Ehhez én nem tok hozzászólni, mert a lakásom a folyosón a legutolsó, és a lefalazott vége az erkélyem. Igy előttem senki se mászkált.
Így is éppen eléggé áradt a vasbeton-falakból az ajtó-becsapódások zaja. Eleinte pl. valami (garázsajtó?)csapódásokat annyira lehetett hallani, hogy állandóan halálra ijedtem és majdnem kiugrott a szívem a helyéről. Aztán legalább ezek halkabb lettek - vagy csak megszoktam?:-)
Sajnos eljött az idő amikor nekem is csatlakozni kell e fórumhoz. Meg volt az első éjszaka az ÚJÉPÍTÉSŰ lakásomban.
Az építkezés Immo Rohr - Balusztrád kooperációban valósult meg. A lépés illetve emberi hang zajokkal nincs is semmi probléma, lakás és lakás között, eddig egyáltan nem észleltem őket. SŐŐT semmilyen zajt!!! Se Wc, se fing, sem d..gás, se gyerekek, stb. Teljes elégedettséggel voltam eltelve, hogy e topicot nem kell soha komolyan látogatnom. :-))
De az elmúlt hetekben sajonos egyéb okokból kikapcsolták a liftet. Ezért kedves lakótársaim a lépcsőházat használják a lakásukba jutás céljaira, ahonnan minden koppanás, zizzenés behallatszik a lakásba. Sajnos a határoló falam vasbeton szerkezetű tartófal, és igaz, hogy a lépcsőház a szobától 4-5 méterre, de e fal minden zajt bevezet a hálóba. Ötleteket nem várok, mert még régebben végigolvastam a topikot, és ezekből okulva, azt hiszem nem lehet mit kezdeni vele ... vagyis lehet ... kertes házba költözni vagy baráthoz/barátnőhöz :-))))
Jézus.. ezt hogy érted? Egyébként felhívott azóta az 5.-ről egy hölgy, azt mondta, hogy ott tényleg szörnyű állapotok vannak. Legfelül mi a helyzet? És egyébként is, mi van veled/veletek?
Mer' a födém vastagságától és merevségétől kéne függenie a lépésszigetelés vastagságának. A régi épületekben félméteres, homokkal döngölt födémhez lehet, hogy elég a 2 cm, de a könnyű, vasbeton födémhez vastagabb kell. Valszeg. Ez is egy szakma, sajna nem az enyém.
Tudom, hogy írtam már, de nekem a Csott "zajszakértő" azt mondta, hogy az OTP Ingatlant javasolja, mert az áthallásilag már "megütötte a bokáját". Egyébként így laikusan azt gondolnám, hogy ahol kitérnek az ilyenekre, hogy a födémszigetelés fel van hajtva a peremekre, meg a fal ilyen meg olyan szerkezetű, netántán akárhány dB-t "tud", mert ilyet is láttam, méghozzá 58-al!, akkor ez az építtető odafigyel erre, mert mondjuk már találkozott a problémával.. Bár - a Balusztrád is olyannak tűnt, mint aki nézi, oszt tessék...:-( De nekem úgy tűnik, hogy ezek a 2centis födémszigetelések sem jók semmire, ahogy érkezik egy döngőléptű vagy egy klumpás/magassarkos ember, vagy egy rohangászós gyerek. Mely tényezők azér előfordulnak, és szerintem normálisnak tekinthetők.. Miért van az, hogy pl. az anyám (régi, nagy belmagasságú) lakásában ilyesmit sose hallani, és az unokahúgom is nyugodtan rohangászhat, mert nem döng a padló?
Szerintem meresz kijelentes lenne barmelyik ujepitesu (epites alatt allo) lakoparkot ajanlani. Senki nem tudhatja biztosan, milyen lesz, amikor elkeszul. :) Annyit tehetsz, hogy a kinezett epitteto elozo projektjeinek utanajarsz, mennyire elegedettek a lakok, stb., es ez alapjan probalsz kovetkeztetni...
