. Mogyorónyi/diónyi adagokban jön ki (de puha!), mikor már nem tud mást csinálni. De szerintem rengeteg salakanyag halmozódott fel benne :( Sajnos pozitívat nem tudok írni, félidős terhesen még rosszabbul viselem a dolgokat. Ha végre van nagyobb eredmény, akkor lesz csak régi önmaga, amúgy állandóan fáradt, nyűgös :(

Előzmény: moederandi (151)
guminadrag Creative Commons License 2012.05.07 0 0 153

Nálunk is volt régen nagyon gyakran a gyerekkel ez a probléma. Egyszerűen nem akart kakilni. Már nem volt picike hat- hét éves, amikor a korábbi széklet visszatartási gondok még intenzívebben és tartósabban jelentkeztek. Az étrend megfelelő kialakítása és a hashajtók nem segitettek. A korábban nagyon jól bevált beöntésekhez tértünk vissza. Megmondtuk a gyereknek ha három napig nincs kaki az ő érdekében beöntést kap a mamátol. Rendes nagy felnőtt irrigátorral(beöntő kannával) adtam a gyereknek a beöntéseket. Vagy oldalt fekvésben vagy térd könyök helyzetben volt a gumilepedőn a gyerek. Megtöltöttem a beöntő kannát langyos szappanos vizzel, vagy kammila teával. Megnyugtattam,hogy nem fog fájni. Bekentem a beöntő csövet és a popsiját krémmel és bedugtam a csővet elég magasra hogy kevésbé görcsöljön. Szoltam a kicsinek,hogy most adja a mama a beöntést vegyél nagy levegőt és mindig sóhajtsál nagyokat beöntés közben.  Megemeltem az irrigátort és elindult a beöntés. A gyerek nagyokat sóhajtozott beöntés közben igy nem görcsölt neki. Nem volt nagy tiltakozás beöntés közben. Tudta,hogy neki lesz utánna jobb. Mindig probáltam egy megfelelő vizmennyiséget beadni ami nagyszerű eredményeket hozott. A kevés viz nem elég. A beöntés után a gyerek sokkal jobb hangulatba került, jobban érezte magát mindig . Elöfordult, sokszor hogy pár napja már nem volt kaki amikor szólt a gyerek és ő kérte a beöntést.

moederandi Creative Commons License 2012.05.06 0 0 152

Kérlek írd meg nekem is, melyik hashajtó használt nektek. A fiamnak a guttalax csepp nem használt.

Előzmény: bubbone (138)
moederandi Creative Commons License 2012.05.06 0 0 151

Ha segít valami, írd majd meg. Mi már majdnem egy éve kínlódunk ezzel a problémával.... Már egy hónapja minden rendben, de 5 napja nem volt kaki. A fiam 4 éves, jól érzi magát, minden oké, csak épp nem kakilt, és már mindent kipróbáltunk. Talán még a moxalole hashajtót próbálnám ki, de nem szivesen. Nagyon kikészült már az egész család ettől, jó lenne ha lenne valami kíméletes és hatékony módszer, ami azonnal hat, vagy legalább aznap....

Előzmény: esztka (150)
esztka Creative Commons License 2012.04.27 0 0 150

Szia!

 

Kérlek írd meg, hogy nektek milyen hashajtó használt. Sok minden után (étrendváltoztatás, kúp, masszírozás/ torna, kaki-megszemélyesítés, könyörgés...) most Laevolac-ot kap 5 hete a 2,5 éves lányom, de annyit érünk el vele, hogy átlagban 4-5 naponta van keményebb gyurma-szerű diónyi kaki :( Már megbeszéltem a férjemmel, hogy rendelünk Mikrolist-et, de amíg ideér valami "erősebb" hashajtás (a kórházi beöntést nagyon szeretnénk elkerülni) hátha visszazökkenti a rendes kerékvágásba (most azt mondja azért nem kakil mert fájni fog :( )...

Előzmény: bubbone (138)
P TER Creative Commons License 2012.04.16 0 0 149

Sziasztok!!!! Segítségre volna szükségem!! 4 éves kisfiamat mult hét csütörtökön mőtötték fitymaszűkülettel! (teljes körülmetélése volt) Ebből adodóan nem mer kakilni. Most már 5.-ik napja!!! Láthatóan nagyon kell neki, sokszor máe fogja a fenekét, és úgy járkál össze-vissza a lakásban, de inkább visszatarja, mert fél attól hogy fájni fog a kukaca. Már mindent megpróbáltam, hogy rábeszéljem, hogy essen túl rajta, de hiába. Mostanra már a hasa is görcsöl tőle. Gyümölcsöt adok neki sokat, rostos innivalót itatok vele, de hiába!!! Most már nagyon kezdek aggódni. Ha valakinek van akármilyen ötlete, hogy hogy vegyem rá a kakilásra, vagy valami házi praktika székletlazításra, kérem segítsen!!!! Gondoltam, ha lazább volna a széklete könyebben kijönne, s talán nem okozna olyan nagy fájdalmat neki!!! Segítsetek!!!!!! Köszönettel: egy aggodó Anyuka

