Sziasztok, a kecskeméti beardi valóságban tibeti terrier, már utána érdeklődtem, már van is gazdi jelölt. És most már azt is tudom a Lelenchez tartozik az ilyen ügy, bocsi hogy csak most írok.
Régen tettetek fel szép kutyusos képeket. Limobaba nagyon szép a kép, remek kézügyessége van akárki csinálta!!!
határozott "nemmel", odébtolással egybenkötve, vagy grabancánál megemelve elég gyorsan megtanulják hogy ezt nem lehet... Nálunk bevált.
Mit jelent az, hogy "második beardie tulajdonos". Nem te vagy a gazda, hanem a családod valamely más tagja, vagy pedig második beardied collie kutyátok?
Nézz át a netboard.hu - n bearded colliesokhoz, keresd a beardedcollielap.hu-n a kenneltulajdonosokat és bátran kérdezz tőlük...
Sziasztok, még új vagyok itt a topicon, második beardie tulajdonos. Szeretnék ötleteket kérni, hogy mit kezdjek az én "fluffy boy"-ommal, ugyanis 3 és fél hónapos lévén rág, rág, rág és rág. Kb. 3 percig valamelyik játékát, de aztán megunja és következik valamlyik gazdi. Eleinte aranyos volt, de most már egyre erősebbeket "harap". Már annyi játékot adtam neki, hogy eltereljem a rághatnékát magunkról, de kreativitásom kimerült. Egyébként nagyon eleven, imádnivaló beardie. köszi a választ. :)
...és ilyen keretben, ami itt kevésbé érvényesül, az persze a valóságban nálunk sokkal jobb.
mindenesetre a konklúzió a T-online részéről kedvező volt, bár közel fél évig hadakoztam velük és nagyhirtelenjében tényleg mindenkinek csak nagyon keveset és lényegretörően írtam.
Szia, Milka, a két éves pulink rögtön elfogadta Bizsut, mondjuk ő olyan anyáskodó természet fiú létére is, nem egyszer a hátán aludt el Rózsi cicunk. Sok állatunk van (majd lassacskán sikerül felpakolnom a gallériába mindet) meg 2 nagy lány gyerek is 12-16 évesek lesznek nyáron ők is imádják a legapróbb gilisztától kezdve a legnagyobb emlősig mindent. A nagyobb lányom a skót jucinkkal csaperedett fel, kísérte mindenhová, de ez kutya és gyerek természetétől is függ, pl alig tudott járni elindult egy oltári doghoz a gyermekem én meg csak álltam és néztem most mi lesz-mert a dog megállt megfordult és nagyobb volt a feje mint a gyerekemé... Persze kutya nevelés kérdése is, mert lehet kicsi termetű kutya is vad. Én már gyermekkoromban is azt tapasztaltam amelyik kutyut nem szocializálják és ki van kötve az harap.
Meg gyerek nevelés kérdése, ha ijesztgetem ne menj közel megharap akkor világ életében fog félni az állatoktól.
Nem mondhatom hogy gyereket pótol inkább a természetszeretetünket csillapítja. Legszívesebben ha nyernék a lottón egy farmot csinálnák minden féle kutyu, ló, szamár, farkas(imádom a farkasokat órákig nézném őket állatkertben, és minden tv műsort megnézek ami róluk szól). Én ilyen hüle vagyok és a gyerkek is, ja és nekem környezet védelmet tanul a nagy lány és azt mondta ő kutyamentő lesz, vagy állatorvos, és már oviskorban ezt mondta, de egy egész állatkertet azért nem tarthat az ember lánya anyagiak miatt sem sajna.
szia kriszta! a bnőmnek van három havannesse kutyája, én is nagyon bírom őket - mondjuk én konkrétan minden kutyát imádok - de azért azt kell mondanom, hogy ez a bearded collie... szóval tegnap este elmagyaráztam neki, hogy én világ életemben vágytam egy kutyára és, hogy tudja-e, hogy ő AZ a kutya és hogy nagyon szeretem. persze ő erre "válaszként" odahozta a piros csörgős labdáját - ja ajánlatom: az ikeában baromi jó plüsslabdák vannak fillérekért, amiket imád és nagyon strapabíróak - na aztán elmondtam neki azt is, hogy ne figyeljen oda a gonoszkodókra, hogy ha lesz bébink, akkor ő ki fog szorulni a családból, mert igenis családtag (válasz: ezúttal egy fütyinaylogatás volt :))) - nem is értem, miért keverik ilyen sokan a GYEREK / KUTYA kérdést? vagy én vagyok telhetetlen, hogy mindkettőt szeretnék és úgy érzem egyik sem helyettesíti a másikat? :))) kíváncsi vagyok a véleményetekre! mert amikor olyasmit hallok, hogy kutya bántott kisgyereket, egyszerűen csak és kizárólag a gazdára tudok "gyanakodni"... soha nem a kutyára.
Sziaszto, szuper a kép Milka, és a tied is Kleo!!!!
Találtam a Kecskeméti Mentsvárnál egy Beardedet, nem tudom valaki tud róla, nézettek utána talán a fajtamentés tudna segíteni, vagy örökbefogadót találni.
Már én is kutyizok, nem bearded, havanesse 4 hónapos lesz Bizsu. Már egy két kép van róla gallery.site/u/kriszta15 honlap alatt. Most gyakorlom a babázást, de a beardit azért nem tudtam kiverni a fejemből. Ha van kedvetek látogassatok át a netboard- havanesse hobby fórumra, este felé jókat lehet beszlgetni ott és nem csak havanesseseket fogadnak szívesen.
köszönöm a választ... ezek szerint tényleg csak hisztis - na szép :))) akkor így jártunk! mostanában úgy doljuk meg, hogy "kint marad készpunktum" - kezd egy kicsit visszavenni, de azért mindig ér reménykedni, hogy elhagyja ezt a szokását :)
és amiért jöttem, elfelejtettem. Küldenétek nekem egy mailt, ha felbukkant itt egy lány, hogy fél éve van egy befogadott beardieje? amit visszaolvastam, addig nem láttam, de lehet, hogy valamit félrenéztem.
artúr napok óta HISZTIZIK. nyavalyog megállás nélkül ha bent van és épp nem játszik vagy eszik/alszik - vinnyog, hogy ki akar menni: kienegedjük. kint rnadalírozik, majd 10 percen belül vinnyog, hogy be akar jönni. és ez így megy kb. megállás nélkül, állandóan "sír" (nyüszög) - holott nincs baja, mert játékos, eszik, nem levert stb.
ez egy 8 hónapos bearded colliekra jellemző HISZTI?????
artúr és testvére: kardigán nagy találkozása... imádták egymást! :) nap végére teljesen kikészültek mindketten az örökös "harctól" mi pedig csodaszép napot töltöttünk nemesvámoson - remélem mónikáék hamarosan jönnek hozzánk diósdra! :)
Sziasztok, még mindig nem tudtam képet feltenni, meg 2 hétig nem is volt gépem. Remélem mindenki jól van. Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok minden 2 és 4 lábúnak:))