Szoktam olvasgatni a topicot, úgyhogy tudom, hogy már szerepelt a téma: "Melyik újépítésű lakóparkot ajánlanátok jó szívvel?". De emlékeim szerint akkor főleg azt írtátok meg, hogy melyiket NEM ajánlanátok, ezért mertem felvetni a kérdést újra. Bocsi, ha már unalmas kissé.
Tegnap ejszaka fel 1-kor a felettem lako elkezdett valamit kalapalni meg ramolni.
Sikerult felebrednem, es meg legalabb masfel orat fenn kukorekoltam.:-(
Hmmm. A hangszigetelősben irta 1-2 ember, hogy csinált valamit, és részletezték is. (Meg tán ide is irt valaki holmi tojásdobozokrol.) Ott olvassatok utána, itt szerintem inkább panaszkodo emberek járnak, nem szigetelőprofik..:-) Én mindenképpen fogok majd csinál(tat)ni valamit, de míg a pernek vége lesz, még sok víz lefolyik a Dunán..:-( Az a Saarpor-os szigetelőtapéta, amiről nemrég aszonták valakinek, hogy nem lehet kapni, 37 dB-t állít magárol. Az mondjuk egy légkondi (beltéri) hangja. Ha ezt így össze lehet vetni...
ULRIKA: Akkor azért az a lakás gondolom elmegy.
LAJA: Irigykedem...:-( Ilyen épittető is van? Majd mesélj, jo?
Elkezdtem az elejéről olvasni a topicot, de nem győztem sajna... A hangszigetelősbe is beleolvasgattam.
Szóval lenne egy-két kérdésem, talán már ti túl vagytok rajta.
- Volt szó mindenféle Ezermesteres utólagos hangszigetelésről. Vajon ezek mit érnek a födémen és a falakon terjedő testhangok ellen? Mármint "vevő" oldalon.
- Volt egy hangszigetelő tapétáról is szó, amire mintha azt mondtátok volna, hogy nem ér semmit. De vajon az ellen se ér semmit, ha a saját zajomat szeretném a faltól elszigetelni?
Jövőre uis közepes lakásfelújítást tervezek (6 éve volt fürdőt kivéve teljesen felújítva), és szeretném lezárni a felső szomszédommal folytatott folytonos "átkopog én meg mérgelődök" problémámat.
Én teljesen normális életet élek, eltekintve attól, hogy néha éjjel szeretnék zuhanyozni, máskor meg hajnalban vagyok kénytelen. A konyhát is használnánk, azaz főznénk. Zene, házimozi van, de nem nagyon használom, pláne nem hangosan és főleg nem éjszaka. Mindez valami miatt túlzott igényként jelentkezik a felső nyugdíjas szomszédomnak. Másnak nem, de hát ki vagyok én, hogy a ház akusztikai tulajdonságainak anizotrópiáit vitassam.
Szóval, mivel a fürdőt felújítanám, már most azon gondolkodom, hogyan lehet elviselhető költségvetéssel a lehető leginkább lehangszigetelni a fürdőt, hogy ne kelljen összeszorított farpofákkal zuhanyoznom 10 után. Tervezek elektromos padlófűtést is, ehhez úgyis kell hőszigetelés alá, ez hangot is szigetelhet. Probléma a csempézett fal alatti hangszigeteléssel lesz, mert így erősen kondéreffektus van. A lemezkád kikerül és csak zuhanyozó lesz, ez már félig sikert garantál. Tervezem, hogy a vízcsöveket is behúzom valami szigetelőcsőbe.
A nappalit pedig valahogy belülről kéne szigetelni, hogy a szokásos zajok ne kerüljenek a falra, és azon át a szomszédba. Sajna a lépésszigetelést nem igazán tudom most megoldani, mert a parkettám tök jó, nem akarom kidobni csak emiatt.
Ezért gondoltam erre a tapétára, ez a festés előtt megoldható lenne.
A gipszkartont mellőzném, helyem sincs sok, a lakás nem akkora.
Sok-sok panaszos, de tett-e már valaki valamit a megoldás érdekében?! (Ha az építőből már nem tudta kipaszírozni.)