 

moederandi Creative Commons License 2012.04.06 0 0 148

Az én fiam is visszatartja a székletét, iszonyú makacs. Már többször voltunk beöntésen a klinikán, volt, hogy bent is kellett maradnunk egy hétig. Írta itt valaki, hogy kipróbálta  a Moxalole hashajtót, mennyit lehet adni a gyereknek ebből? Mikor hat???

villosa Creative Commons License 2012.03.13 0 0 147

Mi is próbáltuk ám a hashajtót, simán hozzászokott, és semmit sem jelentett, hogy könnyen kakilt tőle, mert nélküle ugyanaz volt minden. A végén akkora volt az adagja, mint más felnőttnek. Egyszerűen le kellett vele állni.

Azt elfelejtettem mondani, hogy beöntés után a víz simán visszajött. Az anyag meg maradt. És biztos, hogy teleraktuk vízzel a gyereket, mert már spriccelt belőle beöntés közben is.

Előzmény: bubbone (146)
bubbone Creative Commons License 2012.03.12 0 0 146

Ja, es az utolso mondatodhoz, abszolut egyetertek, mi a hashajtot beleraktuk a reggeli joghurtjaba, nem is mondtuk neki, hogy mi tortenik, hangosan orultunk , amikor kakalt tole, ( nyilvan nem birta mar visszatartani), es ket kaka kozott igyekeztunk nem emliteni a dolgot, amit ugye minden doki javasol, de nem tudom van e valami jelentosege ... 

Előzmény: Nemlajos (142)
bubbone Creative Commons License 2012.03.12 0 0 145

Nekunk ugyanezeket javasoltak, nem lattam ertelmet, de persze probaltuk. A Laevolacra meg se nyekkent a gyerek. Olyan kajak utan tartott vissza napokig szekletet, amitol en tuti 3 napig a vecen ulok. Nekunk egyedul ez jott be, szigoruan beadtuk minden reggel a hashajtot, 2 hetig nagyjabol, igy kakalt minden nap, majd miutan lealltunk a hashajtoval iszonyuan resen voltunk + nyomtuk  a rostos cuccokat es az elso ingernel ultettuk a vecere, es a csillagokat leigertuk az egbol egy par napig. Mukodott. Ez az egesz masfel-ketesfel kora kozott zajlott nagyjabol. Korabban is probaltuk ezt a modszert de valoszinuleg tul hamar abbahagytuk a hashajtozast.  Meg honapokkal kesobb se tudtam elhinni, hogy vege a remalomnak, most mar 5 eves lesz es ha egy nap nem kakal, mar nem kezdek aggodni. 

Nagyobb gyermeknel biztos mashogy allnek a dologhoz, de alapbol ezt a modszert hasznalnam. 

Előzmény: Nemlajos (142)
bubbone Creative Commons License 2012.03.12 0 0 144

POnt azert irtam, mert segiteni szeretnek, mert pontosan tudom, hogy milyen iszonyatos kinlodas. Es lehet, hogy az altalam javasolt modszer nem mukodik mar nagyobb gyerekeknel. Elhiszem, hogy egy nagyobb gyereknek mar nagyobb az akarata, meg azt is, hogy kevesbe fogja elfelejteni a sok rossz elmenyt amit szerzett. Leirtam, hogy segiteni szeretnek, hatha van aki hasonlo cipoben jar, es nem tudja mit probaljon meg, nincs mersze kiprobalni bizonyos dolgokat.

Ha beontest adsz a gyereknek, es nem jon ki belole a szeklet nemsokkal utana, akkor egyszeruen keves folyadekot adtal neki. Amugy nem a beontest akarom itt reklamozni, dehogyis, az nekunk is csak atmeneti megoldast hozott. 

Biztos vaygok benne, hogy mindent megprobaltatok, es biztos, hogy egy 5 evesnel mas megoldasa lesz az ugynek, nem gondolom azt, hogy en fogom megoldani a ti problematokat. Mindossze tanaccsal akartam szolgalni olyanoknak , akiknek nincs otletuk.. 

