Keresés

Részletes keresés

Genie in a battle Creative Commons License 2010.11.25 0 0 28952

Mieuw, persze, tudom én, hogy csak az esés a bajos - pont attól félnék. :)

 

Avoir, nekem sincs semmi bajom a védőnőnkkel, kedves, csak nekem egy kicsit inkább mindig "maceraként" jött le, hogy még ő is jön, oda is el kell vándorolni... De ahol nincs segítség, ott biztos nagyon sokat tud segíteni. Én szerencsés vagyok, elég sok effektív segítségem volt. (Bár mondjuk "némelyik" segítségtől néha a falat kapartam... (anyós pl.:) - dehát valamit valamiért és mindig arra gondoltam, hogy bármilyen idegesítő is tud lenni mondjuk valaki X óra után, akkor is sokkal jobb, mint aki körül nincs senki aki segíteni tudna vagy akarna.

 

Én közvetlenül karácsony előtt megyek 12 heti UH-ra és a vérvétel is ugyanakkor lesz.

Érdekes dolog az "elvetetés" kérdése. Az első gyereket várva én is kapásból rávágtam, hogy mindenképpen vállalnám... De most már nem csak magamról döntök, hanem például a lányomról is - nekem két barátnőmnek is van súlyosan sérült testvére és az a helyzet, hogy látom az életükön, hogy azért nagyon megviselte őket és mindig is komoly teher lesz. Vannak terhek, amiket magadra felvállalsz, de a gyerekedre nem pakolnád rá... És az az igazság, hogy kövezzetek meg, de bár már most is szeretem a pici babát a hasamban, most még bőven a lányom az első... 

Nem tudom, nem akarok ezen gondolkodni - tulajdonképpen még leírni sem akartam babonából, de aztán mégis kijött...

 

Vidámabb téma...az influenza... :)))): szerintem én beoltatom magunkat. Igazából nem rettegek annyira a H1N1-től, de most már van kombinálva a rendes influenzaoltással - az pedig baromi jó amúgy, hogy egy egész telet megúszunk családilag influ nélkül. Szóval szerintem a válasz igen.

Előzmény: avoirfroid (28951)
avoirfroid Creative Commons License 2010.11.25 0 0 28951

Mieuw az tényleg nem semmi, hogy bringázol gyerekkel :) Én egyedül sem tudok :D Amúgy persze mindenki, akinek van kisebb gyereke emelgetni kényszerül, viszont egy 2 évesnek, mint mondtad sok mindent meg lehet tanítani. De egy 14 hónapost még nagyon gyakran kell cipelni, menni sem tud még sokat, fürdőkádba be-ki, etetőszékbe fel-le, autósülésbe, babakocsiba, még a motorjára sem tud felülni, de motorozni azt muszáj :) Mindegy, úgyis csak az elején parázok ennyit, majd megnyugszok és a doki is azt mondta, hogy nem árt. A védőnő szerint pedig a testem hozzá van szokva az emelgetéshez, úgyhogy nem olyan, mintha az első babát várnám és úgy emelnék meg egy 10 kilós zsákot...

 

Védőnő: én nagyon bírom az enyémet, sokat segített Anna születése után. Mivel más segítségem nem volt még elméleti sem, elfogadtam amiket mondott és nem is bántam meg. Most is cuki volt, hogy örült a kistesónak :)

 

A 12. heti uh nálunk később lesz, mint a mensi szerint, mert ez a baba is kisebb a koránál egy héttel, szóval szerintem dec. közepén megyek. Genetikai szűrésre nem megyek, a 12-14. hét után nem tudnám elvetetni úgysem, szóval mindegy. Ja, és még nem vagyok 30 éves sem, szóval az sem indokolja.

 

Egy körkérdés: Oltattok influenza ellen?