Azaz, valaki hangszigetelt-e új építésű lakásában, mivel és hogyan, mennyiért?
Nálunk most annyi fejlemény van, hogy a cég (új tulajdonosai) elkezdték a hangszigetelés utólagos pótlását a lakásokban. Egyelőre annyit kértünk, hogy a melletünk lévő, jelenleg üres kecót intézzék el mihamarabb, míg be nem költözik valaki. Viszont így nem lesz összehasonlítási alapom, mennyire használ.
A másik oldalon tudom, hogy cudar a helyzet, viszont még mindig Londonban van a tulaja. Nem baj, majd beköltöznek egyszerre, és akkor ti is többet láttok itt:)
Az atlatas nem problema,mert nagyon messze vannak a kornyezo hazak.
Az athallas az mas kerdes. Ott nem ilyen jo a helyzet. Most jelenleg 3 lakasban
laknak korulottem a 4 bol. Vizszintes iranybol a beszedet nem hallom, csak ha
kiabalnak a lakas egyik vegebol a masikba. Azt is nagyon halkan, nem erteni.
A nagy mesemondo iszik egy kortyot a rumosteabol es folytatja:
Fuggolegesen mas a helyzet, mert nalam nem lett beepitve egy csomo fal,
csak a WC es a furdo kulon helyiseg, nincs alatamasztva a fodem szinte az egesz
lakas teruleten(51m2). Ezert neha lehallatszanak a lepeshangok, de szerintem a
tobbi lakasban ez nem annyira zavaro. A hangok is jobban terjednek fuggolegesen
mint vizszintesen de miota nincs mindig hajnalig tuc-tuc, ritkan hallok le dolgokat.
Bar mar 2-szer az utobbi 1 evben en is hallottam hogy a felettem lako holgynek
mikor jo.:-)
Hat ilyen helyen lakom.
A mesenek vege, aludjatok jol, almodjatok szepeket!:-D
Sorry, ilyen nálunk csak eccer-kéccer volt, így nem tok mit mondani. De én amugyis, mint említém, majd saját szellőzőket akarok csináltatni oldalra kifele. Gondolom Te ilyenbe nem akarsz belevágni..:-)
Sziasztok!
Nekem nem áthallás, hanem átszaglás a problémám. Pontosabban: új építésű lakásban lakunk, és ha a felettünk lakó főz, akkor a szag hozzánk tódul be... mármint a páraelszívónkon keresztül. A kivitelező szerint átfurták a szellőzőnket és emiatt. Persze tojik az egészre, nem csinál semmit. Szerintetek mi erre a megoldás??Van ötletetek?
Kuld el mailbe! Csak a bizonyitas kedveert.:-)
Bar az ide beirt cimem mar vagy 2 eve nem aktualis, de majd en irok neked.
Csak szigoruan a bizonyitas kedveert!:-)
Hogy on is legyek:
En is egy ujepitesu lakasban lakom, es en is talalkoztam mar ezzel a problemaval.
De inkabb a problemas szomszeddal.
:-)))
De azon a képen nem is láccom. Bebizonyítanám, de hát újabban seholse tudok képet betenni. Itt(hon) feltölti, de csak egy /image1/ kiírást produkál ide az ablakba. Bent, ahol akár még sorváltást is produkálhatok:-), fel se tölti...:-( Na mindegy, szóval komollan, villamoson még nem szólítottak le. Az építőmunkások viszont mindig fütyültek, meg kurjongattak, míg épült az Orczy tér sarkára eső félköralakú ház.. Na az se semmi, láttátok? A közepén levő torony lakóival gyakorlatilag egymás fazekaiba fognak látni. Majd nyithatnak ÁTLÁTÁS új építésű lakásokba c. topicot... Bár erre is hallottam már többfelől panaszt.
Nem hiszek neked! A szemem ekkorat nem csalhat!
A villamoson se szoktak leszolitani?
Pl:
-Oh! Holgyem maga olyan gyonyoru! Bekepna velem egy korso sort itt a sarki kocsmaban?
-Nagyon kedves, de sietek!
-NEEM?... Akkor jegyeketberleteket....
:-)