Előzmény: villosa (143)
villosa Creative Commons License 2012.03.12 0 0 143

Azért, mert nektek egy év alatt megoldódott, tényleg nem biztos, hogy másnak is megoldódik. A hashajtás teljes skáláját végigcsináltuk, masszívan beöntöttük a gyereket, ha kellett, sosem hagytuk 5 napig, de a harmadik napi 3 db  beöntés után is volt, amikor csak az 6. nap reggelén lett széklete a kisfiamnak. A férjem évi 4 heti szabadsága ment ilyen napokra, amikor nem mertük vinni oviba a gyereket.  Óriási görcsökkel megjelentünk este 10 után a kórházban, hányt már a gyerek, de nem kakilt. Szakemberek teljes skálája mondta azt, hogy próbáljunk ne görcsölni a probléma fölött, de higgyük el, nincs megoldás, majd a gyerek kinövi. Hogy mikor? Egyik sem tudta megmondani.

Talán a Te gyermeked nem rendelkezik ilyen akarattal, szerencsétek van, hogy megoldódott. De ettől még itt sokunknak különlegesen nagy baj, és hidd el, nem csupán egészségügyi okok miatt. Az már munkahelyi, iskolai probléma, amikor egy gyereket nem mernek a szülei közösségbe vinni, mert nem tudni, mikor jön rá az inger, mikor kezd a gyerek egy lábon egyensúlyozni vagy pucsítani, mert az emberek többsége csak néz ki a fejéből, mert nem is érti, hogy ami a többségnek reflex, másoknak nem az.

Nekem a saját anyukám is azt mondta, hogy én tehetek róla, hogy a gyerek ilyen lett. Nem tudom, hogyan, mit tettem 15 hós korában, amikor egyszercsak elkezdődött, de lett, s azóta komoly fejtörést okoz, mostanában már nem annyira, de korábban nagyon. Volt, hogy éjszakákat nem aludtam, mert azon szorongtam, mi van, ha iskolás korára se ül wc-re. nem lesz hajlandó kakilni.

Szóval azért biztos nem ilyen egyszerű a dolog, ha egy egész szakrendelést tartanak fenn Pesten az ilyen gyerekek számára több orvos közreműködésével, mert olyan sokan szorulnak erre a segítségre. S valahogy nem múlik el nekik, pedig nagyon sok tanácsot megfogadnak, sokat próbálnak.

Előzmény: bubbone (141)
Nemlajos Creative Commons License 2012.03.12 0 0 142

persze, oké, tény, hogy mindenkinek más jön be, és nekem nagyon sokat segített ez a topik anno.

Én azért hagyom az 5 napot, mert akkor magától, hang nélkül kijön, míg a kúpról pl. azt hallottam, hogy nemi erőszakként élik meg a gyerekek.

De nyilván ez is sokkal összetettebb. Én is csak azért írtam le, mert nekünk ez vált be, bár a manometrián mást tanácsoltak (2-3 naponta kúp vagy beöntés), de pl. ott azt sem értették meg, hogy a gyerek széklete nem kemény, és nem székrekedése van a gyereknek, hanem a kakilás egy rossz élmény számára, ami kúppal, stb-vel, amivel kicsúszik a kezéből az irányítás, csak még ijesztőbbé válik.

 

Előzmény: bubbone (141)
bubbone Creative Commons License 2012.03.12 0 0 141

Nyilvan nem segit mindenkinek, es minden esetben, azert irtam csak, hogy hatha valakinek tudok segiteni az otleteimmel, tanacsaimmal, mi egy evig kuszkodtunk, de megoldottuk. Minel kisebb a gyermek, annal konnyebb talan kilepni belole, es szigoruan szerintem: NEM szabad hagyni, hogy 5 napig ne legyen a gyereknek szeklete. Es inkabb ket het hashajto, mint az , hogy elete vegeig kuszkodjon ezzel. 

Előzmény: Nemlajos (139)
villosa Creative Commons License 2012.03.12 0 0 140

Sziasztok!

Régebben már írtam Nektek, nálunk vannak fejlemények. No persze nem sok.

Az én fiam már nyáron lesz 6 éves. Ősszel volt hajlandó wc-be kakilni életében először ( 5 éves és 2 hónapos korában). Én már ezt is óriási eredménynek tekintem. Ja, és oviban is volt egyszer azóta, de soha többé.

Még kapja a Laevolacot, próbáljuk elhagyni, de nem megy.

Ő kevés rostot eszik, nem hajlandó.

A sok év alatt gyűjtött tapasztalatom az, hogy valószínűleg valamilyen megmagyarázhatatlan makacsság lehet az oka.

Ja, egy év terápiát a pszichológusnál is végigcsináltunk, ő sem tudott feltárni semmi egyéb okot.

Meg nálunk lehet valami genetika is benne, mikorra a gyerek végre felült a wc-re, addigra elárulták az apai nagyszülők, hogy a nagypapánál is voltak ilyen gondok.

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!