Mieuw Creative Commons License 2010.11.24 0 0 28950

Lassan 2 éve járunk bringával oviba, akkor tanult meg Hannó 2 kerekűvel menni. Mondjuk jól nézhetünk ki, mellettem a 6 éves, mögöttem a 4, én meg verbálisan irányítom Hannót, hogy mikor álljon, meg, meg ilyesmi :-))  (természetesen az "alapszabályokat" már tudja) A lényeg, hogy itt (Bp. közeli kisebb település) Bkv nincs, gyalog azért min. fél óra mire az oviba érünk, ami reggel luxus időpazarlás. Ráadásul Hannó szeret biciklizni, és reggel csak lefele kell gurulnia, így veszekedés sincs, hogy miért nem jön. Szóval kimaradt pár hét, amikor a legrosszabbul voltam, de most megint hosszúnapos melói vannak a férjecskémnek, így úgyból nyeregbe pattantunk. Egyébként okos oldalak szerint biciklizni szabad terhesen, csak esni nem :-)

 

Genetikai vérvétel nekem még nem lesz, de magzati szívultrahangra mindenképp menni akarok, mert Benim szívproblémákkal született annó, és jobb az ilyet előre tudni. Azért remélem, hogy a mostani babó egészséges lesz.

Előzmény: Genie in a battle (28949)
Genie in a battle Creative Commons License 2010.11.24 0 0 28949

Mieuw, Te bringázol a gyerekkel? Wau... Minden tiszteletem. Először is eleve nem a legegyszerűbb közlekedési mód, de pláne most? Én még a teniszt is lemondtam, annyira beszari vgyok... :)))Bár jövő hét végén megyünk elvileg síelni - nem tudom, hogy bevállalom-e, vagy csak ott fogok toporogni...

 

A Védőnőnek én sem látom sok értelmét - mi mindig mindent a dokival intéztünk, aztán manócskának is minden oltást a doki adott be... Tényleg az egyetlen jelentősége, hogy kiállítsa a kiskönyvet. Én azért azt hiszem, jövő héten elvonulok hozzá.

 

Rosszulléteim talán egy picit múlnak - vagy nem múlnak, csak megtanultam velük együtt élni. :) Jó lenne, ha jövő hétre enyhülne a dolog.

 

Doki közölte, hogy mindenképpen javasolja a vérvételes genetikai vizsgálatot a korom miatt - mondtam, hogy abszolút nem bánom, amíg nem jár hasbaszurkálással. Nektek is lesz, vagy mindenki más kölyök még ehhez? :)

Előzmény: Mieuw (28948)
Mieuw Creative Commons License 2010.11.23 0 0 28948

Genie: én már kismamaruhában járok :-))  a sima gatyóimba már nem férek bele. Csak egy ciki van, Benis pocakomról csupa bővülőszárű naci maradt. Kicsit divatjamúlt lettem :-))

 

Védőnőhöz én pénteken megyek, igazából csak azért, hogy a 12 hetes uh.-t már be tudja írni a dokinő a kiskönyvbe. Egyébként kihagynám, sok értelme nincs (pláne 3. gyereknél)

Előzmény: Genie in a battle (28946)
Mieuw Creative Commons License 2010.11.23 0 0 28947

Sziasztok!

Én is idetaláltam :-)  (jobb későn, mint soha)

Avoir: én naponta emelgetem a 16 kilós 4 évesem, mert biciklivel viszem az oviba, és a gyerekülésbe nem tud felmászni. Igyekszem egyenes derékkal, minél kevesebb mozdulattal, és remélem, ha eddig nem ártott meg, nem is fog. Nekem ez főleg azért fura, mert Benivel veszélyeztetett voltam, és max. 3 kilót emelhettem. Így Hannó még nem volt 2 éves sem, mikor megtanult egyedül bemászni a hintába (természetesen tartottam neki), pelenkázni meg a földön pelenkáztam.

 

Genie: lekopogom, de pénteken voltam utoljára nagyon szarul, ma még az egyetemre is bemásztam. (luxus helyzetben vagyok, mert elvileg itthon írom a szakdogámat, csak februártól leszek sz..ban, mert még nem tudom, hogyan lesz Tb viszonyom :-/ )

Előzmény: avoirfroid (28944)
Genie in a battle Creative Commons License 2010.11.22 0 0 28946

Macann,

 

nagyon-nagyon sok szeretettel üdvözöllek itt, igazán jó errefelé látni Téged! :)

 

Avoir,

hát igen, a gyerek emelgetésétől biztos én is félnék... Szerencsére az enyémet már nem kell, bár akarná, de el tudom neki mondani, hogy esélytelen (miután 28 kiló:).:) A laptopot emelgetni pedig tényleg nem nagy kunszt - de az ügyfelek... Hát az kész, azoktól félek. :) 

Sajnos a helyzet nem javul, elég ramatyul vagyok, állandóan csak feküdnék vagy a wc felett görnyednék.

 

A hugom azzal bizttatott, hogy ez jó, mert a sok beta-hcg jele... Hát nemtom, a lányommal nem volt ilyen és mégis "hibátlan" terhesség volt. 

 

Még mindig nem voltam a védőnőnél - macann, egyébként engem is a szívhang után tanácsolt hozzá a doki.

 

(Ma kinéztem viszont egy marha jó kismamaruha boltot - már alig várom, hogy beugorhassak. Szerintem nincs már messze, mert ugyan a hasam még nem óriási, de látszik picit, a mellem viszont nem fé be a ruháimba...:)

Előzmény: avoirfroid (28944)
macann Creative Commons License 2010.11.20 0 0 28945

Köszi szépen!

Hétfőn úgyis megyek a dokim aszisztenséhez, és akkor megkérdezem...

Előzmény: avoirfroid (28943)
avoirfroid Creative Commons License 2010.11.20 0 0 28944

Annával ennél sokkal rosszabbul voltam, nem sokszor, de hánytam is. Nem mintha az hiányozna :)))

Csak a cipeléstől félek, Annával ugye a legnehezebb dolog amit megemeltem a laptopom volt, most meg a 10 kilós gyereket kell emelgetnem. És mivel csak 14 és fél hónapos, el sem magyarázhatom neki, hogy miért nem veszem fel. A dokim azt mondta emelgessem nyugodtan...Hát nem tudok mást csinálni :)

Előzmény: Genie in a battle (28941)
avoirfroid Creative Commons License 2010.11.20 0 0 28943

Macann, nagyon örülök, hogy itt vagy végre :D

 

Engem a nődoki írt ki táppénzre, de sok helyen hallottam, hogy a nődoki csak valami papírt ad, ami alapján a háziorvos vesz táppénzre.

 

Védőnőhöz szívhang után egész nyugodtan elmehetsz :) Ad kiskönyvet, meg egy pár újságot :) Remélem normális a védőnőd, nekem nagyon hasznos tanácsokat adott. Ha normális, akkor érdemes vele jó kapcsolatot kiépíteni, mert marha sokat tud segíteni, nem is annyira a terhesség alatt, hanem amikor megszületik a kisbaba.

Előzmény: macann (28942)
macann Creative Commons License 2010.11.19 0 0 28942

Sziasztok!

Gondoltam beköszönök ide is, most, hogy már két év után ezt is elértem és van "jogosítványom" hozzá... :D

És pofátlanul rögtön egy-két-három kérdéssel kezdenék.

Táppénzre ki írhat ki? Nődoki vagy házidoki?

Védőnénihez mikortól lehet/kell menni?

Várom mielőbbi válaszokat!

Üdv:

macann

Genie in a battle Creative Commons License 2010.11.19 0 0 28941

Annával sem voltál rosszul?

Nekem Laurával anno csak és kizárólag a fáradtság volt, ahogy írod - pontosabban csak nagyon elvétve volt egy kis hányinger, de semmi komoly. Azt hittem, most is így lesz, de most rendesen ki vagyok ütve! :)

 

Jó Neked, hogy még alszik a lányod! Nálunk a du alvás ugyebár nem téma - hétköznap dolgozom, hétvégén pedig Lau már nem alszik, úgyhogy én sem tudok. Hát igen - ezek a kis korkülönbség előnyei a gyerekek közt. :)

Nem baj, én nem bánom, a nagy korkülönbségnek is van előnye, több lesz a segítség.

 

(Bár ma reggel, mikor épp vezettem a porcelánkamiont bejött a lányom a fürdőszobába. Később, amikor meg akartam puszilni, közölte, hogy ne fertőzzem össze...:) Mondtam, hogy ne izguljon, ez a "kórság" nem terjed így. :)))

Előzmény: avoirfroid (28940)
avoirfroid Creative Commons License 2010.11.18 0 0 28940

Nem nagyon vannak rosszullétek, inkább kellemetlen teltségérzet. A legrosszabb a fáradtság. Állandóan aludnék, vagy legalábbis feküdnék :) Amikor Anna alszik délután, én is egyből lefekszek, és néha úgy bekómázok, hogy azt sem tudom hol vagyok, amikor hallom, hogy felkelt a gyerek.

 

Ja, és akkora a hasam, mint Annával a 20. héten kb. :(((

 

Tök jól kipanaszkodtam magam :) Bocsi :)

Előzmény: Genie in a battle (28939)
Genie in a battle Creative Commons License 2010.11.18 0 0 28939

Óh, de jó neked! Nekünk csak barát a doki és bár mindig nagyon kedves, de ezt a kéthetente sanszot még nem dobta fel! :(

Nagyon szép kép, igazán csinosnak tűnik...:)))

 

A védőnőhöz ideje lenne nekem is elvonulni és megméretni a vérnyomásom is.

Te hogy állsz rosszullétekkel?

Előzmény: avoirfroid (28938)
avoirfroid Creative Commons License 2010.11.18 0 0 28938

Na végre :)))

 

Én eléggé puncsos vagyok a dokinál (rokonom), szóval kéthetente láthatom a gyereket :) Most is már csak másfél hét, és megyek :) Később persze, főleg miután megmozdult nem megyek majd olyan gyakran. Annával sem mentem már olyankor csak a kötelezőre, mert tudtam, hogy nincs baj. Éreztem, hogy rúgja a szerveimet :)

 

Védőnőhöz holnap megyek, ha minden igaz kiskönyvet is kapok, amúgy is mennünk kell Annát mérni.

 

Akkor a keddi képet megosztom Veletek (már 2 centis a babszem):

 

Előzmény: Genie in a battle (28937)
Genie in a battle Creative Commons License 2010.11.18 0 0 28937

Épp erre gondoltam én is avoir! :) Dobjuk fel! :)

 

Kérdésem: nektek hogy voltak az UH-k? Nekem 4-5 hetesen megnézték, hogy jó helyen van-e, aztán 6 hetesen vissza kellett menni, hogy ellenőrizzék a szívhangot - most viszont bő 5-6 hét szünet jön egészen a 12 hetes UH-ig.

 

Tudom, hogy tök felesleges szanaszét UH-zni szegény gyerekeket, de nehéz belegondolni, hogy ennyi ideig nem lesz semmi új info. :)

Előzmény: avoirfroid (28936)
avoirfroid Creative Commons License 2010.11.05 0 0 28936

Fú de kihalt ez a topik, pedig én most koraterhes vagyok :)

muzsa Creative Commons License 2010.07.28 0 0 28935
Van egy újszerű állapotban lévő Baby Björn kengurum. Sötétkék kívül, szürke (ezüst:) belül, az Active fajta, tehát az, ami jól megtámasztja a hátat, kifejezetten hátfájósoknak.

Újonnan ezt 28.790,- forintért lehet kapni, én 20.000,- forintért adnám oda. http://brendon.hu/Products/ViewDetails/16848?storetype=store&store=32

Hátha valakit érdekel...
cipiripi Creative Commons License 2010.07.08 0 0 28934
doki után lementünk egy hétre anyuékhoz pihizni ott meg még nem volt net (most már bekötötték szerencsére)
jó volt nagyon mert kiiktattam a szagokat - nem pelenkáztam, nem főztem így a hányinger is minimális volt Élveztem nagyon :)


szeretnék kombinált tesztre menni igen, mert ugye nem vagyok már húsz éves de még mindig nem értem, hogy akkor hány hetes vagyok :S
doktornő szerint jövő héten szerdán töltöm a 12. hetet ezért csütörtök jó az uh-ra
felhívtam az istenhegyit ők faggattak az adatokról, és közölték, hogy ááá majd csak 25 után menjek...28-ra van időpontom de ugye a doktornőm számítása szerint akkor már betöltöm a 14. hetet szóval tanácstalan vagyok :S

Mindenesetre most úgy döntöttünk, hogy megyünk a kórházba uh-ra ott is egy Istenhegyis doki fogja csinálni az uh-t és meglátom mit mond ő hány hetes vagyok. Azok alapján vagy próbálok új időpontot kérni vagy elmarad. Más ötletem nincs sajna.
Előzmény: gránátalma8 (28933)
gránátalma8 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 28933

Szia! Már aggódtam érted, hogy vagy, nem jöttél a múltkori vizsgálatod után :-) Örülök, hogy minden okés!

 

Még mindig elég rosszul vagyok, fogytam is sajnos, de megnyugtat, hogy a babók legalább jól vannak, már majdnem két centisek a drága kis mackókáim.  A 12. heti uh-ra megyek én is legközelebb dokihoz.  Integrált tesztet csináltatsz?

 

8+5

 

Előzmény: cipiripi (28932)
cipiripi Creative Commons License 2010.07.08 0 0 28932
gránátalma mi újság veled? rókák üldöznek még?

nekem megvolt a vérvétel, és a védőnőt is letudtam...jövő csütörtök megyek 12 hetes uh-ra már alig várom :)
gránátalma8 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 28931
:-)))
Előzmény: cipiripi (28930)
cipiripi Creative Commons License 2010.06.24 0 0 28930
itt is gratula! :))
Előzmény: gránátalma8 (28929)
gránátalma8 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 28929

Ikrek...:-)

 

6+5

 

Előzmény: cipiripi (28928)
cipiripi Creative Commons License 2010.06.24 0 0 28928
rókákat sajnálom és átérzem :S
bár két napja szinte tünetmentes vagyok (kop-kop) :) remélem így is marad

mára mennek a drukkok! majd mesélj :)
már nekem is csak pár nap, hétfőn megyünk remélem akkor fotót is kapok róla
Előzmény: gránátalma8 (28927)
gránátalma8 Creative Commons License 2010.06.23 0 0 28927

Szia! Jól rászóltam... azóta megtámadtak a rókák, alig tudok enni valamit, de nem panaszkodom, bármit kibírok a babáért, traktorok is mehetnek a hátamon:-)))

Holnap megyek dokihoz, nagyon izgulok, hogy minden rendben legyen!

 

Kórházat még nem tudom, nem fogadok dokit, így nem köt semmi:-)  Te választottál már?

Előzmény: cipiripi (28926)
cipiripi Creative Commons License 2010.06.15 0 0 28926
én szívesen elcserélném a hányingert álomkórra :))

hétvégén tök jól voltam azt hittem elmúlt minden, de tegnap estétől újra sűrűn látogatom a wc-t alig várom, hogy teljenek a hetek és múljon a rosszullét
Első terhességnél könnyebben megoldottam, mert munka után csak aludtam de most ez már nem megy :)

melyik kórházba akarsz szülni?
Előzmény: gránátalma8 (28925)
gránátalma8 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 28925

Szia!:-))

 

Jövő héten megyek dokihoz (akkor leszek 6+5)!

Tünetek még csak módjával, főleg az, hogy állva elalszom, legszívesebben már délben húznék haza a munkahelyről...

Nálad mi újság? :-)

 

Olyan jó, hogy jöttél, remélem, hamarosan gyarapodunk!

 

 

5+3

cipiripi Creative Commons License 2010.06.15 0 0 28924
Hogy vagy? vannak tünetek? dokihoz mikor tervezel?

én folyamatosan rosszul, néha alig bírok felkelni még a víz is visszaköszön de alig várom, hogy két hét múlva újra doki legyen :))

Grilis sajnálom :( gyors pocakosodást!
Előzmény: gránátalma8 (28923)
gránátalma8 Creative Commons License 2010.06.11 0 0 28923

Hahó, jár még ide valaki?  :-) 

 

Girli, nagyon sajnálom:(   Mihamarabbi pocakosodást!!!!!!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!